Polskie zespoły w europejskich pucharach

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Soyer 2003-08-13, 11:38 pm

Nie wierze aby Wisłą awansowała. Pierwsza połowa totalny dramat. W drugiej lepsza gra , hmmm niby lepsza - musieli zaatakować i mieli szczęście że nie stracili bramek. Ogólnie dno. Jak to jest że drużyna , która zdobywa mistrzostwo kraju osłabia się zamiast wzmacniać i walczyć z drużynami europejskimi? Chyba nie brak wiary że i tak nic zdziałają a w tym czasie lep[iej zarobić na transferach?

Czytałem niedawno taki artykuł o naszych mistrzach i tylko w dwóch przypadkach nasz mistrz krajowy wzmocnił się po zdobyciu korony - WIDZEW , który grał w Lidze Mistrzów i Legia - ćwierćfinał !
Chory kraj........
Soyer
Moderator

Re: Może jednak Wisła ??

Postprzez Lars 2003-08-14, 7:32 am

Diouf39 napisał(a):Wystarczy tylko 2:0 i liga mistrzów jest nasza.Miło byłoby pooglądać mecze fazy grupowej w TV 2 .Wierzę ,żę tak będzie.
P.S. Zawsze ZAgłębie

Diuf ty to mówisz poważnie? To ty chyba nieoglądałeś wczorajszej kolejnej kompromitacji polskiej piłki tym razem w wykonaniu Wisły. tak to juz jest gdy sie chce awansowac i zarobic na zawodnikach. A we wczorajszym tempie Heniek mówi że Wisła sie jeszcze wzmocni. i po co Heniu? to juz bedzie troszke zapózno musze cie o tym uswiadomic.
Przyzwyczaiłem sie już, ze ciagle w polskiej piłce ktoś narobi nadziei na sukces a potem h*** jest a nie sukces.
Ale sie wczoraj wqrwiłem oglądając tych szmatławców na czele z Jopem i Brasilią.
Liga Mistrzów - wy niedojrzesliscie nawet do 3 rundy PUEFA!!! (tym składem)
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Lars 2003-08-14, 7:50 am

Soyer napisał(a):Nie wierze aby Wisłą awansowała. Pierwsza połowa totalny dramat. W drugiej lepsza gra , hmmm niby lepsza - musieli zaatakować i mieli szczęście że nie stracili bramek. Ogólnie dno. Jak to jest że drużyna , która zdobywa mistrzostwo kraju osłabia się zamiast wzmacniać i walczyć z drużynami europejskimi? Chyba nie brak wiary że i tak nic zdziałają a w tym czasie lep[iej zarobić na transferach?

Czytałem niedawno taki artykuł o naszych mistrzach i tylko w dwóch przypadkach nasz mistrz krajowy wzmocnił się po zdobyciu korony - WIDZEW , który grał w Lidze Mistrzów i Legia - ćwierćfinał !
Chory kraj........

W tej kwesti mam dokładnie takie same zdanie jak Soyer. nieudaczniki, sprzedawczyki - takie są synonimy naszych tzw. exportowych druzyn.
Lars

Postprzez Cygan 2003-08-14, 8:16 am

Drastyczne osłabienia Wisły, brak wzmocnień (transfery Wisły tego lata bynajmniej nimi nie są), spowodował po częsci taki a nie inny przebieg wczorajszego spotkania. Niech sprzedają dalej najlepszych zawodników - ławki rezerwowych w zachodnich klubach czekają! W kuluarach ponoć mówi się, że Cupiał chce zrezygnować z pompowania kasy w Wisłę. To by wiele tłumaczyło... Ja Wam sie podobała gra 17 latka Kompany? W/g mnie rewelacja!
Cygan

Postprzez WOJTEK 2003-08-14, 8:37 am

JEŚLI CUPIAŁ ODEJDZIE A Z NIM KASA TO MOZE BYĆ CIĘŻKO Z WISEŁKĄ.JA OSOBIŚCIE PŁAKAĆ NIE BĘDĘ... :lol: :lol: A WCZORAJSZY MECZ?LIPA I TYLE.PYTANIE DO DIOUF: CO MIAŁEŚ NA MYŚLI MÓWIĄC NASZ ZESPÓŁ???ZAGŁĘBIE NIE GRA PRZECIEŻ W PUCHARACH.NO CHYBA,ŻE COŚ PRZEGAPIŁEM. :shock: :shock: :shock:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Franz 2003-08-14, 9:01 am

Morpheus napisał(a):Pytanie dodatkowe: Jakie drużyny ze sobą rywalizowały w opisanym przeze mnie przypadku i jakie wyniki padły?

Wydaje mi sie ze mowisz o meczach Wisła Kraków- Real Saragossa. Ale ja pamietam ze kiedys rowniez Widzew Łódź był w bardzo trudnej sytuacji przed rewanzem ale w meczu u siebie odrobil straty i wygral w karnych (o ile sie nie myle) to chyba tyle na ten temat.
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez CZaRnYY 2003-08-14, 9:29 am

Szansa jeszcze na awans jest, ale trzeba zagrac dużo lepiej niż w pierwszym meczu, bo wynik był znacznie lepszy niż gra.

A co do Cupiała to zacytuje coś co przeczytałem dziś na interii
Wiceprezes Wisły Kraków Zdzisław Kapka w rozmowie z "Dziennikiem Polskim" poinformował, że Bogusław Cupiał nie jest już prezesem Rady Nadzorczej Wisła S.S.A.

- Chciałbym poinformować, że (Cupiał) nie jest już prezesem Rady Nadzorczej, pozostaje natomiast właścicielem klubu - powiedział Kapka.

Cupiał zrobił drużynę, wypromował zawodników i ich sprzedał, a teraz chyba zwija interes z Krakowa?
CZaRnYY

Postprzez kwachu 2003-08-14, 10:06 am

Wynik lepszy niż gra, a gdyby Żurawski strzelił 2 gola to mogliby mówić o największym fuksie w historii... Co do rewanżu - zostały 2 tygodnie, wrócą cantoro, stolarczyk i głowacki więc chyba będą mieli większe szanse. W zeszłym sezonie mecz u siebie z schalke nie wyglądał najlepiej a jednak awansowali. Jak im się wszyscy wyleczą to ze składu z zeszłego sezonu braknie tylko (aż?) kosowskiego, uche i kuźby.
Do wojtka: myślę, że Diouf mówiąc "nasz zespół" miał na myśli polski zespół. Może i w pucharach grają drużyny których, lekko mówiąc nie lubimy, ale to nie jest liga polska, tylko rozgrywki międzynarodowe.
A w tych kibicuje właśnie polskim zespołom. Nie rozumiem tych, którzy cieszą się z wygranej anderlechtu. Przecież liczy sie ranking UEFA i np. za rok grająca w pucharach legia może mieć łatwiejszą drogę do ligi mistrzów właśnie dzięki dobrym występom wisły w tym roku.
Tak więc życzę wiśle za dwa tygodnie wygranej 2-0.
A co do meczu wisły płock eddie miał rację - lepiej chyba wygląda gra w okręgówce.
kwachu

Postprzez rados 2003-08-14, 10:27 am

Wisła jeszcze szanse na awans ,przynajmniej teoretyczne,ma.Trzeba tylko zagrać o 200% lepiej niż wczoraj.Ale pozostaje pytanie,czy w tym składzie polski zespół jest w stanie wygrać 2-0 ?Wg mnie z graczami pokroju Brasilii czy Patera jest to niemożliwe.Jeśli chcą awansować to po prostu muszą się przeprosić z Uche(choć wiem że to jest raczej nierealne) bo ten koles to jest naprawde dobry technik i mógłby bardzo dużo wnieść.
Do Wojtka:nie ma się z czego cieszyć że mistrz Polski dał wczoraj dupy,bo za każdy mecz w europejskich pucharach są jakieś punkty do rankingu UEFA i jesli nasze eksportowe drużyny coś osiągną w tegorocznych rozgrywkach o europejskie puchary(szczególnie mam tu na mysli Wisłę), to jest duża szansa że w przyszłym roku mistrz Polski ,którym mam nadzieje będzie Legia,swoją przygodę będzie rozpoczynał od 3 rundy kwalifikacyjnej do Ligi Mistrzów(czyli będzie zespołem rozastawionym,co mniej więcej znaczy tyle że nie spotyka na swej drodze zespołów pokroju Barcelony,Lazio itp) ,co daje oczywiście większe szanse na awans do Champions League.
Wniosek:trzeba trzymać kciuki za naszych reprezentantów w pucharach.(no może z wyjątkiem Dospelu,dla którego ja osobiście nie zrobię wyjątku i chciałbym żeby Macedończycy skopali im dupy.)
Pozdro
rados
Zagłębiak

Postprzez Gość 2003-08-14, 10:33 am

Frazn zgadza się to był mecz Wisła Kraków-Real, w pierwszym meczu 4-1 dla realu, w rewanżu 4-1 dla nas i wygrana w karnych.

Masz też rację co do Widzewa, grali wtedy z Liteksem Łowecz. Nie pamiętam tylko w jakich to było rozgrywkach i jakie wyniki padały.

Ale to tylko umacnia moje stwierdzenie że nie można nikogo skreślać przed rewanżem.

Mam też pytanie do osób które kibicowały Anderlechtowi: Dlaczego? Nie ważne że to grała Wisła, ważne że zdobywa dla naszego kraju punkty. Powinniśmy kibicować wszystkim polskim zespołom w europejskich pucharach, bo jeśli on nie będą wygrywać to powiedzmy za 5 lat Zagłębie (przykładowo) zdobędzie mistrzostwo. Jednak słaba postawa polskich zespołów w poprzednich latach sprawiła że mistrz Polski jest uprawniony jedynie do występów w eliminacjach do PUEFA i wtedy będziecie psioczycz czemu akurat tak.
Do boju ZAGŁĘBIE
Do boju WISŁO PŁOCK
Do boju WISŁO KRAKÓW
Do boju GIEKSO
Do boju DYSKOBOLIO
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Gość

Postprzez WOJTEK 2003-08-14, 11:12 am

A DLACZEGO NIE MOŻNA BYĆ ZA ANDERLECHTEM?LUBIĘ ICH OD DAWNA.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Lars 2003-08-14, 11:24 am

WOJTEK napisał(a):A DLACZEGO NIE MOŻNA BYĆ ZA ANDERLECHTEM?LUBIĘ ICH OD DAWNA.

Zawsze powinno sie byc za polską piłką. tak mi sie wydaje. Ale teraz to już jest obojetne bo Wisła i tak już jest w 1 rundzie PUEFA.
Lars

Postprzez WOJTEK 2003-08-14, 11:30 am

ZAWSZE POWINNO SIĘ BYĆ ZA ZAGŁĘBIEM.RESZTA JEST ...
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Lars 2003-08-14, 11:47 am

WOJTEK napisał(a):ZAWSZE POWINNO SIĘ BYĆ ZA ZAGŁĘBIEM.RESZTA JEST ...

heh. Prawdziwy Zagłębiowski patriota z ciebie Wojtek.
Lars

Polskie zespoły

Postprzez zgredos 2003-08-14, 12:29 pm

Zgadzam się z Wojtkiem zawsze powinno się być za Zagłębiem... a jak ktoś kibicuje Wiśle lub Gieksie to stadion w Katowicach jest dość blisko a do Krakowa też nie jest daleko.Wolny kraj każdy może kibicować komu chce, ale po co pisze o tym na tej stronie.
zgredos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna