Jerzy Dworczyk były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez kallisto 2006-11-19, 10:46 pm

kallisto

Postprzez emdżej 2006-11-22, 11:51 am

http://sosnowiec.naszemiasto.pl/sport/670714.html

Artykuł z "DZ" o Zagłębiu pod wodzą Dworczyka

P.S. Kto to jest Arkadiusz Marek? :lol:
emdżej

Postprzez Krzysztof15 2006-11-22, 2:22 pm

Według mnie Dworczyk popełnił dwa poważne błędy :

1.
Ustawienie w meczu z Polonią Bytom zostało wymuszone brakami kadrowymi, to jasne, ale dlaczego tego się trzymał cały mecz ?
Widząc co się dzieje należało podjąć ryzyko i zmienić sposób gry w tym meczu.

2.
Wyrażenie zgody na wcześniejsze rozegranie meczu z KSZO, spowodowane ponoć prośbami zawodników stęsknionymi za rodzinami.

To nie było profesionalne, tak zachowują sie gówniarze, którzy chcą się urwać z ostatniej lekcji przed feriami, a pobłażliwy nauczyciel przystaje na to, bo wie że myślami i tak nie są już przy nauce, tylko gdzie indziej.

Jak było widać na meczu nasi piłkarze też chyba myśleli już o czymś innym, niż o piłce.

Uczniom takie coś przystaje, ale nie zawodowcom, którzy ponoć grają o najwyższą stawkę.

Mam nadzieję, że Dworczyk umie uczyć się na własnych błędach.
Na razie dobre i to, że szczególnie żałuje właśnie tego meczu, z KSZO i straconych wtedy punktów.
Krzysztof15

Postprzez Przemek26 2007-03-09, 11:38 am

Gratulacje Panie trenerze. Miejmy nadzieje że prezentem od drużyny będą 3 pkt w sobotę.
Przemek26

Postprzez problematyk-ziom 2007-03-09, 2:56 pm

Gratulacje!

ps. Proszę mieć w pamięci że napstnik by nam się przydał szybki i bramkostrzelny :lol: więc do pracy
problematyk-ziom

Postprzez django 2007-03-11, 3:09 pm

A w nocy przed meczem z Piastem, syn urodził się też lekarzowi Zagłębia, doktorowi Wiśnickiemu. Obu panom serdeczne gratulacje.
django

Postprzez koszki 2007-03-17, 10:25 pm

Jeszcze parę meczy w ustawieniu 4-5-1 i trzeba będzie zmienić temat na były trener Zagłębia :evil: :evil: :evil:
koszki

Postprzez problematyk-ziom 2007-03-21, 10:59 pm

Osobiście przypomniał bym na najbliższym meczu trenerowi o co gramy w tym sezonie...

"Gramy o awans, hej Dworczyk gramy o awans!"
problematyk-ziom

Postprzez flex 2007-03-22, 9:30 am

No byłbym w szoku gdyby takie plany stały się faktem.
http://www.sports.pl/index.php?show=1&s=506&ns=87242
Poprowadzi do awansu

Jacek Berensztajn najpierw chce wprowadzić sosnowiczan do ekstraklasy, a później zostać szkoleniowcem. W przyszłości może zastąpić Jerzego Dworczyka, który nie ma jeszcze wymaganej licencji.

ÅšciÄ…ganie „Berka” do Sosnowca odbywaÅ‚o siÄ™ etapami i dopiero za trzeciÄ… namowÄ… zgodziÅ‚ siÄ™ na przeprowadzkÄ™. W Zagłębiu jest na razie liderem drugiej linii i jednym z najlepszych strzelców, zaÅ› wkrótce rozpocznie w klubie staż szkoleniowy. – Nie jestem mÅ‚odzieniaszkiem i powoli myÅ›lÄ™ o przyszÅ‚oÅ›ci – przyznaje 34-letni pomocnik. – W Pruszkowie, gdzie jest filia warszawskiej AWF, chodziÅ‚em na zajÄ™cia i mam dyplom trenera drugiej klasy. By samodzielnie prowadzić ligowy zespół, muszÄ™ jednak odbyć staż w klubie. Mam nadziejÄ™, że dostanÄ™ takÄ… szansÄ™ w Zagłębiu i później bÄ™dÄ™ mógÅ‚ starać siÄ™ w PZPN o licencjÄ™.
flex
Administrator

Postprzez Przemek26 2007-03-22, 10:08 am

Cały artykuł do postu powyżej:
Najpierw awans JACEK BERENSZTAJN BĘDZIE TRENEREM
Jacek Berensztajn najpierw chce wprowadzić sosnowiczan do ekstraklasy, a później zostać szkoleniowcem.
W przyszÅ‚oÅ›ci może zastÄ…pić Jerzego Dworczyka, który nie ma jeszcze wymaganej licencji. ÅšciÄ…ganie „Berka” do Sosnowca odbywaÅ‚o siÄ™ etapami i dopiero za trzeciÄ… namowÄ… zgodziÅ‚ siÄ™ na przeprowadzkÄ™. W Zagłębiu jest na razie liderem drugiej linii i jednym z najlepszych strzelców,
zaÅ› wkrótce rozpocznie w klubie staż szkoleniowy. – Nie jestem mÅ‚odzieniaszkiem i powoli myÅ›lÄ™ o przyszÅ‚oÅ›ci – przyznaje34-letni pomocnik. – W Pruszkowie, gdzie jest filia warszawskiej AWF, chodziÅ‚em na zajÄ™cia imam dyplom trenera drugiej klasy. By samodzielnie prowadzić ligowy zespół, muszÄ™ jednak odbyć staż w klubie. Mam nadziejÄ™, że dostanÄ™ takÄ… szansÄ™ w Zagłębiu i później bÄ™dÄ™ mógÅ‚ starać siÄ™ w PZPN o licencjÄ™.
Trzech trenerów
Dworczyk nie zadbał wcześniej o papiery trenerskie i coraz częściej musi kursować do Warszawy,
gdzie bywa na zajÄ™ciach „Kuleszówki”. Do protokołów meczowych wpisywane jest nazwisko Roberta Moskala, który
dysponuje ważnÄ… licencjÄ…. Ale już wkrótce może siÄ™ pojawić ten trzeci, czyli Berensztajn. Konkurencja mobilizuje Dworczyka do wzmożonej edukacji, by nie wylÄ…dowaÅ‚ w oÅ›lej Å‚awce... – Być może „Berek” bÄ™dzie mi pomagaÅ‚
w przyszÅ‚ym sezonie, ale tak daleko w przyszÅ‚ość nie siÄ™gajmy. Ja cieszÄ™ siÄ™, że mam w drużynie kogoÅ›, kto chce siÄ™ ksztaÅ‚cić i zdobywać cennÄ… wiedzÄ™ – przyznaje Dworczyk, który w tym tygodniu pobieraÅ‚ nauki w stolicy. – Ale teraz najważniejsze dla mnie jest to, co Jacek robi na boisku. To prawdziwy przywódca, który ciÄ…gnie za sobÄ… drużynÄ™. Jak przejÄ…Å‚em jÄ… jesieniÄ… ubiegÅ‚ego roku od Janusza BiaÅ‚ka, to byÅ‚ w sÅ‚abszej formie. W moim debiutanckim meczu z Ruchem zaczÄ…Å‚ na Å‚awce, ale później byÅ‚o coraz lepiej. Szybko przekonaÅ‚em siÄ™, że szkoda takiego wirtuoza trzymać na Å‚awce.
W ostatnim meczu z Miedzią strzelił pięknego gola po rzucie wolnym. W tym sezonie Berensztajn zdobył pięć bramek i na klubowej liście strzelców ustępuje tylko Marcinowi Folcowi. Bardzo cenne są również jego prostopadłe podania, otwierające
drogÄ™ do bramki. Koledzy sÄ… mu wdziÄ™czni za siedem asyst. „Berek” chciaÅ‚by podwoić swój dorobek, ale najważniejszy dla
niego jest awans. Jedyny raz z promocji do najwyższej klasy rozgrywkowej mógÅ‚ siÄ™ cieszyć w 1995 roku, gdy wystÄ™powaÅ‚ w BeÅ‚chatowie. – W drugim awansie BeÅ‚chatowa już nie mogÅ‚em uczestniczyć, gdyż akurat wystÄ™powaÅ‚em w Austrii – przypomina.
Zaufanie cieszy
34-letni piÅ‚karz bardzo szybko mówi w towarzystwie i równie szybko myÅ›li na boisku. SÅ‚owa wyrzuca z siebie niczym karabin maszynowy, zaÅ› w trakcie gry równie szybko podejmuje decyzje. SpecjalnoÅ›ciÄ… jego kuchni piÅ‚karskiej sÄ… rzuty wolne. – Bardzo mi siÄ™ podoba futbol hiszpaÅ„ski, który preferuje grÄ™ technicznÄ… – przyznaje zawodnik.
– PiÅ‚ka nie polega tylko na bieganiu, ale również na tym, by umiejÄ™tnie jÄ… zagrywać. Sosnowiecka drużyna doceniÅ‚a
zaangażowanie Berensztajna w sprawy klubu i w trakcie przerwy zimowej przekazała mu opaskę kapitańską, którą
wczeÅ›niej nosiÅ‚ Dżenan Hosić. – W Zagłębiu jestem dopiero pół sezonu i po tak krótkim czasie koledzy obdarzyli mnie zaufaniem. To bardzo miÅ‚e wyróżnienie – cieszy siÄ™ „Berek”.
JERZY MUCHA[
Przemek26

Postprzez tygrys1906 2007-03-22, 10:40 am

Jesli maja byc 3 ptk to koniec z kombinacjami i garnie na sile systemem ktorym zawodnicy nie potrafia grac!!!Czas wrocic do tego co sprawdzone i co przynosilo efekty. Panie Dworczyk wez pan przyklad z Franka z Barcy przestal eksperymentowac z ustawieniem i ma 3 ptk i lepszaa gre. My jako druzyna aspirujaca do awansu nie mozemy grac czegos co sie nie sprawdza!!!Albo gramy swoje albo kombinujemy i dalej gramy w II lidze. Skoro sciagnieto Oziembałe to niech gra a nie siedzi na lawie a potem niech pan trener nie mowi ze nie ma do niego zaufania albo ze jest nie gotowy.Bez sensu -to po co go sciagal???Byl Pitry dostal szanse pokazal ze mozna wiec dajmy szanse Oziembale bo w meczu z Piastem pokazal ze warto na niego stawiac. Grajmy swoje panie trenerze bo tak wlasnie wygrywa sie awanse a nie kombinujmy.To my na boisku mamy rzadzic!!!
tygrys1906

Myślenie nie boli

Postprzez matreo 2007-03-25, 3:48 pm

Panie trenerze może czas usiąść i pomyśleć a nie tylko usiąść :lol:
matreo

Postprzez dejotmaly81 2007-03-25, 3:57 pm

Nigdy nie powiedziałem złego słowa o Dworczyku...jednak po dzisiejszym meczu mam nadzieję, że jego trenerka u nas skończyła się...
Zero pomysłu na grę, beznadziejne zmiany, zero reakcji na ławce trenerskiej...myslę, że to już najwyższy czas się pożegnać!!!
dejotmaly81

Postprzez MarcelZS 2007-03-25, 4:03 pm

Panie DWORCZYK - miej Pan wstyd!!!! .... jesteś Pan żałosny - choć jasne mozna było przegrać więcej....

Pan misja dobiegła końca.... lepiej by grali bez Pana na ławce.... a to Pan zaangażowanie .... może kupić poduszeczke albo śpiworek... bo tam pewnie po nereczka ciagnie.... w tej budzie..

WSTYD i ŻENADA... (gorszy był chyba tylko Franek Krótki)
MarcelZS

Postprzez Marpic 2007-03-25, 4:04 pm

DWORCZYK ODEJDŹ WRAZ Z RUDYM .........ku... proszę.
Marpic

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników