Ruch Chorzów 26 III 2006

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Ruch Chorzów 26 III 2006

Postprzez Qba 2006-03-17, 10:39 pm

witam
no wiec, jako, ze yyy :)

liga (miejmy nadzieje) juz za tydzien, postanowilem zainaugurowac runde wiosenna!!!

Prognozy, dyskusje itd, zapraszam.

Czy powtorzymy wynik z jesieni? skromne 1-0 wydaje sie byc mizernym prognostykiem przed nadchodzacym meczem, koncowka rundy jesiennej w wykonaniu Ruchu tez nie wyglada imponujaca ( remis i dwie porazki, na dodatek jedna ze slabiutka Polonia Bytom).

Wg mnie musimy wejsc w runde mocnym uderzeniem, czyli nie przyjmuje innego wyniku, niz zwyciestwo, wydaje mi sie, ze pierwsze 3 mecze zweryfikuja plany i bedziemy wiedzieli, na co stac nasz zespol.

Pozdrawiam i za tydzien wszyscy do Chorzowa :twisted: :twisted: :twisted:
Qba

Postprzez MarcelZS 2006-03-18, 1:13 am

Mecz na pewno będzie trudny, zarówno dla Zagłębia, jak i Ruchu.
Nie jedziemy w roli faworyta, a wynik jest sprawą otwartą, jak pokazały ostatnie mecze z Ruchem, można z nimi wygrać i to na ich terenie.
To na nich ciąży chęć odegranie się z trzy porażki z rzędu, a na nas presja walki o awans i konieczność odrobienia strat do czołówki.

Gra Zagłębia jest sporą niewiadomą, sparingi rozgrywane z zespołami za wschodniej granicy, niewiele mówią, mieszanie składem, nie dając rozegrać podstawowej 11 (o ile tak istnieje) pełnych 90 minut - co przy temperaturze bliskiej zeru może się odbić negatywnie.

REALNIE:
Obstawiam 0:0 - choć ten wynik nikogo nie zadowoli, liczę że nie stracimy bramki, a ze strzeleniem będzie ogromny problem, nie mamy napastnika potencjału Pitrego (choć ten w meczach wyjazdowych zawalał), liczę jedynie za Zubanowicza, no i może Chylaszek z wolnego coś huknie.
Ruch zagra z nami w sporym osłabieniu(kartki): Śrutwa,Kośmicki,Mikulenas.

SUBIEKTYWNIE:
To ich rozjedziemy!!!

Ciekawostką jest, że w ostatnim przegranym meczu z Ruchem, jedną z bramek strzelił nam Wleciałowski, obecnie prowadzący drużynę Ruchu.
MarcelZS

Postprzez rossoneri 2006-03-18, 8:03 am

przykre ale prawdziwe My nigdzie nie bedziemy faworytem bo mamy slaby i nieobliczalny zespol ,Jaga Widzew czy Lks moga sie nazywac faworytem bo maja do tego podstawy lecz my nie
rossoneri

Postprzez Robson_sc 2006-03-18, 10:38 am

Rossoneri skad niby Twoja wiedza, że Zagłebie jest slabe i nieobliczalne ?? Jeszcze sie runda nie zaczela nikt nie widzial Zagłebia w meczu o punkty. Nie rozumiem wiec Twoich insynuacji. To ze Jaga, Widzew czy ŁKS maja w skladzie moze bardziej znane nazwiska nie znaczy, ze bedziemy od nich slabsi na boisku. Poczekajmy wiec na pierwsze mecze a nie siejmy defetyzmu na forum. :? :? :?
Robson_sc

Postprzez Robson_sc 2006-03-18, 10:43 am

Co do meczu z Ruchem. Bedzie na pewno ciezkie spotkanie, bo warunki beda trudne a to spotkanie wywoluje dodatkowa mobilizacje z obu stron. Ostatnio jednak mamy z Ruchem dobry bilans. Mysle wiec, że dobra seria potrwa nadal i wygramy skromnie 1:0

P.S sorry ze nie w jednym poscie
Robson_sc

Postprzez rossoneri 2006-03-18, 6:11 pm

kazdy kto chodzi na mecze widzi ze mamy slaba druzyne a ze z Ruchem mamy ostatnio dobre wyniki nic nie znaczy z Piastem tez mielismy i bylo w plecy
rossoneri

Postprzez MrCricket 2006-03-19, 11:16 am

rossoneri napisał(a):kazdy kto chodzi na mecze widzi ze mamy slaba druzyne a ze z Ruchem mamy ostatnio dobre wyniki nic nie znaczy z Piastem tez mielismy i bylo w plecy

przykre ale prawdziwe My nigdzie nie bedziemy faworytem bo mamy slaby i nieobliczalny zespol ,Jaga Widzew czy Lks moga sie nazywac faworytem bo maja do tego podstawy lecz my nie

Odnoszę wrażenie, że niepowodzenia Zagłębia przynoszą ci satysfakcje.
Nie przenoś swojego pesymizmu życiowego na Zagłębie. Ciągle ci coś nie pasuje np. Chylaszek za słaby na ławkę Czarnych Sosnowiec albo że będziemy bronić się przed spadkiem. Jeszcze wiosna się nie zaczęła, a tu już słyszę, że jesteśmy za słabi. Jaga, Widzew czy Łks są teoretycznie od nas lepsi, ale wszystkie przyjeżdżają na Ludowy i mam nadzieję, że zostawią u nas punkty. Bo taka nieobliczalna jest właśnie piłka :wink:

PS. Wiem że to trochę nie na temat
MrCricket

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-03-19, 2:07 pm

Jeszcze Runda Wiosenna nie zaczela sie a juz na FORUM mamy osobu nie zadowolone. Nie wiem dlaczego te osoby nie czytaja prasy sportowej.
Nie wiem dlaczego do Pana Bonka akurat stawia sie pytania czy nie obawia sie meczu z Zaglebiem Sosnowiec?
My nie musimy byc faworytami, my musimy zdobywac punkty, aby zadomowic sie na pozycji 1-3 i to w sposob mocny i zdecydowany.
Ja osobiscie uwazam, iz nasza druzyna wzmocnila sie takimi zawodnikami
jak Bednar, Bajera pozostali nowi zawodnicy beda musieli udowodnic iz gra w Zaglebiu i AWANS to wazny etap w ich zyciu pilkarskim.
Nie ma pewnosci ze mecz z RUCHEM bedzie rozegrany w dniu 25.03.06
warunki atmosferyczne widzimy za oknami naszych domow.
W Kielcach mimo przygotowanego boiska sedzia mecz odwolal. Tak
naprawde nikt nie wie kiedy rozgrywki II ligi rusza na dobre. Ja osobiscie
mysle iz pierwszy mecz nasze Zaglebie rozegra w Gdansku.
A jesli chodzi o mecz z RUCHEM to ja nie obstawiam remisu, dla
dla mnie na poczatku kazdy mecz to powinny byc 3 pkt. a najbardziej z
Widzewem i Slaskiem.
Konczac - mecz z RUCHEM NIC PEWNEGO a jesli dojdzie do rozegrania to 3 pkt dla Zaglebia.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Szansa na inaugurację sezonu w Chorzowie: 5%

Postprzez Marek S. 2006-03-20, 8:39 am

Rozmawiałem z człowiekiem z Chorzowa, który brał udział w ten weekend w odśnieżaniu stadionu Ruchu. Na dzień dzisiejszy on ocenia, że boisko nie nadaje się do gry. Nie odgarnięto jeszcze całego śniegu, a tam gdzie jest odgarnięte buty zapadają się po kostki ! Pokazywany stadion Korony, gdzie odwołano mecz dwa dni temu, to było super w stosunku do stadionu na Cichej. Mówi, że późno się do tego zabrano. Jego prognoza, że mecz się odbędzie to góra 5%. Chyba, że w II lidze nie będzie tak rygorystycznego przestrzegania stanu murawy, ale wtedy mecz będzie w bajorze.
Marek S.

Postprzez mike79 2006-03-20, 2:55 pm

Nie wygramy, nie przegramy, po ciężkim meczu 1:1
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez luks 2006-03-20, 3:13 pm

Na początek rundy, wobec braku sygnałów o słabej formie naszych graczy obstawiam optymistyczne 3:1 dla nas.
luks

Re: Ruch Chorzów 24 III 2006

Postprzez skorpion 2006-03-20, 4:43 pm

Jeśli ten mecz będzie:) w terminie
skorpion

Re: Ruch Chorzów 24 III 2006

Postprzez skorpion 2006-03-20, 4:44 pm

skorpion

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-03-20, 5:18 pm

Kol. SKORPION - skad taka pewnosc ze mecz z Ruchem odbedzie
sie ? W info czytam JESLI mecz z Ruchem odbedzie sie - to co ?
Czy mozemy prosic o wiecej info w tej sprawie.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez YOOSHKY 2006-03-20, 5:43 pm

z forum Ruchu:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek