Niedz 22.10.2006. godz. 14:30 Zagłębie S - Polonia Bytom

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Liberał 2006-10-23, 1:57 pm

Co do meczu to jescze raz mowie, ze jest to wina podciecia skrzydel przez
Dworczyka, ktory ustawil ich tak, ze...ech .Idac dalej to jesli myslimy o awansie to meczow u siebie bez punktow juz wiecej nie powinno byc inaczej znow bedziemy nja 5lub 4 miejscu bo tych 2 czy 3 pkt zabraklo.
Liberał

Postprzez Bytomianie 2006-10-23, 2:30 pm

WOJTEK napisał(a):Generalnie Polonia była lepsza. Ale nie ma co robić sensacji - ostatni raz wygrali z nami na początku lat 90. Raz na jakiś czas się im należy. A kto i co to się wyjaśni w czerwcu.

Kiedyś wreszcie trzeba było wygrać, co to raz na 38 lat nam nie wolno :?: :wink: Wojtku nadal uważam, że nie macie w Sosnowcu drużyny zdolnej walczyć o ekstraklasę. Słyszałem, że po meczu w drodze do szatni drobna scysja piłkarzy była i podobno zwłaszcza Folc nie mógł pogodzić się z porażką. W środę Dworczyk był w Bytomiu oglądać nasz mecz z ŁKS Łomża i niepokój zagościł na jego twarzy, jak się okazało nie bez powodu. Jak w 46 minucie spiker podał, że wchodzi Skrzypek to się przeraziłem.

Przewagę Zagłębia uwidocznił fakt, że Polonia dopiero po 40 minutach gry zdołała oddać strzał na bramkę gospodarzy.

Nie zgadzam się z opisem ze strony, bo w pierwszej połowie to Polonia była częściej przy piłce i próbowała atakować, Zagłębie jednak kilka razy groźnie z własnej połowy wychodziło. Do przerwy obydwie drużyny oddały po 1 celnym strzale. W drugiej połowie przewaga Zagłębia bezdyskusyjna.
Bytomianie

Postprzez Głos Rozsądku 2006-10-23, 4:33 pm

Bytomianie napisał(a):Słyszałem, że po meczu w drodze do szatni drobna scysja piłkarzy była i podobno zwłaszcza Folc nie mógł pogodzić się z porażką.

Kilku zawodnikom Polonii pozostała jeszcze w butach słoma, którą zebrali podczas gry w pewnym nieistniejącym już klubie na wsi za Raciborzem. Ta słoma im wyszła podczac drogi z boiska do szatni i zachowywali się oni - łagodnie mówiąc - niekulturalnie. Folc chciał im po prostu wytłumaczyć, że w gościnie nie wypada się tak obnosić z chamstwem i buractwem. Swoją drogą mają chłopaki szczęście, że trafili na spokojnego i opanowanego Folca, bo gdyby trafili na któregoś bardziej wyrywnego chłopaka, to mogłoby dojść do bokserskiej dogrywki.

Bytomianie napisał(a):
Przewagę Zagłębia uwidocznił fakt, że Polonia dopiero po 40 minutach gry zdołała oddać strzał na bramkę gospodarzy.

Nie zgadzam się z opisem ze strony, bo w pierwszej połowie to Polonia była częściej przy piłce i próbowała atakować, Zagłębie jednak kilka razy groźnie z własnej połowy wychodziło. Do przerwy obydwie drużyny oddały po 1 celnym strzale. W drugiej połowie przewaga Zagłębia bezdyskusyjna.

Ja umiem czytać ze zrozumieniem i cytowany powyżej tekst dotyczył tylko i wyłącznie II połowy. Polecam przeczytać tekst źródłowy jeszcze raz i dokładnie go przeanalizować. Co do meritum - sam napisałeś o tym w ostatnim zdaniu swojego wpisu.
Głos Rozsądku

Postprzez Konew 2006-10-23, 4:49 pm

Szkoda, że stało się jak się stało ale piłka jest okrągła a bramki są dwie.Napewno póki co nie jestem za zwolnieniem Jerzego Dworczyka bo odwalił on kawał dobrej roboty a wczorajsza porażka była wypadkiem przy pracy.Zobaczycie wygramy wszystkie mecze do końca tej rundy!!!Z resztą jakby nie było to Dworczyk powinien trenować do końca tej rundy i to właśnie w przerwie zimowej powinien być rozliczony z tego co dokonał a nie teraz!!!Mam nadzieję, że zarząd da mu jeszcze szansę poprowadzić drużynę przez 3 kolejne mecze chociaż różnie to bywa bo nas nie raz zaskakują tak jak np. teraz z tym terminem meczu z Kszo Ostrowcem.W każdym razie jestem dobrej myśli :D
Obrazek
Konew

Postprzez Rambo_1989 2006-10-23, 5:45 pm

Z Jagą to my na bank nie wygramy, skończymy rundę na 4,5 miejscu i tyle z tego będzie.
Teraz to już musztarda po obiedzie, przeciwnicy z góry tabeli są na fali, dobrze sobie radzą w każdych meczach.
Pozostaje nam dobry start na wiosne!

Takie moje zdanie.. :roll:
Rambo_1989

Postprzez Machel 2006-10-23, 5:57 pm

ta z śląskiem wygramy kszo wygramy a z jagą musi być remis i dotego musimy liczyć na potknięcia rywali we wiosne!
Machel
Żółta kartka

Postprzez Konew 2006-10-23, 6:02 pm

Rambo_1989 napisał(a):Z Jagą to my na bank nie wygramy, skończymy rundę na 4,5 miejscu i tyle z tego będzie.
Teraz to już musztarda po obiedzie, przeciwnicy z góry tabeli są na fali, dobrze sobie radzą w każdych meczach.
Pozostaje nam dobry start na wiosne!

Takie moje zdanie.. :roll:

Cóz być może i tak będzie a być może nie, bo nie raz można było się przekonać o tym, że football jest nieprzewidiwalny i czasami nawet w bardzo dużym stopniu.Teraz pozostaje nam tylko czekać co czas przyniesie rozegrać co jest jeszcze do rezegrania i potem tak jak napisałeś zrobić dobry start w rundzie wiosennej.No i jeżeli chodzi o dalszy przebieg rundy wiosenej oraz jej zakończenie to żeby było równie wspaniałe co start(zakładając oczywiście że start będzie zajebisty)... :D
W każdym razie trzeba wierzyć...
Konew

Postprzez August 2006-10-23, 10:20 pm

Porażka z Polonią i to w takim stylu to kompromitacja. A zwalanie wszystkiego na osłebienia jest bez sensu. Bo i Polonia nie grała w najmocniejszym składzie i nie ma ani tak szerokiej kadry jak my, ani budżetu na nią. Jak się chce nadal awansować to trzeba takie mecze u siebie wygrywać. Zdaje się, że w kadrze są jeszcze inni obrońcy jak Malinowski czy Lisiecki. A jeśli są za słabi na II ligę to po cholerę ich trzymać. Jak bedziemyt czekać aż ci najmocniejsi wyzdrowieją to w tym czasie Ruch z Bydgoszczą i Jagą odskoczą od nas tak wysoko, że i dobra runda wiosenna nam nie pomoże. Jak chcemy sie liczyć w gronie kandydatów do awansu, to musimy zdobyć komplet 9 punktów.
August

Postprzez ASTER 2006-10-23, 10:31 pm

Wielu z nas pisało 3-0 3-1 itp
trochę pokory.

Polonia wygrała bo była lepsza o tą jedną bramkę.
Liga trwa nadal... za tydzień kolejny mecz.
Będzie dobrze..
ASTER

Postprzez barthez 2006-10-24, 8:39 am

Jak to mawia Małysz: "skupiam się na oddaniu dobrego skoku"
Było mineło, szansa na rewanż w następnej rundzie. Teraz niech trener i chłopaki solidnie przygotują się do następnego meczu.
Tylko niech Dworczyk nie kombinuje już z ustawieniem zespołu a chłopaki niech poćwiczą podania, bo tylu podania do "nikogo" już dawno nie widziałem. Są jeszcze 3 mecze i 9 punktów do wyjęcia. Myślcie o tym intensywnie piłkarze.
barthez

przegrana

Postprzez pilkarka_sc 2006-10-24, 9:17 am

Bylsmy zbyt pewni ze wygramy a tu bumm niestety przegralismy. ;(
polonia grala moim zdaniem bardzo dobrze spokojnie , opanowanie tak jaby znali nasza taktyke . ;/

no i jestesmy na 5 miejscu i 26 pkt.
mam nadziej ze nastepone 3 mecze beda dla nas wygrane.

Czy wygrywasz czy nie ja i tak kocham cie .

15 kolejka, Niedziela 29.10.2006 godz 14.30
Sląsk Wroclaw-Zagłebie Sosnowiec[/b]
16 kolejka, Sobota 04.11.2006 godz 13.00
Jagiellonia Białystok-Zagłebie Sosnowiec
17 kolejka, Sobota 11.11.2006 godz 13.00
Zagłebie Sosnowiec-KSZO Ostrówiec Świętokrzyski
pilkarka_sc

Postprzez rossoneri 2006-10-24, 9:43 am

po takim meczu i takiej formie nie ma co sie spodziewac punktow ani we Wroclawiu, ani w Bialymstoku ,a wiec trzeba liczyc ze chociaz zdobeda 3 pkt z KSZO i skonczymy z 29 pkt ,to i tak najlepszy wynik od 3 lat tylko ,ze teraz czolowka wygrywa prawie wszystko i bedzie ciezko ich dogonic
rossoneri

Postprzez UK 2006-10-24, 10:24 am

Słabo. Już z Polonią Muranów wyglądało to jak wyglądało (pewnie gdyby nie czerwona kartka...), a w meczu z bytomską stało się. Gracz z nr. 21 był "cieniutki" w tym meczu. Grali jakby balowali w sobotę. W 1 połowie odnosiłem wrażenie, iż grają na wyjeździe.
UK

Postprzez wieszczu 2006-10-24, 12:53 pm

Na przestrzeni ostatnich dwóch,trzech lat jedna myśl powraca nieustannie.Niemal za każdym razem,gdy Zagłębiu przychodzi zmierzyć się z zespołem z czołówki na własnym stadionie to nasi piłkarze niestety zawodzą.Wystarczy tylko wymienić Lks,Widzew,Bydgoszcz,Piast,Polkowice ,baraż z Jagiellonią czy wreszcie ostatni mecz z Polonią.W zdecydowanej większości tych spotkań nasz zespól miał zdecydowaną przewagę (poza Jagą,gdzie przegrana jak najbardziej zasłużona),a mimo to nie potrafił przechylić szali zwycięstwa na swoją korzyść:co więcej wszystkie te spotkania przegraliśmy! Tutaj nie można już mówić o przypadku,po prostu zawodnicy nie wytrzymują presji.Ale jakiej presji? Ci którzy dzisiaj grają w Zagłębiu,gdyby przyszło im wybiec na murawę Ludowego,powiedzmy,25 lat wstecz to jestem pewien,że albo by się posrali przed meczem bądź...większość drużyn rozjebali by w pył.Zresztą porównywanie czasów minionych do teraźniejszości ma się nijak do rzeczy.
Wracając do meritum...Dlaczego dzieję się tak,że właśnie w tych najważniejszych meczach,które dawałyby nam ścisły kontakt z najlepszymi nie potrafimy podołać zadaniu? Co zawodzi w tych najważniejszych momentach:skuteczność-jak najbardziej,w wielu przypadkach bezradność,przysłowiowe bicie głową w mur.To wszystko na pewno,jednak moim skromnym zdaniem najbardziej istotnym elementem jest tutaj psychika piłkarzy,ich podejście do gry.Przecież w tych wszystkich spotkaniach byliśmy zdecydowanie lepsi od rywali. I fakt,że niekiedy graliśmy słabo to przeciwnik był jeszcze słabszy.Mimo to przegrywaliśmy.Dlaczego?
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez xXx_1906 2006-10-24, 12:55 pm

Już przestańcie narzekać, po 4 zwycięstwach przyszła kolej na porażkę i tyle, następny mecz wygramy i znowu będziecie popadać w hurraoptymizm. Nie jest źle, przypomnijcie sobie w jakich nastrojach byliśmy jak nam prokuratura zawinęła kopaczy. Już niektórzy pisali o końcu Zagłębia itd. Co ma być to będzie, a w tej drugiej lidze nie jest źle.
xXx_1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna