Szczakowianka w II lidze!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez WOJTEK 2003-07-31, 10:06 pm

"MĄDREGO TO AŻ MIŁO POSŁUCHAĆ."
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez 77 2003-07-31, 11:27 pm

hehe no co wy? przecież to piłkarze sprzedali mecz a nie właściciel klubu....za co mieli karać prezesa klubu, który w sumie tą sprawe wyjaśnił... co innego qwy z jaworzna ci znowu oficjalnie kupowali jako klub(piłkarze się nie składali hehe) więc polecieli (szkoda że nie o dwa szczeble)
77

Postprzez bankier 2003-08-01, 7:15 am

dla mnie jedna wielka farsa! bede z tego jaja - jak zawodnicy czy klub z jaworznow wystapią na drogę sądową przeciwko zwiazkowi! cała polska piłka to jeden wielki burdel! pierdolą, ze nie mogą ujawnić dowodów - dla mnie to już paranoja - skazać kogoś na dożywotni zakaz wykonywania zawodu, nie pokazując dowodów (tylko o nich wspominając)! kim sa pilkarze zeznający przeciwko kolegom z drużyny - niech inni wiedzą z kim graja (chyba jeszcze w pzpn nie ma instytucji swiadka koronnego?)

sprzedawanie meczów jest rzeczą naganną, ale sposób wyjaśnienia tej sprawy przez pzpn zakrawa na kpinę! i jeszcze liga dla sprzedawczyków ze świtu, a degradacja minus 10 punktów dla szczurowianki! k***a trzymajcie mnie bo nie wytrzymam i się rozpłaczę... ze śmiechu!

burdel!
bankier

Postprzez IQ 2003-08-01, 9:23 am

"....kim sa pilkarze zeznający przeciwko kolegom z drużyny - niech inni wiedzą z kim graja...."

Sory Bankier ale skoro jakiś młody piłkarz powiedział prawdę i się boi, że zostanie zgnojony to chyba ma prawo pozostać anonimowym. A takie pojmowanie jak ty, że ktoś jak zeznaje przeciw kolegom ?? to jest świnia niestety sprzyja "fałszywej solidarności kolesi" - tak jak lekarz nie stwierdzi w sądzie, że inny lekarz popełnił błąd, poseł nie chce donieść na drugiego posła, że ten bierze łapówy itd. Jesteś chyba przesiąknięty chorym myśleniem. Jakby tamci co sprzedali mecz byli tacy fajni koledzy to po pierwsze nie proponowałby innym łapówki ani by im nie grozili. Ciekawe gdyby któryś piłkarz Zagłębia miał dowody że Piast kupował mecze to według ciebie powinien donieść na kolegów piłkarzy Piasta, czy siedzieć cicho ??? Ja tam wolę uczciwośc niż fałszywą solidarność bo jestem jak my wszyscy ofiarą tej pseudo solidarności - kilka dziwnych meczyków na które kupilem bilet już w swojej karierze widziałem, a sama myśl, że kilku naszych piłkarzy sprzedawało mecze w II lidze i dlatego jesteśmy teraz w III doprowadza mnie ciągle do szału. Kiedyś w latach chyba 60 były afery ze sprzedawaniem meczy w lidze angielskiej i też włoskiej które skończyły się karami więzienia dla piłkarzy i degradacją klubów - i gdzie jest teraz piłka klubowa angielska i włoska a gdzie jest nasza ??? Pewnie że koruopcja to nie jedyna przyczyna ale chyba jedna z ważniejszych. I na koniec dla mnie ten (ci) piłkatrze którzy donieśli na sprzedawczyków są OK a ci co sprzedawali to oszuści którzy dostawali pięniądze od swojego szefa i go rolowali (złodzieje), olali kibiców z Nowego Dworu - szczególnie tych którzy przyjechali do JAWORZNA (OK 50). Niech spieprzają na bazar sprzedawać ogórki do końca swego życia i nie daj boże żeby tacy grali w ZAGŁĘBIU (co jakiś czas przewijają się na tym forum w wypowiedziach WOJTKA nazwiska Stanka i Bałagi w ciekawym kontekście więc mam nadzieję że nie tylko ja nie lubię sprzedawczyków)
Pzdr
IQ

Postprzez kwachu 2003-08-01, 10:27 am

Uważam że dobrze się stało. Oba zespoły ukarane: tu wykluczono 6 piłkarzy, a złodzieje z jaworzna spadli piętro niżej, choć powinni spaść min. do trzeciej ligi. A czy słuszny moralnie jest awans świtu? Do końca nie wiem. Mecz sprzedało kilku graczy - reszta walczyła o awans, więc może jest to uczciwe, choć pewnien niesmak pozostaje. Mam jeszcze nadzieję że pzpn w końcu weźmie się w ten sam sposób za niektórych panów w czarnych mundurkach z gwizdkami...
Jeśli ta sprawa zakończyłaby się bez żadnego wyroku i zostało zachowane status quo to znowu ludzie narzekaliby, że złodzieje, że pzpn nic nie robi, że polska piłka to bagno. A tak przynajmnie coś zaczyna się dziać, miejmy nadzieję w dobrym kierunku. Poczekamy - zobaczymy.
kwachu

Postprzez reasoN 2003-08-01, 12:34 pm

jan tomaszewski:
Wreszcie został stworzony precedens i mam głęboką nadzieję, że w przyszłości potencjalny sprzedawczyk dobrze się zastanowi zanim podejmie decyzję, by rywalowi sprawić prezent w zamian za pieniądze. A gracze Świtu i tak nie powinni narzekać, gdyż mieli szczęście. Do pierwszego lipca piłkarz nie był pracownikiem publicznym. W tym właśnie dniu weszła w życie ustawa o łapownictwie w sporcie. I gdyby mecz odbył się nie w czerwcu, lecz w lipcu, panowie piłkarze mieliby spore szanse, by zmienić lokum na pomieszczenie wyposażone w prycze. A tak mogą się cieszyć, ponieważ prokuratura nie dobierze się im do skóry.

swoją drogą moze czas zając sie dokładniej przebiegiem zeszłego sezonu (Piast) :!: :!: :!:
Mam nadzieję na konsekwentne działania PZPN oraz OZPN :shock:
reasoN

Postprzez Gość 2003-08-01, 12:43 pm

pełne uzasadnienie będzie ogłoszone i przekazane stronom w poniedziałek

"liga dla sprzedawczyków"

Tego nie rozumiem
Gość

Postprzez Monti 2003-08-01, 12:45 pm

A ja mam jescze jedno takie przemyślenie. W kontekście afer w lidze. Nie od dziś wiadomo o co ssie dzieje swiatku sędziowskim. Pezes PZPN tez był sędzią . I tak sobie myślę , to że skoro prezesem PZPN jest były sedzia to tak jakby grabarz był dyrektorem szpitala. Niby nic ale coś sie żle kojarzy .
Monti
Moderator

Postprzez Monti 2003-08-01, 2:32 pm

A i jeszcze jedno. Wszyscy wiemy żę Świt sprzedaje nie od dzisiaj . Tymczasem ci zawieszeni piłkarze gerają w Świcie od roku. Czy zatem wszytko jest juz jasne i czyte, czy oby napewno wszyscy winni zostali ukarani i czy Świt nie powinien podzielić losu Szczakowianki?
Monti
Moderator

ZOSTANĄ UŁASKAWIENI?

Postprzez bidzej 2003-08-01, 4:38 pm

WLASNIE PO TELEEXPRESIE WYSTEPOWAL LISTKIEWICZ I JEDNO MOZNA Z TEGO WYWIADU WYWNIOSKOWAC - ZAWODNICY SPRZEDAWCZYKI ZE SWITU NA PEWNO BEDA MIELI ZLAGODZONE KARY. NA PYTANIE REDAKTORZYNY CZY KARY NIE BYLY ZA WYSOKIE NIE BYLO ODP. ZE ADEKWATNE TYLKO ZE PRZECIEZ NA PEWNO SIE ODWOLAJA.....
WIEC JAKI WNIOSEK. KTO WIE CZY TE CH... Z PZPN NIE ZROBILI TYLKO POKAZÓWKI I WSZYSTKO JESZCZE MOZE BYC PO STAREMU.
ALE TO ICH ZMARTWIENIE MY WALCZYMY O 2 LIGE!!!
bidzej

Postprzez Pesto 2003-08-01, 7:37 pm

Bardzo dobrze , że ukarano oszustów z Jaworzna . Myśleli , że są cwani :D
Pesto
kumaty

Postprzez krzysiu 2003-08-01, 11:06 pm

[quote="edddie"]ciach...
wg mnie to jakaś komedia co tam w tym wd robią szczake spuszczają a świt w nagrode że "tylko" kilku ich zawoodników sprzedało mecz awansuje do 1 ligi...niech lecą oba kluby (co wg mnie byłoby sprawiedliwym rozwiązaniem)
ciach... [/quote
zgadzam sie w 100%
krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

Postprzez Gigaland 2003-08-03, 2:12 pm

co myślicie o nowym wątku w sprawie afery barażowej?
http://www.sports.pl/index.phtml?show=1&s=14&ns=25024

według mnie to że nie dostali pieniędzy od szczakowej to prawdopodobne. a może to tylko przykrywka dla całęj afery. myslę, że w tym kontekście przywrócą szczakowej I ligę i zostaną na lodzie tylko piłkarze świtu, którzy wzięli(bo to raczej nie ulega wątpliwości). tych, co ewentualnie dali nigdy nie znajdą. niestety...
Gigaland

Postprzez tiger 2003-08-03, 3:32 pm

jestes w bledzie. Peskovic nic nie wie a jak wie to nie chce powiedziec , bo latwiej mu bedzie sie usprawiedliwic by uniknac kary.

Na Sz. są inne dowody
tiger

Postprzez Gigaland 2003-08-03, 4:15 pm

tiger, mam nadzieję, że poznamy odpowiedź wkrótce...
Gigaland

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna