keff, czy faktycznie tak bylo (chodzi o to czy spelniano prosby transferowe Tochela) chyba sie nigdy nie dowiemy..
Na temat JD pisałem po poszczególnych meczach i opinii nie zmieniam.
JW to osoba na zawsze związana z Zagłębiem, potrafiąca zmobilizować zawodników, ale niestety od strony taktycznej, wprowadzenia nowych rozwiązań pilkarskich czy piłkarskiego rozwoju poszczególnych piłkarzy to nie jest odpowiednia osoba.
Doceniam wyniki druzyny prowadzonej przez JD ( nawet porażka z Polonią i remis z KSZO, ale wygrana z Jagą i Śląskiem), ale niestety uważam za błąd właściciela i WR, że nie jest planowana zmiana trenera.
Chciałbym się bardzo mylić, ale po kilku pierwszych meczach w rundzie wiosennej, nasz cel ( OE) bedzie nierealny.
Wyniki JD są OK , ale gra niestety nie.
Nie widzę żadnej poprawy w grze od kilku meczów,brak płynności w grze, wykorzystujemy tylko stałe fragmenty i gramy na aferę.
Obrona nie gra jako jedna formacja a każdy z zawodników osobno ( brak jasnej asekuracji, brak płynnego przejścia z obrony do ataku).
W tej grze nie widzę "ręki" trenera i myśli szkoleniowej.
Zawodnicy wykorzystują swój posiadany potencjał piłkarski i nie rozwijają się piłkarsko.
Z przykrością stwierdzam, że Ruch i Wleciałowski jest tutaj przykładem pozytywnym.
Wierzę w awans Zagłębia, ale konieczne jest wzmocnienie sztabu szkoleniowego ( JD jako II-gi trener).
podpisuje sie pod ta wypowiedzia, natomiast nie sklaniam sie ku zmianie trenera (jednak chyba nie), ale teraz to bedzie ruletka, bo jezeli Dworczyk okaze sie trenerskim niewypalem, to przerwa zimowa bedzie stracona, a co za tym idzie awans tez, bo nie wydaje mi sie, by po zmianie trenera wszystko szybko sie zazebilo. wniosek z tego taki, ze zmiana trenera powinna nastapic teraz albo wcale. jak wiadomo wygrala druga opcja i mam nadzieje, ze to dobre posuniecie, ktore zaprocentuje w rundzie wiosennej.