ZAGŁĘBIE - MIEDŹ LEGNICA 05.08.2006 sobota godz. 17.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MrCricket 2006-08-05, 7:27 pm

Gołym okiem widać brak zgrania, ale miejmy nadzieję, że z czasem się to poprawi. I połowa zdecydowana dominacja, powinniśmy strzelić ze 3-4 bramki. Zwłaszcza stałe fragmenty są naszą silną bronią i są ludzie czyli Pach i Berensztajn, którzy potrafią je wykonać. Bardzo groźny Kościukiewicz, ktory łatwo wygrywa pojedynki w powietrzu. Ładnie grały skrzydła tzn Chwalibogowski i Piątkowski ogrywali obrońców. Zubanovic słabiutki jak nigdy, aż żal było na niego patrzeć.
2 połowa to antyfutbol od którego zbierało się na wymioty, z wyjątkiem jednego kapitalnego strzału "Pach, Pach, Pach" :lol: Dobrze, że tak się to skończyło, bo w ostatniej minucie mogliśmy być świadkami kompromitacji.
MrCricket

Postprzez MarcelZS 2006-08-05, 7:42 pm

Na brawa zasługują KIBICE - pomimo braku kompletu super doping i dobra zabawa - nowe sektory się aktywnie włączją.
- Druga strona odpowaida!!! :lol:

Co do meczu to cieszą jedynie 3pkt i pozytywne zaskoczenie grą Folca.

Jestem załamany postawą Zuban i Tyca - DNO. :!: :!: :!:
MarcelZS

Postprzez emdżej 2006-08-05, 7:45 pm

Pierwsza połowa: zdecydowana dominacja Zagłębia, aczkolwiek nie zaznaczona bramkami (poza tą jedną). Miedź nie istniała do przerwy.
Druga połowa: głupi rzut karny, szybkie wyrównanie (piękny strzał Pacha) i ten zawał na miejscu dla kibiców w doliczonym czasie.

Co by tu nie pisać mecz na plus bo są trzy punkty
emdżej

Postprzez mezo 2006-08-05, 7:47 pm

Mecz przecietny. Duzo nerwowki pod koniec. Ludzi malo, mimo zlej pogody. Miedz sie dobrze zaprezentowala; jedyny ich mankament - maja slabego bramkarza. Nasz dzisiaj wcale nie lepszy. Bronil b. niepewnie.
Przez moment myslalem ze nasi graja w trampkach co rusz to ladowali na glebie. A wiec:
Wierzchowski- ani dobrze ani źle. Karny nie do obronienia. Moglbym sie doczepic do jego kilku niepewnych interwencji ale .... Ocena 4
Dzenan i Hubert , w szczegolnosci ten drugi b. na plus. Jako ze dzisiaj byl jego pierwszy mecz w barwach ZAGLEBIA wypadl calkiem nieźle.- 4+ Teresa gral za krotko zeby go oceniac.
Paczkowski i Bednar prezentowali mniej wiecej ten sam poziom . Ten drugi ciut lepiej wlanczal sie w akcje ofensywne ale mu to troche nie wychodzilo. Jego zmiennik Arek Kloda, ktorego dzisiaj zabraklo, prezentuje sie znacznie lepiej. Bednar 4- Paczkowski 3+
Obrona o wiele lepiej niz na Piascie ale nadal czegos tam brakuje. !!
Berensztajn dostawal malo pilek ale jesli juz ja dostal to wiedzial co z nia zrobic aby zadowolic kibicow. To samo Pach (bohater meczu) Oceny 5.
Bartek ladnie 5-. Bardzo mnie dzis zaskoczyl PIATKOWSKI. B. slaba gra. Trener widzial ze dzis gra mu sie nie uklada i go zmienil. OCena 3=. Bedzie lepiej. Marcin Lachowski 4. Nie popelnil zadnych kuriozalnych bledow. Zuban, Folc dzisiaj nie istnieli. NIE MAMY NAPASNIKOW. Poza strzeleniem bramki Folc nic soba nie prezentowal. I nasz trzeci napadzior TADZIUU Tycccc ....... :shock: Dzisiaj marionetka. Czarowal pilka, czarowal az znalazl sie pod nasza bramka. Napastnicy ocena 2+ oprocz FOlca 4- ( za strrzelenie bramki) .
Wniosek: nie ma kto wykanczac akcji wyprowadzanych przez b. dobrze dysponowana pomoc.
Pozdrawiam tych najwierniejszych kibicow, ktorzy dzisiaj zawitali na Ludowym.
PS. Rzut karny wydrukowany.
Ostatnio edytowano 2006-08-05, 7:49 pm przez mezo, łącznie edytowano 1 raz
mezo

Postprzez Przemek26 2006-08-05, 7:48 pm

Cieszylismy sie wzmocnieniami. Gazety pisały że Zagłębie jest królem lata transferowego. Ale ja tego dzisiaj nie widziałem. Zagrania z naszej strony od lini 16 m do lini 16 m przeciwnika jak w dawniej.Całe szczęście Miedź zagrała w obronie beznadziejnie, to nie było zamurowane Heko. Tak czy inaczej mamy nazwiska. Co do sędziowania. To byli sędziowie z niższej ligi, ale k...a to juz był parodia.
Mamy 3 pkt. i to sie liczy.
Przemek26

Postprzez *FORUMDINHO* 2006-08-05, 7:58 pm

Wzmocnienia widoczne, jednak brak zgrania.
Dobry występ Folca, Berensztajna, Pacha, Kościukiewicza, Chwalibogowskiego, Hosica.

Liczą się 3 punkty, a z każdym meczem będzie lepiej.
*FORUMDINHO*

Postprzez Degland 2006-08-05, 8:22 pm

Liczą sie 3 punkty,co do gry to najlepsi według mnie w dzisiejszym spotkaniu byli zdecydowanie Dženan Hošić i Sławomir Pach, Tadek Tyc to WIELKIE NIC, doping jak na tak niska frekwencje niezły ,dawno kolo krytej nie było słychać dopingu co można było usłyszeć podczas dzisiejszej konfrontacji, Pozdrawiam serdecznie
Degland

Postprzez tomas1906 2006-08-05, 8:30 pm

Pierwsza polowa calkiem przyzwoita gdyby nie ta kiepska skutecznosc moglo by byc pieknie i bez stresow 2 odslona to gra na lezaco!
tomas1906

kiepska gra

Postprzez cezaros_prowokator 2006-08-05, 9:05 pm

Kiepska gra bez polotu. Z taką grą lepiej nie myśleć o 1 lidze. Szkoda pompować balon
cezaros_prowokator
Żółta kartka

Postprzez warchlak 2006-08-05, 9:08 pm

baaardzo słaby mecz naszych kopaczy. zamiast wysoko wygrac to oni się męczyli ze słabiutką Miedzią. jezeli tak bedziemy grac ze słabiakami to ja nie widze meczy z np. Jagą, Hydrotworem itp. z czym do 1 ligi :?: :x
warchlak
Prowokator

Postprzez musztra 2006-08-05, 9:10 pm

Bardzo dobrze zagrał Piątkowski na skrzydle był nie do zatrzymania to samo Chwalibogowski niestety z czasem osłabli.Obrona dość dobrze szczególnie imponował Hosic i Kościukiewicz( z daleka wygląda jak J.Bąk)
Folc widać że wie jak się ustawić miał kilka okazji w pierwszej połowie niestety brakło szczęścia.Tadziu Zuban i Bednar zagrali najsłabiej.
Transfery ogólnie oceniam na udane :!:
musztra

Postprzez problematyk-ziom 2006-08-05, 9:50 pm

mezo napisał(a):Miedz sie dobrze zaprezentowala; jedyny ich mankament - maja slabego bramkarza. Nasz dzisiaj wcale nie lepszy.

o k***a... przepraszam ale nie wytrzymałem... uważasz bramkarz Miedzi za słabego? co jak co ale jebany dwoił się i troił w tej bramce a strzały Berensztajna z wolnego w pierwszej połowie czy chociażby Bednara w 2 połowie wybronił moim zdaniem świetnie... gdyby nie ten bramkarz to oni zapakowali by oprócz brudnych spodenek jeszcze ze 3 bramki w droge do Legnicy! :roll:

emdżej napisał(a): i ten zawał na miejscu dla kibiców w doliczonym czasie.

kto miał zawał ten miał... ja tam nic nie widziałem bo się gdzieś zagapiłem podobnie jak jeszcze kilkanaście osób bo tylko było słychać... "co były co było?" :lol:

Moim zdaniem dziś słabiej Chwalibogowski zagrał ale Piątkowski naprawde bardzo dobra 1 połowa i z biegiem czasu w 2 słabł to tyle jezeli chodzi o skrzydła
problematyk-ziom

Postprzez olo69 2006-08-05, 10:01 pm

Żenada bez ambicji , bez pomysłu, ilu na boisku było zawodników Zagłębia, Teresa w końcówce - mało
olo69

Postprzez emdżej 2006-08-05, 10:08 pm

problematyk-ziom napisał(a):
emdżej napisał(a): i ten zawał na miejscu dla kibiców w doliczonym czasie.

kto miał zawał ten miał... ja tam nic nie widziałem bo się gdzieś zagapiłem podobnie jak jeszcze kilkanaście osób bo tylko było słychać... "co były co było?" :lol:

Ja w tym momencie pisałem już krótki opis na główną stronę, że Zagłębie wygrało itd, ale jak zobaczyłem co się dzieje to aż przestałem bo się bałem, ze zaraz będę musiał o remisie pisać.
emdżej

Postprzez adas 2006-08-05, 10:12 pm

problematyk-ziom napisał(a):o k***a... przepraszam ale nie wytrzymałem... uważasz bramkarz Miedzi za słabego? co jak co ale jebany dwoił się i troił w tej bramce a strzały Berensztajna z wolnego w pierwszej połowie czy chociażby Bednara w 2 połowie wybronił moim zdaniem świetnie... gdyby nie ten bramkarz to oni zapakowali by oprócz brudnych spodenek jeszcze ze 3 bramki w droge do Legnicy! :roll:

A JA POPIERAM. BRAMKARZ MIEDZI BYŁ FATALNY I TO, ŻE JAK NAPISAŁEŚ MIEDŹ NIE ZAPAKOWAŁA OPRÓCZ BRUDNYCH SPODENEK JESZCZE TRZECH BRAMEK NA DROGĘ, ZAWDZIĘCZAJĄ BEZNADZIEJNEJ SKUTECZNOŚCI NASZYCH NAASTNIKÓW. BRAMKARZ 3 RAZY WYPUSZCZAŁ PIŁKĘ Z RĄK WPROST POD ICH NOGI I CO I LIPA.
PODOBAŁA MI SIĘ DZIŚ GRA PACZKOWSKIEGO I CHWALIBOGOWSKIEGO ORAZ KOŚCIUKIEWICZA. TO TYLE. KRYTYKUJECIE ZUBANA A MNIE SIĘ BARDZIEJ PODOBAŁ NIZ W OSTATNICH MECZACH. GRAŁ COFNIĘTEGO NAPASTNIKA A WYSUNIĘTYM BYŁ FOLC. ZUBANA WIDZIAŁEM NAWET JAK ODBIERAŁ PIŁKĘ POD NASZYM POLEM KARNYM. DZIŚ JEGO GRĘ OCENIAM NA PLUS, BO BYŁ USTAWIONY BARDZIEJ JAKO OFENSYWNY POMOCNIK A NIE NAPASTNIK.
adas

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna