TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: czyli ...

Postprzez ASTER 2006-01-26, 2:01 am

GrzegorzBorowiecki napisał(a):jak przyjada kibice Ruchu chcesz ich zwyzywac, obrzucac kamieniami i wywiesic transparent wy********* .... Twoj wybor - mi chodzi zeby dopingowac swoj zespol - zreszta jak nie wiesz jak dopingowac zajrzyj na strone piknikow - jesli wolisz pierwsza opcja to niestety kibice beda sie palic w swoim malym i coraz mniejszym piekielku .... ja tego nie chce - i mam odwage sie pod tym podpisac -

pewnie i tak bdzie jak zwykle - jesli chodzi o kibicow z Chorzowa to ja Ci przypomnam msze w Chorzowie po smierci Ojca Swietego - tam padaly hasla o ktorych mowiles - pozniej mecz z Jaga i czar prysl - dopoki takie rzeczy sie beda zdarzaly to wladze beda nas zbywac obietnicami - pewnie mozna powiedziec zdarza sie i media wyolbrzymily - jednak uwazam ze jesli maja sie wladze liczyc z kibicami to nie moze sie zdarzac - wladzom tez sie zdarza myslec o kibicach przed wyborami !! :-)

Pozdrawiam

Co do mszy w Chorzowie - nikt nie mówił ,że nas kocha i my nie mówilismy,że ich kochamy.( skąd wiem, bo tam byłem cały w barwach ZS). Wymysły gazet i pier... redaktorów, którzy chcieli i dalej chcą wpływać na nasze zachowanie.
A co do tych burd, jakoś w Łodzi ( ŁKS i Widzew) nie przeszkadza im by były dalsze prace remontowe na stadionie lub szukanie nowych sponsorów, reklamowanie klubu.
Jedźmy dalej Korona Kielce, nowy stadion a kibole nie nawidzą murzynka, dalej może Craxa, Wisła itd
Prawda jest taka,że zamieszki są i zawsze będą ( mogę dać przykład z lig zachodniej Europy) więc nie usprawiedliwiaj Elity UM Sosnowiec,że gówno robi wokół stadionu dlatego bo kibice są bee.
Pierd....lisz - bez obrazy!
ASTER

Postprzez bankier 2006-01-26, 8:00 am

Grzesiu w UM musi być wola polityczna do budowy (remontu) stadionu a postawa kibiców nie ma tu znaczenia! Choć w moim przekonaniu łatwiej jest utrzymać kibiców w ryzach na nowoczesnym obiekcie, bez krat z odpowiednim zapleczem gastronomicznym - niż na rozsypujacym się staruszku. A wszystko co ma prowadzić do poprawy bezpieczeństwa i wizerunku kibiców na stadionie winno zaczynać się na bramach wejściowych gdzie osobnicy w stanie wysoce wskazujacym kończyli by udział w widowisku sportowym.... Wracając do głównej kwestii W SOSNOWCU NIE MA WOLI POLITYCZNEJ DO TEGO ABY COŚ ZROBIĆ W TEMACIE STADION DLA ZAGŁEBIA!!! (jesli politycy chcą to zawsze znajdzie się kasa - i nie mów, że tak nie jest)
bankier

Postprzez Sir 2006-01-26, 10:11 am

bankier napisał(a):Grzesiu w UM musi być wola polityczna do budowy (remontu) stadionu a postawa kibiców nie ma tu znaczenia! Choć w moim przekonaniu łatwiej jest utrzymać kibiców w ryzach na nowoczesnym obiekcie, bez krat z odpowiednim zapleczem gastronomicznym - niż na rozsypujacym się staruszku. A wszystko co ma prowadzić do poprawy bezpieczeństwa i wizerunku kibiców na stadionie winno zaczynać się na bramach wejściowych gdzie osobnicy w stanie wysoce wskazujacym kończyli by udział w widowisku sportowym.... Wracając do głównej kwestii W SOSNOWCU NIE MA WOLI POLITYCZNEJ DO TEGO ABY COŚ ZROBIĆ W TEMACIE STADION DLA ZAGŁEBIA!!! (jesli politycy chcą to zawsze znajdzie się kasa - i nie mów, że tak nie jest)

Zawsze mozemy sie złożyc :D :D :D

A tak na powaznie..to albo znajdą siesrodki i CHĘCI naszych władz do remontu stadionu na miare 1 ligi ( lub budowy )....bo my CZASU TO NIE MAMY jesli chcemy wystepowac od LIPCA w 1 lidze
Sir

Postprzez *FORUMDINHO* 2006-01-26, 1:17 pm

Kol. Grzegorzu, a czemu w innych miastach mimo burd, awantur, wyzwisk itd. jakoś są remonty stadionów, nowi sponsorzy itd. ?

PS: Dalej nie odpowiedziałeś na moje pytanie.

Pozdrawiam.
*FORUMDINHO*

Postprzez Krzysztof15 2006-01-26, 2:16 pm

Zdecydowana większośc kibiców zachowuje się odpowiedzialnie.
Można to było zaobserwować nawet na meczu z Jagiellonią, gdzie tylko niewielka grupa naszych chciała się przyłączyć do "zabawy". Reakcja na to pozostałej publiczności była jednoznaczna. Kto był to wie o co chodzi.

Jeżeli organizatorzy nie potrafią poradzić sobie z określonymi osobnikami i to, jak ktoś słusznie zauważył już przy wejściu, to nie ma co się dziwić, że czasem się zdarzają drobne incydenty.
Jest to jednak margines i nie upoważnia to naszych lokalnych polityków do nazywania nas, kibiców Zagłębia od bandytów, hołoty itp.

Logika tego rozumowania, przeniesiona na działalność naszego UM pozwala wyciągnąć następujący wniosek: jeżeli w UM znajduje się jakiś łapówkarz (a zapewne jakiś się znajdzie) to wszyscy którzy tam pracują są skorumpowani.

Czy tak, panie Borowiecki ? Ja tam nie wiem, ale tak to wynika z logiki pańskich wypowiedzi. Wypowiada się pan o wszystkich kibicach, na podstawie incydetów i jednostek.

Pan chodzi może na inne mecze(?), bo ja nieraz widziałem jak nasi odpowiedzialni kibice pilnowali, aby np jakiś podpity osobnik nie wrzucił butelki na boisko, bo będzie kara itp.

Tłomaczenie UM, że nie robi na stadionie prawie nic, aby poprawić warunki
(a tym samym bezpieczeństwo), bo tam się zbiera hołota, która wszystko i tak zniszczy, jest co najmniej śmieszne.

Po prostu, nie ma i nie było takiej woli i to jest CAŁA PRAWDA
Krzysztof15

Postprzez Leżak 2006-01-26, 3:46 pm

Taka ciekawostka :
Pakt o nieagresji po śmierci Ojca Świętego został zerwany podczas meczu KSZO - Korona przez kibiców Korony którzy spalili flage Kszo i Tym złym i niedobrym kibiom z Kielc miasto zafundowało nowy stadion

Może my też spalimy jakąś flage :lol: :wink:
Leżak

Postprzez SCORPARO 2006-01-26, 4:25 pm

Uważam, że dopóki władze miasta nie zwęszą jakiegoś intratnego interesu związanego ze stadionem Zagłębia, dopóty sprawa będzie się toczyla tępem conajmniej ślimaczym ( o ile wogóle będzie coś drgalo), a my - kibice, stracimy duuuużo nerwów i włosów obserwując to wszystko.
Wystarczy popatrzeć (przypomnieć sobie) tempo "prac modernizacyjnych" w zeszłym roku ... śmiech...
Osobiście nie liczę na to (nawet w przypadku avansu Zagłębia do I ligi), że miasto pokusi się o remont stadionu w trybie expressowym kiedykolwiek.

Odnosze wrazenie że "miasto" czeka na jakiegoś "dziadka mroza" który raz na zawsze załatwił by "tą" sprawę za nich -> chcą mieć poprostu swięty spokój, i nie zajmować sie "pierdołami", bo i po co to komu. A ty cirep - kibicu.
SCORPARO

Postprzez KISIEL 2006-01-26, 4:56 pm

Leżak napisał(a):Taka ciekawostka :
Pakt o nieagresji po śmierci Ojca Świętego został zerwany podczas meczu KSZO - Korona przez kibiców Korony którzy spalili flage Kszo i Tym złym i niedobrym kibiom z Kielc miasto zafundowało nowy stadion

Może my też spalimy jakąś flage :lol: :wink:

Pakt o nieagresji<dobre :lol: >.
KISIEL

Postprzez WOJTEK 2006-01-26, 8:07 pm

Szanowni koledzy, skończcie pierdolić o bzdetach. Temat jest o stadionie. Najwyraźniej dawno nie było kartek za rozmywanie.
WOJTEK
Adventure Group

Kasa na LUDOWY

Postprzez GrzegorzBorowiecki 2006-01-26, 9:31 pm

Krótko i na temat:
Pisalem wczesniej o srodkach jednak chcial troszke poprawic INFO:

zagwarantowane w budzecie jest 360 tys. złotych
na rozbudowe trybun po obu stronach lozy oraz remont szatni
700 tys. to maxymalna kwota jaka sie moze znalezc w tym roku

JESLI jednak zostanie spelniony warunek to:

jest do pozyskania 7-8 mln - na podgrzewana murawe, oswietlenie i inne sprawy

Te informacje mam z dzisiejszej rozmowy z Prezdyentem Jaskiernia

Bede o tym pisal na pewno u mnie na stronie - ale oczywiscie adresu nie podam - kto bedze chcial to znajdzie

Pozdrawiam
GrzegorzBorowiecki

wolniej, Kol. Wojtek, wolniej

Postprzez Blajpios 2006-01-26, 9:41 pm

WOJTEK napisał(a):Szanowni koledzy, skończcie pierdolić o bzdetach. Temat jest o stadionie. Najwyraźniej dawno nie było kartek za rozmywanie.

Zupełnie słuszna uwaga, że jest to rozmywanie tego tematu, albo że "wtrąca" się tu inny temat, wykracza poza zakres - ale ostrożnie z określeniami typu "bzdety"; choćby dlatego, że kto Koledze da kartkę - rola zobowiązuje. Fakt, że Kolega czegoś nie rozumie, lub na coś reaguje alergicznie: to jeszcze nie dowód, że to są np. bzdety.
Blajpios

Postprzez PTAQ84 2006-02-01, 10:35 am

PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez twari 2006-02-01, 11:13 am

twari

Postprzez Krzysztof15 2006-02-01, 9:32 pm

A więc "wszyscy" tylko nie Sosnowiec :!:

Goleszów, Gorzów Wlkp. Skierniewice, Radom, Grójec, Kozienice, kto jeszcze ?
Same potęgi !

I co pan na to, panie Borowiecki, jeżeli już pan przyjął , przynajmnie na tym forum, rolę adwokata UM ?
Piłkarze Zagłębia to też chuligani, którzy wszystko zniszczą ?
A może ma pan inną, gotową i jedynie słuszną :wink: odpowiedź :?:
Krzysztof15

wŚCIEKŁY

Postprzez GrzegorzBorowiecki 2006-02-02, 11:49 pm

kRZYSZTOF Prosze uwiwerz mi ze jestem tak samo WSCIEKLY NA UM jak ty - na to ze nie ma SZD ze olewaja Ludowy i ze sie czepiaja - chcialbym jednak zebysmy nie dostarczali im argumentow ... Pozdrawiam
GrzegorzBorowiecki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna