Janusz Białek - Nowy trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Socio 2006-04-05, 6:40 pm

Dzisiaj byla konferencja Bialka z dziennikarzami. Z tego co mi powiedziano Bialek zaprezentowal sie w porzadu. Cel ma taki : teraz probowac bo moze sie uda jeszcze zawalczyc o awans tym co jest a jak nie to w przyszlym sezonie. Mowil ze jest zwolennikiem koncepcji 4-4-2 i wg niego dobrzy skrzydlowi i rozgrywajacy swiadcza o mocy druzyny. Zobaczymy jak to bedzie, bo prawda taka ze obecnie lewo skrzydlo slabiutkie, Dawid tez w kiepskiej formie a rozgrywajacego po prostu nie mamy. Mam nadzieje ze finalnie bedzie mozna powiedziec ze to byla zmiana na plus.
Socio

Postprzez adas 2006-04-05, 6:54 pm

WYPOWIEDŹ O TYLE MĄDRA CO DYPLOMATYCZNA. JA TAK SAMO BYM POWIEDZIAŁ, ALE TRZEBA GRAĆ TYM CO JEST. ZRESZTĄ BĘDZIE NEWS Z TEJ KONFERENCJI
adas

Postprzez Leyton 2006-04-05, 7:11 pm

Leyton

Postprzez adas 2006-04-05, 7:32 pm

MY MAMY SWOJĄ :p
adas

Postprzez cyfron24 2006-04-05, 10:57 pm

Wypowiedzi Białka mi się podobały. Już się nie mogę doczekać meczu ze Śląskiem, bo chcę zobaczyć Zagłębie, a nie bandę frajerów, którzy nie wiedzą po co wychodzą na boisko. Jest to rywalizacja i czasem trafi się na kogoś, kto jest silniejszy, szybszy i lepiej gra po prostu i się przegrywa. Pytanie brzmi, czy Lechia, Polkowice mają lepszych piłkarzy? Nie sądzę... Nowy trener to może być bodziec, którego chłopaki potrzebują. Może Mesjaszem on nie jest, ale przynajmniej niech ich zmusi do biegania i do walki przez 90 minut. Sentymenyt do Tochela pozostanie, ale tak to już jest, że za wynik odpowiada najpierw trener, a potem inni. Najłatwiej go zwolnić i zatrudnić nowego. Może warto wprowadzić okienko transferowe dla trenerów, żeby klub nie mógł w trakcie sezonu zatrudniać nowych? To by były jaja dopiero. Na kim prezesi by wyładowywli swoją złość?
cyfron24
Żółta kartka

Postprzez prawdziwy_kibic77 2006-04-05, 11:15 pm

I co tu dużo gadać :evil: zamienił stryjek (Rudy) siekierkie (Tochel) na kijek ( Białek) :roll: co nie znaczy że mu źle życzymy pozdro 8)
prawdziwy_kibic77

Postprzez Przemek26 2006-04-06, 7:19 am

Jeszcze przed konferencją odbyło się spotkanie władz klubu z Januszem Białkiem, na którym to określono cele oraz kompetencje nowego szkoleniowca.
Dyrektor Rudy podczas konferencji wyraźnie zaznaczył, że za sprawy personalne odpowiada wyłącznie trener, gdyż nikt nie będzie mu ingerował w ustalanie składu meczowego, ani w metody treningowe. Sam dobierze też sobie współpracowników.

To chyba cos nowego.
Przemek26

Postprzez ASTER 2006-04-06, 9:40 am

Co do Janusza Białka mam mieszane uczucia.
Z jednej strony coś mi mówi,że nie jest to za dobry transfer na nasze warunki (2liga, słabi zawodnicy w ZS) ale jakoś mam takie dziwne uczucie ,że czekają nas baraże o 1 lige :roll:
Na bezpośredni awans nie wierzyłem już na jesieni przed rozpoczęciem rozgrywek.
Typuje tak jak w sierpniu 3 miejsce w tabeli

Co tu ukrywać- gdyby Janusz B. to osiągnął i w barażach awansował - to wpisze się na bardzo długo w naszej pamięci.

Nic więcej nie będę życzył trenerowi jak tylko wykonanie tego zadania.
Powodzenia!!!!!!!! i póki co trzymam kciuki i wierze,że sie uda! 8)
ASTER

Postprzez Cygan 2006-04-06, 12:06 pm

Przemek26 napisał(a):
Jeszcze przed konferencją odbyło się spotkanie władz klubu z Januszem Białkiem, na którym to określono cele oraz kompetencje nowego szkoleniowca.
Dyrektor Rudy podczas konferencji wyraźnie zaznaczył, że za sprawy personalne odpowiada wyłącznie trener, gdyż nikt nie będzie mu ingerował w ustalanie składu meczowego, ani w metody treningowe. Sam dobierze też sobie współpracowników.

To chyba cos nowego.

A czy ktoś może wie, jakie to cele zostały określone?
Cygan

Postprzez Krzysztof15 2006-04-06, 12:52 pm

Konferencja... no, a co miał gościu mówić ?

Ja jednak jestem bardzo sceptycznie nastawiony do tej osoby : słowa to jedno, ale liczą się fakty.
Jeśli jest taki dobry, to dlaczego był bezrobotny ? Dlaczego go nie chciały inne kluby ? Dlaczego tak chętnie i szybko się go pozbawiały ?

Oczywiście, życzę jak najlepiej nowemu trenerowi i przede wszystkim nam, kibicom, aby ten, wielokrotnie powtarzany scenariusz w życiorysie p.Białka tym razem się nie powtórzył :!:

Obyśmy nigdy na płocie Ludowego nie musieli wieszać hasła :

"CHOCIARZ WIARA CZYNI CUDA JEDNAK Z BIAŁKIEM SIE NIE UDA"

Oby nigdy to nie musiało nastąpić, czego i Wam i sobie (i oczywiscie trenerowi Białkowi) serdecznie życzę :!:
Krzysztof15

re

Postprzez Qba 2006-04-06, 12:53 pm

ASTER napisał(a):Co do Janusza Białka mam mieszane uczucia.
Z jednej strony coś mi mówi,że nie jest to za dobry transfer na nasze warunki (2liga, słabi zawodnicy w ZS) ale jakoś mam takie dziwne uczucie ,że czekają nas baraże o 1 lige :roll:
Na bezpośredni awans nie wierzyłem już na jesieni przed rozpoczęciem rozgrywek.
Typuje tak jak w sierpniu 3 miejsce w tabeli

Co tu ukrywać- gdyby Janusz B. to osiągnął i w barażach awansował - to wpisze się na bardzo długo w naszej pamięci.

Nic więcej nie będę życzył trenerowi jak tylko wykonanie tego zadania.
Powodzenia!!!!!!!! i póki co trzymam kciuki i wierze,że sie uda! 8)

jak dla mnie baraze rownaja sie pozostaniu w drugiej lidze: patrz Widzew. a co do wypowiedzi w stylu: Rudy zwolnil Tochela, to darujcie sobie - to byla decyzja Wlocha, ktora podjal sam, i Rudego z pewnoscia nie pytal o pozwolenie...
Qba

Postprzez PTAQ84 2006-04-06, 1:42 pm

ja też będe dyplomatą..
poczekamy zobaczymy..
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez MarcelZS 2006-04-06, 2:24 pm

Po wypowiedziach można odczuć wrażanie, że Białek wiec robi i jest świadom sytuacji w jakiej się znalazł.
Ja życzę mu powodzenia, choć mam też wrażenie, że z tymi graczami nawet najlepszy trener awansu mogłby nie wywalczyć.
Jedno jest pewne brak w Zagłębiu konsekwencji w polityce tranasferowej, bo sprzedaż Ujka, Pitrego czy też nawet Stoply, Drzymonta dużych pieniędzy nie przyniosła do budżetu klubowego, a strata kadrowa ogromna, a dokonane zakupy Bęben,Butryn, Chylaszek (o Nowych nie wspomne) efekt dały mizerny.
Mam nadzieje, że zmiana trenera (bez względu na nazwisko) dało sporo do myślenia zawodnikom - teraz to już oni będą odpowiedzialni za wynik i potracą dobre kontrakty.
MarcelZS

Re: re

Postprzez Soyer 2006-04-06, 10:35 pm

jak dla mnie baraze rownaja sie pozostaniu w drugiej lidze: patrz Widzew. a co do wypowiedzi w stylu: Rudy zwolnil Tochela, to darujcie sobie - to byla decyzja Wlocha, ktora podjal sam, i Rudego z pewnoscia nie pytal o pozwolenie...

Nie do konca. Rudy darl koty z Tochelem bo jak mi sie wydaje Tochel mial swoje zdanie i to chyba nie pasowalo dyrektorowi, drugie to Rudy byl oczamu wlochow
Soyer
Moderator

Postprzez kajetan1990 2006-04-07, 1:26 pm

Jeżeli trener Białek zrozumie jaki klub prowadzi i jaka ciąży na nim odpowiedzialność, powinien ze swoim doświadzczeniem wprowadzić Zagłębie do I ligi ! Mam też nadzieję, że nowy trener uzmysłowi piłkarzom, że to najważniejszy rok w historii klubu i nie może być mowy o odpuszczaniu meczy !!!
kajetan1990

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna