Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez HrabiaZąbek 2006-07-04, 3:58 pm

Nawet PAP zauważył transferową ofensywę Zagłębia i na telegazecie TVP na stronie 201 jest informacja o tym!
HrabiaZąbek

Postprzez zgredos 2006-07-04, 4:14 pm

Wiem, że nazwiska nie grają ale mnie takie wzmocnienia cieszą. Berensztajn od lat jest jednym z najlepszych piłkarzy na drugoligowych boiskach, Wierzchowskiego pamiętam jeszcze jak grał w Ruchu - solidny bramkarz, Kościukiewicz i Piątkowski też powinni być wzmocnieniem. Poza tym w Sosnowcu pozostaje trzon drużyny Teresa, Hosić, Lachowski, Kłoda. Zarząd klubu z p. Rudym na czele w tym okresie transferowym zasługuje na brawa
zgredos

Postprzez PTAQ84 2006-07-04, 4:34 pm

MrCricket napisał(a):Wygląda na to, że Warta spadnie :lol:

napewno się poznają na talencie Błażeja..
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez SCORPARO 2006-07-04, 8:18 pm

http://www.90minut.pl/news.php?id=426246

Co ten Wolański wyprawia :(
SCORPARO

Postprzez mezo 2006-07-04, 8:25 pm

No co .... Klub sie go pozbył to nie dziwne jest ze szuka dobrego klubu, jakim jest Jagiellonia.
mezo

Postprzez kriss68 2006-07-04, 10:59 pm

Skład wydaje się być już wykrystalizowany:
Wierzchowski- Gąsiński,Bensz
Adżem- Paczkowski
Hosić Treściński- Kościukiewicz,Malinowski
Kłoda- Bednar?,Lisiecki,Stemplewski / wydaje się że przydałby się dobry zmiennik dla Arka bo Bednar to raczej pomocnik a Lisiecki i Stemplewski raczej nie na 2 ligę/
Chwalibogowski- Pach
Skrzypek- Piątkowski,Bednar
Lachowski Berensztajn- Malinowski,Butryn-jak nie znajdzie klubu / i tu by się jeszcze ktoś przydał w razie kartek,kontuzji-może jednak doświadczony Kubisz /
Zubanović- Tyc,Folc i jeszcze ktoś /Kocur-7 bramek w Sparcie Lubliniec /
A co z trenerem bramkarzy jest ponoć G.Kurdziel ale to on powinien się uczyć od Wierzchowskiego.
Marek Bęben jest wolny a wiadomo co znaczy dla Zagłębia
http://www.90minut.pl/news.php?id=426212
kriss68

Postprzez MrCricket 2006-07-05, 2:53 pm

Tataj grywa w sparingach Polonii, więc chyba w Zagłębiu go nie zobaczymy...
http://www.90minut.pl/sparing.php?id=4277
MrCricket

Postprzez McMalar 2006-07-05, 10:12 pm

Niewie ktoś,czy z pierwszą drużyną pracuje nadal fizjolog?Czy został zwolniony wraz z K.Tochelem?A co do letnich transferów, to przyjdą chyba tylko Kocur i Kasztelan,lecz zamiast Kocura wolałbym aby barwy Zagłębia reprezentował Tataj ,poniewarz moim zdaniem nadal niemamy "snajpera"a z tego co wiem, to on jest typem "lisa pola karnego".Natomiast bardzo ciekawie zapowiadają się walki o" pierwszą jedenastke"Chwalibogowskiego(jeśli pozostanie w Zagłębiu)z lewonożnym Pachem, a po prawej blance Piątkowskiego ze Skrzypkiem,myśle że w bramce niepodważalną pozycje ma Wierzchowski,w obronie też jest konkurencja,i myśle że to wyjdzie Zagłębiu na dobre bo rywalizacja podnosi poziom gry :)
McMalar
Żółta kartka

Postprzez Kry's 2006-07-05, 10:32 pm

kriss68 napisał(a):Skład wydaje się być już wykrystalizowany:
Wierzchowski- Gąsiński,Bensz
Adżem- Paczkowski
Hosić Treściński- Kościukiewicz,Malinowski
Kłoda- Bednar?,Lisiecki,Stemplewski / wydaje się że przydałby się dobry zmiennik dla Arka bo Bednar to raczej pomocnik a Lisiecki i Stemplewski raczej nie na 2 ligę/
Chwalibogowski- Pach
Skrzypek- Piątkowski,Bednar
Lachowski Berensztajn- Malinowski,Butryn-jak nie znajdzie klubu / i tu by się jeszcze ktoś przydał w razie kartek,kontuzji-może jednak doświadczony Kubisz /
Zubanović- Tyc,Folc i jeszcze ktoś /Kocur-7 bramek w Sparcie Lubliniec /
A co z trenerem bramkarzy jest ponoć G.Kurdziel ale to on powinien się uczyć od Wierzchowskiego.
Marek Bęben jest wolny a wiadomo co znaczy dla Zagłębia
http://www.90minut.pl/news.php?id=426212

k...a juz nie mogę,co wy widzicie w Tym Tycu!!!!!!zgadza się jest ambitny,ale techniką i mądrąścią w grze Wolański za którym nikt nie płacze by go 10-razy "sprzedał",mam nadzieje że tego pseudo napodziora bardzo mało zobacze na Ludowym.
Kry's

Postprzez Codino 2006-07-05, 11:50 pm

Kry's, widziałeś jak gra John Hartson? Jeśli tak to masz rozeznanie, jakimi umiejętnościami winien się Tyc wykazywać, bo to tego typu zawodnik(choć dużo słabszy rzecz jasna), a porównanie do Wolańskiego... Mógłbyś porównać też do Teresy i na to samo by wyszło. Po prostu nie każdy napastnik musi się wykazywać szybkością, czy dobrą techniką by strzelać bramki.
Codino

Postprzez rossoneri 2006-07-06, 5:47 am

Tyc to jest w tej chwili najwieksza pomylka i nie wiem dlaczego sie go Bialek nie pozbyl a napastnika trzeba kupic bo mamy slabiutki atak i raczej nie wejdziemy z tymi zawodnikami widzielismy jaka slaba sile ognia mielismy w ataku w tamtym sezonie i Folc raczej tego nie zmieni a wiec Panie Rudy zacznij dzialac i zalatw nam jeszcze napastnika z prawdziwego zdarzenia
rossoneri

Postprzez Liberał 2006-07-06, 6:36 am

Może jak doszedl do nas Berensztajn to do ataku zamiast Tyca wejdzie Lacha?
Liberał

Postprzez Przemek26 2006-07-06, 7:55 am

Wierzchowski: Przybyłem po sukces[b]

Jakub Wierzchowski, 29-letni bramkarz ma za sobą występy już w sześciu klubach m.in. w Ruchu Chorzów, Werderze Brema oraz Wiśle Płock, a przed sobą grę w Zagłębiu Sosnowiec na zapleczu ekstraklasy. Jego transfer na pewno jest hitem tego lata.

Długo trzeba było pana namawiać do występów w Sosnowcu?
Plany miałem nieco inne, bo chciałem grać blisko moich rodzinnych stron, czyli okolic Lublina. Złożyłem nawet ofertę Górnikowi Łęczna, ale działacze i trenerzy mają inne plany. Mnie propozycja drugiego bramkarza nie interesowała i dlatego też m.in. pożegnałem się z Wisłą Płock. Chciałbym jeszcze przypomnieć, że życie układa się tak, a nie inaczej.

Czy gra w II lidze nie jest dla pana degradacją?
Zagłębie ma określona markę i, z tego co wiem, spore ambicje sportowe. Do stabilizacji, a w moim przypadku tak jest, przykładam sporą wagę. Nie traktuję gry w Sosnowcu jako zsyłki, bo ja tu przyjechałem po sukces. Jestem przekonany, że go osiągniemy.

Zamieszka pan w Sosnowcu, czy też na dobrze panu znanym osiedlu w Katowicach?
Raczej w Sosnowcu, bo chcę być jak najbliżej klubu. Przeprowadzam się z rodziną. Moja córka Agatka po raz kolejny zmieni szkołę. W jej życiorys zostało już to wpisane.

Piłkarze Zagłębia solidnie trenują dwa razy dziennie w Dzierżoniowie, zaś dyrektor klubu Wojciech Rudy, główny negocjator w rozmowach transferowych wypoczywa tylko trzy dni nad Bałtykiem.

- Emocje już powoli opadają - mówi dyrektor sosnowieckiego klubu. - Teraz mogę zdradzić, że o Jacka Berensztajna i Jarosława Piątkowskiego zabiegałem już od roku, zaś od marca była gorąca linia. O pomocnika Korony Kielce starał się również Widzew i stąd też wszystko było trzymane w tajemnicy. To co zaplanowaliśmy zostało zrealizowane. Mamy teraz większe możliwości roszad w składzie. Dla przykładu Marcin Lachowski może zostać przesunięty do ataku, zaś Vladimir Bednar oraz Bartłomiej Chwalibogowski będą pełnić rolę skrzydłowych. Te personalne szachy zostawiam jednak trenerowi. A propos Bartka - miał on propozycję z Cracovii, ale nie przystaliśmy na rozmowy, bo nie chcemy osłabiać zespołu.
Sosnowiczanie, w przerwach między zajęciami, korzystają z kąpieli słonecznych i wodnych. W okolicy jest bowiem basen... Jedynym kłopotem jest znalezienie sparing partnera, bowiem ukraiński Arsenał Kijów już wyjechał. - To rzeczywiście jest drobny kłopot, ale powoli go rozwiązujemy - wyjaśnia trener Janusz Białek. - Na sobotę był zaplanowany mecz kontrolny Śląska z Gawinem Królewska Wola i teraz przekonujemy obu trenerów, byśmy mogli zagrać na dwa składy. (...) Chyba nasi rywale przystaną na tę propozycję, bo to korzyść dla nas wszystkich. W przyszły wtorek Zagłębie rozegra w Dzierżoniowie mecz z Odrą Opole, a potem wyjedzie na kilka dni do Niemiec, by dwukrotnie zmierzyć się z Energie Cottbus.
Przemek26

Postprzez Socio 2006-07-06, 8:47 am

Moim zdaniem z atakiem moze nie byc tak zle z dwoch powodow. Po pierwsze w koncu mamy klasowego rozgrywajacego, ktory jesli bedzie gral na dotychczasowym poziomie, to mozemy spodziewac sie wielu dokladnych prostopadlych podan a nie beznadziejnych wrzutek z pominieciem drugiej lini, ktore nic nie dawaly. Jesli grajac bez srodkowego pomocnika Zuban strzelil 11 bramek to mysle ze teraz liczba ta o wiele wzrosnie, no i Folc powinien tez dolozyc cos od siebie :D Po drugie - Lachowski. Lacha nigdy nie byl zadnym srodkowym pomocnikiem. Do tej pory byl tam ustawiany z musu bo nikogo innego nie bylo na ta pozycje. Jak sie to skonczylo to bylo widac, o ile na poczatku strzelal bramki to im dluzej gral w srodku tym gorzej sie prezentowal. Lacha wg mnie to zawodnik albo do gry tuz za napastnikami albo w napadzie. Dlatego uwazam ze dalszych ruchow transferowych ( nie liczac tych gosci z IV ligi) nie bedzie, zarowno z w/w powodow jak i chyba juz limit kasy zostal wyczerpany.
Socio

Postprzez MrCricket 2006-07-06, 9:25 am

Tyc po przyjściu Folca będzie raczej wchodził z ławki. Też uważam, że Wolański ma lepsze umiejętności od Tyca, ale mniej pasował do naszego stylu gry, a poza tym przy takiej konkurencji raczej niewiele by pograł. Nie wiadomo czy Bajera odejdzie, póki co dalej jest zawodnikiem Zagłebia. Dla Lachowskiego otworzy się szansa, bo on mając tyle zadań defensywnych się marnuje. Chwalibogowski zostaje i przypuszczam, że to już koniec transferów do klubu. Teraz jeszcze trzeba pozbyć się kilka "pijawek budżetowych", ewentualnie wypożyczyć juniorów i kadra na jesień gotowa.
MrCricket

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna