Hydrobudowa--Zagłębie sobota godz.17

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez viking 2006-06-04, 6:25 pm

wszyscy wiemy o co chodzi - baniak to burak i nie ma nerwów, a wszystkim posłży koło nosa pieniażki 500 tys do podziału za awans więc się wkurwili i w taki hamski sposób postanowili zakończyć swój udział.
Zero honoru, zresztą wisi im bo co to za klub moze być bez honoru tylko byle grali w OE.....oby ich skazali - jak należy, jeżłei tylko znajda jakieś dowody :)

Piłkarze bydgoskiego Zawiszy wrócili z Łodzi wczoraj o 4. nad ranem. - Po porażce z Widzewem jestem rozgoryczony. Nie wstydzę się za grę. To było jedno z naszych najlepszych spotkań. Przegraliśmy przez gapiostwo i nieudaczników we własnych szeregach. Okazało się, że na nic się zdało rozpisywanie, jak Widzew gra stałe fragmenty. Mrvaljević jest antybohaterem. Wiedział, że mający 190 cm wzrostu Stawarczyk idzie na krótki słupek i potem się tłumaczy, że się spóźnił. Ja tego nie przyjmuję do wiadomości - mówił wczoraj trener Zawiszy Bogusław Baniak.

Z drugiego gola dla Widzewa, strzelonego z rzutu wolnego przez Wawrzyniaka musiał się tłumaczyć bydgoski bramkarz Robert Mioduszewski. - Spodziewałem się bardziej dośrodkowania niż strzału na bramkę. Piłkarz Widzewa strzelił bardzo precyzyjnie, w to miejsce, gdzie stał mur.

Już jutro na stadionie przy ul. Gdańskiej Zawisza gra z Zagłębiem Sosnowiec (początek meczu o 17.). Tylko zwycięstwo przedłuża szanse bydgoskich II-ligowców na zapewnienie sobie trzeciego miejsca i barażowe pojedynki z Arką Gdynia o awans do ekstraklasy. - Nasza gonitwa za czołówką była wiosną niesamowita. Zmęczenie jest duże, ale walkę o baraż podejmiemy. Zapowiada się ciekawy mecz. I my, i Zagłębie, w roku stulecia swego klubu, musimy wygrać - zapowiada Baniak. A jego piłkarze mają o co grać. Za awans do I ligi otrzymają dodatkowo do podziału 500 tysięcy złotych.

Ju po przyjeździe z widzewa widac było ze nie wytrzymuje nerwowo :)
viking

Postprzez MarcelZS 2006-06-04, 6:34 pm

Baniak jesteś mistrzem !!!!
MarcelZS

Postprzez Sir 2006-06-04, 6:49 pm

Wysłuchalem tej konferencji i powiem jedno!!!

KABERETY SĄ TERAZ W BYDGOSZCZY, a nie w Opolu :D :D :D

EWIDENTNIE POSZLO O KASE ----sam to Baniak przyznał, ze taka kasa im przeszla!!
Sir

Postprzez cyfron24 2006-06-04, 6:50 pm

Po tym jak przesłuchałem nagrania z konferencji prasowej powiem tylko jedno: Janusz Białek wielki szacunek! Nasz trener to jest fantastyczny dyplomata i zachował się rewelacyjnie.

A jeżeli chodzi o tych dwóch grajków z hydrotworowa, to to co oni mówią, to się kupy nie trzyma i od razu słychać, że kłamią. Dwa razy niby im proponowali kasę: jak było 0:0, potem jak strzelili na 1:0, a potem jak było 1:1. To razem trzy chyba. No sorry ale jak chcieli kogoś nabrać, to mogli sie bardziej postarać. Baniaka nię będę komentował, bo ten koleś jest skończony.

A hydrobudowa i Ptak to powinni sobie jakąś własną ligę zorganizować i tam te swoje cyrki niech robią. Myślę, że to by było nawet ciekawe, ale w kategorii teatr, albo raczej cyrk, a nie sport. Niestety takie rzeczy jak się dzieją, to nie ma się co dziwić, że nie ma sponsorów w piłce i że kibiców brakuje. Akurat w Bydgoszczy to pięknie pokazali kibice, że nie ma zgody na takie krzywe akcje z przenoszeniem klubów i zawłaszczaniem historii.
Ostatnio edytowano 2006-06-04, 6:54 pm przez cyfron24, łącznie edytowano 1 raz
cyfron24
Żółta kartka

Postprzez Monti 2006-06-04, 6:53 pm

Lukas przypomniał mi pewne spotkanie.

http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/serwis ... cja=281001

Wtedy Baniak jakoś inaczej gadał nie ?

Nawiasem, odnosze wrażenie że to Zawisza ma coś na sumieniu i robi sztuczne zamieszanie żeby odwrócić od tego uwagę. Nie wiem jak to jest ale chyba bez uzasadnionych podstaw nie zmienia się sędziego przed meczem? Nikt oczywiście bez dowodów nie powie że Zawisza chciała ustawić sędziego, a tu znienili i klapa, to by dużo tłumaczyło. Kasa się poszła .... .
Ostatnio edytowano 2006-06-04, 7:44 pm przez Monti, łącznie edytowano 2 razy
Monti
Moderator

Postprzez WOJTEK 2006-06-04, 7:05 pm

Ehhh. Baniak wybiórczo traktuje fakty.
A zmieniając temat :wczoraj jak w transie bronił Szymon Gąsiński. Po pierwszych słabszych meczach teraz pokazuje, że warto na niego stawiać. Numer jeden meczu dla mnie.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Sadek 2006-06-04, 7:12 pm

Nasz trener utrzymał nerwy na wodzy, nie ma co się wdzierać w pyskówki z jakimiś dzieciakami, którym zabarno wiaderko. Konferencja prasowa, chyba jakiś folwark, naprawde współczuje Januszowi, że musiał siedzieć na tym jak sam dobrze powiedział "przesłuchaniu"

Sadek
dj. transfer

Postprzez Cygan 2006-06-04, 7:15 pm

Baniak: "jestem elegancki.... przegięli pałę!" :lol: :lol: :lol:
To ci dopiero prostak :D
Dla stylu wypowiedzi Białka - pełen szacunek.

Ps: Monti - link coś nie działa.
Cygan

Postprzez YOOSHKY 2006-06-04, 7:20 pm

Cóż. Ten mecz pokazał ze mamy dobrego bramkarza i trenera który nie tylko ma "papiery" ale także klase. Pilkarze tez pokazali ze nie sa bez jaj, poprostu troche brakuje umiejetnosci... Remis cieszy jesli widzialo sie gre na boisku.
YOOSHKY

Postprzez Gość 2006-06-04, 7:37 pm

Co się wydarzyło na boisku to pewnie nigdy się nie dowiemy. Niestety smród pozostał i boję się że może się ciągnąć teraz za nami jeszcze bardzo długo.
Najbardziej obawiam się tego żeby Hydotworowi nie pomógł Boniek i nie wyszło na to, że Zagłębie zostanie ukarane walkowerem dzięki czemu Hydrotwory znajdą się w barażach. Takiego scenariusza najbardziej się boję.
Gość

Postprzez Soyer 2006-06-04, 7:50 pm

Komentarz Strejlała w sprawie ręki w polu karnym:

Żelazko nie chciał się wypowiadać o sędziowaniu. Zabrania mu tego - jako obserwatorowi - PZPN. Strejlau tłumaczył Gilewskiego: - Arbiter ma prawo do podobnej interpretacji. Zagranie ręką musi być celowe, widocznie piłkarz Zagłębia musiał tak machnąć ręką, żeby utrzymać równowagę.
Soyer
Moderator

Postprzez Bart19 2006-06-04, 7:56 pm

Trener Pokazał klase naprawdę :) eh co za goście z Zawiszy wel Kujawiaka ciekawe czy tam swoje rączki maczał Boniek????
Bart19

Postprzez SCORPARO 2006-06-04, 8:55 pm

Morpheus napisał(a):Co się wydarzyło na boisku to pewnie nigdy się nie dowiemy. Niestety smród pozostał i boję się że może się ciągnąć teraz za nami jeszcze bardzo długo.
Najbardziej obawiam się tego żeby Hydotworowi nie pomógł Boniek i nie wyszło na to, że Zagłębie zostanie ukarane walkowerem dzięki czemu Hydrotwory znajdą się w barażach. Takiego scenariusza najbardziej się boję.

... Walkower ?? a niby za co ??? - sedzia odgwizdał koniec meczu ?? Odgwizdał !! wiec nie rozumiem czego się obawiać ?? ... smrodu ?? - na miejscu naszych jutro stanął bym przed drzwiami sądu z wnioskiem o wniesienie sprawy o pomówienia i zniesławienie - to karalne - i w ten sposób dać do zrozumienia że nie mamy z tym nic wspólnego - koniec kpiny zwanej hydrocośtam...
SCORPARO

Postprzez MrCricket 2006-06-04, 9:05 pm

No cóż Baniak skromnością nie grzeszy "graliśmy najlepszą piłkę w 2 lidze :lol: ". Monti obnażył Baniaka tą relacją sprzed lat, wiadomo tam gdzie jest gruba kasa to są nerwy i szukanie winowajców wszędzie.
Nawiasem mówiąc kiedyś kilka lat temu, gdy Baniak był trenerem Pogonii Szczecin, przyjechali do Sosnowca na jakieś zgrupowanie i trenowali na bocznym boisku. Pamiętam, że były to czasy gdy w Pogoni grali m.in. Moskalewicz i jakiś murzyn (bodajże Chifon to był). Miałem okazję oglądać fragment ich treningu i niedowierzałem własnym uszom. Jak ten facet zwracał się do tych zawodników, to miałem wrażenie, że jestem na planie "Psów" Pasikowskiego. Facet tak po nich ryczał tym zachrypniętym głosem, opierdalając wulgarnie własnych zawodników :shock:
MrCricket

Postprzez Gość 2006-06-04, 9:13 pm

SCORPARO napisał(a):
Morpheus napisał(a):Co się wydarzyło na boisku to pewnie nigdy się nie dowiemy. Niestety smród pozostał i boję się że może się ciągnąć teraz za nami jeszcze bardzo długo.

... Walkower ?? a niby za co ??? - sedzia odgwizdał koniec meczu ?? Odgwizdał !! wiec nie rozumiem czego się obawiać ?? ... smrodu ?? - na miejscu naszych jutro stanął bym przed drzwiami sądu z wnioskiem o wniesienie sprawy o pomówienia i zniesławienie - to karalne - i w ten sposób dać do zrozumienia że nie mamy z tym nic wspólnego - koniec kpiny zwanej hydrocośtam...

Ja tylko sieję zament :lol::lol::lol::lol::lol:

A na poważnie. Zgadzam się z Tobą w 100% ale w polskiej piłce już nic mnie nie zdziwi.

Pozdrawiam :)
Gość

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna