Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Kamilsts 2006-07-15, 6:51 pm

Frajera to szukaj ...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Puzon to ty taki nietolerancyjny :?: :D

A dla mnie to może być nawet różowy byle tylko grał w piłkę na poziomie wyższym niż Małocha czy ukochany Tadzio :D
Kamilsts

Postprzez ziaro25 2006-07-15, 7:17 pm

Uważam,że to będzie dobry zakup,a teksty typy,,dziad,, są nie na miejscu o rasistowskim podtekście nie wspomne.........Jeszcze będziemy krzyczeć Elokan,Elokan!!! :D
ziaro25

Postprzez kriss68 2006-07-15, 9:00 pm

Z proponowanych wcześniej napastników :
M.Rogalski-raczej nie odejdzie z KSZO
T.Moskal-zrezygnował z gry w Jagielloni by grać w I lidze /Górnik Z./
A.Czerkas
M.Bykowski
J.Kosmalski-szukają klubu ale zagranicznego , a nie II-ligowego
G.Kmiecik-trenuje w ŁKS i strzelił 2 bramki w sparingu

dlatego wobec żadnej innej alternatywy należy sprawdzić Elokana
-pierwszy sezon aklimatyzacyjny w Polsce w TSP , ale i tak zwrócił na siebie uwagę bo dostał angaż w I lidze
-w Pogoni mimo stawiania na brazylijczyków był wpuszczany w końcówkach i trafił 3 razy
Ten gość umie strzelać bramki /liga meksykańska CF La Piedad - 23 gole/
i trzeba go wziąść bo atak to obecnie najsłabsza formacja.
kriss68

Postprzez AUROCHS 2006-07-15, 11:06 pm

Jeżeli miałbym nie patrzeć na to czy mi osobiście kolor skóry przeszkadza, to widzę że poniektórzy chyba chcą go zobaczyć właśnie dlatego, że Elokan jest Murzynem :roll: . A jedynie Kriss jakoś rozkminił gościa i sprawdził co osiągnął. No ale cóż gdyby pojawiła się informacja że testujemy jakiegoś Japończyka to też kilku z was chciałoby go widzieć w składzie ZAGŁĘBIA - nieważne jakie umiejętności ważne żeby się wyróżniał z tłumu. Bo skoro Choto i Ouattara sprawdzili w Legii, a Hernani w Koronie to czemu Elokan miałby zawieść w ZAGŁĘBIU. Nie będę ustosunkowywał się do tego czy widziałbym go u nas czy nie bo prawdopodobnie jeżeli się sprawdzi w sparingach to będzie biegał z trójkolorowym herbem na piersi i na to nikt nic nie poradzi.
AUROCHS

Postprzez keff79 2006-07-16, 7:39 am

Tak! chodzi nam tylko o ciekawostke na Ludowym.. i jeszcze o to żeby strzelać zagadkami typu "Czarne w czerwonym biegnie po zielonym .." - a z tym RKS'em.. :D to zdaje się szkoda na niektórych ironii.. niesmaczny żarcik, nie podpalajcie się tak. Ten transfer na bank nas nie osłabi.. akurat w ataku, może być tylko lepiej.. poza tym z tą pomocą, którą teraz mamy taki Zuban może zaliczyć o kilka trafień więcej.. Elokan jak na swoje warunki fizyczne jest, także szybki.. także będzie dobrze.
keff79

Postprzez emdżej 2006-07-16, 10:43 am

Widzę, że testowany był dziś ponownie Bajdziak. Z tego co pamiętam był on już sprawdzany w Zagłębiu przed poprzednim sezonem. Wówczas zdziwiło mnie, że Tochel z niego zrezygnował bo mnie jego gra w ataku się naprawdę podobała
emdżej

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-07-16, 12:44 pm

Kol.Emdzej - ja nie o napadziorach czy innych grajkach, ja po prostu
o sprawach waznych - rozumiem ze sprawozdania na naszej stronie
beda z kazdego meczu bo to jest wazne dla nas Kibicow Zaglebia.
Serdecznie pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Puzon 2006-07-16, 12:51 pm

rossoneri napisał(a):puzon idz sie lecz frajerze czy to wazne czy on jest bialy czy czarny wazne zeby pasowal do naszego zespolu i zeby byl nam potrzebny a nie jakiego koloru jest jego skora a mysle ze bedzie dla nas sporym wzmocnieniem choc poniektorzy tutaj w to watpia a ja mysle ze na 2 lige to bedzie dobry napastnik

Nie używaj chłopczyku słów, których znaczenie jest ci obce. Za tego frajera, obiecuje ci, wcześniej czy później się spotkamy. Internet bynajmniej nie jest tak anonimowy jak co poniektórzy myślą.
Co do mojego "rasizmu"- chyba tylko Siara wyczuł sarkazm.
Puzon
Adventure Group

Postprzez mdc dg 2006-07-16, 1:08 pm

Pamiętam tego Bajdziaka z jakiegoś sparingu który był rozgrywany na Niwce i musze powiedzieć że wyróżniał się dobrą szybkością i nienaganną techniką.Może trener Białek będzie mądrzjszy od Tochela i dołączy tego zawodnika do kadry.
mdc dg

Postprzez MACIEK 86 2006-07-16, 1:23 pm

mdc dg napisał(a):Pamiętam tego Bajdziaka z jakiegoś sparingu który był rozgrywany na Niwce i musze powiedzieć że wyróżniał się dobrą szybkością i nienaganną techniką.Może trener Białek będzie mądrzjszy od Tochela i dołączy tego zawodnika do kadry.

Grali wtedy z Jastrzębiem, a Bajdziak był wtedy chyba najlepszym zawodnikiem w naszym zespole i pamiętam ze strzelił bramke na 1-1
MACIEK 86

Postprzez MrCricket 2006-07-16, 1:25 pm

To było w sparingu bodajże z Jastrzębiem. Bajdziak strzelił gola i wyróżniał się dobrą grą. Też nie mogłem wybaczyć Tochelowi, że go nie wziął i uparcie bez efektu stawiał na Małochę. Jestem ciekaw jak Bajdziak teraz się prezentuje.
MrCricket

Postprzez MrCricket 2006-07-16, 1:29 pm

To było w sparingu bodajże z Jastrzębiem. Bajdziak strzelił gola i wyróżniał się dobrą grą. Też nie mogłem wybaczyć Tochelowi, że go nie wziął i uparcie bez efektu stawiał na Małochę. Jestem ciekaw jak Bajdziak teraz się prezentuje.
MrCricket

Postprzez emdżej 2006-07-16, 2:11 pm

Bajdziak zagrał również 45 minut w sparingu z Rozwojem Katowice również na Niwce 6 lipca ub.r. Mecz z Jastrzębiem był trzy dni później i w nim Bajdziak strzelił gola. Po tym sparingu Zagłębie wyjechało na zgrupowanie do Niemiec, na które Tochel już Bajdziaka nie zabrał (podobnie jak Miroslava Lauko). Informacja na stronie głównej przedstawiała się tak:
Na zgrupowanie nie pojadą Piort Bajdziak i Miroslav Lauko, którzy pozostają w sferze zainteresowania trenera Tochela, ale przed nowym sezonem do Zagłębia już nie dołączą

Ciekawe więc czemu nie sięgnął po niego zimą. W każdym razie jeśli jego umiejętności przez rok nie zmalały i potrafi je potwierdzić w meczach o punkty to byłby z niego pożytek.
Przeglądam nawet wypowiedzi na forum z zeszłego roku, gdzie wszyscy jak widzę chwalili jego grę i żałowali, że nie sprowadzono go do Zagłębia. Tylko tradycyjnie znalazł się jeden, który narzekał :)
emdżej

Postprzez asdf 2006-07-16, 6:04 pm

Zakup Elokana wiaze sie z tajna taktyka, mianowicie znajac niemoc strzelecka Tadka sztab szkoleniowy postanowil zakupic kogos kto bedzie mogl nabijac Tyca tak by pilka odbijajala sie od niego w kierunku bramki. Endene Elokan wydaje sie stworzony do tego zadania. :lol:
asdf

Postprzez lys1975 2006-07-16, 7:53 pm

Puzon napisał(a):
rossoneri napisał(a):puzon idz sie lecz frajerze czy to wazne czy on jest bialy czy czarny wazne zeby pasowal do naszego zespolu i zeby byl nam potrzebny a nie jakiego koloru jest jego skora a mysle ze bedzie dla nas sporym wzmocnieniem choc poniektorzy tutaj w to watpia a ja mysle ze na 2 lige to bedzie dobry napastnik

Nie używaj chłopczyku słów, których znaczenie jest ci obce. Za tego frajera, obiecuje ci, wcześniej czy później się spotkamy. Internet bynajmniej nie jest tak anonimowy jak co poniektórzy myślą.
Co do mojego "rasizmu"- chyba tylko Siara wyczuł sarkazm.

NIE MARTW SIĘ STARY,BO I JA WYCZUŁEM"NIĆ IRONII"W TWEJ WYPOWIEDZI,BO I PONIEKĄD ZNAM TEŻ W PEWIEN SPOSÓB OKOLICZNOŚCI TOWARZYSZĄCE POWSTANIU TEJ PRZYŚPIEWKI :lol: !!A SWOJĄ DROGĄ TO PRZYDA NAM SIĘ W TEJ CHWILI KAŻDY NAPASTNIK KTÓRY ROKOWAĆ MOŻE NADZIEJE NA STRZELANIE BRAMEK-IM SZERSZA ŁAWA-TYM WIĘKSZA KONKURENCJA,TAK WIĘC AUTOMATYCZNIE I SKUTECZNOŚĆ W ATAKU WINNA SIĘ POPRAWIĆ!!
GORĄCE POZDROWIENIA DLA CAŁEJ POGONII!!!!!!!!!!!!
lys1975

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna