Hydrobudowa--Zagłębie sobota godz.17

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez keff79 2006-06-03, 10:30 pm

Jeszcze coś dopiszę.. bo znalazłem fajny wrzut na ichniejszym forum.. :lol:

Szanse jeszcze są gdy Śląsk zremisuje, Zagłębie zremisuje z Jagą a my wygramy to nie wiem jak stoimy w dwumeczu z Zagłębiem ,ale małe szanse są na baraże.[/b]

a niby skąd miałoby się wiedzieć :lol: :lol: :lol:

"nie wiem jak stoimy.." letni kibice..
keff79

Postprzez Albion 2006-06-03, 11:15 pm

Dlaczego przez 1/3 tematu zajmujemy się gosciem o ksywie jaca?
(w tym i ja teraz) Za mniejsze napinki ktoś dostawał bana.
Mnie to nie śmieszy co to dziecko pisze
Albion

Postprzez Sadek 2006-06-03, 11:29 pm

Panowie moderatorzy bez jaj, usuniecie 4 strony tego tematu czy trzeba czekać na Wojtka?

Sadek
dj. transfer

Postprzez Wally 2006-06-03, 11:31 pm

No jaca wyp....laj sprzedajny pikniku.

Co by sie nie działo zostały 3 zespoły w walce o baraż: Zagłebie, Jaga i Śląsk. Z tym, że jeśli Śląsk przegrywa u siebie z Polkowicami, to z KSZO chyba też sobie nie poradzi :wink:

Z relacji wynika, że Kujawiak był lepszy no ale cóż, z eŁKSą też biliśmy ich na głowę i w plecy było. Nie przegraliśmy, to najważniejsze. Walczymy dalej

PS: Soyer chyba muszę muszę z Tobą piwko przedmeczowe wypić, bo podoba mi sie Twój styl wypowiedzi :wink:
Wally

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-06-04, 7:41 am

Drogi Emdzeju
Czy mozesz nakreslic dwa slowa na temat REKI BUTRYNA w 88 minucie
Jak doszlo do tej reki to mam na mysli ?
dziekuje i pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Tomano 2006-06-04, 8:22 am

Ehh, reka chyba rzeczywiscie byla, tyle ze nie wiem czy to byla reka na karnego, wszystko zalezy od interpretacji, a ja sie na tym ne znam :lol:
Ogolnie co do meczu zaglebie bardzo ladnie walczylo, bardzo duze zaangazowane, mniej wiecej podobnie jak w drugiej plowie z Kszo
Nie zmienia to faktu ze im blizej konca tym bardziej bramka dla Hydrostwora wisiala w powietrzu, kolejny bardzo dobry mecz rozegral Gąsinski kilkakrotnie wyciagajac takie pily ze nie wyobrazam sobie Pietki w takiej interwencj.
Hyfrostwor przewazal zdecydowanie ale takie dwie pilki jak dostal Tadziu Tyc obie sam na sam z bramkarzem powinny definitywnie rozwiazac sprawe, i baraze bylyby juz faktem. szkoda
Co to publicznosci, to to 600 osob podane na stronce to maksymalna granica. Stadion praktycznie pusty, jakas 50 osobowa grupa lamistrajkow probowala cos tam krzyczec, jednak nawet nasz mlyn w chwilach najglebszego kryzysu byl zdecydowanie glosniejszy.
Pilkarzy trzeba pochwalic za walke, i pomoc im juz za tydzien bo wycieczka do Gdyni jest na wyciagniecie reki. Wtedy tez okarze sie ilu internetowych placzkow chce dopingowac Zaglebie na zywo a nie sprzed monitora!
Tomano
Adventure Group

Postprzez mlody1906 2006-06-04, 8:24 am

jaca21 napisał(a):Na szczęście Jaga wygrała i do was przyjedzie tez po punkty

jaca21 napisał(a): Pamietajcie i tak nie wygracie z Jagą bo ona was bije na głowę sklądem, gra i walecznoscią.

jaca21 napisał(a):Zagłębie nie jest w grze bo Jaga was rowali a my jak nie wejdziemy to pewnik jest w przyszłym a u was bedzie koniec.

jaca21 napisał(a):Przecież Jaga u was wygrywa i jest w barażach[...]Człowieku Jaga walczy o extraklasę i przy zwycięstwie u was(co się stanie bo jest lepsza o kilka klas od jakiegos kupczyka Zagłębia)
mlody1906
Adventure Group

Postprzez Przemek26 2006-06-04, 8:34 am

Nie przegraliśmy i to jest najważniejsze. Szkoda bo teraz zamiast jednego meczu mamy jeszcze trzy do rozegrania. Co do tej pseudo afery . Nie wierzę żeby tacy ludzie jak Lacha czy Hosic mogli cos takiego proponować. Prędzej to im zaproponowano. Pieniadze jakie były wsadzone w kupno II ligi były napewno ogromne i teraz brak awansu to ich ogromna strata wiec muszą sie ratować poza boiskiem.Szkoda że tadziu nie wykorzystał sam na sam po bramce na remis bo teraz było by zupełnie inaczej.
Myslę że na Jadze będzie full a na Arke to chyba po raz pierwszy klub zrobi przedsprzedaż.
Przemek26

Postprzez zibi 2006-06-04, 8:39 am

Mecz kolejki w Bydgoszczy o awans do Ekstraklasy i co ja widzę – parkujemy na parkingu przy stadionie a pan parkingowy gdy nas zobaczył mówi – chłopaki z Sosnowca przyjechaliście na mecz odpowiadamy że tak a on na to parking macie gratis i dowalcie tym burakom zaskoczenie nie (facet pochodził z Sosnowca) zaskoczenie było na trybunach mnóstwo ludzi może było ich z 1000 w dodatku nie znających historii Polski (wyzywali nas od hanysów) nas 20 osób, co do dopingu jakaś grupka łebków w liczbie 100 osób coś tam się darła ciężko było ich zrozumieć.
Co do meczu w pierwszej połowie słaba gra Zagłębia zresztą Hydrobudowa też nic wielkiego nie pokazała w drugiej połowie obie po stracie bramki Zagłębie poszło w końcu do przodu i pierwszy celny strzał zamieniło na bramkę i mogło strzelić następne niestety nie mamy napastników końcówka to już gra wabank jednych i drugich z lekką przewagą Hydrobudowy.
Odnośnie ręki pod koniec spotkania była ewidentna główny mógł tego nie widzieć ale liniowy chyba był ślepy.
Reasumując walczymy o baraże w sobotę mam nadzieje że na Ludowym będzie nadkomplet publiczności a potem Arka Gdynia.
zibi

Postprzez WKS_fan 2006-06-04, 9:18 am

Ale od was ślązący bije lokalny szowinizm :evil: porównujac wasz i nasz t my jestesmy ostoją obiektywizmu :roll:
Co do meczu nie będą się rozpisywał, bo było wyraźnie widac iż obronca gosci dotknął pilke ręka, a Gilewski na to: nie bylo to specjalne.

I prosze zmienic temat wątku na Zawisza-Zagłębie, gdyz toruński sąd w poniedziałek przyznał racje iz SP Zawisza bezprawnie zastrzeżyła sobie loga Zawisza, bo tylko CWZS ma do tego prawo! poza tym i tak niedlugo IV-ligowi to będa nasze rezerwy. Żałosne jest jak paru bubków z SP podlizuje się Jadze czy RTS-owi, a wy nie przyjeżdzacie olewając swoją drużynę :roll: bo liczy się jakis protest w którym oni nie mają racji
WKS_fan

Postprzez Sadek 2006-06-04, 9:24 am

Oj mają racje

Zawisza jest tylko jeden!!!!

Hosic przekupuje mecz, ale te Bekasy i inne muszą mieć napaprane w głowach.

Sadek
dj. transfer

Postprzez PawełK 2006-06-04, 9:40 am

WKS_fan napisał(a):Ale od was ślązący bije lokalny szowinizm :evil: porównujac wasz i nasz t my jestesmy ostoją obiektywizmu :roll:
Co do meczu nie będą się rozpisywał, bo było wyraźnie widac iż obronca gosci dotknął pilke ręka, a Gilewski na to: nie bylo to specjalne.

I prosze zmienic temat wątku na Zawisza-Zagłębie, gdyz toruński sąd w poniedziałek przyznał racje iz SP Zawisza bezprawnie zastrzeżyła sobie loga Zawisza, bo tylko CWZS ma do tego prawo! poza tym i tak niedlugo IV-ligowi to będa nasze rezerwy. Żałosne jest jak paru bubków z SP podlizuje się Jadze czy RTS-owi, a wy nie przyjeżdzacie olewając swoją drużynę :roll: bo liczy się jakis protest w którym oni nie mają racji

Żal mi Ciebie chłopaku. Oj żal. Mecz przez kibiców nie został olany tylko poprzez SZACUNEK do kibiców prawdziwego Zawiszy został odpuszczony jak zresztą przez wszystkie ekipy. To że kibicowska brać ma w dupie wasz twór to już sie chyba zdążyleś przyzwyczaić. Piszesz o olaniu tego ważnego meczu to powiedz mi dlaczego was bylo tylko 600 chociaż według mnie to nawet 600 nie bylo :lol: pewnie trzeba bylo płacić za bilety :lol: :lol: :lol: najlepszy po meczu był żul owinięty we flage który przeskoczył płot pod koniec meczu a później przepraszał ochronę że narobił im roboty :shock: :lol: płaczecie że była ręka, nie odgwizdany karny hmmm nam nie zagwizdali już 5 w tym sezonie w bardzo ważnych momentach i moglibyśmy do was jechać juz jako druzyna ktora ma zapewniony udzial w OE. Mieliscie okazje trzeba było bramki strzelać a nie po słupkach. Jedyny pozytywny aspekt tego meczu to to iż my dalej walczymy o baraże a hydrotwór już nie ma szans na to :D
PawełK
pyszałek

Postprzez emdżej 2006-06-04, 9:40 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Drogi Emdzeju,
Czy mozesz nakreslic dwa slowa na temat reki Butryna w 88 min.
jak doszlo do tej sytuacji to mam na mysli
Dziekuje i pozdrawiam
Tadeusz

Przywołaby do tablicy odpowiadam:

Przy dośrodkowaniu zawodnika z Bydgoszczy piłka odbiła się od ręki Butryna i zmieniła tor lotu. Jednakże interpretować można tą sytuację różnie ponieważ Butryn nie wykonał ruchu ręką w kierunku piłki i został nastrzelony. Tak jak mówię, wszystko zależy od interpretacji
emdżej

Postprzez YOOSHKY 2006-06-04, 9:44 am

Ta reka byla nastrzelona, "Futryn" nie zrobil najmniejszego ruchu w strone pilki, ciezko go winic za to. Blokowal zawodnika ktory wrzucal pilke w srodek pola karnego ale ten kopnal prosto w reke Butryna. Zero winy. Jesli w takich sytuacjach maja byc karne to lepiej kopmy po rekach moze bedzie wiekszy efekt bramkowy.
YOOSHKY

Postprzez krzysztof 2006-06-04, 9:52 am

YOOSHKY napisał(a):Ta reka byla nastrzelona, "Futryn" nie zrobil najmniejszego ruchu w strone pilki, ciezko go winic za to. Blokowal zawodnika ktory wrzucal pilke w srodek pola karnego ale ten kopnal prosto w reke Butryna. Zero winy. Jesli w takich sytuacjach maja byc karne to lepiej kopmy po rekach moze bedzie wiekszy efekt bramkowy.

I tego się trzymajmy. Pamiętajcie, że nie każda ręka to rzut karny.
Ciekawy jestem jak to zinterpretuje Wit Żelasko, ale zwykle w C+, mawiał że za nastrzelone ręki nie należy dyktować rzutów karnych.
Najbardziej jednak żałuję sytuacji jaka miała miejsce po meczu.
Nawet jeśli jest to zwykłe pomówienie to smród pozostanie ;-(
krzysztof

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna