przez MrCricket 2006-06-30, 7:47 pm
O Wierzchowskim pomyślałem od razu, gdy tylko podziękowano mu w Płocku. Doświadczony bramkarz, kiedyś mistrz Polski z Wisłą, epizody w Werderze Brema i reprezentacji ( w statystykach 2 mecze). Według mnie ściągnięcie Wierzchowskiego to najlepsza z możliwych decyzji jeśli chodzi o obsadę bramki, ale boisko wszystko zweryfikuje.
Folc- nazwisko dosyć znane, ponad 20 meczów w ekstraklasie, ale jakimś supersnajperem to on nie jest. Strzelał na ogół po kilka bramek w sezonie.
Kościukiewicz- przyznam szczerze, że nic o tym facecie nie wiem. Warunki fizyczne podobne do Jankowskiego, ale najważniejsze, żeby umiejętności miał lepsze i był w stanie rywalizować z Hosicem i Treścińskim.
Mam nadzieję, że Białek dobrze zna tych grajków i wie co robi ściągając ich do Sosnowca. Póki co nie pozbywamy się kluczowych kopaczy, a to chyba oznacza, że cel będzie ten sam co przed rokiem. Przydałoby się ściągnąć jeszcze ok. 2 klasowych grajków ( ROZGRYWAJĄCY !!! ) na brakujące pozycje + Kubisz i można będzie wtedy myśleć o kolejnym szturmie na ekstraklasę.