Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

re

Postprzez Qba 2006-06-13, 8:08 pm

mimo tego, ze to nie ten temat, to nie moge sie powstrzymac i skomentuje poprzedni post:

jak sie Pan, Panie Tadeuszu, ustosunkuje do wypowiedzi Grodeckiej, ktora mowila o tym, ze Tochel mogl miec w skladzie takiego grajka jak Sypniewski (Blaszczykowski, Bledzewski itd.), ktory walil teraz bramy, az milo, i szkoda ze nie mieslimy takiego napadziora w skladzie... ale byl Malocha, prawda? gosc, co go malo Janas na mundial nie wzial... a co do tych dobrych i zlych dni, to owszem, Tochel miewal i dobre i zle, a zostal rozliczony za to, ze te drugie przydarzyly sie w najmniej odpowiednim momencie... i ja sie ciesze ze zmiany trenera, ale Pan, Panie Tadeuszu, juz nikogo innego nie zaakceptuje..
mam nadzieje, ze nowe transfery Bialka beda bardziej trafione, niz jego poprzednika, a nawet jestem tego pewien, bo gosc wie, co robi.. a Tochel mial takie momenty, ze nie bylem tego pewien...

pozdrawiam
Qba

Postprzez MrCricket 2006-06-13, 8:13 pm

Zanim wybuchnie wojna między zwolennikami Tochela, a jego przeciwnikami informuję, że temat jest o transferach a nie o byłym trenerze Zagłębia.

Co zaś tyczy się Łuczywka- problematyk-ziom jeśli piszesz że przydatność Łuczywka była średnia to oznacza że słabo chodziłeś na mecze albo nie uważnie je oglądałeś.

Jeśli chodzi o Zubana i Bośniaków- to myślę że ten ich menago trochę mąci w gazetach żeby zwiększyć zainteresowanie nimi.

Jeszcze przypomniało mi się, że Magiera chyba nie będzie uganiał się w 3 lidze, a ponadto Sypniewski podobno nie chce dalej grać w ŁKS. To byłby dopiero hit transferowy, ale szczerze mówiąc szans na jego grę w Zagłębiu raczej nie ma.
MrCricket

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-06-13, 8:31 pm

Kol.Qba - to ze jestem fanem trenera KT to racja, ale ze nie dopuszcze
zadnego innego trenera to nie masz racji. Otoz bardzo cieszylem sie
gdy Zaglebie prowadzilo rozmowy z trenerem STAWOWYM i to na tyle.
Wg mojej wiedzy Sypniewski w skladzie to byl wymysl wlasnie trenera
KT a tak naprawde to ja nie mam zaufania to tych wszystkich bajek ktore
opowiada ta Pani- typu Blaszczykowski w Zaglebiu i wiele innych.
Ja juz nie wracam do tych spraw bo nie ma sensu.
Taki przyklad z ostatnich dni kandydat obecnego trenera na napastnika
Nigeryjczyk - Wasiu - przepadl i nie ma faceta. Proponuje przypomnijmy
sobie powrotych pilkarzy z ich kraju rodzinnego mowie o opoznieniach
i innych sprawach, ale to nie jest moj problem.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez slawojka 2006-06-13, 8:51 pm

Zmiany w składzie są konieczne i to nie minimalne... Z grona piłkarzy którym dano wolną rękę szkoda by rozstać się z Januszem Wolańskim.
Do tej listy można by jeszcze wrzucić parę nazwisk... Pozostawić - choć nie twierdzę, że w podstawowym składzie:
-Gąsiński- (jest nadzieja, że zrobi karierę)
-Kłoda, Treściński, Hosić-
- Wolański, Lachowski, Skrzypek, Chwalibogowski -
- napastników brak -
Jeśli nie będzie solidnych zakupów tylko załatanie dziur, to nie liczmy na wiele. I nie ma co pisać, że w przyszłym sezonie nie ma kandydatów do awansu, bo znów zacznie się euforia, że my gramy o awans więc na pewno awansujemy....
Jest nowy trener, nowe pomysły, nowa wizja drużyny - zobaczymy co z tego wyjdzie. Choc nazwiska które przewijają się w info o przymiarkach transferowych w naszym Zagłębiu nie napawają optymizmem. Może tym razem akcja po cichu przyniesie korzyści. Pamiętam jak w zeszłym sezonie głośno było o np. Robaku, którego sprzątnęła nam Korona i to dla niej strzelał bramki. Może zatem klub wyciągnął jakieś wnioski... Przekonamy się niebawem, przerwa w rozgrywkach bardzo krótka...
slawojka

Postprzez Sadek 2006-06-13, 10:07 pm

A może Pitry?
Za wszelką cenę musi zostać Hosić, Chwalibogowski, Gąsiński i Wolański.
Co do Zubana, mam sentyment do niego, ale nam potrzebny jest napastnik, który REGULARNIE gra na wysokim poziomie, a z Zubenem to różnie bywało. Co do zwolnień to : Lisecki, Butryn, Jankowski, Tyc, Chylaszek

Sadek
dj. transfer

Postprzez Leyton 2006-06-13, 10:17 pm

Leyton

Postprzez MACIEK 86 2006-06-13, 10:52 pm

Priorytetem będzie zatrzymanie w zespole Hosica,Teresy i Zubana oraz ściagnięcie klasowego środowego pomocnika oraz jednego bramkostrzelnego napastnika który będzie uzupełnieniem Zubana

PS.:
Zubanović 30 meczow(15 pełnych) 11 goli 3 asysyty
Wolański 31 meczów(10 pełnych) 6 goli 7 asyst
Malinowski 20 meczów (w tym 13 jako zmiennik 1 pełny) 1 gol 1 asysta
Bajera 9meczów(2 pełne) jeden wywalczomy rzut karny
Butryn 17 meczów(6 pełnych) 0 goli 0 asyst 5żółtych kartek
Jankowski 6 meczów(1 pełny) 3 żółte kattki
Morawski 24 mecze(7pełnych) 1 gol 1 asysta
MACIEK 86

Postprzez alisamyyen 2006-06-14, 7:57 am

JAK slysze i widze nazwisko Berensztajn to dom starcow mi sie pokazuje.33 lata.po prostu perspektywiczny zawodnik do naszej druzyny.moze jeszcze Wojtka Kowalczyka sciagniemy i zrobimy dom spokojnej starosci.
alisamyyen

Postprzez glanek 2006-06-14, 8:58 am

Sadze ze wzmocnieniem byloby dwoch graczy Rakowa Czestochowa czyli Jacek Magiera(nie trzeba go przedstawiac) oraz Piotr Malinowski ktory jest bardzo szybkim graczem a takze perspektywicznym. Z pierwszej ligi sa do wziecia min. Chi-Fon, Luczywek,Bledzewski czy Czerkas.Moze warto byloby wypozyczyc jakiegos mlodego perspektywicznego gracza typu Korzym by sie u nas ogrywal(przyklad Kuzera i Iwan ktorzy w Widzewie grali dobra pilke). Tak wiec jest w czym wybierac ale przede wszystkim musza byc checi i dzialanie ze strony klubu a nie rzucanie slow na wiatr.
glanek

Re: re

Postprzez *FORUMDINHO* 2006-06-14, 9:39 am

na budowanie zespolu I-ligowego przyjdzie jeszcze czas! teraz to trzeba pomyslec nad skladem, ktory bylby w stanie awansowac, mozna by zaczac budowanie zespolu pod katem pierwszoligowej druzyny.
kolega widze, ze mnie nie zrozumial, Ty piszesz o zespole na I lige, po co nam teraz taki, skoro I ligi nie ma, a to jest utopia, zeby na dzien dzisiejszy w Zaglebiu byla druzyna na I lige.
Zubana tez wypadaloby zostawic, bo gosc sie mimo wszystko obudzil, moze za pozno, ale jednak...

Ale chyba trzeba rozpoczac budowanie zespolu na I lige! Bo nie myslisz chyba, ze w ciagu miesiaca znajdziesz nagle 7-8 wartsciowych zawodnikow. Jezeli tak myslisz, to Ty zyjesz w utopii. Mamy kilku zawodnikow, ktorych IMO stac na gre w I lidze, ale trzeba zaczac powoli kompletowac (teraz pomoze w awansie), a pozniej w utrzymaniu sie. Wszystko stopniow.
A co do Zubna to pokaz, w ktorym miejscu napisalem, ze trzeba go wywalic...? Napisalem tylko, ze w I lidze moze on byc tylko rezerwowym.

oczym Ty do mnie rozmawiasz?? przeciez Skrzypek najlepsze lata ma juz za soba, a z Twojej wypowiedzi wynika, ze ma on 20 lat i bedzie sie jeszcze rozwijal... ja nie mowie, zeby sie Dawida pozbywac, bo nie jest to dobry pomysl, ale jak caly czas czytam, jak wszyscy pisza, ze najlepszy gracz na boisku, super pozytek z niego, to widze w tym "troche" przesady...

W jakim Ty swiecie zyjesz, uwazasz ze zawodnik moze sie rozwinac tylko gdy jest mlody??? Przyklad Mikulenas. Nie szlo w hydrotworze, a w Ruchu co? Gwiazda pierwszej jakosci. To, ze sie nie sprawdzil kiedys tam w I lidze to o niczym nie swiadczy.

Dobra koniec dyskusji.
*FORUMDINHO*

re

Postprzez Qba 2006-06-14, 9:49 am

dlaczego koniec dyskusji? przeciez forum wlasnie po to jest, nieprawdaz?

ok, wiec co do tego zespolu I-ligowego - jasne, jak juz napisalem - trzeba budowac zespol pod katem pierwszej ligi, ale nie pierwszoligowy, przeciez to nie jest mozliwe!! i oczywistym jest, ze, jak to mowisz "rozpoczecie budowania zespolu na I lige", ma troche inne znaczenie, bo przeciez wlasnie glowne wzmocnienia nastapilyby po ewentualnym awansie...

no co do Skrzypka to mnie sie juz wydaje, ze wiecej sie juz z niego nie wykrzesa, chociaz nie twierdze, ze jest zle... jezeli Dawid siedzial na lawie w przecietnej Odrze, w ekstraklasie, to powiedz mi teraz, dlaczego w przypadku naszego awansu mialby grac?? to jest, jak dla mnie, zawodnik na II lige i gora na lawke w pierwszej...
Qba

Postprzez Grzegorz 2006-06-14, 10:14 am

[quote="ANDRZEJ"]http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35137,3414045.html[/quote

Dla mnie to jest exta wiadomość.
Grzegorz

Postprzez Degland 2006-06-14, 12:18 pm

By zbudować drużynę która będzie kroczyła od zwycięstwa do zwycięstwa (walczyła o awans) powinno się zatrzymać w składzie takich piłkarzy jak:
Dženan Hošić, Arkadiusz Kłoda, Daniel Treściński, Marcin Lachowski

Dużo wkładu wnoszą:
Dawid Skrzypek, Janusz Wolański, Jacek Paczkowski, Bartłomiej Chwalibogowski, Tomasz Malinowski (ostatnia trójka pokazała w tej rundzie że warto na nich stawiać)

Jeśli odejdą nie będę za nimi płakał:
Vladimír Bednár, Daniel Chylaszek, Hadis Zubanović

Tym panom powinno się podziękować:
Błażej Jankowski (po przyjściu do Zagłębia fani Podbeskidzia pisali nie raz że dziękują bogu że pozbyli się tego kiksiarza, mieli racje), Krzysztof Butryn, Marcin Morawski, Piotr Bajera, Tadeusz Tyc
Degland

Postprzez Cygan 2006-06-15, 12:21 pm

alisamyyen napisał(a):JAK slysze i widze nazwisko Berensztajn to dom starcow mi sie pokazuje.33 lata.po prostu perspektywiczny zawodnik do naszej druzyny.moze jeszcze Wojtka Kowalczyka sciagniemy i zrobimy dom spokojnej starosci.

Proszę cię niedzielny kibicu, nie wypowiadaj sie juz na tym forum! Berek ma w sobie wiecej wigoru niż inni młodsi piłkarze. Chyba nie byłeś na meczach z KSZO, gdzie rzadził i dzielił w środku pomocy. Takim samym przykładem jest Kompała, który profesjonalnie wygrał Piastowi mecz w środku boiska. Zanim coś napiszesz, przemyśl 3 razy.

Ps: juz przed tą runda były ograniczenia wiekowe i każdy wie jak się to skończyło

Do Qba - jeżeli Ty słuchasz wypowiedzi Grodeckiej i jej ufasz, to nie mamy ze soba o czym rozmawiać! Usprawiedliwyłby Cie jedynie jeden fakt - na nazwisko masz Grodecki :wink:
Ps: a Pan Tadeusz ma rację.
Cygan

...

Postprzez Krawiec 2006-06-15, 1:25 pm

Berensztajn TAK!

Wiek wcale nie jest jakimś kluczowym kryterium - można podawać wiele przykładów z Polski i zagranicy, a Berensztajn potwierdza, że można grać z powodzeniem po 30-stce. Rozgrywający to zazwyczaj doświadczeni gracze, którzy potrafią zachować zimną krew.

Jeśli zatrzymamy

Hosica
Teresę
Kłodę
Lachowskiego
Chwalibogowskiego
Malinowskiego
Wolańskiego
Skrzypka
Zubanowicza

i dojdzie kilku nowych graczy w tym klasowy napastnik, rozgrywający i jeszcze jeden obrońca to jestem pewien awansu.
Ostatnio edytowano 2006-06-15, 2:58 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 3 razy
Krawiec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna