Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez jacek184 2006-07-03, 4:25 pm

Z Wojtkiem nie ma co się kłócić. On ma zawsze racje, a jak się będziesz rzucał to dostaniesz bana...
jacek184

Postprzez problematyk-ziom 2006-07-03, 4:28 pm

jacek184 napisał(a):Z Wojtkiem nie ma co się kłócić. On ma zawsze racje, a jak się będziesz rzucał to dostaniesz bana...

czy to jest koło gospodyń wiejskich? temat brzmi inaczej... piszcie sobie o takich rzeczach gdzie indziej... a nie róbcie tagrowiska z tego forum... rozumiem czytać posty ludzi którzy mają inne zdanie czy odmienną opinie... ale to już jest syf zaśmiecający forum! :evil:
problematyk-ziom

Postprzez laki 2006-07-03, 5:54 pm

cytat

Kolejnym zawodnikiem, który odszedł z KSZO jest Jacek Berensztajn. Podpisał on dwuletni kontrakt z Zagłębiem Sosnowiec.
„Jacek bardzo poważnie obcišżał budżet KSZO – powiedział Mirosław Stasiak. – Należy cieszyć się, że był z nami około półtora roku, ale jednak w tym okresie nie udało się wywalczyć awansu. Kwota za transfer do Zagłębia była niewielka, raczej symboliczna, jednak bardziej zależało nam na tym, żeby zszedł już z naszego garnuszka, niż na zyskach. Jacek miał największe pienišdze z wszystkich chłopaków, za które można by utrzymać kilku zawodników.

Wszystko wskazuje na to że jednak władze miasta i działacze Zagłębia
odpalili nowego sponsora, to oczywiste bo do niedawna cieżko było
utrzymać Ujka za 12 tys. miesięcznie, a teraz tak wymagajšcy piłkarze
w naszym składzie.
Włosi troche oficjalnie postraszyli i widać efekty, nawet Pan Rudy jawi
się jako wielki manager
laki

Postprzez neo1961 2006-07-03, 6:13 pm

WOJTEK napisał:

Skoro chodziłeś do szkoły to mi to przetłumacz. Bo moja szkoła nie uczyła takiego języka polskiego. Ale pewnie Ty (zwroty piszemy z DUŻEJ litery) chodziłeś do jakiejś wyjątkowej szkoły. Zapewne specjalnej.
Szkoda, że w regulaminie nie ma nic o poprawnej polszczyźnie. Najwyraźniej trzeba wprowadzić taki punkt.

WOJTEK to jest forum o piłce nożnej a nie o ortografii a do szkoły chodziłem 40 lat temu i mam to w nosie czy piszę z błędami czy nie. I skończmy ten temat, bo zaśmiecamy forum.
neo1961

Postprzez MrCricket 2006-07-03, 6:17 pm

Tak na marginesie, okazuje się że nie tylko w Sosnowcu jest wielki szum wokół transferów Zagłębia. Ach ta zazdrość :lol: :lol: :lol:

http://www.ruch.chorzow.pl/forum/viewtopic.php?t=7712&postdays=0&postorder=asc&start=740
MrCricket

Postprzez neo1961 2006-07-03, 7:33 pm

Treściński podpisał kontrakt na następny sezon jeszcze niech podpisze Chwalibogowski i jest pięknie.
neo1961

Postprzez problematyk-ziom 2006-07-03, 7:57 pm

neo1961 napisał(a):Treściński podpisał kontrakt na następny sezon jeszcze niech podpisze Chwalibogowski i jest pięknie.

napisze wprost i bez ogródek...

CO TY CZŁOWIEKU PIERDOLISZ? :shock:

siejesz zamęt i jakieś ploty albo wyssane z palca bzdury bo inaczej tego sie nie da nazwać... przecież Bartek ma ważny kontrakt

a tak na marginesie była o tym mowa może strone wcześniej :roll: :?
problematyk-ziom

Postprzez kondi 2006-07-03, 7:57 pm

http://90minut.pl/news.php?id=425854

wazny cytat:

Z Górnika odszedł też pomocnik Sławomir Pach. - Chciałem, żeby u nas został. Ale on pochodzi z Górnego Śląska, wybrał Zagłębie, bo będzie miał bliżej do domu. Poza tym klub z Sosnowca zapłacił za niego Zagłębiu Lubin, a my nie mieliśmy możliwości, by się o niego licytować - mówi szkoleniowiec.
kondi

Postprzez problematyk-ziom 2006-07-03, 8:11 pm

laki napisał(a):
Wszystko wskazuje na to że jednak władze miasta i działacze Zagłębia
odpalili nowego sponsora, to oczywiste bo do niedawna cieżko było
utrzymać Ujka za 12 tys. miesięcznie, a teraz tak wymagajšcy piłkarze
w naszym składzie.
Włosi troche oficjalnie postraszyli i widać efekty, nawet Pan Rudy jawi
się jako wielki manager

jeżlei moge zapytać autora... bo nie zrozumiałem jego intencji do końca... czyli to niby zasługa władz miejskich, którzy dopadli nowego sponsora?
problematyk-ziom

Postprzez neo1961 2006-07-03, 8:11 pm

problematyk-ziom napisał:

CO TY CZŁOWIEKU PIERDOLISZ?

siejesz zamęt i jakieś ploty albo wyssane z palca bzdury bo inaczej tego sie nie da nazwać... przecież Bartek ma ważny kontrakt

a tak na marginesie była o tym mowa może strone wcześniej

Przepraszam walłem głupotę przeoczyłem ten fragment.
neo1961

Postprzez mike79 2006-07-03, 8:29 pm

No i po raz kolejny okazuje się że lepiej zrobić JEDEN KROK DO TYŁU(brak awansu do OE w sezonie 05/06) NIŻ DWA DO PRZODU(awans i wielce prawdopodobny powrót na 2-ligowe boiska po sezonie)
Teraz z takim "materiałem ludzkim" to można pracować i wymagać konkretnego wyniku.
A "UrzędowoMiastowe" i "MOSiRowskie" pokrętne tłumaczenia odnośnie Ludowego już nie przejdą. Oj nie przejdą...
WIĘC DO PRACY RODACY !!
:)
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Sadek 2006-07-03, 9:25 pm

Aż ośmiu piłkarzy opuściło Górnika Polkowice, ale trenerowi Mirosławowi Draganowi najbardziej żal Sławomira Pacha, który wybrał ofertę Zagłębia Sosnowiec.

Jeżeli żal takiemu trenerowi jakim jest Dragan (może nie klasowy trener, ale napewno zna się na rzeczy) to Sławek Pach może nie być tylko uzupełnieniem składu.

Sadek
dj. transfer

Postprzez problematyk-ziom 2006-07-03, 9:35 pm

... tak jak każdy z pozyskanej przez nasz zespół 6 zawodników... ale to wszystko czas pokaże i zweryfikuje boisko! Każdy zawodnik ma chyba ambicje walczyć o miejsce w podstawowej jedenastce i będą wybiegać w niej najlepsi taką mam nadzieje!
problematyk-ziom

Postprzez bankier 2006-07-04, 6:48 am

był kiedyś wątek o pisaniu na forach innych klubów... makmalar czy jak Cię tam zwią... piszesz głupoty u nas ok - ale wpierdalanie się z bredniami na forum Niebieskich to już przesada!

Siemano tu kibioc Zagłębia widze ze na waszym celowniku jst Krzysztow Bytryn,to dobry zawodnik bedziecie mieli z niego porzytek,niewiem czemu Zagłębie z niego rezygnoje.... A tak apropos do sprzedania jest takze Błażej jankowski to dobry defensor ale Zagłębie pozyskało Kosciukiewicza wiec musiał ktos odejsc ,trafiło na Jankowskiego.Po tych 2 transferach moze przyblozylibyscie zsie do ekstraklasy...fajnie by było gdyby Zagłębie i Ruch grali w OE.Powodzenia

http://www.ruch.chorzow.pl/forum/viewto ... &start=800

LITOŚCI!
bankier

Postprzez Przemek26 2006-07-04, 7:48 am

cyt. z gazeta.pl

Berek" wierzy w awans do ekstraklasy

Zagłębie chodziło za Jackiem Berensztajnem od kilku lat. Piłkarz najpierw wybrał jednak ofertę RKS-u Radomsko, potem skusił go KSZO Ostrowiec Świętokrzyski.
Sosnowiczanie upolowali "Berka" dopiero za trzecim razem.

- Dobrze, że się nie zniechęcili - uśmiechał się wczoraj zawodnik, wybierając sprzęt do treningów. "Gazeta": - Będzie Pan grał z dziesiątką? - Numer nie jest ważny. Zespół się liczy! - podkreślał piłkarz.

Trenerzy Zagłębia liczą, że z przyjściem Berensztajna zyskali lidera drugiej linii, bo też gdzie nie pojawiał się lewonożny pomocnik, wszędzie odciskał piętno na grze ofensywnej drużyny. - Dobry przegląd pola, umiejętność gry kombinacyjnej, groźne stałe fragmenty gry - wylicza zalety Berensztajna Andrzej Orzeszek, drugi trener zespołu z Sosnowca.

- Wiem, że kibice będą mnie obserwować ze zdwojoną uwagą. Postaram się nie zawieść, ale proszę, żeby pamiętali, że mecze wygrywa i przegrywa zespół, a nie pojedynczy piłkarze - podkreśla Berensztajn.

Nowy piłkarz Zagłębia pochodzi z Piotrkowa Trybunalskiego, ale w piłkę uczył się grać w GKS-ie Bełchatów. Do zespołu trafił z naboru w wieku dziewięciu lat.

Dariusz Marzec, pierwszy trener "Berka", wspomina jego początki: - Był mały i słaby fizycznie, ale gdy zaczynała się gra, bił wszystkich na głowę. Szczególnie techniką! Dla niego trening to była zabawa. Mógł gonić za piłką 24 godziny na dobę. Po zajęciach często zostawał dłużej. Trenował rzuty wolne, drybling. Potem - jako że mieszkaliśmy na jednym osiedlu - razem wracaliśmy do domu - opowiada Marzec, dziś kierownik drużyny GKS-u.

W Sosnowcu zadają sobie pytanie, czy 33-letni zawodnik najlepszych lat nie ma już za sobą? - Granie w piłkę cały czas sprawia mi olbrzymią radość, a zmiana klubu tylko dodaje mi sił i motywacji. Wydaje mi się, że od wielu lat gram na równym poziomie. Nie sądzę, żeby teraz miało się to zmienić - mówi piłkarz.

- Bez obaw! Jacek jeszcze pogra ładnych parę lat. Prowadzi wzorowy tryb życia. Zagłębie będzie mieć z niego wielką pociechę - zapewnia Marzec. Mimo tylu pochwał Berensztajn zapracował przez ostatnie lata tylko na miano sztandarowej postaci drugiej ligi. W ekstraklasie ostatni raz zagrał w barwach Odry Wodzisław pięć lat temu. Teraz interesowały się nim Arka Gdynia oraz GKS, ale Berensztajn po raz kolejny zdecydował się na drugoligowy chleb.

- To nie jest tak, że unikam ekstraklasy, że nie chcę w niej grać. Widać, aż tak bardzo mnie tam nie chcą. Fakt - były oferty, ale ta z Zagłębia okazała się najbardziej konkretna. Klub ma mocną kadrę, jest dobrze zorganizowany. Tak więc spokojnie zagram jeszcze w ekstraklasie. Walczymy o awans - uśmiecha się "Berek".
Przemek26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna