przez IQ 2003-08-01, 9:23 am
"....kim sa pilkarze zeznający przeciwko kolegom z drużyny - niech inni wiedzą z kim graja...."
Sory Bankier ale skoro jakiś młody piłkarz powiedział prawdę i się boi, że zostanie zgnojony to chyba ma prawo pozostać anonimowym. A takie pojmowanie jak ty, że ktoś jak zeznaje przeciw kolegom ?? to jest świnia niestety sprzyja "fałszywej solidarności kolesi" - tak jak lekarz nie stwierdzi w sądzie, że inny lekarz popełnił błąd, poseł nie chce donieść na drugiego posła, że ten bierze łapówy itd. Jesteś chyba przesiąknięty chorym myśleniem. Jakby tamci co sprzedali mecz byli tacy fajni koledzy to po pierwsze nie proponowałby innym łapówki ani by im nie grozili. Ciekawe gdyby któryś piłkarz Zagłębia miał dowody że Piast kupował mecze to według ciebie powinien donieść na kolegów piłkarzy Piasta, czy siedzieć cicho ??? Ja tam wolę uczciwośc niż fałszywą solidarność bo jestem jak my wszyscy ofiarą tej pseudo solidarności - kilka dziwnych meczyków na które kupilem bilet już w swojej karierze widziałem, a sama myśl, że kilku naszych piłkarzy sprzedawało mecze w II lidze i dlatego jesteśmy teraz w III doprowadza mnie ciągle do szału. Kiedyś w latach chyba 60 były afery ze sprzedawaniem meczy w lidze angielskiej i też włoskiej które skończyły się karami więzienia dla piłkarzy i degradacją klubów - i gdzie jest teraz piłka klubowa angielska i włoska a gdzie jest nasza ??? Pewnie że koruopcja to nie jedyna przyczyna ale chyba jedna z ważniejszych. I na koniec dla mnie ten (ci) piłkatrze którzy donieśli na sprzedawczyków są OK a ci co sprzedawali to oszuści którzy dostawali pięniądze od swojego szefa i go rolowali (złodzieje), olali kibiców z Nowego Dworu - szczególnie tych którzy przyjechali do JAWORZNA (OK 50). Niech spieprzają na bazar sprzedawać ogórki do końca swego życia i nie daj boże żeby tacy grali w ZAGŁĘBIU (co jakiś czas przewijają się na tym forum w wypowiedziach WOJTKA nazwiska Stanka i Bałagi w ciekawym kontekście więc mam nadzieję że nie tylko ja nie lubię sprzedawczyków)
Pzdr