ZAGŁĘBIE - ŚWIT 20.05.06 godz. 17.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez YOOSHKY 2006-05-21, 7:03 am

Szymona oceniam b. pozytywnie, chlopak zagral pierwszy mecz w naszym skladzie. Musi jeszcze troszke pograc, brakuje tez zgrania z naszymi obroncami (zderzenie z nie wiem kim na linii pola karnego). Poki co uwazam ze debiut udany, przedewszystkim nie modli sie i nie trzesie gdy ma lapac pilke, interweniuje pewnie. Zwroce tez uwage na to ze b. celnie wykopuje pilke, prosciutko do kogo trzeba.
YOOSHKY

Postprzez Degland 2006-05-21, 8:07 am

Liczy się kolejne zwycięstwo
Drużyna zagrała dobrze:
Szymon Gąsiński debiut mimo tej pierwszej interwencji na +
Paweł Lisiecki słabo myślę, że trema, ale będzie lepiej [Bardzo widoczny brak Arka Kłody]
Tomasz Malinowski zastąpił Pawła gra się trochę ożywiła
Dženan Hošić Daniel Treściński zagrali swoje
Jacek Paczkowski walczył
Dawid Skrzypek waleczny jak zawsze
Marcin Lachowski +
Bartłomiej Chwalibogowski bardzo dobre spotkanie
Hadis Zubanović w końcu zaczyna grać na tyle ile go stać 2 bramki i asysta
Tadeusz Tyc "Cycu" coś mu wczoraj nie wychodziło ale bramką zamazał w nie pamięć wszystkie wpadki
Pozdrawiam
Degland

Postprzez Przemek26 2006-05-21, 8:28 am

Jak napisałem wcześniej jedziemy dalej swoje.Całą druzyna gra coraz lepiej. Kto wie może zmaina trenera to było własnie posuniecie na awans ale tego sie nie dowiemy. Narazie mamy sprzymierzeńca w postaci Krzysztofa Tochela , który odbiera punkty naszym rywalom.

A co do piłkarzy
Szymon głupia bramka ale zdarza sie najleprzym cały mecz na plus. To juz chyba jest coś w bramkarzach Zagłebia że lubia tak paradować daleko przed bramką . Tak robił Bęben i Pietka. A jaką bramkę puścił Beben z Polkowicami ?
Dżenan Tersea na + zrobili swoja . Dżenan wymiatał głowa nieźle. Lisiecki debiut go zjadł.
Świetnie Paczkowski i Bartek .szkoda ż etak mało było akcji na Paczke . Kilkanaśce chyba razy Paczek stał sam na wysokości pola karnego czekał na piłke i sie nie doczekał.
Zuban łańcuchy z nóg chyba spadły już całkowicie Nich dalej młuci jedną bramkę za drugą . Tadziu chyab za dużo reklam z Ronaldhinio ogląda :lol: ale widac że chce i mu zależy no i znów trafił.
Lacha widac jak go brakowało wcześniej. Malina wszedł i uspokoił grę. Tak więc buduje sie ta drużyna i chyba najwyzsze miejsce w lidze będzie i to chyba conajmniej II . Teraz Polkowice .
Przemek26

Postprzez problematyk-ziom 2006-05-21, 8:47 am

tak najeżdżaliście wcześniej na Zubana a tu prosze:

18 goli - Bartłomiej Grzelak (Widzew Łódź),
12 goli - Gražvydas Mikulėnas (Zawisza Bydgoszcz (2) 4, Ruch Chorzów 8 ),
11 goli - Hadis Zubanović (Zagłębie Sosnowiec),

trzeci strzelec ligi :D a Wy już psy na nim wieszaliście... niestety w większości kwestii jesteście tak zmienni :shock:

Jak napisałem wcześniej jedziemy dalej swoje.Całą druzyna gra coraz lepiej. Kto wie może zmaina trenera to było własnie posuniecie na awans ale tego sie nie dowiemy.

bez urazy ... ale głupio piszesz :? a czym innym miała być podyktowana? czy WY naprawde nie widzicie ze ten zespół walczy o cel jaki mu wytyczono? i zmiana trenera była "wymuszona" chęciom osiągnięcia tego właśnie celu :roll:

NA DOBRE I NA ZŁE
problematyk-ziom

Postprzez GoGo 2006-05-21, 9:00 am

Heh Dopiero Teraz Wróciłem Z Wczorajszego Meczu

Mecz Bardzo ładny dopin tez nie zły
GoGo

Postprzez Ader 2006-05-21, 9:33 am

Nareszcie nasi napastnicy zaczeli cos strzelac. Tyc tak jak mowiono , malo umiejetnosci , chyba najwiecej ambicji z calej druzyny , 2 (3) bramki w 2 meczach , Zubanovic nareszcie wie po co biega po boisku - 4 bramki w 2 meczach. Spieeeeeeeeeewaaaaaaaaajmy HEJ SIALALA!!
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Przemek26 2006-05-21, 10:21 am

problematyk-ziom napisał(a):
Jak napisałem wcześniej jedziemy dalej swoje.Całą druzyna gra coraz lepiej. Kto wie może zmaina trenera to było własnie posuniecie na awans ale tego sie nie dowiemy.

bez urazy ... ale głupio piszesz :? a czym innym miała być podyktowana? czy WY naprawde nie widzicie ze ten zespół walczy o cel jaki mu wytyczono? i zmiana trenera była "wymuszona" chęciom osiągnięcia tego właśnie celu :roll:

Z tego co napisałeś to odczytuję że to Tochel prowadził zespół tak zeby nie było awansu?
A dobra nie ważne to juz przeszłość

TERAZ JEST PRZYSZŁOŚĆ a PRZYSZŁOŚĆ TO ORANGE
Przemek26

Postprzez Sadek 2006-05-21, 11:19 am

A terazj ja się wypowiem:
Szymon Gąsiński- debiut, może nie jak marzenie, ale jest młodym zawodnikiem i potrzebuje ogrania, przedewszystkim górne piłki już nie będą naszym problemem
Teresa z Dżezan obrona nie do przejścia, Teresa dzisiaj wyprzedzał zaodników Swit-u, że aż miło.
Paczka- Zajebisty mecz, widać spore postępy dla mnie jeden z najlepszych zawodników
Dawid- Jak zwykle swoje, charówka na całego, brak większej i intensywnej pomocy od Liseckiego
Paweł Lisecki- niestety, ale mecz nie udany, za bardzo spięty, duzo nie dokładnych podań
Bartek Chwalibogowski- zajebisty mecz, drugi Overmars pod względem szybkości, a i sztuczki techniczne też się znajdą, duży postęp razem z Paczką tworzą bardzo ciekawą, uzupełniającą lewą siłe ataku
Lacha- ogólnie za mało prostopadłych piłek, ale umie przejąć przytrzymać piłke, po jego powrocie widać lepszą atmosfere między piłkarze-kibice, po meczu z Jaworznem ze śpiewem na ustach, a wczoraj ze słynnym "Kto wygra mecz?" widać Lacha wiedzie prymat po Marcinie Bębnie
Wola- Widać u niego też dużą poprawę, spora siła ataku
Malina- wszedł i zrobił co swoje
Krzysiek Butryn- neutralnie, bez pozytywów i negatywów
Hadis Zubanović- wreszcie się odblokował, widać sporą chęć do gry i nos strzelca
Tadziu- troszke słabo, za bardzo chce strzelić i czasami nie udaje się z prostych piłek nawet w światło bramki strzelić, ale widać determinacje i cheć walki.
Piotrek Bajera- Grał zbyt krótko

BRAWO ZAGŁĘBIE, znowu odrzył sen o I Lidze

Sadek
dj. transfer

Postprzez maras24 2006-05-21, 12:09 pm

Aż miło patrzeć w tabele ale do końca jeszcze 4 mecze i nie ma co ukrywać ze trzeba je wygrac ja osbiście licze w tych 4 meczach na 10 pkt ale 12 to byłby wyczyn :) Co do meczu drugi po Jaworznie gdzie napastnicy strzalają brameczki.Zubanović w koncu gra swoje nie tylko strzelenie 2 bramek ale też dobre podania i walka wczoraj miło sie to wszystko ogladało.Na wielki plus lewa strona Paczka i Bartek grają naprawde dobrze po prawej widoczny brak Kłody jednak Lisieckiemu jeszcze daleko do niego ale trzeba wziąśc pod uwage fakt że grał bardzo stremowany.W srodku Lachowski nawet gdy jest "słabszy" to i tak o klase lepszy od Morawskiego (dziekuje trenerze że nie musze go już ogladać) Ogólnie cała drużyna na wielki plus w końcu widać chęć do gry i walke.Gąsinski mimo błędu równiez duże plusy.Nie wiem czy zwróciliście uwage jak wprowadzał piłke do gry wszystkie wykopy i wyrzuty ręką trafiały dokładnie tam gdzie miały trafić.Myślę że chłopak się wyrobi chociaz twierdze ze i tak w dalszym ciągu w Zagłebiu brakuje bramkarza.Czas myśleć o kolejnym meczu i o kolejnych 3 punktach :)
maras24

Postprzez MrCricket 2006-05-21, 12:31 pm

problematyk-ziom napisał(a):tak najeżdżaliście wcześniej na Zubana a tu prosze:

18 goli - Bartłomiej Grzelak (Widzew Łódź),
12 goli - Gražvydas Mikulėnas (Zawisza Bydgoszcz (2) 4, Ruch Chorzów 8 ),
11 goli - Hadis Zubanović (Zagłębie Sosnowiec),

trzeci strzelec ligi :D a Wy już psy na nim wieszaliście... niestety w większości kwestii jesteście tak zmienni :shock:

Zuban powinien mieć tyle bramek co Grzelak, ale sporo zmarnował okazji.
MrCricket

Postprzez kallisto 2006-05-21, 12:38 pm

Jestem zadowolony z meczu i wyniku. Cieszę się że nareszcie przyszło nam zobaczyć Szymon na bramce. Zmiana wymuszona, ale chyba każdy wiedział, że już najwyższy czas żeby nasz numer 1 odpoczął sobie jakiś czas. Mam nadzieje ze Szymon do końca rundy będzie już stał na bramce i udowodni nam i jaki i trenerowi komu należy się to miejsce.

Odnośnie naszego drugiego zmiennika, musze stwierdzić że ………. . Dobrze, że już w Polkowicach zagra Arek.

Dawid miał szczęście, że dostał tylko żółta kartkę, bardzo głupie zagranie, akcja w przy linii bez żadnego zagrożenia z obu stron. Wolański poniekąd odpowiada za tą akcje, podanie po prostu było fatalne.

Bardzo dobra zmiana Malinowskiego. Szkoda strzału Lachowskiego, gdyby nie środek bramki mogłaby to być bramka kolejki.

Mam tylko pretensje do trenera, że nie daje dłużej pograć Bajerze. Przy wyniku 3:1 mógł właśnie od 70 minuty zrobić zmianę. Kiedy będzie miał szanse się zaprezentować.
kallisto

Postprzez rossoneri 2006-05-21, 2:43 pm

wkurzylo mnie paru gosci wyzywajacych Tyca i wykrzykujacych ze sie nie rusza ze drugi Malocha panowie spokojnie chlopak poprostu ma umiejetnosci slabiutkie ale napewno daje w kazdym meczu z siebie wszystko ale i tak mysle ze po sezonie powinnismy chlopakowi podziekowac obojetnie czy bysmy awansowali czy nie bo druga liga to za wysokie progi dla tego chlopaka.Lisiecki wogole nie wiem co u nas robi tak samo jak i Butryn i Chylaszek po sezonie dowidzenia a jakby nam sie udalo awansowac to trzeba sie pozegnac jescze z Morawskim Smarzynskim Szatanem Adzemem Bajera i Pietka czyli okolo 10 zawodnikow do wymiany i to z ligowym obyciem a nie z trzeciej ligi lub nizej
rossoneri

Postprzez mezo 2006-05-21, 3:54 pm

Martwi mnie jedynie sytuacja z zółtymi kartkami. Wczoraj ujzelismy az 4 i to jeszcze u tych pikarzy, ktorych w kolejnych meczach zabraknąc nie moze. Wie ktos moze jak wygląda sytuacja z "żóltymi" na dzien dzisiejszy ?
mezo

Postprzez MACIEK 86 2006-05-21, 4:01 pm

mezo napisał(a):Martwi mnie jedynie sytuacja z zółtymi kartkami. Wczoraj ujzelismy az 4 i to jeszcze u tych pikarzy, ktorych w kolejnych meczach zabraknąc nie moze. Wie ktos moze jak wygląda sytuacja z "żóltymi" na dzien dzisiejszy ?

Jak sie nie mykle to Skrzypek dostał 7 żółtą kartke i będzie teraz pauzował Teresa,Tyc i Chylaszek mają po 3 następna eliminuje ich z gry a Hosić ma 6 zółtych kartek i również musi uważać
MACIEK 86

Postprzez problematyk-ziom 2006-05-21, 5:13 pm

rossoneri napisał(a):wkurzylo mnie paru gosci wyzywajacych Tyca i wykrzykujacych ze sie nie rusza ze drugi Malocha panowie spokojnie chlopak poprostu ma umiejetnosci slabiutkie ale napewno daje w kazdym meczu z siebie wszystko ale i tak mysle ze po sezonie powinnismy chlopakowi podziekowac obojetnie czy bysmy awansowali czy nie bo druga liga to za wysokie progi dla tego chlopaka.Lisiecki wogole nie wiem co u nas robi tak samo jak i Butryn i Chylaszek po sezonie dowidzenia a jakby nam sie udalo awansowac to trzeba sie pozegnac jescze z Morawskim Smarzynskim Szatanem Adzemem Bajera i Pietka czyli okolo 10 zawodnikow do wymiany i to z ligowym obyciem a nie z trzeciej ligi lub nizej

nie przesadzaj... Juniorów bym się na pewno nie pozbywał! co to Tyca, Adżema czy Bajery nawezie bym sie wstrzymał... a zdecydowanie u mnie liste utwiera pan J. jak Jankowski! A Tyca prosze nie krytykować bo Warchlak czuwa :lol:

MACIEK 86 napisał(a):Jak sie nie mykle to Skrzypek dostał 7 żółtą kartke i będzie teraz pauzował Teresa,Tyc i Chylaszek mają po 3 następna eliminuje ich z gry a Hosić ma 6 zółtych kartek i również musi uważać

widze ze prowadzisz skrupulatne statystyki... to fakt za kartki wylatuje Skrzypek!
problematyk-ziom

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna