TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez PTAQ84 2005-12-02, 4:03 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Jest rzecza wiadoma iz LUDOWY jest miejscem kultowym dla PILKI NOZNEJ w SOSNOWCU.

kolego Tadeuszu nie tylko w Sosnowcu, śmiem twierdzić że w całym Zagłębiu Dąbrowskim.
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez mathik 2005-12-02, 4:23 pm

wlasnie walsnie zgadzam sie z przedmowca 8)
mathik

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-12-02, 4:48 pm

Przepraszam - LUDOWY jest miejscem kultowym dla Zaglebia Dabrowskiego. Myslalem dobrze , napisalem gorzej - Przepraszam
Pozdrowienia
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez adas 2005-12-02, 5:22 pm

keff79 napisał(a):
Moja ocena wywiadu:
Adam 5+
Kazik 2=

:lol:

DZIĘKUJĘ ZA WYSOKĄ OCENĘ. STARAŁEM SIĘ UZYSKAĆ JAK NAJWIĘCEJ, GDYŻ SAM JESTEM BARDZO ZAINTERESOWANY W TEMACIE. W STYCZNIU ZORGANIZUJEMY SPOTKANIE KIBICÓW I WŁADZ NASZEGO KLUBU Z WŁADZAMI MIASTA.
adas

Postprzez ASTER 2005-12-03, 2:34 pm

Także przeczytałem wywiad z KG. Trzeba przyznać,że Adam zrobił kawał dobrej roboty! :)
Mam tylko do Ciebie pytanko: Czy prezydent to mówił z pamięci czy kukał na kartki (patrz czasami czytał)?
Chętnie bym poszedł na to spotkanko z władzami Sosnowca. Mam nadzieje,że do niego dojdzie, wpuszczą nas i będzie to dialog, a nie pierd... farmazonów radnych.
Pytań będzie wiele, sądzę,że sie o to postaramy.

A co do YOSKHI: rozśmieszyłeś mnie brachu tym stwierdzeniem :wink: , pozdro.
ASTER

Postprzez adas 2005-12-04, 10:07 am

ASTER napisał(a):Czy prezydent to mówił z pamięci czy kukał na kartki (patrz czasami czytał)?
Chętnie bym poszedł na to spotkanko z władzami Sosnowca. Mam nadzieje,że do niego dojdzie, wpuszczą nas i będzie to dialog, a nie pierd... farmazonów radnych.
Pytań będzie wiele, sądzę,że sie o to postaramy.

PREZYDENT MÓWIŁ W 100% Z GŁOWY. WPRAWDZIE SIEDZIAŁ Z NAMI RZECZNIK URZĘDU, ALE PRAKTYCZNIE SIĘ NIE ODZYWAŁ. CO DO SPOTKANIA TO ODBĘDZIE SIĘ NA PEWNO, A INFORMACJA ZOSTANIE OGŁOSZONA NA STRONIE GŁÓWEJ NASZEGO SERWISU.
adas

Postprzez keff79 2005-12-05, 10:48 am

"Tymczasem karkołomny pomysł na załatanie dziury w budżecie Świtu mają władze Nowego Dworu. Chcą sprzedać maszty oświetleniowe. Oddano je do użytku w marcu 2004 roku. Kosztowały 2 mln 300 tysięcy złotych, a teraz są do kupienia... za 600 tysięcy."

'Życie Warszawy"

No nawet za 700 tys. to jest okazja.. - smutne to że na biedzie Świtu można się dorobić oświetlenia ale w końcu to jest decyzja klubu, a nie licytacja komornika, może warto ruszyć w Polske.. w końcu Prezydent Górski mówił że mają specjalną grupę ds. stadionu.. i brali taką możliwość pod uwagę, że gdzieś kiedyś ktoś może coś demontować i sprzedać. A więc do dzieła...[/b]
keff79

Postprzez Przemek26 2005-12-07, 8:12 am

Śląski Związek Piłki Nożnej nagrodził kierowników ds. bezpieczeństwa

Wojciech Todur 05-12-2005 , ostatnia aktualizacja 05-12-2005 20:00

Stadion jest dla nich niczym miasteczko na Dzikim Zachodzie. Z władzą równą szeryfom dbają o bezpieczeństwo kibiców.

Śląski Związek Piłki Nożnej nagrodził wczoraj trzech kierowników bezpieczeństwa, który pracują na śląsko-zagłębiowskich stadionach.

Działacze wybierali najlepszych spośród setek kandydatów - od ekstraklasy po społeczników pracujących w A-klasie.

- Braliśmy pod uwagę wiedzę, zaangażowanie, kulturę osobistą, a także warunki, w jakich muszą pracować. Nie muszę chyba przypominać, że są też stadiony, gdzie o zapanowanie nad emocjami kibiców jest szczególnie trudno - uzasadniał Krzysztof Smulski, przewodniczący Wydziału ds. Bezpieczeństwa na Obiektach Piłkarskich.

Wyróżnionych zostało trzech kierowników: Jerzy Wilk ze Szczakowianki Jaworzno, Zenon Wieczorek z Zagłębia Sosnowiec i Jerzy Kmieć z Piasta Gliwice. - Fajnie, że ktoś docenił naszą pracę - uśmiechał się Wilk.

Kmieć i Wilk wiedzą, jak zapanować nad rozemocjonowanym tłumem kibiców - praktykę zdobywali, pracując w policji. Kmieć nadal zarządza też firmą ochroniarską. - To niezwykle wyczerpująca praca. Po meczu czuję się jak dętka. Nie mam na nic sił - podkreślał.

Wieczorek - na co dzień nauczyciel w katowickiej szkole dla dzieci niesłyszących - doświadczenie zdobywał na stadionie. - Pracuję z kibicami już od sześciu lat. To niezwykle odpowiedzialne zajęcie. Zdarza się, że jestem na stadionie już pięć, sześć godzin przed meczem. Sprawdzam wszystko! Także czy chuligani nie chcą mnie przechytrzyć i nocą nie wnieśli na stadion niebezpiecznych narzędzi - tłumaczył.

Kmieć, który jest kierownikiem na stadionie Piasta od 18 miesięcy, najtrudniejsze chwile przeżył kilka tygodni temu, gdy na gliwicki stadion przyjechała Polonia Bytom i jej kibice. - Obserwator PZPN-u zapisał w protokole, że nie wszystko było w porządku. Poczułem się, jakbym stracił samobójczego gola - wzdychał.

Trójka dzielnych szeryfów nieraz stanęła oko w oko z rozszalałym tłumem. Wieczorek najgorzej wspomina drugoligowy mecz Zagłębia z Lechem Poznań. - Na Ludowy przyjechali też wtedy kibice warszawskiej Legii [zaprzyjaźnieni z fanami Zagłębia - przyp. red.]. Nasi zachowywali się spokojnie, ale tamci... Mieli ze sobą piłki do metalu, chcieli nimi podpiłować ogrodzenie. Gdy podbiegłem do kraty, żeby je im wyrwać, złapali mnie za ręce i przyciągnęli do ogrodzenia. Bałem się, że mi utną ręce - śmieje się dziś Wieczorek.

Wilk najbardziej przeżył mecz Szczakowianki z Wisłą Kraków. - Chociaż przy budowie stadionu korzystaliśmy z rad policjantów, okazało się, że ogrodzenia oddzielające kibiców obu drużyn są za słabe. Kraty łamały się jak zapałki - wspomina.

Wilk nie zawahał się też, gdy trzeba było zerwać z płotu "zakazaną" flagę, która przedstawiała trupią czaszkę na czarnym tle. - Chuligani krzyczeli mi w twarz, że pożałuję. Żaden ochroniarz nawet nie chciał do nich podejść. Zrobiłem to, bo taki jest mój obowiązek. Nie bałem się. Po meczu emocje szybko mijają. Kibice zapominają - wyjaśniał.

Dzielni kierownicy otrzymali za wzorowe wykonywanie obowiązków pamiątkowy list, monografię Śląskiego Związku Piłki Nożnej oraz... Poradnik Kierownika Bezpieczeństwa. - Uczyć trzeba się przez całe życie - śmiał się Smulski.
Przemek26

Postprzez cyfron24 2005-12-07, 10:00 am

O bezpieczeństwie na stadionie Szczakowianki, to powinien się wypowiedzieć pan Pikuta... Ciekawe, czy przyznałby im nagrodę... :lol:
cyfron24
Żółta kartka

Postprzez keff79 2005-12-07, 11:11 am

Prezydent Górski mówi w wywiadzie: "Oświetlenie to jest minimum wydatek czterech milionów, który w tej chwili nie jest konieczny" ..a ja sobie myśle że ten wydatek prędzej czy później trzeba będzie ponieść, a skoro teraz jest okazja wydać 600 tys., a nie 2 - 4 mln to posłałem emila do Urzędu i Prezydenta :lol: "czekam na odpowiedź..", a może niech ktoś wychyli się przez okno i napisze czy słupy na "Ludowym" już stoja :wink:
keff79

Postprzez MarcelZS 2005-12-07, 11:47 am

Stoją 4 słupy:

- 1 Słup - Dyrektor Rudy - co nic nie może
- 2 Słup - Włosi - on mogą, ale tylko rocznie 5,5 mln - więcj nie chcą dać,
- 3 Słup - UM+Prezydent - oni znowu by dali, ale mogą bo to niech grunty,
- 4 Słup - To my kibice - my zawsze chcemy i możemy, tylko jakoś nie wychodzi z dopingiem i frekwencją.

W każdym razie z żadnego z tych 4 słupów światła na miarę ekstraklasy nie widać.
MarcelZS

Postprzez Strooś 2005-12-07, 2:18 pm

No trochę się ubawiłem czytając post MarcelSZ. Ale tak na poważnie to za te 5,5 miliona co dają Włosi to mogliby sobie kupić klub w Ekstraklasie, bo tyle (a może nawet nie) kosztuje Górnik Z. lub Polonia W. Tak więc bądzmy wdzięczni Włochom!
Strooś

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-12-08, 1:58 pm

Dzisiejsze 90 minut - informuje W ZIELONEJ GORZE BEDZIE NOWOCZESNY STADION - NO COMMENTS
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez zgredos 2005-12-08, 3:30 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Dzisiejsze 90 minut - informuje W ZIELONEJ GORZE BEDZIE NOWOCZESNY STADION - NO COMMENTS
Pozdrawiam
Tadeusz

Może kiedyś powstanie w Zielonej Górze nowoczesny stadion narazie to są tylko plany. W Sosnowcu też były plany budowy nowoczesnego SZD i...na planach skończyło się. Problem z brakiem stadionu ma nie tylko Sosnowiec, stadionu nie ma stolica 40 mln kraju !!! i kilka dużych miast (m.in.Wrocław, Gdańsk, Białystok)
zgredos

Postprzez Fan 2005-12-08, 5:08 pm

A jak wybuduja to Ptak, Stasiak czy inny typek przeniesie sobie tam jakas druzyne i w ten sposob Zielona bedzie miala 2 lub 1 lige :D
Fan
Working Class

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna