Polskie drużyny w europejskich pucharach

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez W@llace 2005-09-30, 7:10 am

Wszystko już zostało napisane!Nie mamy druzyny i tyle...WSTYD !
W@llace

Postprzez MarcelZS 2005-09-30, 7:31 am

CharoN^ napisał(a):Groclinu nie miałem "przyjemności" oglądać, więc ich nie ocenię (chociaż jeśli chodzi o wynik to bardzoo mnie rozczarowali...).

Odnośnie Wisły... Tak oglądałem tą pierwszą połowe i w pewnym momencie mówie sobie: "jak k... takie ciecie mogą grać w PUEFA? jak tacy frajerzy mogą mieć MP? jak niektórzy z nich mogą grać w kadrze?". Nie umiem sobie na powyższe pytania odpowiedzieć :shock:. Obejrzałem tylko pierwszą połowe... Usprawiedliwić można jedynie Brożka, facet się starał, zależało mu, choć często niewychodziło. Tylko z kim on miał grać? z Kryszałowiczem? Zieńczukiem? Współczuje...

Wisła! co? Valerenga, co? Dynamo, co? PAO, co? Vitoria... za rok coś pewnie dopiszemy...

Nie zapominaj kolego, że ta drużyna do lider naszej ekstraklasy, który jesze nie przegrał meczu, a co do kadrowiczów, to akurat ci grjący w Wiśle poza obrońcami stanowią raczje zmienników.

Prawda jest taka, że poziom naszej ekstraklasy z sezonu na sezon jest coraz niższy, a piłkarze pomimo i tak pieniędzy, o których wielu z nas mogło by tylko pomażyć wyjeżdzają za granicę.

Uważam ponadto, że pomiomo znanych nam sympati i układów kibicowskich, to Wisła jest MP i to zasłużonym.
MarcelZS

Postprzez kwachu 2005-09-30, 8:25 am

Takiej kichy jak w tym roku w pucharach to już dawno nie było. A najgorsze jest to, że w Polsce Wisła nie ma sobie równych. Co prawda nie wygrywa już tak wysoko (chociaż 5-1 z Lechem temu przeczy...) ale wygrywa. I to jest najgorsze, jeśli Wisła tak słabo prezentuje się w meczu z ostatnią drużyną ligi portugalskiej (która to liga to "potentatów" nie należy) to co prezentują sobą pozostałe polskie zespoły :?: :?: :?: Wolałbym tego nie widzieć. Dobrze że tracimy jedno miejsce w Pucharze UEFA za rok, będzie jedna kompromitacja mniej. No i punkty do UEFA nie będą dzielone przez 4 tylko przez 3, więc paradoksalnie, możemy tylko na tym skorzystać.
kwachu

Postprzez Gość 2005-09-30, 8:28 am

A ja powiem krotko i na temat : SRAŁ WISŁE PIES ..... dzieki nim mamy 1 miejsce mniej w Europejskich pucharach a zaczelo sie to od norwegow.
Gość

Postprzez Sajni 2005-09-30, 12:42 pm

Thomi napisał(a):A ja powiem krotko i na temat : SRAŁ WISŁE PIES ..... dzieki nim mamy 1 miejsce mniej w Europejskich pucharach a zaczelo sie to od norwegow.

mówisz, że dzięki nim....
to dlaczego inna drużyna nie wzięła sprawy w swoje ręce?
przecież każdemu wolno zdobyć mistrzostwo Polski i zagrać w pucharach
Sajni

Postprzez Gość 2005-09-30, 12:57 pm

Sajni napisał(a):
Thomi napisał(a):A ja powiem krotko i na temat : SRAŁ WISŁE PIES ..... dzieki nim mamy 1 miejsce mniej w Europejskich pucharach a zaczelo sie to od norwegow.

mówisz, że dzięki nim....
to dlaczego inna drużyna nie wzięła sprawy w swoje ręce?
przecież każdemu wolno zdobyć mistrzostwo Polski i zagrać w pucharach

Tak wlasnie w tym przypadku dzieki nim, zreszta nasza liga jest zbyt cienka na europe. Ale teraz ten sekces jaki mamy czyli 1 miejsce mniej to zapracowala Wisla. Mogli grac a nie napinac sie ze sa gotowi na wszystkich i wygraja co sie okazalo wielkie gowno. Tak pieknie mialo byc w Atenach i co bylo ? nie mowiac juz o portugalczykach. A wczesniejsze sezony popisowe mecze z Valerenga czy Dynamo. Jeden im wyszedl ale i tak juz zepsuli wszystko w nastepnych sezonach. Zreszta ja mam ich osobiscie gdzies i nawet sie ciesze ze tak dostaja po tylkach, bardzo mnie ucieszyla wczoraj bramka Saganowskiego.

Tylko Zaglebie Sosnowiec
Gość

Postprzez kwachu 2006-07-08, 10:23 pm

Odświeżam temat po dzisiejszych wyczynach Lecha Poznań :lol: Lech dołączył do licznego ostatnimy laty grona polskich kompromitacji pucharowych jak np. Valerenga Oslo, Tieriek Grozny (to też Lech) FK Ventspils czy Cementarnica Skopje. Jak wasze prognozy?
Czy ktokolwiek przejdzie do fazy grupowej Pucharu UEFA? Czy kolejny rok kompromitacji?
kwachu

Postprzez Leyton 2006-07-08, 11:05 pm

..... jeśli Lech przegrywa nawet z prowincionalnym zepołem z Mołdawii....to chyba szkoda na ten temat w ogóle gadać.... Może Legia, może Wisła.... ale wielkich nadziei bym sobie nie robił...
Ostatnio edytowano 2006-07-09, 8:05 am przez Leyton, łącznie edytowano 1 raz
Leyton

Postprzez DaMi 2006-07-09, 4:51 am

Nowy"Lepszy" Lech Poznań 8)
DaMi

Postprzez buli11 2006-07-09, 9:15 am

Jakbyscie posluchali wypowiedzi Smudy to mowil on wyraznie ze odpuszcza Intertoto bo teraz przygotowuja sie do ligi.
buli11

Postprzez MrCricket 2006-07-09, 9:16 am

Smuda znany jest z tego, że "zajeżdża" grajków przed sezonem. Pewnie dlatego tak słabo grała ta zbieranina. Ale później to zaprocentuje i jestem pewien, że Lech mając tak długą ławkę, w tym sezonie będzie jedną z najlepszych drużyn w Polsce.
MrCricket

Postprzez kwachu 2006-07-09, 9:52 am

MrCricket napisał(a):Smuda znany jest z tego, że "zajeżdża" grajków przed sezonem. Pewnie dlatego tak słabo grała ta zbieranina. Ale później to zaprocentuje i jestem pewien, że Lech mając tak długą ławkę, w tym sezonie będzie jedną z najlepszych drużyn w Polsce.

Ale co to właściwie znaczy że będzie jedną z najlepszych drużyn w Polsce, jeśli nie potrafi wygrać z zespołem z Mołdawii, który wcale nie jest w środku sezonu, tylko też jest w trakcie przygotowywania się do ligi? Takie pieprzenie o odpuszczaniu albo przygotowywaniu się do ligi to według mnie sciema. Jesli nie chcieli grać w pucharze, to mogli odstąpić miejsce komuś innemu a nie kompromitować się w ten sposób.
kwachu

Postprzez czeladzianin 2006-07-09, 11:25 am

buli11 napisał(a):Jakbyscie posluchali wypowiedzi Smudy to mowil on wyraznie ze odpuszcza Intertoto bo teraz przygotowuja sie do ligi.

Jak odpuszczaja to po co wogole zglaszali sie do gry w Intertoto :lol: , trzeba bylo odpuscic na poczet Korony mysle, ze bardziej im by sie chcialo..... :? Kompromitujmy dalej nasz kraj i nasza juz zkompromitowana polska pilke, Takiemu podejsciu do pilki noznej mowie NIE!!!!!!
czeladzianin

Postprzez bencwalek 2006-07-09, 11:26 am

Władze Korony też deklarowały że nie interesuje ich występ w rozgrywkach Intertoto.
bencwalek

Postprzez zgredos 2006-07-09, 6:28 pm

A co ktoś myślał że Amica Poznań z Pitrym zawojuje Europe :?: :lol:
zgredos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna