Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez McMalar 2006-07-03, 10:12 am

Moim zdaniem pozbycie sie Piętki to najlepsze rozwiązane.....Co do Tataja to myśle ze skoro zdobył w IV idze 37goli to cos świadczy...Cieszy pozostanie Bośniakow w naszym klubi a szczególnie Hocisa i Adzema,ciekawie zapowiada sie Kosciukiewicz wysoki moze coś z niego być,Folc to tez znane nazwiski w piłkarskiej Polsce,Piątkowski podobno dobry...Teresa musi zostać!!!.Oj ciekawie zaowiada sie dla nas nowy sezon... :D
McMalar
Żółta kartka

Re: wzmocnienie w napadzie

Postprzez mezo 2006-07-03, 11:48 am

krzysztof napisał(a):
zag23 napisał(a):Czemu nasz klub nie może kupić za grosze MACIEJA TATAJA (26LAT)napastnika GLKS NADARZYN - IV liga grupa mazowiecka-strzelił w poprzednim sezonie tylko 37 goli!!! To chyba o czymś świadczy.

Bo nie lubią dżemu ;-) Już mieliśmy bramkostrzelnego Bugaja, teraz mamy bramkostrzelnego Tyca i Bajerę. Jak widać nie każdy kto strzela kupę goli w innych ligach i zespołach sprawdza się w Zagłębiu.

Co wcale też nie zwalnia sztabu szkoleniowego z dalszych poszukiwań.

A jednak lubia "dzem". :D A teraz pokolei:
Wiedzialem ze obecna sytuacja jest zbyt piekna zeby mogla byc prawdziwa. DObrze ze Bosniacy zostaja, ale w przypadku kiedy Bartek odszedl by do Orange to dla nas byloby b.duze oslabienie. I nie zgodze sie ze moglby on grac tylko jako zmiennik. Widze go w 1-szej jednenastce. Ma potencjal i wsazyscy wiedza ze byl najlepszym graczem wiosny. Wiadomo kusi go wieksza kasa. I na pewno powodem decyzji klubu o jego transferze nie jest to, ze nie ma dla niego miejsca w "jedenastce" a chec zdobycia za niego sporej sumy pieniedzy. SZkoda. Bedzie to duze , naprawde b.duze oslabienie dla zespolu.N astepna sprawa. Slawomir Pach . ?? Co sie dzieje? U nas pisza ze nie jest w Zaglebiu, na 90minut pisza ze juz na 100% jest :shock: Nie rozumiem sytuacji. Czu ktos moze mnie oswiecic >?
Daniel - mysle ze nie bdzie tak glupi i nie pokusi sie na Belchatow. Juz byl jeden Luczywek, ktory tez jest "nasz" chlopak a jednak zdecydowal sie odejsc. Wiem... Wtedy byla inna sytuacja co nie zmienia faktu ze Daniel wraz z Dzenanem tworza pare stoperow o ktorzych marzy nie jedna druzyna, moze nie OE ale drugeij ligi.
I ostatnia rzecz, musze sie wyplakac. Krzysio Butryn, ktory w Zaglebiu wiodl prym wsrod kiksiarzy (razem z Blazejem) na brak ofert narzekac nie moze : KSZO, RUCH, SWIT , PODBESKIDZE ?? Jak dla mnie moglby "wspomoc" jedynie RuCh. Wtedy byli by chociaz pewniakiem do spadku . :twisted: A swoja droga... Co ten Tochel widzi w Tym Butrynie ...?? :shock: Odejscie Pietki- dobra decyzja. Mlodzi Gasinski i Bensz sie duzo naucza od Wierzchowskiego. :oops: Pozdrawiam.
mezo

Postprzez McMalar 2006-07-03, 12:00 pm

To prawda szkoda by było gdyby odszedł Chwalibogowski,natomiast moze przyjdzie donas Pach jeden z kibicow wypowiedział sie ze to bardzo dobry LEWONOŻNY zawodnik i bedziemy mieli z niego pożytek.Ja czuje ze w tym roku z hukiem wpadniemy do OE :D
McMalar
Żółta kartka

Postprzez SCORPARO 2006-07-03, 12:43 pm

... z hukiem mój drogi, to sie mozemy rozbić o "sciane" która nam jeszcze została do przeskoczenia (cały sezon przed nami ...). Jagiellonia w zeszłym sezonie również poczyniła ogromne wzmocnienia i co z tego wyszło ?? - Każdy widział... rozbili sie o Arkę ...
Choc transfery Zagłębia na jesień, pozwalaja patrzeć z optymizmem w przyszłość , to nie popadał bym w euforię (jak to roboą już niektórzy na tym foum); nazywanie Zagłebia pewniakiem do OE jest conajmniej przedwczesne !!! Poczekajcie az się sezon zacznie - zobaczymy jak graja i wtedy dopiero bedzie można ewentualnie cokolwiek powiedzieć na ten temat. Na razie klub robi co może (<SZOK> :D) w kierunku poprawy sytuacji (czytaj: wywalczenie 1 lub 2 miejsca premiowanego bezpośrednim avansem), i jedyne co można stwierdzic na dzień dzisiejszy to fakt, ze Zagłębie bedzie sie liczyło w walce o avans, ale napewno nie zgodzę się z tym że już tam jestśmy... jedna jaskółka (czytaj transfery) wiosny nie czyni...
SCORPARO

Postprzez Soyer 2006-07-03, 12:52 pm

Rozmawialiśmy w sobotę z dyr Rudym i mówił że Pach jeszcze nie jest naszym zawodnikiem i abyśmy tak nie pisali ponieważ przeszkadza to w rozmowach.
Soyer
Moderator

Postprzez problematyk-ziom 2006-07-03, 1:14 pm

tak płaczecie teraz nad odejściem Bartka... a przypomne że jeszcze nie dawno (czytaj KT) był to "słabiak, nadający się na góra 20 min, zmiennik" :roll: ale narzekacie na klub a tu pieniądze grają role... bo on ma z tego co wiem ważny kontrakt a czytałem w jeden z gazet ze cracovia bardzo chce go mieć u siebie! wiec zobaczymy... ale nie ma ludzi niezastąpionych...

także czekajmy cierpliwie... jak widać po tegorocznych transferach sporo wiecej da sę załatwić rozmawiając po ciuchu i na spokojnie
problematyk-ziom

Postprzez mlody1906 2006-07-03, 1:20 pm

problematyk-ziom napisał(a):tak płaczecie teraz nad odejściem Bartka... a przypomne że jeszcze nie dawno (czytaj KT) był to "słabiak, nadający się na góra 20 min, zmiennik" :roll:

chlopie a jaki to ma zwiazek?
Przeciez to juz dawno nieaktualne co piszesz. Tochel nie widzial go w podstawowym ale jak juz zaczal grac to byl jedna z pierwszoplanowych postaci :roll: Twoj post kompletnie nietrafiony i chyba nieprzemyslany...
mlody1906
Adventure Group

Postprzez WOJTEK 2006-07-03, 1:35 pm

Nie tarfiony ale przemyślany. Nie od dziś problematyk znany jest jako główny opozycjonista K.Tochela.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez keff79 2006-07-03, 1:38 pm

problematyk-ziom napisał(a):tak płaczecie teraz nad odejściem Bartka... a przypomne że jeszcze nie dawno (czytaj KT) był to "słabiak, nadający się na góra 20 min, zmiennik"

Krzysztof Tochel mówił, że to wielki talent.. tylko trudno mu się przełamać przed własną publicznością.. mówił też że na ten moment nie ma wystarczająco sił żeby rozegrać pełne 90 minut dlatego musi grać na zmianę z Paczkowskim.. no ale można to zawsze "ładnie" ubrać w słowa.. - słabiak, zmiennik na góra 20 min.. - przypomina mi to rozmowę zasłyszaną w 811:
typ1: ..też mnie to intryguję
typ2: że co ci się robi...
typ1: no.. intryguję.. męczy wiesz - chodzi po głowie..
typ2: aaaa.. no to mów że też cię to wkurwia!

niby to samo ale jak brzmi! :wink:

ps. transfer Pacha pewnie jest uzależniony od odejścia Bartka, niezależnie od tego skład jest mocny i przy transferach innych 2-ligowców (póki co osłabienie KSZO, JAGI, Śląska.. być może areszt dla jednego z trenerów :wink: ) nie wywalczenie awasu byłoby ogromna porażką - możemy ostudzać niektóre gorące głowy.. ale cel jest bardzo jasny.
keff79

Postprzez Socio 2006-07-03, 1:54 pm

Transfer Pacha nie jest uzalezniony od odejscia Bartka bo Pach jest juz zawodnikiem Zaglebia a Bartek z tego co wiem jedzie na oboz i ma wazny kontrakt z klubem.
Socio

Postprzez luks 2006-07-03, 2:09 pm

http://www.90minut.pl/news.php?id=425741
Pozostała mu tylko 3 liga
luks

Postprzez problematyk-ziom 2006-07-03, 2:16 pm

no i Pach też podpisał... to mamy już komplet! co do Teresy to już tydzień temu mówi że jest praktycznie dogadany i brakuje podpisu... a co pokazał dzisiejszy dzień i przykład Bośniaków to takie sprawy szybciutko się załatwia :)
problematyk-ziom

Postprzez neo1961 2006-07-03, 2:18 pm

WOJTEK napisał:
Chłopie, co to z brednie ???????? Do szkoły nie chodziłeś ????? Przecież tego się czytać k***a nie da.

Nie wiem, o co ci chodzi chciałem tylko nadmienić, że w niższych ligach są napastnicy, którzy mogą być skuteczni, dlatego wymieniłem, że Piechna był najlepszym strzelcem dwukrotnie w barwach Ceramiki Paradyż w IV lidze, raz w Heko Czermno w III lidze, a Pitry przyszedł do Zagłębia z V-ligowej Iskry Pszczyna. Nikt nie zagwarantuje, że Zagłębie kupi napastnika z nazwiskiem i będzie on strzelał bramki.

A co do reszty twojego wpisu to sądzę że może ty do szkoły nie chodziłeś skoro potrafisz tylko obrażać innych.
neo1961

Postprzez Przemek26 2006-07-03, 3:11 pm

Teresa tez zostaje a więc chyba czas zacząć operację " OE"
Przemek26

Postprzez WOJTEK 2006-07-03, 3:53 pm

neo1961 napisał(a):WOJTEK napisał:
Chłopie, co to z brednie ???????? Do szkoły nie chodziłeś ????? Przecież tego się czytać k***a nie da.

Nie wiem, o co ci chodzi chciałem tylko nadmienić, że w niższych ligach są napastnicy, którzy mogą być skuteczni, dlatego wymieniłem, że Piechna był najlepszym strzelcem dwukrotnie w barwach Ceramiki Paradyż w IV lidze, raz w Heko Czermno w III lidze, a Pitry przyszedł do Zagłębia z V-ligowej Iskry Pszczyna. Nikt nie zagwarantuje, że Zagłębie kupi napastnika z nazwiskiem i będzie on strzelał bramki.

A co do reszty twojego wpisu to sądzę że może ty do szkoły nie chodziłeś skoro potrafisz tylko obrażać innych.

Piechne Korona też znalazła w niższej lidze, my Pitrego to, czemu ni spróbować z Tataju.
Skoro chodziłeś do szkoły to mi to przetłumacz. Bo moja szkoła nie uczyła takiego języka polskiego. Ale pewnie Ty (zwroty piszemy z DUŻEJ litery) chodziłeś do jakiejś wyjątkowej szkoły. Zapewne specjalnej.
Szkoda, że w regulaminie nie ma nic o poprawnej polszczyźnie. Najwyraźniej trzeba wprowadzić taki punkt.
WOJTEK
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników