DYREKTOR RUDY

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez adas 2005-12-15, 8:56 pm

Cygan napisał(a):Tu zgadzam sie z Toba w całej rozciagłości Szeczgólnie w 2 ostatnich zdaniach. Ja jednak wiem gdzie zostały zakontowane te pieniadze i celowo wywołałem Cie do tablicy 8) Myślałem, że uzyskam odpowiedź z ust Twoich :)
NIE JEST MOIM CALEM JAKIEKOLWIEK DODATKOWE ZAMIESZANIE. POWTARZAM TO WCIĄŻ, MOIM CELEM I NIE TYLKO MOIM, LECZ CAŁEGO SERWISU, JEST PRÓBA ROZWIĄZANIA KONFLIKTÓW. PISANIE O PIENIĄDZACH NA PEWNO DO TAKICH NIE NALEŻY. JEST WIELE SPRAW O KTÓRYCH MOŻNA BY NAPISAĆ, ALE PO CO.
adas

Postprzez Cygan 2005-12-15, 9:02 pm

adas napisał(a):
Cygan napisał(a):Tu zgadzam sie z Toba w całej rozciagłości Szeczgólnie w 2 ostatnich zdaniach. Ja jednak wiem gdzie zostały zakontowane te pieniadze i celowo wywołałem Cie do tablicy 8) Myślałem, że uzyskam odpowiedź z ust Twoich :)
NIE JEST MOIM CALEM JAKIEKOLWIEK DODATKOWE ZAMIESZANIE. POWTARZAM TO WCIĄŻ, MOIM CELEM I NIE TYLKO MOIM, LECZ CAŁEGO SERWISU, JEST PRÓBA ROZWIĄZANIA KONFLIKTÓW. PISANIE O PIENIĄDZACH NA PEWNO DO TAKICH NIE NALEŻY. JEST WIELE SPRAW O KTÓRYCH MOŻNA BY NAPISAĆ, ALE PO CO.

Z całym szacunkiem, dla Ciebie, ale sam wywołałeś temat pieniedzy za transfer Uja. Ja też chciałbym widzieć koniec konfliktu KT - WR.
Cygan

Postprzez LucasUSA 2005-12-16, 12:25 am

Cygan napisał(a):Kol LucasUSA, czy jak tam w stanach do siebie mówicie :lol: :lol: (kolego, towarzyszu itp:)

Jak dla Ciebie moze byc "prosze Pana" albo bardziej z anglosaska "Sir"
:lol: :lol: :lol:

Cygan napisał(a):Z Pitrym próbowano przedłużyć kontrakt wczesniej, oczywiście, ale było to 2-3 miesiace wcześniej (tzn. przed czasem półrocznego wygaśnięcia kontraktu - chodzi o prawo Bosmana - jakbyś nie kumał) :lol: :lol: :lol:

Kumam, kumam, niech Cie glowa nie boli - poza tym nie jest to "prawo", a najwyzej precedens w sprawie Marca Bosmana, ktora rozstrzygnela sie przed Europejskim Trybunalem Sprawiedliwosci.

Cygan napisał(a):A skad wiem? Ano stąd, że jestem byłym wychowankiem klubu i znam tam parę osób, które przy piwku mówia to i owo.

Oooo, zebys Ty mnie przy piwku posluchal :lol: :lol: . Znasz taki tekst z Lady Pank - "zamki na piasku, gdy pelno w szkle"??

Cygan napisał(a):Oczywiscie, że cyt: "prawdziwe zycie to nie Championship Manager - tu nie ma save i load. " ale uczy to pewnych reguł obowiazujacych w piłkarskim świecie.

Oooo, z pewnoscia Championship Manager jest Biblia kazdego szanujacego sie dyrektora klubu czy trenera. :lol: :lol: :lol:

Cygan napisał(a):I na koniec mojego wywodu, życze wiecej pohamowania w ocenie naszych frustracji z za oceanu :lol: :lol: :lol:

A ja zycze koledze zeby sie "odstosunkowal" ode mnie, bo bedac wiernym kibicem Zaglebia przez wiele lat mam takie samo prawo do wyrazania swoich opinii, nawet zza oceanu, jak kazdy inny. Chocbym mieszkal na Grenlandii. A czasem zza oceanu widac sprawy w szerszej perspektywie :twisted: .

Pozdrowienia!
LucasUSA

Postprzez Cygan 2005-12-16, 12:49 am

LucasUSA napisał(a):
Cygan napisał(a):Kol LucasUSA, czy jak tam w stanach do siebie mówicie :lol: :lol: (kolego, towarzyszu itp:)

Jak dla Ciebie moze byc "prosze Pana" albo bardziej z anglosaska "Sir"
:lol: :lol: :lol:

Cygan napisał(a):Z Pitrym próbowano przedłużyć kontrakt wczesniej, oczywiście, ale było to 2-3 miesiace wcześniej (tzn. przed czasem półrocznego wygaśnięcia kontraktu - chodzi o prawo Bosmana - jakbyś nie kumał) :lol: :lol: :lol:

Kumam, kumam, niech Cie glowa nie boli - poza tym nie jest to "prawo", a najwyzej precedens w sprawie Marca Bosmana, ktora rozstrzygnela sie przed Europejskim Trybunalem Sprawiedliwosci.

Cygan napisał(a):A skad wiem? Ano stąd, że jestem byłym wychowankiem klubu i znam tam parę osób, które przy piwku mówia to i owo.

Oooo, zebys Ty mnie przy piwku posluchal :lol: :lol: . Znasz taki tekst z Lady Pank - "zamki na piasku, gdy pelno w szkle"??

Cygan napisał(a):Oczywiscie, że cyt: "prawdziwe zycie to nie Championship Manager - tu nie ma save i load. " ale uczy to pewnych reguł obowiazujacych w piłkarskim świecie.

Oooo, z pewnoscia Championship Manager jest Biblia kazdego szanujacego sie dyrektora klubu czy trenera. :lol: :lol: :lol:

Cygan napisał(a):I na koniec mojego wywodu, życze wiecej pohamowania w ocenie naszych frustracji z za oceanu :lol: :lol: :lol:

A ja zycze koledze zeby sie "odstosunkowal" ode mnie, bo bedac wiernym kibicem Zaglebia przez wiele lat mam takie samo prawo do wyrazania swoich opinii, nawet zza oceanu, jak kazdy inny. Chocbym mieszkal na Grenlandii. A czasem zza oceanu widac sprawy w szerszej perspektywie :twisted: .

Pozdrowienia!

Po pierwsze: nie mów do mnie kolego, bo pomysla, że my bracia , a tego bym nie zdzierżył.
Po drugie: Prawo Bosmana jest faktem!!! Nie ma mowy juz o precedensie; moze za ocean nie docierają takie newsy, ale to było około 2 lat temu!!!
Po trzecie: Przy piwku nie bedę Cie słuchał (i całe szczęsie), bo moje ulubione TYSKiE, byłoby tylko wywarem z rozmoczonych stóp!
Po czwarte: CM nie jest biblią, ale Rudy mógłby niekiedy pograć - moze cos sie nauczy?
Po piate: Jeśli myślisz, że z za ocenu widzisz lepiej - polecam conajmniej soczewki
Po szóste: nie pisz juz na forum do mnie, szkoda go zaśmiecać: czekam w razie czego na priv.
Cygan

Postprzez LucasUSA 2005-12-16, 1:20 am

Cygan napisał(a): Po pierwsze: nie mów do mnie kolego, bo pomysla, że my bracia , a tego bym nie zdzierżył.
Po drugie: Prawo Bosmana jest faktem!!! Nie ma mowy juz o precedensie; moze za ocean nie docierają takie newsy, ale to było około 2 lat temu!!!
Po trzecie: Przy piwku nie bedę Cie słuchał (i całe szczęsie), bo moje ulubione TYSKiE, byłoby tylko wywarem z rozmoczonych stóp!
Po czwarte: CM nie jest biblią, ale Rudy mógłby niekiedy pograć - moze cos sie nauczy?
Po piate: Jeśli myślisz, że z za ocenu widzisz lepiej - polecam conajmniej soczewki
Po szóste: nie pisz juz na forum do mnie, szkoda go zaśmiecać: czekam w razie czego na priv.

Po pierwsze primo :) sam zaczales sie "kolegowac" panie Cyganie.
Po drugie primo :) nie rozumiesz znaczenia slowa precedens. Wytlumaczylbym, ale czytajac dalsza czesc Twojej wypowiedzi, widze, ze nie warto. Popisales sie.
Pozdrowienia dla wszystkich, ktorzy majac odmienne zdanie, potrafia dyskutowac.

Wracajac do meritum - mysle, ze temat nalezaloby zakonczyc. Poczekajmy z ocena do rozpoczecia rozgrywek. A wtedy, jesli oczekiwania i obietnice nie beda spelnione, mozna wezwac p. Rudego na kibicowski "dywanik".
LucasUSA

Postprzez Cygan 2005-12-16, 1:38 am

LucasUSA napisał(a):
Cygan napisał(a): Po pierwsze: nie mów do mnie kolego, bo pomysla, że my bracia , a tego bym nie zdzierżył.

Po pierwsze primo :) sam zaczales sie "kolegowac" panie Cyganie.
Po drugie primo :) nie rozumiesz znaczenia slowa precedens. Wytlumaczylbym, ale czytajac dalsza czesc Twojej wypowiedzi, widze, ze nie warto. Popisales sie.
Pozdrowienia dla wszystkich, ktorzy majac odmienne zdanie, potrafia dyskutowac.

Wracajac do meritum - mysle, ze temat nalezaloby zakonczyc. Poczekajmy z ocena do rozpoczecia rozgrywek. A wtedy, jesli oczekiwania i obietnice nie beda spelnione, mozna wezwac p. Rudego na kibicowski "dywanik".

Myslałem,że dostanę elokwentna odpowiedź na post na priv, tak ja napisałem,ale widzę, że Cię na to nie stać, szkoda...
To Ty zacząłeś od :"kolego", nie ja - ja użyłem tego sarkastycznie. I tyle w tym temacie dla Ciebie...
Cygan

Postprzez mike79 2005-12-16, 10:29 am

No to z konfliktu na linii "nasz dyrektor" - trener, zrobił Nam się konflikt "międzynarodowy" LucasUSA kontra Cygan ;)
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Monti 2005-12-16, 6:23 pm

Na samym wstępie pragne zanzaczyć że wpisuja sie tutaj jako osoba mająca tą sama wiedzę jak wiekszość czytających newsy i forum a nie jako współautor serwisu mający jaieś poufne informacje. Na dobra sprawe nie wiem czy należałoby sie wpisywac w tym temacie czy może w temacie o trenerze, pewnie najrozsądniej byłoby załozyć temat "opinie o sondzie" ale nie ma sensu smiecić forum. Osobiście wydaje mi sie że zupełnie niepotrzebnie sonde na stronie wiele osób potraktowało jako personalna prube skonfrontowania trenera i dyrektora, a wydaje że chodzi o konfrontacje dwóch różnych pomysłów na osiągniecie tego samego celu.

Jeśli zadamy proste pytania np:
Czy lepiej inwestować w zawodników młodych i perspektywicznych czy tych u kresu kariery.

Czy pozwolić grać wiosną, pozwolić promować się zawodnikowi, który dzięki naszemu klubowi został dostrzeżony a teraz mówi głośno że chce grać w innym klubie po zakończeniu kontraktu.

Czy zgodzić się na podpisanie kontraktu z niektórymi wartościowymi piłakrzami, na poziomie pierwszoligowym jeśli gramy w 2 lidze.

Pewnie można by zadać jeszcze inne pozornie proste pytania z pozornie oczywistymi odpowiedziami. Jak gdybam na te pytania w ten sam oczywisty sposób jak podpowiada rozsądek odpowiedziałby dyrektor. Problem polega na tym że te pytania jak i sonda są umieszczone w pewnym kontekście. Chcemy awansowac w tym sezonie do 1 ligi.

Znowu gdybam ale na te same pytania trener odpowiedziałby nieco przekornie. Potrzebujemy juz teraz wartościowych doświadczonych piłkarzy choć oczywistym jest że nie pograją długo. Lepiej dać grać Przemkowi choćby tylko te pół roku (oby tylko grał dobrze i z zaangażowaniem) a potem krzyżyk na drogę. Chyba lepiej juz teraz pomyśleć o zatrzymaniu takich piłkarzy jak Teresa czy Hosić nawet jeśli trzeba będzie znaleźć juz teraz na ten cel jakieś pieniądze. Moim zdaniem a patrzac na wyniki sondy wydaje się że nie tylko moim te pozornie mało rozsądne odpowiedzi nabierają sensu.

Osobiście uważam że nie pora na rozsądne decyzje ale na skuteczne. Uważam ponadto że zbyt zostały rozbudzone nadzieje na awans i że tak na dobra sprawę nie ma podstaw by o takim awansie rozsądnie myśleć. Mimo to wierzę że awans jest możliwy potrzebne są jednak nadzwyczajne decyzje. Jak pokazuje sonda kibice awans pokładają w ręce trenera, moim zdaniem wiec należałoby trenera za ten awans lub jego brak rozliczyć. Ale żeby rozliczać należy dać mu pełną moc decyzyjna w ramach założonego budżetu oczywiście.

Na koniec jeszcze raz podkreślam że mój wpis opieram na tym co można wyczytac na stronie a postawione pytania to tylko moje być może błednie dostrzeżone miejsca w których moim zdaniem różni sie koncepcja dyrektora i trenera. Jeśli jednak mam racje to w zasadzie można zrozumieć tak dyrektora jak i trenera. Dytektor patrzy na rozwój w perspektywie wielu miesiecy a może i sezonów , trener ma przed sobą jeden oczywisty cel - awans.
Monti
Moderator

Postprzez gothblack 2005-12-16, 9:39 pm

asdf napisał(a):Najglupszy temat na tym forum, o debilnej sondzie to juz wogole szkoda gadac. Tak, z pewnoscia pan Rudy zlosliwie i na szkode Zaglebia nie kupuje tych zawodnikow ktorych chce trener. Nawet przez mysl mi nie przeszlo ze pewnie takie ma odgorne wytyczne od Wlochow :shock:

Ale zeby nie bylo: tak, wole koncepcje Wlochow. Wole Zaglebie przez 5 lat w czubie tabeli II ligi (rozwinac infrastrukture, znalezc sponsorow itp) niz jeden sezon dolowac w pierwszej i zbankrutowac.

No w tym zgadzam się w 100% nie ma sensu pchać się na siłę do I ligi przecież w tym kurniku nikt nam nie pozwoli grać w lidze....powoli budujmy zaplecze i drużynę,znajdźmy sponsorów i wtedy dopiero pchajmy się na salony....spójrzcie na GKS K-ce tam po takim ciosie potrafili sie podnieść i atmosfera jest wprost doskonała sponsorzy walą oknami i drzwiami miasto wykłada kasę i jest jakas przyszłość, a u nas....brak słów ....czekalśmy tyle to i poczekamy jeszcze trochę....,a co do Rudego to nie mam zdania...ponoć wykonuje polecenia Włochów,a jak oni nie chcą awansować to przecież nikt tego nie przeskoczy........
gothblack

Postprzez keff79 2005-12-17, 8:31 pm

U nas zwyczajem dyrektora Wojciecha Rudego, wokół transferów panuje zmowa milczenia - wszystko jest tajemnicą i to nam się udaje! :wink: - jesteśmy piłkarską zagadką piłkarskiej Europy (nawet o Heko maja więcej informacji) u nas tylko Zubana potrafią wycenić :

http://www.transfermarkt.de/index.html? ... erb_id=PL2

ps. Smuda oprócz Drzymonta chce też Grzyba, o którego transferze była mowa.. także możemy zapomnieć o kolejnym piłkarzu.. (Robak, Zeal, Grzyb..) ale jest jeszcze pare ciekawych nazwisk na listach transferowych 8)
keff79

Postprzez musztra 2005-12-30, 11:06 pm

http://www.sosnowiec.info.pl/modules/ne ... 016819b468

30.12.2005 Dyrektor Wojciech Rudy nadal w Zagłębiu

"(...) Dyrektor Rudy nie ukrywa, ze zaskoczyły go informacje, że ma pożegnać się ze stanowiskiem. - Skąd macie takie informacje?! O żadnej dymisji na razie nie myślę – podkreśla.

W dalszym ciągu otwarta jest sprawa transferu Pawła Drumlaka z Cracovii. Niewykluczone, że klub będzie się starał wypożyczyć piłkarza na najbliższe pół roku."

źródło: TOD: „Rudy nadal w Zagłębiu”, Gazeta Wyborcza
musztra

Postprzez Kamilsts 2006-03-02, 9:37 pm

:lol: Macie !
Kamilsts

Postprzez adas 2006-03-02, 9:41 pm

SŁUSZNIE KAMIL :)
adas

Postprzez Krzysztof15 2006-04-03, 11:13 am

Do Rudego:

TY pii...pii... pii... pii...pii... (cenzura).

i tyle w tym temacie :wink:

A na poważnie, ktoś, kto nie ma pojęcia o biznesie i nie potrafi nawet utrzymać małego sklepiku spożywczego
na Suchej nie powinien się brać za prowadzenie tak dużej firmy jaką jest klub piłkarski.
To, że ktoś, w przeszłości był dobrym piłkarzem (szacunek) nie oznacza jeszcze, że ma głowę do prowadzenia interesów. No, chyba że Włosi potrzebowali właśnie na to stanowisko klakiera i figuranta.

Mimo ostatnich taktycznych wpadek i wyników (moje zdanie) naszego trenera, to z tych dwóch ludzi, w pierwszej kolejności(i to już dawno), powinien odejść z klubu
właśnie RUDY, a nie TOCHEL.
Krzysztof15

Postprzez warchlak 2006-04-03, 1:58 pm

Rudy to tylko marionetka w łapach chciwych Włochów. jednakże on tez nie pozostaje bez winy bo wkońcu to on ma sprowadzać sponsorów i to on jest odpowiedzialny za podpisywanie umów z grajkami.
warchlak
Prowokator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna