przez kyru 2006-05-27, 7:50 am
Panowie! rozpocznijmy od tego, że NIKT NIC NIE MUSI! Zagłębie nie musi wygrać, ŁKS zremisować a KSZO przegrać etc.! Wiem że typownie wyników a nawet jawne stawianie faktów jeszcze nie dokonanych kłóci się z ideą sportu, ale żyjemy w POLSCE. I niestety nadal tkwimy w post socjalistycznej piłkarskiej piłce (czytajcie: pzpn, układy, spółdzielnie). Od początku rundy, a nawet sezonu, pojawiają się pytania, komu zależy na awansie, kto tego chce. I scenariuszy jest co niemiara. Dla każdego patrzącego z dystansem kibica, jasne jest że piłka w naszym kraju jest brudna. Zmiany są tylko kosmetyczne. Zresztą nie tylko u nas.Np: w Czechach, biznesmeni również nie chcą inwestować w futbol. Chyba nikomu nie trzeba pisać dlaczego tak się wypowiadają.
Scenariuszy jest kilka na następne kolejki, ale może przybliże moje "typy" :
Śląsk Wrocław - Świt Nowy Dwór Mazowiecki 1- wydaje mi się że Świt na spaść, również Radomiak , więc nic innego jak wygrana Śląska, któremu potrzebne te pkt, ale o tym poniżej.
Drwęca Nowe Miasto Lubawskie - Łódzki KS X, sensacja ? Nie, po prostu uważam że dwa kluby z Łodzi w OE to za dużo.
Widzew Łódź - Zawisza Bydgoszcz X to ciężki do wytypowania mecz, gdzie każdy wynik może paść.
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Jagiellonia Białystok 1 ewentualnie 2.Krzyś, będzie starał się wyprowadzić Bielsko z miejsc barażowych, choć to trudne będzie strasznie.
Zagłębie Sosnowiec - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 1 choć to raczej typ od serca, a nie rozumu.
32 kolejka.
Śląsk Wrocław - Górnik Polkowice 2 . Po to Śląskowi 3 pkt ze świtem.
Jagiellonia Białystok - Widzew Łódź remisik, albo w przypadku awansu Widzewa nawet wygrana Jagi( w 31 nie wygrywa)
Zawisza Bydgoszcz (2) - Zagłębie Sosnowiec to będzie mecz, w którym posypią się kartki, ostry, mam nadzieję że nikt nie odstawi nogi.
Wynik X albo 2
KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Lechia Gdańsk. Gdyby w tym meczu nie zwyciężył Ostrowiec, to byłby juz 6 mecz bez zwycięstwa, innego wyjścia nie ma.
Łódzki KS - Radomiak Radom , wygrana ŁKS choć to trochę wbrew mojej logice.
34 kolejka To będzie decydująca kolejka.
Wiele będzie zależeć, od tego komu będzie zależeć.
Ja zaryzykuję i obstawię już teraz tak:
Piast Gliwice - Łódzki KS 1
Śląsk Wrocław - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 1
Lechia Gdańsk - Zawisza Bydgoszcz 1
Zagłębie Sosnowiec - Jagiellonia Białystok 1
Widzew Łódź - Podbeskidzie Bielsko-Biała X
Choć chwila, coś się nie zgadza, Twór z Bydgoszczy , nie wejdze? Zagłębie na 2 miejscu ? ŁKS na 3 miejscu, hm...
I to po tym że drużyna na awans (Zagłębie) ma być w następnym sezonie dopiero przygotowywana? Po przeprowadzce Hydrobudowy do Bydgoszczy?
To taka moja mała "teoria spisku", pewnie w tym więcej "młodzieńczej wyobraźni", niż faktów.
p.s.
31 kolejka, "została przeniesiona" na środę "już" przed rozpoczęciem tej rundy. ;)
pozdrawiam wszystkich zakręconych kibiców naszego najpiękniejszego klubu w Polsce - ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC !!!
[/url]