Powstrzymując emocje z trudem ale.
Jacy trenerzy obecnie na rynku daja gwarancję awansu w tym sezonie oprócz KRZYSZTOFA TOCHELA ?
Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Darian napisał(a):"Nie chcemy innego frajera, zostawcie Tochela" :!: :!: :!:
Dziennik Zachodni napisał(a):Po kompromitującej porażce z Lechią Gdańsk (0:2) zwolniony został trener Zagłębia Sosnowiec Krzysztof Tochel. Na razie nie wiadomo, kto będzie jego następcą. W niełaskę popadł także asystent Tochela - Bogdan Pikuta. Poniedziałkowy trening poprowadzi kierownik drużyny Waldemar Włoskowicz.
- Słowo zwolniony jest nie na miejscu. Prezes Giancarlo Motto podjął decyzję o odsunięciu Krzysztofa Tochela od pierwszego zespołu. W poniedziałek prezes przyjedzie do Sosnowca. Do tego czasu nie zapadnie żadna inna decyzja w sprawie szkoleniowca - powiedział Wojciech Rudy, dyrektor klubu, który został upoważniony do konsultacji w tej sprawie.
Według nieoficjalnych źródeł dyrektor Rudy rozmawiał już z Markiem Motyką, ale ten odmówił, argumentując, że do końca sezonu wiąże go umowa z Górnikiem Zabrze. Następni na liście są Janusz Białek (ostatnio Heko Czermno) i Wojciech Stawowy (wybierze raczej staż do Anglii), który pracował z Cracovią tylko trochę krócej, niżTochel w Zagłębiu.
- Obecnie nie ma trenera, który przebiłby mnie stażem w jednym klubie - powiedział Tochel, który został szkoleniowcem Zagłębia 1 lipca 2002 roku, a rok później wprowadził drużynę do II ligi. W sumie jednak, jak sam policzył, jest związany z sosnowieckim klubem jako trener 8 lat i 8 miesięcy.
- Każdy trener pracuje na minie, więc każdy z nas musi się spodziewać zwolnienia. Nawet w swoim własnym klubie. Na pewno jest mi żal, że nie mogę dalej pracować z drużyną, ale rozumiem także prezesa, który płaci i wymaga wyników. W tej chwili nie mogę powiedzieć, co będę robił dalej. Kiedy rozstałem się z KSZO Ostrowiec okrzyknięto mnie kłamcą, bo zapowiedziałem, że odpocznę parę miesięcy, a już po tygodniu dostałem ofertę od GKS-u Bełchatów i ją przyjąłem - skwitował trener Tochel.
PAWEŁ-FB'03 napisał(a):Darian napisał(a):"Nie chcemy innego frajera, zostawcie Tochela" :!: :!: :!:
Nie to że sie chce do Ciebie o coś przyjebać ale przeczytaj to kilka razy na głos i chwilke pomyśl, rozumiem, że intencje miałeś dobre i chciałeś rym zachować ale nie uważam, że K. Tochel jest frajerem... :roll:
Użytkownicy przeglądający ten dział: novack