Kto po Tochelu? Kto trenerem ZAGŁĘBIA?

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MarcelZS 2006-04-02, 3:39 pm

Wielki szacunek dla Krzysztofa - ale decyzja prawidłowa, niestety warunki miał bardzo dobre do przygotowani drużyny, transfery praktycznie wszystkie jakie chciał, no i brakło chyba obiektywnej oceny sytuacji kadrowej.

Kto nie przyjdzie to cudu nie zrobi, ale napewno ogromy wstrząs dla zawodników, mysleli wszyscy że są w raju, a mecze będą się same wygrywać, no bo Zagłębie to rycerze wiosny.
MarcelZS

Postprzez Soyer 2006-04-02, 3:49 pm

Temat o trenerze Tochelu jest osobny ! To jest temat KTO PO NIM!
Soyer
Moderator

Postprzez keff79 2006-04-02, 3:50 pm

Włosi myślą że w Polsce poziom jest taki słaby, że wystarczy paru kelnerów za darmoche "sprowadzić" żeby awansować.. skoro mamy jeden z najwyższych budżetów w II lidze to gdzie są pakowane te walizy pieniędzy?! ..bo w transfery na bank nie, pensje i premie chyba też nie są na I-ligowym poziomie skoro każdy kto się wychyli ponad przeciętność tak chętnie zwija żagle do Bełchatowa albo Wronek..

To szacunkowe budżety jednak wiemy że nasz jest na 100% poprawny:

Jagiellonia - 6 MLN
Zawisza (Kujawiak)- 5-7 MLN
ŁKS - 5 MLN
Zagłębie - 5 MLN
Widzew - 4,5 MLN
KSZO - 4 MLN
Lechia - 3,3 MLN
Ruch - 3 MLN
Piast - 3 MLN
Podbeskidzie - 3 MLN
Górnik - 2,8 MLN
Śląsk - 2,5 MLN
Radomiak - 2,5 MLN
Szczakowianka - 2 MLN
Heko - 2 MLN
Finishparkiet - 1,2 MLN
Polonia - 1 MLN
Świt N.D.M- 0,5 MLN

Jedyną szansą na polepszenie sytuacji jest mobilizacja i chęć pokazania się nowemu trenerowi z dobrej strony, żeby się łapać do 1 składu - o ile komus na tym zależy..

ps. a tak w ogóle problematyk-ziom - wykrakałeś :?

Wracając do tematu:

Stawowy - jak dla mnie ok, ale raczej poza zasięgiem..
Motyka.. nie jestem przekonany.. dać mu szanse? nie mamy za dużego wyboru..
keff79

Postprzez problematyk-ziom 2006-04-02, 3:56 pm

keff79 napisał(a):ps. a tak w ogóle problematyk-ziom - wykrakałeś :?

człowieku... na świecie naprawde są ludzi którzy wiedzą co mówią...

a wracając kto po nim... co keff79... teraz chciałbym usłyszeć Twoje zdanie...
problematyk-ziom

Postprzez slawo111 2006-04-02, 4:06 pm

Szczakowianka - zbieraniana w ostatniej chwili przed sezonem piłkarzy z trzeciej i czwartej ligi. Liczba punktów niewiele mniej niż Zagłębie. Jest wiele klubów w gorszej sytuacji od Zagłębia ale grają lepiej. U nas piłkarze skrupulatnie dobierani przez trenera, obozy przygotowawcze, pensje płacone w terminie i co , grają i miejsce w tabeli poniżej oczekiwań. To wina trenera i koniec. Dziekuje za to co było ale czas do przodu , zmiany były konieczne.
slawo111

Postprzez ASTER 2006-04-02, 4:29 pm

Ja mogę zostać trenerem. Na menageru idzie mi dobrze.

Chyba KT został kozłem ofiarnym p.R :?

Stawowy- ciekawie brzmi? Ale ile zarząda??????????
ASTER

Postprzez mdc dg 2006-04-02, 4:34 pm

Stawowy podobno od czerwca ma objąć Arke więc on raczej odpada :? Nie spodziewam się jakiegoś trenera z nazwiskiem bo znając życie nie stać nas na takiego.
mdc dg

Postprzez mike79 2006-04-02, 4:37 pm

KTO PO NIM ?? Oby nie "trenerzy" pokroju pana Broniszewskiego, Motyki,Liczki,Ćmikiewicza itd. - którzy troszkę w branży już siedzą a wyniki jakie zrobili mówią stanowcze NIE
Z nazwisk wolnych i do "wyjęcia":
"Bobo" Kaczmarek - doświadczony i obyty trener, z wynikami lepszymi niż jego poprzednicy i niegorszymi niż jego następcy,
Wojciech Stawowy - młody trener "na dorobku" i z ambicjami, ale chyba poza zasięgiem,
plus dwa dobrze znane nam nazwiska:
Marek Bęben - chyba już pora na samodzielną pracę, decyzja typu WÓZ ALBO PRZEWÓZ(byłaby to kontynuacja decyzji zarządu),
Maciej Mizia - bez uzasadnienia

Na tą chwilę te kandydatury wyglądają w miarę realnie i rozsądnie...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez problematyk-ziom 2006-04-02, 4:38 pm

ASTER napisał(a):

a co p.R ma do tego? z tego co wiem to w klubie rządzom i dzielom Włosi...
problematyk-ziom

Postprzez bucior 2006-04-02, 4:42 pm

Chciałbym się dowiedzieć, kto w klubie weźmie na siebie odpowiedzialność za zmianę trenera - przecież zmiana w takiej chwili oznacza w praktyce koniec sezonu. Takich zmian dokonuje się w przerwach: letniej bądź zimowej, a nie w środku rundy, która w zamierzeniu miała zakończyć się awansem! Niezależnie od tego, że KT popełnił w ostatnich meczach błędy, to znalezione rozwiazanie jest najgorsze z możliwych - teraz to w zasadzie można myśleć o następnym sezonie, ale sytuacja z właścicielem jest na tyle niewiadoma, że za pół roku to może być wszystko.

Teraz liczę na to, że również działacze za taką decyzję po zakończeniu sezonu zostaną rozliczeni. No chyba, że w całej swojej mądrości potrafią wskazać trenera, który nie mając wpływu na obsadę kadrową (okres transferowy zamknięty) z obecnych graczy zrobią lepszych piłkarzy, dobierze do nich odpowiednią taktykę oraz zapewni ich wysoki poziom mobilizacji do końca rundy. Oczywiście poczynając od meczu ze Ślaskiem. Wtedy zwracam honor, heh.
Jednak znając polityke transferową spodziewam się raczej wynalazków a'la Franek Krótki niż jakiegoś fachmana.

Reasumując: niezależnie od prawidłowosci diagnozy wybrany sposób leczenia pacjenta przyniesie więcej szkody niż pożytku (zresztą już to przerabialiśmy w czasie naszego ostatniego pobytu w II lidze).
bucior

Postprzez MrCricket 2006-04-02, 4:45 pm

Tochel dla większości zawodników był wielkim autorytetem. Czy nowy trener również będzie? W tym stopniu to mało prawdopodobne. Sam przebieg wydarzeń wymusił taką zmianę. Nie wiemy jak będzie teraz - lepiej czy gorzej, ale na pewno będzie inaczej. Jestem za tym, aby był to ktoś z zewnątrz, aby przerwać pewne układy, które miały wpływy w "Zagłębiowskiej rodzinie". Jestem pewien, że chętnych byłoby sporo, zresztą po dymisji Tochela, niektórym już z pewnością drżą ręce z podniecenia. Temat czysto teoretyczny i możemy sobie pozgadywać czy będzie to: Motyka, Stawowy, Kapica, Kaczmarek, Brosz, Broniszewski czy jeszcze ktoś inny.
MrCricket

Postprzez ASTER 2006-04-02, 4:53 pm

problematyk-ziom napisał(a):
ASTER napisał(a):

a co p.R ma do tego? z tego co wiem to w klubie rządzom i dzielom Włosi...

czy do końca tak jest? Wątpię.
ASTER

Postprzez florian 2006-04-02, 4:59 pm

Z proponowanych osób najbardziej podoba mi się osoba W.Stawowego, lecz chyba najmniej realna.Druga to "BOBO" Kaczmarek, chyba ciągnie już wilka do lasu. Trzecia jak najbardziej realna to TOMASZ KULAWIK młody, z ambicjami i znający zagłębiowskie realia. M.Bęben i M.Mizia nie posiadają uprawnień.Motyce, Lorensowi, Broniszewskiemu -NIE.
florian

Postprzez Qni 2006-04-02, 5:00 pm

Moze wlasciciele Zaglebia zatrudnia jakiegos swojego rodaka. :D
Qni

**********I TAK BEDZIE EKSTRAKLASA!!!***************

Postprzez Osman 2006-04-02, 5:03 pm

nie ma co sie jeszcze zalamywac przeciez w Gdansku prawie wszyscy z czolowki przegrali! Teraz bedzie na pewno lepiej wystarczy popatrzec na TERMINARZ!!! Teraz gramy z najsilniejszymi u siebie a z takimi cwokami na wyjazdach. Coś w końcu musi zaskoczyć bo przeciez nie mamy SŁABEGO SKŁADU! Tochel nie słusznie zwolniony! W końcu awansowal z tym zespołem aż z V LIGI, a teraz o tym zapomniano!
Osman
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna