Hokejowa Flaga

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

czy więcej np herbów?

Postprzez Blajpios 2006-03-22, 6:40 pm

Tak jak przeglądam ten wątek i zauważam zaangażowanie i pasję Twórców propozycji, to dochodzę do powyższego właśnie pytania. Czy tylko jeden herb Sosnowca? Niestety, sprawa logo całego Zagłębia Dąbrowskiego jakoś "utknęła", nie tylko że nie zyskała przedstawiona propozycja powszechnej zgody, to jeszcze rzeczywiście trudno uznać ją za dopracowaną. Choć najbardziej mogłoby rozwiązywać sprawę takie logo. Jeżeli jednak nie - to może w dolnym pasie herby poszczególnych miast, dodawane zresztą w miarę jak konsolidacja "Wielkiego Zagłębia" pogłębiałaby się ogarniając cały ten region, który dopiero ma szanse zaistnieć jako wciąż realny okręg na skalę ogólnopolską (aż poza Zawiercie, Olkusz i Jaworzno, że się przypomnę, gdzie oczywiście na razie najbardziej takie poczucie zagłębiowskie, choć za słabe, widać na przestrzeni Sosnowiec, Będzin, Czeladź, Dąbrowa i okoilice).
Blajpios

Postprzez olo69 2006-03-22, 7:13 pm

WOJTEK napisał(a):
BrzydaL napisał(a):jeszcze nr 6 pierdolnijcie barany.
To kolega nie widzi 6 na rękawku grajka ????????????? :shock: :shock: :shock:

Mam nadzieje, że to "barany" nie było do mnie bo ja zacząłem temat z hokeistą zamiast pieska.
Wojtek troche Ci się dziwię, że tak krytykujesz te projekty, przynajmniej cos próbują robić, może z tych projektów nie powstanie flaga (nie będzie problemu gdzie ją wieszać) tylko przynajmniej jakiś szalik hokejowy i ktoś kto chodzi na hokej go kupi nie dlatego, że bedzie na nim nr 6, 19,34 czy też może 21 (Brzydal czy z takim numerem grałeś 06.12.2002r.) ale dlatego, że będzie na nim pisało Zagłębie Sosnowiec
Na tym forum jest bardzo dużo tematów, których moim zdaniem nie powinno być, bo nie łaczą kibiców Zagłębia tylko ich dzielą typu: wiara, Bóg, śmierć Papieża itp. temat hokejowy nie powinien być kolejnym tematem dzielącym.
PS
do zobaczenia w Chorzowie
olo69

Re: czy więcej np herbów?

Postprzez Ader 2006-03-22, 7:48 pm

Blajpios napisał(a):Tak jak przeglądam ten wątek i zauważam zaangażowanie i pasję Twórców propozycji, to dochodzę do powyższego właśnie pytania. Czy tylko jeden herb Sosnowca? Niestety, sprawa logo całego Zagłębia Dąbrowskiego jakoś "utknęła", nie tylko że nie zyskała przedstawiona propozycja powszechnej zgody, to jeszcze rzeczywiście trudno uznać ją za dopracowaną. Choć najbardziej mogłoby rozwiązywać sprawę takie logo. Jeżeli jednak nie - to może w dolnym pasie herby poszczególnych miast, dodawane zresztą w miarę jak konsolidacja "Wielkiego Zagłębia" pogłębiałaby się ogarniając cały ten region, który dopiero ma szanse zaistnieć jako wciąż realny okręg na skalę ogólnopolską (aż poza Zawiercie, Olkusz i Jaworzno, że się przypomnę, gdzie oczywiście na razie najbardziej takie poczucie zagłębiowskie, choć za słabe, widać na przestrzeni Sosnowiec, Będzin, Czeladź, Dąbrowa i okoilice).

Klub jest z Sosnowca czy Czeladzi,Bedzina,Dabrowy i Sosnowca?
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez BrzydaL 2006-03-22, 9:07 pm

No 21 to moj nr, ale ja ciagle nierozumiem po co tam ma byc jakikolwiek nr ;/
BrzydaL

Postprzez Greg1906 2006-03-23, 12:45 am

Drodzy użytkownicy, muszę wtrącić swoją refleksję zanim dokonacie kolejnych "poprawek" gdyż widzę, że zapał w projektowaniu flagi (pomijam sens jej robienia), chęć nieustannych przeróbek przesłoniła Wam to co wydaje mi się najważniejsze. Ten i następny projekt to po prostu dramat.

Obrazek

"Kakofonia" kolorów, napisów, źle dobranych czcionek, brak zachowania jakiejkolwiek symetrii, rozplanowania i proporcji, brak kontrastu, sprzeczne daty, "hasło "żywa legenda" i potwierdzający to herb który ma... 2 lata. No i na dokładkę jeszcze ten numer. Jeden wielki nonsens, brakuje tylko kaczora Donalda.
To naprawdę wyczyn, żeby w jednym projekcie popełnić tyle błędów. Aż wstyd, żeby umieszczać tam nazwę Zagłębie.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez miron23 2006-03-23, 10:39 am

Jednym się podobają innym nie ,przydały by się kolejne projekty
miron23

Postprzez Gość 2006-03-23, 10:40 am

To k***a zrób lepszą a i jakie sprzeczne daty to jest data powstania hokeja w Sosnowcu a co do loga to piłkarskie ile ma lat 11 i jest kontynuacją tamtego Zagłębia tak samo jest z hokejem
A co do hasłą " Żywa Legenda " mnie osobiście się bardzo podoba bo to co robiło hokejowe Zagłębie w latach 80 to jest legenda i chyba jedynym klubem który doszedł tak daleko w europejskich pucharach hokeja wiec k***a pomyśl co piszesz bo na hokeju to się raczej nie znasz
Gość

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2006-03-23, 10:46 am

Bedzie 4-5 projektow zrobimy sonde !
A potem zapisy w sklepiku tak jak bylo z flaga ZD i FORUM !

czekamy na kolejne propozycje do konca miesiaca !
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez WOJTEK 2006-03-23, 11:00 am

Anonymous napisał(a):To k***a zrób lepszą a i jakie sprzeczne daty to jest data powstania hokeja w Sosnowcu a co do loga to piłkarskie ile ma lat 11 i jest kontynuacją tamtego Zagłębia tak samo jest z hokejem
A co do hasłą " Żywa Legenda " mnie osobiście się bardzo podoba bo to co robiło hokejowe Zagłębie w latach 80 to jest legenda i chyba jedynym klubem który doszedł tak daleko w europejskich pucharach hokeja wiec k***a pomyśl co piszesz bo na hokeju to się raczej nie znasz
Kolego Anonimie. Nie wiem do kogo piszesz ale jako jeden z pilnujących tu porządku odpowiadam: jesli masz ochotę komuś coś nawtykać to zrób to chociaż pod własnym nikiem. To raz. Dwa to co ma znajomość hokeja do flagi ?? Jeśli Tobie się ona podoba to ją zrób, ale nie chwal się nią wokoło i nie usiłuj przekonać każdego człowieka, że jest ona fajna. Mój i swój pogląd na temat tego dzieła wyraził Greg. A kto jak kto ale on to się zna na projektowaniu i tego typu bajerach. A teraz trzy : jeśli dalej będziesz kogoś obrażał to sobie nie myśl, że nie ma na Ciebie rady. Zablokuje Ci się IP i już nic tu nie napiszesz. To taka rada na przyszłość.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Kibol 63r 2006-03-23, 11:26 am

Ja nie mówie że ta flaga jest fajna podoba mi się hasło " Żywa Legenda" i tyle tylko najłatwiej jest krytykować i jak Greg1906 jest taki spec od projektów to niech to pokarze i bo tylko chyba trzy osoby coś tam projektują (hokejową flage)
A co tamtego to mnie poniosło bo mnie wkur... z tym logiem

Ja pamiętam tamte czasy Zagłębia gdy "Zimowy" był pełen i siedziało się na schodach wy tego nie pamiętacie i raczej nie bedzie wam dane tego przeżyć co działo się 20 lat temu
Kibol 63r

Postprzez hokejkilers 2006-03-23, 12:14 pm

prosze o poprawki i o konstruktywną krytyke
Obrazek

Ostatnio edytowano 2006-03-23, 4:51 pm przez hokejkilers, łącznie edytowano 2 razy
hokejkilers

Postprzez Ader 2006-03-23, 12:23 pm

Kibol zebys sie nie zdziwil umiejetnosci Grega 8)
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Kibol 63r 2006-03-23, 12:29 pm

Zobacze to uwierze
Kibol 63r

Postprzez Wuzel 2006-03-23, 12:33 pm

looknij na vlepy edycji przed mixem
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez Ader 2006-03-23, 12:46 pm

Skromny projekt ;)

Obrazek