2 LIGA 2005/06

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Gość 2006-05-26, 11:15 am

Awans: Widzew, Zawisza
Baraż: ŁKS
Baraż: Górnik, HEKO, Lechia, Polonia
Spadek: Szczakowianka, Świt, Drwęca i Radomiak.

To jest już ustalone.
Gość

Postprzez WOJTEK 2006-05-26, 11:24 am

Taaaaa. A ja jestem buddyjskim lamą. :roll:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez mezo 2006-05-26, 1:49 pm

Morpheus napisał(a):Awans: Widzew, Zawisza
Baraż: ŁKS
Baraż: Górnik, HEKO, Lechia, Polonia
Spadek: Szczakowianka, Świt, Drwęca i Radomiak.

To jest już ustalone.

A co to ZAŁÓŻ SIE . ? :?: :twisted:
Zawisza w bezposrednim :shock: Widzew i ŁKS owszem. Odbiegly te dwa klubiki od reszty. ALe jak to bedzie wygladalo gdy w OE beda dwa klubu z Lodzi , do tego dwa z Krakowa i byc moze jeszcze do tego dojdzie ze beda dwa z Warszawy. Tak wiec poczekajmy do ostatniej kolejki. WSZYSCY NA KSZO I JAGE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mezo

Postprzez cala 2006-05-26, 1:49 pm

morpheus odemnie z osiedla jestes a taki glupi!!!!
moze zmien sobie nick na nostradamus
cala

Postprzez Gość 2006-05-26, 2:16 pm

cala napisał(a):morpheus odemnie z osiedla jestes a taki glupi!!!!
moze zmien sobie nick na nostradamus

Ja Cię nie obrażam. Więc zluzuj dzieciaku.

A jak będzie zobaczymy po sezonie. Nie będę miał nic przeciwko jak się nie sprawdzi. Więcej nie mogę powiedzieć ale info uważam za dość pewne.

Pozdrawiam :)
Gość

Postprzez slawojka 2006-05-26, 3:06 pm

W tym momencie patrząc obiektywnie na rozkład i brak większych przekrętów to bezpośredni awans dla Widzewa i ŁKS, baraże dla Śląska.
Dla nas 5.miejsce i tyle. Układ tym ciekawszy że znów doszłoby do barażowego pojedynku Arka - Śląsk.
No a jak ustalili przy stoliku "branżowym" to się okaże wkrótce...
slawojka

Postprzez musztra 2006-05-26, 3:44 pm

Czy tylko ja dzisiaj dowiedziałem się o przełożeniu sobotniej kolejki na 31 Paranoja co się w tym kraju dzieje :?
musztra

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2006-05-26, 4:15 pm

Widzew wygrywa z Zawisza. My wygrywamy trzy mecze a łKS remisuje w ostaniej kolejce w Gliwicach i jest fajnie :lol:
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez YOOSHKY 2006-05-26, 4:21 pm

^m@rcin^ napisał(a):Widzew wygrywa z Zawisza.

Widzew nie musi wygrac z Hydrocośtam byle bysmy my wygrali...
Jedno jest pewne - awans....
YOOSHKY

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2006-05-26, 5:58 pm

YOOSHKY napisał(a):
^m@rcin^ napisał(a):Widzew wygrywa z Zawisza.

Widzew nie musi wygrac z Hydrocośtam byle bysmy my wygrali...
Jedno jest pewne - awans....

No tak to jeszcze lepiej :) Tylko wygrac 3 mecze i liczyc na potkniecie LKS-u :)
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Arek W 2006-05-26, 6:23 pm

Obym się mylił ale braknie nam punktu,który zabrał nam sędzia w spotkaniu z ŁKS-em.
Wierzę w awans ale jeśli nie wygrywamy z Polkowicami
to jakim cudem wygramy z Zawiszą???
Arek W

Re: :)

Postprzez Franz 2006-05-26, 8:26 pm

^m@rcin^ napisał(a):Widzew wygrywa z Zawisza. My wygrywamy trzy mecze a łKS remisuje w ostaniej kolejce w Gliwicach i jest fajnie :lol:

Remis ŁKSu z Piastem nic nam nie daje. Albo ŁKS 2x remisuje albo raz przegrywa w innym wypadku będą przed nami.
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez zaglebie&bks&olim 2006-05-27, 6:57 am

Arek W napisał(a):Obym się mylił ale braknie nam punktu,który zabrał nam sędzia w spotkaniu z ŁKS-em.

bramkarz tez sie dołożył do tego..... :?
zaglebie&bks&olim

Postprzez kyru 2006-05-27, 7:50 am

Panowie! rozpocznijmy od tego, że NIKT NIC NIE MUSI! Zagłębie nie musi wygrać, ŁKS zremisować a KSZO przegrać etc.! Wiem że typownie wyników a nawet jawne stawianie faktów jeszcze nie dokonanych kłóci się z ideą sportu, ale żyjemy w POLSCE. I niestety nadal tkwimy w post socjalistycznej piłkarskiej piłce (czytajcie: pzpn, układy, spółdzielnie). Od początku rundy, a nawet sezonu, pojawiają się pytania, komu zależy na awansie, kto tego chce. I scenariuszy jest co niemiara. Dla każdego patrzącego z dystansem kibica, jasne jest że piłka w naszym kraju jest brudna. Zmiany są tylko kosmetyczne. Zresztą nie tylko u nas.Np: w Czechach, biznesmeni również nie chcą inwestować w futbol. Chyba nikomu nie trzeba pisać dlaczego tak się wypowiadają.
Scenariuszy jest kilka na następne kolejki, ale może przybliże moje "typy" :
Śląsk Wrocław - Świt Nowy Dwór Mazowiecki 1- wydaje mi się że Świt na spaść, również Radomiak , więc nic innego jak wygrana Śląska, któremu potrzebne te pkt, ale o tym poniżej.
Drwęca Nowe Miasto Lubawskie - Łódzki KS X, sensacja ? Nie, po prostu uważam że dwa kluby z Łodzi w OE to za dużo.
Widzew Łódź - Zawisza Bydgoszcz X to ciężki do wytypowania mecz, gdzie każdy wynik może paść.
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Jagiellonia Białystok 1 ewentualnie 2.Krzyś, będzie starał się wyprowadzić Bielsko z miejsc barażowych, choć to trudne będzie strasznie.
Zagłębie Sosnowiec - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 1 choć to raczej typ od serca, a nie rozumu.
32 kolejka.
Śląsk Wrocław - Górnik Polkowice 2 . Po to Śląskowi 3 pkt ze świtem.
Jagiellonia Białystok - Widzew Łódź remisik, albo w przypadku awansu Widzewa nawet wygrana Jagi( w 31 nie wygrywa)
Zawisza Bydgoszcz (2) - Zagłębie Sosnowiec to będzie mecz, w którym posypią się kartki, ostry, mam nadzieję że nikt nie odstawi nogi.
Wynik X albo 2
KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Lechia Gdańsk. Gdyby w tym meczu nie zwyciężył Ostrowiec, to byłby juz 6 mecz bez zwycięstwa, innego wyjścia nie ma.
Łódzki KS - Radomiak Radom , wygrana ŁKS choć to trochę wbrew mojej logice.
34 kolejka To będzie decydująca kolejka.
Wiele będzie zależeć, od tego komu będzie zależeć.
Ja zaryzykuję i obstawię już teraz tak:
Piast Gliwice - Łódzki KS 1
Śląsk Wrocław - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 1
Lechia Gdańsk - Zawisza Bydgoszcz 1
Zagłębie Sosnowiec - Jagiellonia Białystok 1
Widzew Łódź - Podbeskidzie Bielsko-Biała X
Choć chwila, coś się nie zgadza, Twór z Bydgoszczy , nie wejdze? Zagłębie na 2 miejscu ? ŁKS na 3 miejscu, hm...
I to po tym że drużyna na awans (Zagłębie) ma być w następnym sezonie dopiero przygotowywana? Po przeprowadzce Hydrobudowy do Bydgoszczy?
To taka moja mała "teoria spisku", pewnie w tym więcej "młodzieńczej wyobraźni", niż faktów.
p.s.
31 kolejka, "została przeniesiona" na środę "już" przed rozpoczęciem tej rundy. ;)
pozdrawiam wszystkich zakręconych kibiców naszego najpiękniejszego klubu w Polsce - ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC !!!

[/url]
kyru

Postprzez bankier 2006-05-27, 8:14 am

Bydgoszcz = Boniek, Boniek = Widzew, Widzew - Zawisza 2 (ciekawe czy ten mecz znajdzie się w ofercie buków?)

Widzew ma 6 punktów przewagi i mecze z Zawiszą (d), Jagą (w) oraz Bielskiem (d) i nie wierzę, że w 2 ostatnich meczach nie zdobędzie trzech punktów (zakładam porażkę w najbliższym meczu z Zawiszą). Ale mimo tego nasz mecz w Bydgoszczy (przy założeniu, że Zagłebie nie sprawi nam kolejnej przykrej niespodzianki w meczu z KSZO) urasta do rangi meczu o awans (lub baraże z Arką).

Reasumując... jeszcze wiele może się w tej lidze zdarzyć. :wink:
bankier

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna