Zagłębie-Podhale

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez Wuzel 2006-10-27, 7:54 pm

Darian napisał(a):A może mi ktoś powie kiedy zarząd zmieni pory rozgrywania meczy w dni robocze :?: Zawsze te półgodziny do przodu(z 17.30 na 18 ) byłoby dogodniejszym rozwiązaniem dla osób wracających z pracy, szkoły i innych zajęć.

Może od gry w 6 sie to zmieni i mecze będą o 18:00 - bedą toczone rozmowy w tym kierunku oraz w sprawach wyjazdów.
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez SCORPARO 2006-10-27, 8:00 pm

Moim zdaniem:

Jak zwykle KOZŁOWSCY i DaCOSTA = z taką formą powinni mieć miejsce w kadrze "z urzedu". BRAVO.

Horny = dziś porazka na całej lini - nic mu nie wychodziło.

Sosiński = jak zwykle, DNO. (choć tylko 2 kary dziś :shock: )

Syczew (Syczov) = Dno (pomimo strzelonej bramki - uważam fux), gra jakby 2 tygodnie temu trenował jazdę figurową :? . Panie Syczov Hokej to gra dla męszczyzn !!!

Filo = spodziewałem sie zawodnika hokeja, a mamy drugiegio Sosińskiego w Zagłębiu. Duże ciele.

Puzio, Duszak - na swoim przyzwoitym poziomie.

Jaworski - tradycyjnie - mistrz świata - gdyby nie "Java (i te słupki , poprzeczki) byłby dziś spory bagaż.

Widać co do drużyny wnoszą Kotuła i Urban - bez nich jak "bez jaj"

Reszta bardzo duża mizeria dziś - po mojemu remis to wynik dla nasz szczęliwy. :? (Widać że mecz w Tychach kosztował ich mnóstwo sił - w dogrywce już nawet nie mieli sił jeździć)
SCORPARO

Postprzez CharoN^ 2006-10-27, 8:19 pm

Scorparo nie przesadzaj, moim zdaniem Syczow nie zagrał tak źle. Popełnił błąd bodajże przy pierwszej bramce, ale później było całkiem dobrze. Puzio zagrał dobrze, kilka razy zadrwił z obrońców Szarotek. Zgadzam się jednak, że nie był to jakiś wybitny mecz w wykonaniu Zagłębia. Przy tak dysponowanym Podhalu można było urwac 3 pkty.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Przemek26 2006-10-27, 8:26 pm

Wg mnie po beznadziejnym meczu jest wywalczony punkt. Jedna tercja nie zmaże tego co zaprezentowały obie drużyny w pierwszych II . Sorry ale za oglądanie treningu nie powinno się płacić za bilety a tak wyglądały II tercje. Jak trening. Bez zaangażowania bez walki dno. Maja 6 więc po co grać? A o punkty . Chyba że już mamy 6 miejsce i urlop. :twisted: .Jawa wybronił dziś sporo zwłaszcza w III tercji i dogrywce ,ale dwie bramki to dziś dał ciała.Zresztą to samo zagrał Rajski w Podhalu. Cieszy jedynie to ,że w tym sezonie na razie nie przegraliśmy z Podhalem. Zobaczymy co będzie w grupie. Bo ostatni mecz z Unią to prawdopodobnie będzie powtórka z dzisiaj
Przemek26

Postprzez Robson_sc 2006-10-27, 8:47 pm

Widac, że chlopaki zlapali lekka zadyszke. Akcje byly wolne brakowalo dokladnosci i pomyslu. Podhale po bramce na poczatku chyba myslalo ze pojdzie gladko i tez nie zagrali super meczu. Brawa dla chlopakow za wyciagniecie wyniku natomiast widac bylo ze dzien mamy wyraznie slabszy.
Robson_sc

Postprzez mathik 2006-10-27, 8:51 pm

Zadyszka jest widac ... rozkrecili sie tak moim zdaniem w III tercji juz to wygladalo jakos. Generalnie caly meczyk spoko.

a tu pare fotek odemnie z meczu : )) http://siwy.freehost.pl/hokej/
pozniej jeszcze pare dodam.....

pozdro
mathik

Postprzez SCORPARO 2006-10-27, 10:03 pm

CharoN^ napisał(a):Scorparo nie przesadzaj, moim zdaniem Syczow nie zagrał tak źle. Popełnił błąd bodajże przy pierwszej bramce, ale później było całkiem dobrze. Puzio zagrał dobrze, kilka razy zadrwił z obrońców Szarotek. Zgadzam się jednak, że nie był to jakiś wybitny mecz w wykonaniu Zagłębia. Przy tak dysponowanym Podhalu można było urwac 3 pkty.

Syczow ... :roll: ... stary - chyba najsłabszy zawodnik w Zagłebiu (filo miałem okazje oglądac po raz pierwszy - jak wielu z nas - ale nie wróz e mu kariery), nawet Horny dziś grał lepiej (chociaz grał megahujnie dziś). Ten koleś (Syczow) wygląda, jakbys ubrał w hokejowe łachy, kolesia (lepiej jeżdżącego) z poniedziałkowej ślizgawki. Dla mnie koleś odstaje od resztyu zespołu baaaaardzo wyraźnie. Miał dziś wiele okazji do strzału - oddał bodajże trzy anemiczne klepnięcia - z czego jedno wpadło (do teraz nie moge w to uwierzyć), owszem darłem morde jak krążek przektroczył linię bramkową(w końcu bramka dała nam wyrównanie) - ale to co prezentował Syczow w całum meczu... smiech. Zobacz jak koleś sie porusza ... start do krążka, jakby podchodził do haselhooffa, bez zrywu , bez agresji ... przecież on "gra" w hokeja na lodzie a nie tego na trawie !!!

Może mi się tylko wydaje że ten "zawodnik" jest cienki - ale do tej pory widziałem go 3 razy (Craxa , Tychy, Podchale) i za kazdym razem sprawia coraz gorsze wrażenie.Baletnica.

Odniśnie Puzia - koleś wie w co gra i po co gra - widać że hokej to jego "konik". Osobiście bardzo podoba mi się jego podejście go gry. Ambicja, walka - walka, ambicja ... i tak na przemian. Przypomina mi czasami gre P.Zdunka (taki hokeista grający w Zagłębiu w czasach prehistorycznych :wink: ).

Napisałem wyżej, że generalnie dziś nasi grali "żurek z kichą", ale jestem w stanie zrozumieć ich słabszą postawę w dzisiejszym meczu. Sam kiedyś uprawiałem ten sport :oops: tak trochę amatorsko, i wiem co to mecz co dwa dni - zwłaszcza jeżeli jeden z wcześniejszych wymagał dużego nakładu sił.

Na koniec została Unia - trzeba zdobyć jakieś punkty i odpoczywać do Play Off'ów, "nowi" się może jako wkomponują w drużynę, a nie powinno buć źle na koniec sezonu. Sądzę że miejsce w pierwszej czwórce jest jak najbardziej w zasięgu Zagłebia.
SCORPARO

Postprzez Przemek26 2006-10-27, 10:18 pm

SCORPARO napisał(a):
CharoN^ napisał(a):Scorparo nie przesadzaj, moim zdaniem Syczow nie zagrał tak źle. Popełnił błąd bodajże przy pierwszej bramce, ale później było całkiem dobrze. Puzio zagrał dobrze, kilka razy zadrwił z obrońców Szarotek. Zgadzam się jednak, że nie był to jakiś wybitny mecz w wykonaniu Zagłębia. Przy tak dysponowanym Podhalu można było urwac 3 pkty.

Syczow ... :roll: ... stary - chyba najsłabszy zawodnik w Zagłebiu (filo miałem okazje oglądac po raz pierwszy - jak wielu z nas - ale nie wróz e mu kariery), nawet Horny dziś grał lepiej (chociaz grał megahujnie dziś). Ten koleś (Syczow) wygląda, jakbys ubrał w hokejowe łachy, kolesia (lepiej jeżdżącego) z poniedziałkowej ślizgawki. Dla mnie koleś odstaje od resztyu zespołu baaaaardzo wyraźnie. Miał dziś wiele okazji do strzału - oddał bodajże trzy anemiczne klepnięcia - z czego jedno wpadło (do teraz nie moge w to uwierzyć), owszem darłem morde jak krążek przektroczył linię bramkową(w końcu bramka dała nam wyrównanie) - ale to co prezentował Syczow w całum meczu... smiech. Zobacz jak koleś sie porusza ... start do krążka, jakby podchodził do haselhooffa, bez zrywu , bez agresji ... przecież on "gra" w hokeja na lodzie a nie tego na trawie !!!

Może mi się tylko wydaje że ten "zawodnik" jest cienki - ale do tej pory widziałem go 3 razy (Craxa , Tychy, Podchale) i za kazdym razem sprawia coraz gorsze wrażenie.Baletnica.

Odniśnie Puzia - koleś wie w co gra i po co gra - widać że hokej to jego "konik". Osobiście bardzo podoba mi się jego podejście go gry. Ambicja, walka - walka, ambicja ... i tak na przemian. Przypomina mi czasami gre P.Zdunka (taki hokeista grający w Zagłębiu w czasach prehistorycznych :wink: ).

Napisałem wyżej, że generalnie dziś nasi grali "żurek z kichą", ale jestem w stanie zrozumieć ich słabszą postawę w dzisiejszym meczu. Sam kiedyś uprawiałem ten sport :oops: tak trochę amatorsko, i wiem co to mecz co dwa dni - zwłaszcza jeżeli jeden z wcześniejszych wymagał dużego nakładu sił.

Na koniec została Unia - trzeba zdobyć jakieś punkty i odpoczywać do Play Off'ów, "nowi" się może jako wkomponują w drużynę, a nie powinno buć źle na koniec sezonu. Sądzę że miejsce w pierwszej czwórce jest jak najbardziej w zasięgu Zagłebia.

Widać kibice z Torunia mieli rację ze Syczow jest wolny jak walec i opóźna każda akcje o kilka cennych sekund.
Przemek26

Postprzez olo69 2006-10-28, 7:49 am

Ja uważam, że Syczow wcale nie jest taki słaby, kiedy jedzie jest takie wrazenie, że robi to bardzo wolno, natomiast wczoraj miał taki wjazd w tercje obronną Podhala wyprzedzając dwóch obrońców, ponadto widzi co się dzieje na lodzie i bardzo ciężko odebrac mu krążek, jedyna wada to widać, że unika gry ciałem.
olo69

Zaglębie - Podhale

Postprzez bos 2006-10-28, 8:26 am

No panowie kibice ZAGłęBIA DAJCIE JUż SPOKUJ zawodnikom , przecierz o to nam chodziło , jesteśmy w 6 -tce .A teraz powalczymy o najlepsze miejsce BRAWO ZAGłęBIE - BRAWO TRENERZY
bos
Żółta kartka

Postprzez Uruk 2006-10-28, 11:17 am

Syczow ok, a Filo oprócz tego, że dwa razy siedział na ławie i spietrał w starciu z Jakesem (wstyd) nic nie pokazał.Gość ma warunki, a jakaś taka lebioda.Może miał tremę?Dajmy mu szansę :D
Uruk

Postprzez Darian 2006-10-28, 12:42 pm

Wuzel napisał(a):

Może od gry w 6 sie to zmieni i mecze będą o 18:00 - bedą toczone rozmowy w tym kierunku oraz w sprawach wyjazdów.

No przydałoby się to załatwić i nie tylko to.Mam nadzieje że wraz z nadejściem zimy kibice sobie wszczepią nawyk chodzenia na hokej.W końcu piłki nie będzie :twisted:
Darian

Postprzez SCORPARO 2006-10-28, 12:59 pm

Uruk napisał(a):Syczow ok, a Filo oprócz tego, że dwa razy siedział na ławie i spietrał w starciu z Jakesem (wstyd) nic nie pokazał.Gość ma warunki, a jakaś taka lebioda.Może miał tremę?Dajmy mu szansę :D

Filo dla mnie to taki drugi Sosiński - z ta różnica że wiem za co Sosiński dostaje kary (koles wie jak zrobić zeby przeciwnika bolało), natomiat Filo ... postura Sosińskiego a ciele jak Syczov (wiem, wiem uczepiłem sie Syczova - ale jakoś go nie moge strawić ... jeszcze).
SCORPARO

Postprzez DaMi 2006-10-28, 3:39 pm

Poprostu nie rozumiem co dalej na lodzie robi Sosiński razem z Rutkowskim oni dobrze grali ale kilka lat temu a teraz tylko przeszkadzają w grze , zamiast dać pograć młodym chłopakom. Co do Filo to też poziomem gry przypomina Rutkowskiego i Sosińskiego.

Rutkowski ... syn patrzy :lol:
DaMi

Postprzez zgredos 2006-10-28, 5:53 pm

Jak dla mnie to zagrali dobrze (kazdy mecz można przegrać) ale było widać ambicje i walke. Mecze z Podhalem zawsze były ciężkie nawet jak wygrywaliśmy po 18, 20 do zera to z góralami mieliśmy pod górke.
Ps. A to że w dogrywce nie było dopingu -ZENADA
zgredos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej