przez Krawiec 2003-07-26, 10:16 am
ZDOBĘDZIE EKSTRAKLASĘ
Marcin Lachowski podpisał wczoraj kontrakt z Z.S. Młody napastnik jest cenionym zawodnikiem na futbolowej giełdzie , swego czasu miał już wstępny kjontrakt z Lechem Poznań. Menadżer zamieszał jednak zawodnikowi w głowie , namówił go do podjęcia treningów w Polonii Warszawa i z występów w ekstraklasie nic nie wyszło . Teraz jednak "Lacha" wierzy , ze za trzy lata osiagnie swój upragniony cel.
-Zagłebie to bardzo dobrze poukładany klub, chyba nie muszę niczego mówić, wszyscy w środowisku wiedzą ,że w Sosnowcu nie brakuje niczego, by stworzyć zespół z najwyższej półki - mówi Lachowski.
- Zagłębie gra jednak w 3 lidze , a pan chce do pierwszej...
- Trochę jeszcze poczekam , ale cierpliwosć na pewno sie opłaci . Wiem ,ze zagłębie chce na stulecie klubu awansować do ekstraklasy. Wierzę ,że zostanie to zrealizowane.
-To zostały panu trzy sezony .
-Gdybyśmy awansowali dwa razy z rzędu, to cel zostanie osiągniety rok przed czasem , ale zawsze trzeba dać sobie rok luzu na jakieś nieprzewidziane okoliczności.
- Które to już pana podejście do Zagębia?
-Drugie, a moze nawet trzecie. Za pierwszym razem pytał o mnie trener F.Krótki , z którym pracowałem w Opolu. Obecny szkoleniowiec czyli K.Tochel , namawiał mnie po raz drugi.Powiem tylko ,ze juz dawnio chciałem trafić do Zagłębia , ale zawsze coś stawało na przeszkodzie.
-Teraz trafił pan do Sosnowca , choć kusił pana Piast G.
-a od kogo pan to wie?
Taką informację przekazał mi terener Piasta , Józef Dankowski.
-No to powiem ,ze Piast faktycznie kusił . Tyle tylko ,ze gliwicki klub działał mało konkretnie i obawiałem się ,ze może dojsc do przepychanek . Odra miał prawa do mojego transferu i z tego skorzystałem . Na szczęście Zagłębie poszło na ugodę i obie strony szybko ustaliły korzystne dla mnie rozwiązania - zakończył Lachowski.
źródło: Tempo
hmm... brzmi optymistycznie.
Ps. Niestety nie moge zwolnić sie z pracy. Myślę , że ktoś napisze jak zaprezentowały się nasze nowe nabytki w sparingu z dospelem.