Sobota, 07.10 godz. 14:30 Zagłębie - Polonia Warszawa

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Sir 2006-10-07, 9:52 pm

Kilka słów ode mnie...

Nie ulega wątpliwości ze kluczowa była minuta w tym meczu kiedy zawodnik Polonii dostał czerwona kartke i opuscil boisko..

Bohater meczu to Berek - widac wielka zmiane w jego grze PRZEDE WSZYSTKIM WRESZCIE WALCZY, WIDAC ZAANGAZOWANIE i cwaniactwo boiskowe - bo to gra u nas

Słabiej dzisiaj Piatek, Teresa i Kosciukiewicz i Pach...cos mi sie wydaje ze Pach z Berkiem..nie powinien grac...

4-5-1 to system nie do grania u siebie...choc z drugiej strony zmiana na 4-4-2 przynisola szybko cozekiwany efekt.

Mielismy wiecej szczescia w tym meczu...i powiem szczerze, że wreszcie arbiter pokazał, że ma jaja..choc popelnil kilka bledow...ale NIE DAL sie nabierac na symulacje zawodników..

Co do kibiców..10 minut do meczu..a tu tylko 3 tys kibiców..troche mnie to zmartwilo..ale juz w trakcie meczu wielu doszlo..wiec duzo lepiej to wygladało!

W Opolu nie przegrać i będę zadowolony..

Acha..no i brawo dla Dworczyka ze zmianami ---trafil idealnie.

Zeby nie bylo ttakiej sielanki..to ta DEKONCENTRACJA NASZYCH przy prowadzennu 2-0..( Polonia, Kmita,Lechia )..to woła o pomstwę do nieba..zamiast dobic przeciwnika...to sie cofaja i sami stwarzaja zagrozenie

ale..powiem Wam..ze jak ZAGŁĘBIE wygrywa..to tak się wewnątrz czuje zadowolony...to mile uczucie..
Sir

Postprzez rossoneri 2006-10-07, 10:27 pm

ja juz wczesniej pisalem ze 4-5-1 to nie jest dobry pomysl i gra w srodku Pacha i Berka, szczesliwe zwyciestwo dzieki czerwonej kartce, bardzo madra gra Polonii,, ktora nie dala nam wogole pograc, oczywiscie do wspomnianej sytuacji, Piatkowskiemu mecz dzisiaj nie wyszedl ,ale gwizdy i wyzwiska napewno mu nie pomagaly ,Berek na plus, draznia mnie gwizdy i ublizania Teresie po jednym bledzie, jeszcze na tym naszym nierownym boisku, bo ja nie widze bez niego druzyny i zawsze walczy na calego ,nie odstawia nogi ,wejscie Klody, jakze inna gra niz Bednara, ktory jest troche takim szybkim jezdzcem bez glowy, choc stara sie i nie mozna mu odmowic zaangazowania widac bylo dzisiaj brak Skrzypka, reszta na swoim poziomie no i oczywiscie swietne wejscie Folca ktorego pilka szuka teraz nie pozostalo nam nic tylko 3 pkt przywiezc z Opola i nie widze innej mozliwosci
rossoneri

Postprzez Konew 2006-10-07, 11:15 pm

No i coraz lepiej to wszystko wygląda.Przydałoby się żeby jutro Jaga przegrała u siebie z Polonią Bytom to utrzymamy 3 miejsce a potem to już będziemy piąć się coraz wyżej.Nie zaszkodziłoby też gdyby Kmita wygrała z Ruchem bo to też by nam ułatwiło troche robotę. Ale cóż nie można cały czas patrzeć na innych trzeba grać swoje!!!
Konew

Postprzez mezo 2006-10-07, 11:26 pm

Po dzisiejszym meczu : mamy bramkarza i jego zmiennika takze. Mamy snajpera. (I nie mam tutaj na mysli Tadzia Tyca) Wiec czego wiecej chciec. Ponoc wygranych sie nie sadzi jednak musze nadmienic ze martwi mnie postawa Teresy i to juz od kilku meczy. Gra jakos tak "nieświezo" . Gra w obronie cos nie uklada sie ale moim zdaniem jest to spowodowane tym , jak juz wczesniej pisalem , ze nasza druzyna jest nastawioną ofensywnie. Praktycznie wszyscy sa bardzo wysunieci mocno w przod. Bednar nie powinien grac na obronie a na pomocy a tuz za nim Arek. "Piątek" moglby wchodzic z lawki , gdyz jak narazie Dawid kontuzjowany.
P.S. *Sluszna "czerwien" ??
*Denerwuje to ze kibice obrazali "Piatka" .... A moze oni wyzywali Piątka ale Łukasza, tego z Polonii Warszawa. :lol:

Pozdrawiam wszystkich, ktorzy dzis nie mogli byc na meczu, teraz wiem jakie to przykre uczucie i jak to boli.
mezo

Postprzez Misaki 2006-10-07, 11:47 pm

hmm patrząc na zdjęcia z meczu mam wrażenie że Treściński troche przytył ale może mi się tylko wydaje :D
Misaki

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-10-08, 8:01 am

Oczywiscie mecz sledzilem na naszej stronie internetowej i nasuwaja sie
sie mysli DLACZEGO NA WLASNYM BOISKU ZAGLEBIE GRA SYSTEMEM
4-5-1 to bylo widac jak druzyna sie meczy a wynik ciagle 0-0. Dopiero
wprowadzenie Folca dalo porzadany efekt.
Druga sprawa- to ogladajac zdjecia z meczu z Polonia nasunela sie
identyczna mysl co Kol. Misaki - Czyzby Teresa nabral wagi ?
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez laki 2006-10-08, 9:23 am

Czy ktos wie jak wyglada sytuacja Folca w rankingu strzeleckim
drugiej ligi
laki

Postprzez cyfron24 2006-10-08, 9:26 am

Odnośnie ustawienia 4-5-1, to chciałem powiedzieć, że chyba innego wyjścia nie było, ponieważ, jak powiedział trener: Folc nie jest jeszcze w pełni sił. To kto miał grać? Tadziu?
cyfron24
Żółta kartka

Postprzez Kamilsts 2006-10-08, 9:26 am

Kamilsts

Postprzez laki 2006-10-08, 11:38 am

Z tego co widac na awiku to sedzia mógł spokojnie podyktowac karnego
dla Poloni , jeżeli jego wczesniejsza decyzja był przywilej korzysci ,
dlatego nie dziwi mnie flustracja Engela.
laki

Postprzez PawełK 2006-10-08, 11:46 am

A ile karnych nam nie zagwizdano? Nikt w bidony nie kopał, nikogo od nas nie wysłano do szatni... Co do sędziowania to może faktycznie nie odgwizdany karny idzie na jego konto ale czerwona kartka dla Ekwueme jak najbardziej zasłużona, bo już z żółtkiem biegał a Berek wychodził na czystą pozycje /fakt że umiał sie widowiskowo przewrócić :wink: /.

Co do meczu to jeszcze chciałbym podziękować Pawłowi Ryngierowi za opatrzenie moich poparzonych zaraz przed meczem rąk.
PawełK
pyszałek

Postprzez HrabiaZąbek 2006-10-08, 11:53 am

Szczerze mówiąc to sędzia nam pierwszy raz od niepamiętnych czasów sprzyjał(ostatnio na meczu z Ruchem).Bo ta druga żółta kartka dla Ekwueme moim zdaniem była dosyć naciągana.Nie dziwię się Engelowi i jego reakcji na pracę sędziego.
HrabiaZąbek

Postprzez Sir 2006-10-08, 1:00 pm

HrabiaZąbek napisał(a):Szczerze mówiąc to sędzia nam pierwszy raz od niepamiętnych czasów sprzyjał(ostatnio na meczu z Ruchem).Bo ta druga żółta kartka dla Ekwueme moim zdaniem była dosyć naciągana.Nie dziwię się Engelowi i jego reakcji na pracę sędziego.

Tu sie nie zgodze!! Gdyby Engel nie byl pazerny w przerwie na 3 pkt..to by sciagnal Ekwueme jak wiedizal ze ma juz zolta kartke i ze on czesto fauluje...

Po za tym Berensztajn to jest cwany lis..i takiego zawodnika nam brakowalo..bo przewrócil sie aktorko i do tego LEZAL zamiast sie podnosic...za to mu chwała...wreszcie splaca kredyt zaufania.

Dzięki niemu to teraz kazdy st ragment to ZAGROZENIE --w porownaniu udo tego co bylo za czasow kiedy to Morawski wykonywal rzuty rozne lub wolne..
Sir

Treścinski

Postprzez cezaros_prowokator 2006-10-08, 1:29 pm

Co do Trescinskiego: to drewno, nigdy jego gra mi sie nie podobala. Zero pomysłu na gre tylko piła na pałe do przodu. Podsumowując to taki drewniany pijak
cezaros_prowokator
Żółta kartka

Re: Treścinski

Postprzez SCORPARO 2006-10-08, 1:41 pm

cezaros_prowokator napisał(a):Co do Trescinskiego: to drewno, nigdy jego gra mi sie nie podobala. Zero pomysłu na gre tylko piła na pałe do przodu. Podsumowując to taki drewniany pijak

... gdyby nie "Teresa" - nie jeden mecz dostalibyśmy mocno w piz**, nie wiem czy zauważyłeś ,jest to jedyny koleś który bez namysły wybije piłkę jak trzeba, a nie zastanawia się czy aby czasem nie trzeba podać do bramkarza, może ostatnio mu nie wychodzi, może ma tzw "kryzys", ale napewno nie nazwał bym go drewniakiem. Teresa jest obrońcą i wybijanie piłek gdzie popdanie, lub jak to nhazywasz :" na pałę, do przodu" leży niejako w jego obowiązkach. Ja uważam że bez Treścińskiego nie ma obrony u nas, jak dla mnie jest to podstawowy gracz w wyjściowej jedenastce.
SCORPARO

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna