TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: slowka

Postprzez Qba 2006-01-24, 8:14 pm

GrzegorzBorowiecki napisał(a):wiecie co ... podalem przeciez przyklad - a chodzi w sumie o to ze kibice maja opinie ludzi z kotrymi sie gadac nie da i stanowia zagrozenie a nie ludzi ktorym trzeba budowac za 40 mln obiekt - bo mozna powiedziec nie bo zniszcza i patrzecie jacy to ludzie - i pokaza kibicow na maczu Zagłębie-Lech po ktorym zmaknieto stadion ... kibice musza zadbac o wizerunek a wtedy ich glos bedzie sluchany i respektowany ...

no chyba ze chca dzialac na zasadzie krzyku i jak gornicy kiedys w Warszawie wszystko zalatwiac krzykiem i protestami ... i dzialac na zasadzie strachu - z takimi kibicami sie nie identyfikuje

pozdrawiam

pisalem ja, pisal mike79, ale widze, ze dalej ciemno i glucho... EOT
Qba

Re: kasa z budzet

Postprzez darco 2006-01-24, 9:22 pm

GrzegorzBorowiecki napisał(a):
druga czesc - podalem przyklad - chodzi o to ze kibice maja opinie ludzi dla ktorych robic nic nie warto i sa problemem dla miasta - sa niebezpieczni - najlepsze jest ze mam wrazenie ze kibice sa dumni ze ktos sie ich boi ...
powinni pozbyc sie złej dla pilki noznej etykiety ludzi niebezpiecznych i nieodpowiedzialnych ...
pozdrawiam

Człowieku, co Ty pieprzysz :?: Już głowa boli :!:

Jakoś przed ostatnimi wyborami te czerwone władze latały na stadion (jak z piórkiem w d...e) szukając głosów i dziwne, że nie bały się tych "groźnych kibiców".
Co, potrzebowali głosów własnie tych bandytów, kibiców ?
Teraz gwałtownie stracili zainteresowanie piłką i znowu się boją, a za chwilę znowu będą "lubić piłkę"
A frajerstwo da się znowu zrobić w konia i znowu ich wybierze.

Trochę mnie poniosło, ale ta władza uwielbia siebie i piastowanie intratnych stanowisk. Tak było, tak jest i tak będzie.

Jeszcze ktoś mi tu będzie pisał, że ja, człowiek 46 letni, zdecydowany przeciwnik niszczenia czegokolwiek i gdziekolwiek jestem huliganem i bandytą.

Pan, który na forum, wypowiada się niejako w imieniu tej władzy, straszy mnie, że jak się nie poprawię to za karę swoje potrzeby fizjologiczne dalej będę załatwiał przy drzewku, lub koło ściany, jak psy.

Panie Borowiecki, zapraszam, jeszcze jedno wolne drzewko się znajdzie.

Stadion sportowy prawie wszędzie, ale nie w Sosnowcu, jest wizytówką miasta, bo według oceny władz w tym mieście kibicami piłki nożnej jest wyłącznie (oczywiście poza tymi, co siedzą na gratisowych miejscach) niebezpieczny element.

To władze miasta powinny się wstydzić tej "wizytówki", ale te władze po prostu w swoich "genach" nie mają czegoś takiego jak wstyd. Za to innych "zalet" mają w nadmiarze.

Panie Borowiecki, nie znam pana i nie wiem kim pan jest. Lecz jeżeli na tym forum pełni pan funkcje "adwokata" UM , to powinien się pan wstydzić i za siebie i za sosnowieckich decydentów, najwyraźniej pańskich mocodawców.

Panie Borowiecki, proszę mnie wiecej nie obrażać :!: :!: :!:

Wypowiadam sią tylko i wyłącznie we własnym i mojej rodziny imieniu.
Być może inni lubią być obrażani ...

PS.
Proszę mi nie odpowiadać, bo nie będę z panem polemizować i dyskutować, po prostu nie jesteśmy partnerami do dyskusji, bo całkiem inaczej postrzegamy rzeczywistość.
darco

Re: środki w budżecie

Postprzez *FORUMDINHO* 2006-01-24, 9:24 pm

GrzegorzBorowiecki napisał(a):pieniadze sa - i na SZD moglby sie znalezc - powiem jednak cos bardzo niepopularnego - KIBICOM sie wydaje ze jednym dobrym meczem, sezonem moga wszystko zmienic - Wizerunek sie buduje bardzo dlugo dlatego zawsze beda sie pojawialy argumenty ze nie warto - kibice powinni zadbac o swoj PR - nie tylko reputacja wsrod kibicow innych druzyn sie liczy - ale pokazac ze sa ludzmi kochajacymi swoj klub, miasto a nie fanatykami ...

O czym Ty mówisz? Oczywiście, że wizerunek buduje się latami, ale władzom najłatwiej powiedzieć "kibic-be, nie zasłużył" - tak najłatwiej zamknąć sprawę. Szkoda tylko, że te same władze nie mają pojęcia o tym, co się dzieje na Ludowym. Pojawiają się tylko przed wyborami. Dziwię się, iż władze nie wiedzą/nie chcą wiedzieć, iż sport to najłatwiejsza droga do promocji miasta na arenie panstwowej, bądź nawet międzynarodowej. Zupełnie nie rozumiem, uważasz że fanatyk i ktoś, kto kocha swój klub to dwie całkiem inne osoby?!

zamiast zbierania podpisow propobuje zrobic zbiorke pieniedzy i zorganizowac szkolke pilkarska dla dzieci z osrodkow wychowaczych :-)

Oczywiscie spodziewam sie kontry ... ale opinia jak ... kazdy moze miec swoja :-) to jest moj poglad ...

Pewnie, może jeszcze kibice powinni rozwiązać problem dziury budżetowej???

Pozdrawiam.
*FORUMDINHO*

Postprzez twari 2006-01-24, 9:57 pm

Jak Husajn czy Łukaszenka wybuduje w Sosnowcu przedszkole to co - zmienisz o nim zdanie?
twari

Re: slowka

Postprzez Krzysztof15 2006-01-24, 11:47 pm

GrzegorzBorowiecki napisał(a):(...)no chyba ze chca dzialac na zasadzie krzyku i jak gornicy kiedys w Warszawie wszystko zalatwiac krzykiem i protestami ... i dzialac na zasadzie strachu - z takimi kibicami sie nie identyfikuje (...)

Jak widać niektórzy "zapobiegliwi" już sie boją, że kibice przejrzą na oczy, zorganizują się i będą protestować przeciw tej władzy która ma nas wszystkich za chuliganów i przestępców. Tej władzy która się obraziła za te gwizdy przed wyborami.

Tak, ta władza naprawdę boi się zorganizowanej grupy ludzi, która w przeciwieństwie do niej walczy nie o swoje własne cele, ale o wspólne, społeczne dobro dla wielu ludzi.

Podzieleni, każdy z osobna nie znaczymy nic. Zorganizowani stanowimy siłę z którą inni będą się liczyć i której inni będą się bać (utrata głosów wyborczych), czego jak widać mamy już dowody.

Akcja o herbie poszła już ostro w media.

Podobna, ale jeszcze głośniejsza akcja o stadionie i o "wyjatkowym" zaangażowaniu władz Sosnowca zrobiła by im odpowiednią "reklamę"
A hitem medialnym było by to stwierdzenie, że stadionu nie warto budować/remontować bo degeneraci i przestępcy (kibice Zagłębia) i tak go zniszczą. A więc mamy wreszcie odpowiedź, dlaczego jest jak jest.
Krzysztof15

Postprzez zgredos 2006-01-25, 9:35 am

zamiast zbierania podpisow propobuje zrobic zbiorke pieniedzy i zorganizowac szkolke pilkarska dla dzieci z osrodkow wychowaczych :-)

Co Ty piszesz,albo nie pij tyle albo nie bierz tyle. Jest zima to może kibice mają też odśnieżać ulice, a jesienią grabić liście itd.
Od tego jest UM, każdy kibic płaci podatki które idą do UM a tam siedzi sporo ludzi którzy biorą kase z podatków kibiców za to żeby zorganizować takie rzeczy jak szkółka itp Dajesz przykład z meczu z Lechem ale napisz też kiedy to było i że od tego czasu na Ludowym nie było żadnych burd
zgredos

Postprzez Pasta 2006-01-25, 10:54 am

Wiele razy w tym temacie pisano posty typu: link do jakiegoś newsa o tym że gdzieś tam budują stadion i komentarze że u nas wszystko stoi.

Ja zrobię teraz coś podobnego tylko w drugą stronę
http://www.zaglebie.org/pelne.php?id=1760
jak widać nie tylko u nas jest tak że się mówi a potem nic. W Lubinie sprawa przybierała juz niezły rozmach. Były deklaracje, przystąpiono do działań, klub stał się właścicielem stadionu i terenów, sponsor miał go budować i.... skończyło się na tym że zrobi to co jest konieczne żeby dalej można było grać w I lidze, a więc dokładnie to samo co nasze miasto zapowiedziało że zrobi gdy będzie taka konieczność. Teraz w Lubinie są w gorszej sytuacji niż my, bo my zawsze możemy szukać środków w budżecie miasta bo ono jest właścicielem stadionu, zawsze istnieje też możliwość że sponsor coś tam dołoży. W Lubinie miasto zrobiło to o co je proszono - oddało tereny klubowi, kibice nie mogą mieć do nich pretensji bo teraz stadion to problem klubu. A na KGHM kibice też raczej nie mogą wieszać psów, bo przecież to główny sponsor klubu i jak odejdzie to problemów będzie jeszcze więcej.
Więc jeśli myślimy ze jest źle to wiedzmy że zawse może być gorzej, chociaż to chyba marne pocieszenie
Pasta

Postprzez gruby 2006-01-25, 11:25 am

zgredos napisał(a):

Co Ty piszesz,albo nie pij tyle albo nie bierz tyle. Jest zima to może kibice mają też odśnieżać ulice, a jesienią grabić liście itd.
Od tego jest UM, każdy kibic płaci podatki które idą do UM a tam siedzi sporo ludzi którzy biorą kase z podatków kibiców za to żeby zorganizować takie rzeczy jak szkółka itp Dajesz przykład z meczu z Lechem ale napisz też kiedy to było i że od tego czasu na Ludowym nie było żadnych burd

zgredos z tym brakiem burd na stadionie Ludowym od meczu Zagłębie-Lech nie przesadzaj :wink: ale fakt jest faktem że na naszym stadionie jest spokojnie,ale co z tego jak dalej dla innych kibice to bandyci,przestępcy,mordercy itp.
gruby

Postprzez Pasta 2006-01-25, 12:02 pm

Od meczu Zagłębie-Lech doszło w Sosnowcu tylko raz do większej awantury - na meczu z Jagą a była ona i tak dużo mniejsza od tej na Lechu. Ogólnie jest tak: wszyscy wiemy że na ludowym w mordę nie dostaniemy, największy problem w tym że inaczej patrzą na to ludzie którzy tam w życiu nie byli bo z telewizji czy gazety dowiedzieli się o tym jak to na stadionie jest niebezpiecznie. Tak było chociażby z moją dziewczyną - nie chciała ze mną chodzić na mecze, jak ją w końcu namówiłem to jej się spodobało i chodziliśmy częściej
Pasta

Postprzez Przemek26 2006-01-25, 12:35 pm

Nawiazując do tematu burd. Na meczu z Jagą lali sie przyjezdni z policją . Nikt z Zagłebia nie brał udziału w rozrubie więc ona tak naprawde nas nie dotyczy. ja tez chodzę z dziewczyna i równierż jej sie podoba na Ludowym .
Przemek26

Postprzez ASTER 2006-01-25, 12:37 pm

bravo Pasta
stereotyp ludzi w naszym rejonie jest dalej widoczny, ubzdurali sobie,że na Ludowym po łbie dostaną kamieniem czy cegłą.
Jak ktoś się boi to niech siada bliżej zegara lub po drugiej stronie koło pikników.
Kiedyś na mecz ze Śląskiem w 3 lidze wziołem znajomych z uczelni, w sumie mają tyle pojęcia o piłce co ja o balecie :wink: ale cała otoczka meczu i ta frekwencja ( 12 tysiaków) tak nimi wstrząsła,że pare osób do dziś chodzi.

Na wiosnę szykują nam sie mecze ważne i z dobrymi ekipami kibicowskimi, jak grajki zaczną ciorać i wygrywać to może kilka razy 10 tyś złamiemy :wink:
optymizm :wink:
ASTER

Postprzez PTAQ84 2006-01-25, 7:30 pm

Przemek26 napisał(a):Nawiazując do tematu burd. Na meczu z Jagą lali sie przyjezdni z policją . Nikt z Zagłebia nie brał udziału w rozrubie więc ona tak naprawde nas nie dotyczy. .

kolega to chyba nie był na tym spotkaniu... :roll:
jedynie moge powiedzieć że Zagłębie w małym stopniu i przez kilka minut brało udział w zamieszkach...

odnośnie burd to w prasie, radiu i telewizji bardzo bardzo rzadko mówi się o tym że na meczu była świetna atmosfera , super doping i rewelacyjna oprawa...(no może z wyjątkiem reprezentacji) po za tym szuka się najmniejszych incydentów nawet w IV ligach byle by zrobić jakąś sensacje...przecież spotkania z awanturami stanowią maleńki procent wszystkich meczów a jednak o nich się najwięcej pisze...
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez GrzegorzBorowiecki 2006-01-25, 7:31 pm

Pasta napisał(a):Od meczu Zagłębie-Lech doszło w Sosnowcu tylko raz do większej awantury - na meczu z Jagą a była ona i tak dużo mniejsza od tej na Lechu. Ogólnie jest tak: wszyscy wiemy że na ludowym w mordę nie dostaniemy, największy problem w tym że inaczej patrzą na to ludzie którzy tam w życiu nie byli bo z telewizji czy gazety dowiedzieli się o tym jak to na stadionie jest niebezpiecznie. Tak było chociażby z moją dziewczyną - nie chciała ze mną chodzić na mecze, jak ją w końcu namówiłem to jej się spodobało i chodziliśmy częściej

ale wlasnie o tym mowie !!! kibice musza zadbac o pozytywny wizerunek - nie budzace respekt zalogi ktore odgrazaja i strasza sie na formach knujac zadymy - tylko ludzie ciezko pracujacy, kochajacy swoje miasto, robiacy cos dla loklanej spolecznosci - angazujacy sie w pozytywne sprawy a nie wyzywanie z innimi podobnymi kibicami !

Jesli chodzi o aluzje ktore wiaza mnie z UM - to jakies nieporozumienie - Kocham Zagłebie i jestem zwyczajny, szary kibic ktory chcialby zeby Zaglebie gralo w I lidze, na mecze chodzilo po 20 tys. ludzi a sponsorzy walili drzwiami i oknami ....

Pozdrawiam
GrzegorzBorowiecki

Postprzez *FORUMDINHO* 2006-01-25, 9:25 pm

Pasta napisał(a):Od meczu Zagłębie-Lech doszło w Sosnowcu tylko raz do większej awantury - na meczu z Jagą a była ona i tak dużo mniejsza od tej na Lechu. Ogólnie jest tak: wszyscy wiemy że na ludowym w mordę nie dostaniemy, największy problem w tym że inaczej patrzą na to ludzie którzy tam w życiu nie byli bo z telewizji czy gazety dowiedzieli się o tym jak to na stadionie jest niebezpiecznie. Tak było chociażby z moją dziewczyną - nie chciała ze mną chodzić na mecze, jak ją w końcu namówiłem to jej się spodobało i chodziliśmy częściej

ale wlasnie o tym mowie !!! kibice musza zadbac o pozytywny wizerunek - nie budzace respekt zalogi ktore odgrazaja i strasza sie na formach knujac zadymy - tylko ludzie ciezko pracujacy, kochajacy swoje miasto, robiacy cos dla loklanej spolecznosci - angazujacy sie w pozytywne sprawy a nie wyzywanie z innimi podobnymi kibicami !

Jesli chodzi o aluzje ktore wiaza mnie z UM - to jakies nieporozumienie - Kocham Zagłebie i jestem zwyczajny, szary kibic ktory chcialby zeby Zaglebie gralo w I lidze, na mecze chodzilo po 20 tys. ludzi a sponsorzy walili drzwiami i oknami ....

Pozdrawiam

OK, nastepnym razem jak przyjedzie Ruch, to będziemy krzyczeć "buziaki dla Ruchu!" lub "Kochamy Was". O czym ty czlowieku w ogóle mówisz, skąd Ty żeś się urwał??? Może odmalujemy wszystkie szkoły, wybudujemy pomnik panu Górskiemu, oraz co miesiąc będziemy robić składki na UM. Brak mi słow.

Mam pytanie, kiedy po raz ostatni byłeś na Ludowym???

Dobra dość, bo mi się ciśnienie podnosi jak widzę te brednie.

Pozdrawiam.
*FORUMDINHO*

czyli ...

Postprzez GrzegorzBorowiecki 2006-01-26, 12:12 am

jak przyjada kibice Ruchu chcesz ich zwyzywac, obrzucac kamieniami i wywiesic transparent wy********* .... Twoj wybor - mi chodzi zeby dopingowac swoj zespol - zreszta jak nie wiesz jak dopingowac zajrzyj na strone piknikow - jesli wolisz pierwsza opcja to niestety kibice beda sie palic w swoim malym i coraz mniejszym piekielku .... ja tego nie chce - i mam odwage sie pod tym podpisac -

pewnie i tak bdzie jak zwykle - jesli chodzi o kibicow z Chorzowa to ja Ci przypomnam msze w Chorzowie po smierci Ojca Swietego - tam padaly hasla o ktorych mowiles - pozniej mecz z Jaga i czar prysl - dopoki takie rzeczy sie beda zdarzaly to wladze beda nas zbywac obietnicami - pewnie mozna powiedziec zdarza sie i media wyolbrzymily - jednak uwazam ze jesli maja sie wladze liczyc z kibicami to nie moze sie zdarzac - wladzom tez sie zdarza myslec o kibicach przed wyborami !! :-)

Pozdrawiam
GrzegorzBorowiecki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna