Jerzy Dworczyk były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez pardon_its_me 2006-11-11, 12:24 pm

Przemek26 napisał(a):Wygrywamy źle - nowy trener! Przegrywamy źle- nowy trener! :evil:
Może sami siądźcie na ławce trenerskiej. Trener Dworczyk to człowiek Zagłębia .Żadna trenerska gwiazda nie będzie znała tego zespołu tak jak On. Przerwa przed jesienią jest krótka i wtedy przygotowanie do jest ciężkie.
Zimą jest sporo czasu i wtedy ten zespół ma czas na dobrą pracę treningową. Trener Dworczyk zostaje przygotuje zespół zimą ,wywalczy awans bo taki ma cel.

w pełni się zgadzam! widac zreszta po wynikach ze nie jest to zaden przybłeda i zna sie na naszej druzynie! wiec nie narzekajmy. .
pardon_its_me

Postprzez laBombonera 2006-11-11, 12:49 pm

100 % poparcia dla J.D
laBombonera
Żółta kartka

re

Postprzez Qba 2006-11-11, 2:24 pm

laki napisał(a):Zagłebie nie ma swojego stylu gry to prawda że graja chaotycznie,
patrzac na Jage czy Ruch gołym okiem widac różnice.
Niemniej jednak jestem za tym aby to Dworczyk dalej trenował nasz
zespół , bo kto mi zagwarantuje że nowy trener cos zmieni.

nikt Ci nie zagwarantuje. Ja juz sam nie wiem co myslec na temat Trenera Dworczyka, niby wyniki i zdobycz pktowa ok, ale po takim meczu jak wczoraj, to rece opadaja. Nie rozumiem tylko co to za argument, ze Dworczyk jest czlowiekiem Zaglebia - spytam teoretycznie: wolicie awans z trenerem spoza regionu (hanysem ;) ), czy druga lige z "naszym"?? ja sie sklaniam ku pierwszej opcji.

pozdrawiam
Qba

Re: re

Postprzez Lars 2006-11-11, 2:49 pm

Qba napisał(a):nikt Ci nie zagwarantuje. Ja juz sam nie wiem co myslec na temat Trenera Dworczyka, niby wyniki i zdobycz pktowa ok, ale po takim meczu jak wczoraj, to rece opadaja. Nie rozumiem tylko co to za argument, ze Dworczyk jest czlowiekiem Zaglebia - spytam teoretycznie: wolicie awans z trenerem spoza regionu (hanysem ;) ), czy druga lige z "naszym"?? ja sie sklaniam ku pierwszej opcji.

pozdrawiam

dokładnie. Każdy z nas, przez osobe K.T., przywyknął że na ławce Zagłębia siedzi człowiek związany z Zagłębiem. ale ja wątpie żeby nagle po tylu latach Panu Jerzemu włączył sie supertalent i wprowadził nas do I ligi. obym sie mylił bo wszystko wskazuje na to że trener Dworczyk w dalszym ciągu będzie odpowiadał za wyniki Zagłebia. w każdym razie uważam że zmiana ustawienia w meczu z Polonią, Pach na lewej stronie z Kszo, i brak pomysłu na atak pozycyjny nie przemawiają za nim.
życze mu jaknajlepiej i bardzobym sie cieszył gdyby wprowadził Zagłębie do ekstraklasy.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Re: re

Postprzez Sir 2006-11-11, 2:56 pm

Lars napisał(a):
Qba napisał(a):nikt Ci nie zagwarantuje. Ja juz sam nie wiem co myslec na temat Trenera Dworczyka, niby wyniki i zdobycz pktowa ok, ale po takim meczu jak wczoraj, to rece opadaja. Nie rozumiem tylko co to za argument, ze Dworczyk jest czlowiekiem Zaglebia - spytam teoretycznie: wolicie awans z trenerem spoza regionu (hanysem ;) ), czy druga lige z "naszym"?? ja sie sklaniam ku pierwszej opcji.

pozdrawiam

dokładnie. Każdy z nas, przez osobe K.T., przywyknął że na ławce Zagłębia siedzi człowiek związany z Zagłębiem. ale ja wątpie żeby nagle po tylu latach Panu Jerzemu włączył sie supertalent i wprowadził nas do I ligi. obym sie mylił bo wszystko wskazuje na to że trener Dworczyk w dalszym ciągu będzie odpowiadał za wyniki Zagłebia. w każdym razie uważam że zmiana ustawienia w meczu z Polonią, Pach na lewej stronie z Kszo, i brak pomysłu na atak pozycyjny nie przemawiają za nim.
życze mu jaknajlepiej i bardzobym sie cieszył gdyby wprowadził Zagłębie do ekstraklasy.

lepszy Tochel...ze SWOIMI transferami i z ODSTAWIENIEM w kąt Chwalibogowskiego??!!!
Sir

Postprzez Przemek26 2006-11-11, 3:25 pm

Mieliście już trenera z poza Zagłębia. I co było???
Dla Białka budowano szubienice bardzo szybko.
Przemek26

Postprzez keff79 2006-11-11, 3:42 pm

Nie bardzo rozumiem.. czyli że co - potrzebny nam trener z nazwiskiem? czy z wynikami? Póki co mamy takiego, który daje nam wyniki:
7 zwycięstw, 3 remisy i tylko jedna porażka.. i mam gdzieś tych wielkich treneiro, fachowców i cudotwórców z nazwiskami od których aż się roi w polskiej piłce.
Brak doświadczenia na wysokim szczeblu może być plusem w przygotowaniu drużyny.. jeśli tylko trener jest tego świadomy na pewno skorzysta z fachowców od przygotowania fizycznego, odnowy itd… a przypomnę że całkiem nie dawno był u nas taki co stwierdził że jest debeściak fach ma w jednym palcu i sam przygotuje zespół do rozgrywek.

lepszy Tochel...ze SWOIMI transferami i z ODSTAWIENIEM w kąt Chwalibogowskiego??!!!

Tochel o Bartku mówił że to talent na miarę Pitrego, a może i lepiej - tylko za bardzo się spina przed publicznością na Ludowym i lepiej mu wychodzą spotkania na wyjeździe.. no ale każdy pamięta to co chce pamiętać, a jego transfery były za zwyczaj bombardowane.. z listy transferowej trenera realizowano może 20 - 30% transferów..
keff79

re

Postprzez Qba 2006-11-11, 4:09 pm

keff, czy faktycznie tak bylo (chodzi o to czy spelniano prosby transferowe Tochela) chyba sie nigdy nie dowiemy..

Na temat JD pisałem po poszczególnych meczach i opinii nie zmieniam.
JW to osoba na zawsze związana z Zagłębiem, potrafiąca zmobilizować zawodników, ale niestety od strony taktycznej, wprowadzenia nowych rozwiązań pilkarskich czy piłkarskiego rozwoju poszczególnych piłkarzy to nie jest odpowiednia osoba.
Doceniam wyniki druzyny prowadzonej przez JD ( nawet porażka z Polonią i remis z KSZO, ale wygrana z Jagą i Śląskiem), ale niestety uważam za błąd właściciela i WR, że nie jest planowana zmiana trenera.
Chciałbym się bardzo mylić, ale po kilku pierwszych meczach w rundzie wiosennej, nasz cel ( OE) bedzie nierealny.
Wyniki JD są OK , ale gra niestety nie.
Nie widzę żadnej poprawy w grze od kilku meczów,brak płynności w grze, wykorzystujemy tylko stałe fragmenty i gramy na aferę.
Obrona nie gra jako jedna formacja a każdy z zawodników osobno ( brak jasnej asekuracji, brak płynnego przejścia z obrony do ataku).
W tej grze nie widzę "ręki" trenera i myśli szkoleniowej.
Zawodnicy wykorzystują swój posiadany potencjał piłkarski i nie rozwijają się piłkarsko.
Z przykrością stwierdzam, że Ruch i Wleciałowski jest tutaj przykładem pozytywnym.
Wierzę w awans Zagłębia, ale konieczne jest wzmocnienie sztabu szkoleniowego ( JD jako II-gi trener).

podpisuje sie pod ta wypowiedzia, natomiast nie sklaniam sie ku zmianie trenera (jednak chyba nie), ale teraz to bedzie ruletka, bo jezeli Dworczyk okaze sie trenerskim niewypalem, to przerwa zimowa bedzie stracona, a co za tym idzie awans tez, bo nie wydaje mi sie, by po zmianie trenera wszystko szybko sie zazebilo. wniosek z tego taki, ze zmiana trenera powinna nastapic teraz albo wcale. jak wiadomo wygrala druga opcja i mam nadzieje, ze to dobre posuniecie, ktore zaprocentuje w rundzie wiosennej.
Qba

Postprzez mike79 2006-11-11, 6:34 pm

Powiem szczerze iż sam byłem negatywnie nastawiony do kandydatury trenera Dworczyka tuż po zdymisjonowaniu trenera Białka. Jednak czas pokazał że w roli "tymczasowego trenera" spisał się conajmniej bardzo dobrze. Trudno jednak wymagać było od niego aby oprócz punktów(których zdobył z drużyną rekordowo dużo jak na rundę jesienną-patrząc przez pryzmat ostatnich lat) diametralnie zmienił się styl gry drużyny!! Przecież On tą drużynę prowadził zaledwie dwa miesiące !! Dlatego też Mnie osobiście cieszy i jednocześnie nie dziwi stanowcze stanowisko władz klubu o pozostawieniu trenera Dworczyka w roli pierwszego trenera. Teraz będzie miał o wiele więcej czasu i wiele trudniejsze(obym się mylił) zadanie, przygotowania drużyny tak, aby wiosną grała zarówno efektywnie(jak dotychczas) jak i efektownie(z tym było różnie). Jeśli to mu się nie uda(tfu,tfu,tfu!!!), będzie to znaczyło że część forumowiczów miała rację pisząc o braku kompetencji trenera Dworczyka i wtedy Jego zwolnienie będzie w pełni uzasadnione. W innym wypadku zawitamy w szeregi OE !!!!
Więc póki co przestańcie już co niektórzy pierd... o zmianie trenera !! Bo jak narazie nie ma do tego podstaw. A już Wasze gdybania że "nie będzie potrafił przygotować", " że nie ma wiedzy" itd. predysponują Was bardziej do miana WRÓŻEK, niż kibiców !!

PS. Przygotowania do rundy wiosennej i tak będą odbywać się "pod okiem" specjalisty od przygotowania fizycznego...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez maras24 2006-11-12, 1:28 pm

Dworczyk dobrze wpływa na drużyne świadczą o tym wyniki chociaż błędy i jemu sie przytrafiają.Ale najważniejsze pytanie to czy będzie potrafił dobrze przygotować drużyne do rundy wiosennej..O to właśnie mam największe obawy.
maras24

Postprzez Misaki 2006-11-12, 2:31 pm

mike79 napisał(a):

PS. Przygotowania do rundy wiosennej i tak będą odbywać się "pod okiem" specjalisty od przygotowania fizycznego...

kamień z serca mi spadł
Misaki

Postprzez zgredos 2006-11-12, 6:34 pm

Bez urazy pan J Dworczyk był średnim piłkarzem i moim zdaniem jest takim samym trenerem, a jeśli marzymy o czymś więcej niż 2 liga to jest też potrzebny trener na wyższą ligę
zgredos

Postprzez GoGo 2006-11-12, 6:46 pm

Może i był średnim piłkażem ale kilka wygranych z rzedu nie jest przypadkiem a za białka była lipa ! według mnie J.Dworczyk stara sie i to bardzo aby nas wprowadzić do OE widac to po wynikach :)
GoGo

re

Postprzez Qba 2006-11-12, 6:57 pm

powtorze jeszcze raz: modlmy sie, zeby decyzja zarzadu byla trafiona, bo jak nie to mamy przesrane i o awansie mozemy sobie pomarzyc!!! mnie daje do myslenia to, ze Pan Trener nie ma nawet papierow na II lige, wiec z przygotowaniem do ataku na I moze byc ciezko, ale obym sie mylil...

a dyskusje nt. tego czy dobrze czy zle, ze zostal Dworczyk proponowalbym uciac, bo na razie bedzie jalowa.

pozdro
Qba

Postprzez MrCricket 2006-11-12, 7:35 pm

Dyskusja w tym momencie raczej czysto teoretyczna. Wyniki jakie osiągneliśmy za jego kadencji są zadowalające, trudno powiedzieć ile w tym jego zasług, ale odwagi odmówić mu nie można -co już kiedyś podkreślałem. Nie bał np. postawić na juniora Marka, odstawić w pewnych momentach "nazwiska" tzn. Berka na ławkę czy Piątkowskiego do rezerw i za to mu chwała. Też mam spore obawy czy nie przerośnie go wiosną ta cała sytuacja walki o awans, bo jest to trener mimo swojego wieku, mający malutkie doświadczenie trenerskie na tak wysokim szczeblu rozgrywek. To, że nie ma papierów na prowadzenie drugoligowca o niczym nie świadczy. Mówił kiedyś w wywiadzie, że zarabiając kilkaset złotych na niskim stanowisku nie mógł sobie na to pozwolić. Gadanie, że był średnim piłkarzem to żaden argument, bo na całym świecie jest jest sporo świetnych trenerów, których nawet trudno nazwać, że byli średnimi piłkarzami.
Zarząd raczej nie zmieni swojej decyzji. Wypada tylko życzyć trenerowi dobrze przepracowanej zimy i osiągnięcia wiosną celu, o którym wszyscy marzymy już od kilkunastu lat.
MrCricket

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna