WZMOCNIENIA ZAGŁĘBIA ???

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez bankier 2003-07-24, 9:52 pm

widze, że wielu z Was ma ochotę zobaczyć sosnowiecką drużynę w akcji w sobotę :) może więc spotkamy sie i wspólnie podyskutujemy o grze Zagłebia - a potem napijemy sie browarka w knajpce "na treningowych"?

ps. propozycja nieformalna! :)))

pozdro!
bankier

Odpowiedź dla Bankiera

Postprzez Gość 2003-07-24, 10:02 pm

Jestem za! Po meczu "na treningowych".
Gość

Postprzez Sadek 2003-07-24, 10:40 pm

bankier napisał(a):widze, że wielu z Was ma ochotę zobaczyć sosnowiecką drużynę w akcji w sobotę :) może więc spotkamy sie i wspólnie podyskutujemy o grze Zagłebia - a potem napijemy sie browarka w knajpce "na treningowych"?

ps. propozycja nieformalna! :)))

pozdro!

Dobry pomysł ale jestem za młody i mnie olejecie :cry:
Sadek
dj. transfer

Postprzez Leyton 2003-07-24, 11:21 pm

Franz napisał(a):Racja chłopaki teraz szczególnie w drugiej linii będzie duża rywalizacja, co napewno wyjdzie na dobre :) nie wiem tylko co z bramkarzem bedzie przy kontuzji Grzesia Kurdziela :( w sobote bedzie trzeba zobaczyc co zaprezentuje ten nowy nabytek :/

Ten nowy nabytek to ja już widziałem w ubiegłą sobotę w Będzinie w meczu z Radomskiem i nie wiedziałem: śmiać się czy płakać. Dobrze, że w lidze będziemy raczej atakować niż się bronić i dzięki temu bramkarz może będzie miał "plażę" :D
Leyton

Postprzez Krawiec 2003-07-26, 10:16 am

ZDOBĘDZIE EKSTRAKLASĘ
Marcin Lachowski podpisał wczoraj kontrakt z Z.S. Młody napastnik jest cenionym zawodnikiem na futbolowej giełdzie , swego czasu miał już wstępny kjontrakt z Lechem Poznań. Menadżer zamieszał jednak zawodnikowi w głowie , namówił go do podjęcia treningów w Polonii Warszawa i z występów w ekstraklasie nic nie wyszło . Teraz jednak "Lacha" wierzy , ze za trzy lata osiagnie swój upragniony cel.
-Zagłebie to bardzo dobrze poukładany klub, chyba nie muszę niczego mówić, wszyscy w środowisku wiedzą ,że w Sosnowcu nie brakuje niczego, by stworzyć zespół z najwyższej półki - mówi Lachowski.
- Zagłębie gra jednak w 3 lidze , a pan chce do pierwszej...
- Trochę jeszcze poczekam , ale cierpliwosć na pewno sie opłaci . Wiem ,ze zagłębie chce na stulecie klubu awansować do ekstraklasy. Wierzę ,że zostanie to zrealizowane.
-To zostały panu trzy sezony .
-Gdybyśmy awansowali dwa razy z rzędu, to cel zostanie osiągniety rok przed czasem , ale zawsze trzeba dać sobie rok luzu na jakieś nieprzewidziane okoliczności.
- Które to już pana podejście do Zagębia?
-Drugie, a moze nawet trzecie. Za pierwszym razem pytał o mnie trener F.Krótki , z którym pracowałem w Opolu. Obecny szkoleniowiec czyli K.Tochel , namawiał mnie po raz drugi.Powiem tylko ,ze juz dawnio chciałem trafić do Zagłębia , ale zawsze coś stawało na przeszkodzie.
-Teraz trafił pan do Sosnowca , choć kusił pana Piast G.
-a od kogo pan to wie?
Taką informację przekazał mi terener Piasta , Józef Dankowski.
-No to powiem ,ze Piast faktycznie kusił . Tyle tylko ,ze gliwicki klub działał mało konkretnie i obawiałem się ,ze może dojsc do przepychanek . Odra miał prawa do mojego transferu i z tego skorzystałem . Na szczęście Zagłębie poszło na ugodę i obie strony szybko ustaliły korzystne dla mnie rozwiązania - zakończył Lachowski.

źródło: Tempo

hmm... brzmi optymistycznie.

Ps. Niestety nie moge zwolnić sie z pracy. Myślę , że ktoś napisze jak zaprezentowały się nasze nowe nabytki w sparingu z dospelem.
Krawiec

Postprzez Gigaland 2003-07-26, 10:35 am

wzmocnienia Zagłębia???

raczej: wzmocnienia Zagłębia !!!

jestem pod wrażeniem letnich transferów i polityki kadrowej:
- Bugaj, Lachowski, Twardawa(wykup karty), Ujek(przedłużenie kontraktu), Rak - to największe hity. do tego kilku perspektywicznych młodziaków
- nie szasta się pięniędzmi,
- nie podpisuje się co najwyżej jednorocznych kontraktów z piłkarzami z tzw. "nazwiskiem", którzy później okazują się nic nie warci (patrz: Lubin),
- podpisuje się kontrakty z solidnymi piłkarzami na dłuższy okres (np. Twardawa na 3 lata),
- powstało bezpośrednie zaplecze drużyny w postaci II zespołu (będzie gdzie przesuwać zawodników nie przykładających się do gry :) )

jestem przekonany, że te letnie transfery będą najlepsze od kilku lat

oby...
Gigaland

lachowski dobry ale na 3 lige

Postprzez oks odra fans 2003-07-26, 11:56 am

moim skromnym zdaniem lachowski przyda wam się jedynie w 3 lidze,całe opole zapamietało go bardzo dobrze po bardzo słabiutkich występach w 2 lidze po których odra poleciała do 3 ligi,faktycznie strzelił w zeszłym sezonie pare ważnych bramek ale na 2 lige to on jest za słaby ,spytajcie ujka to wam może powie jak jebał sytuacje że aż do ni ego przestawali wogóle podawac ,ale ten lamus i tak wam nie przeszkodzi w awansie bo skręciliście mocną ekipe,ale jego marzenia o extraklasie to mazenia ściętej głowy hehheh,sami się przekonacie wkrótce,
pozdro zagłębiaki i życze powodzenia
oks odra fans

Postprzez Gigaland 2003-07-26, 1:10 pm

pamiętajmy, że Lachowski jest jeszcze młodym zawodnikiem. Ma czas na rozwój. Miejmy nadzieję, że nabierze doświadczenia i będzie istotnym wzmocnieniem nie tylko w 3 lidze.
Gigaland

wzmocnienia Zagłębia

Postprzez Gość 2003-07-26, 5:11 pm

Po dziszejszym sparingu z gks uważam że transfer Lachowskiego był dobrym posunięciem. Dodrze prezentował się Malinowski, Bugaj zmarnował 2 setki jak tak dalej pójdzie to wzmocnienia z jego strony nie będzie tyle to i Karol umiał. Zdecydowanie najsłabiej grała obrona doświadczeni Drzymi i Teresa mniej niż zero.
Gość

Postprzez olo69 2003-07-26, 8:54 pm

do goscia z Odry- jak pamietam o Ujku też pisaliscie, że jest królem sparingów kiedy przechodził do Zagłebia, okazało sie, że był tutaj najlepszym zawodnikiem, po dzisiejszym sparingu z gksem uważam, że to Lachowski był najlepszy dzisiaj (kilka naprawdę dobrych zagrań świadczacych o tym,że wie o co chodzi podczas gry w piłkę), do tego dochodzi dobra gra Malinowskiego(zyczenia z okazji wczorajszych urodzin) przy okazji Skrzypek przypomniał sobie jak się wozi frajerów na prawej stronie i Łuczywek zaczął się szybciej ruszać - tak trzymać
do autorów strony- ile lat ma Chwalibogowski czy jeszce łapie się jako tzw.junior?
olo69

Postprzez krzysiu 2003-07-26, 9:12 pm

olo69 napisał(a):ciach...
do autorów strony- ile lat ma Chwalibogowski czy jeszce łapie się jako tzw.junior?

nie lapie sie. rocznik 1982, a wiec o rok za stary
krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

Postprzez Gość 2003-07-27, 2:13 pm

Po meczu z Gieksą mogę powiedzieć że przednie formacje mamy. Mogliby jeszcze poprawić skuteczność ale nie powinno być źle. Natomias boję się że Krzysiu Tochel zapomniał o tyłach. Obrona popełniała takie błędy że aż strach. Mam nadzieję że ta formacja się zdąży zgrać do rozpoczęcia ligi i nie będziemy tracić głupich bramek.

Im bliżej rozgrywek tym lepsze transfery. A na początku tak narzekaliśmy na politykę transferową klubu. Tylko tak dalej a awans będzie nasz!

Pozdro!
Gość

Postprzez kwachu 2003-07-28, 2:44 pm

Po tak obiecujących zakupach oraz po sobotnim spraingu dotarło do mnie odpiero jak bzdetnym jest przepis o 2 młodzieżowcach... W sumie to przez ten przepis będziemy trochę osłabieni, bo nie będą mogli grać wszyscy najlepsi... Mam pytanie - kto z obecnej kadry podchodzi pod wiek młodzieżowca? (Drzymont? Bogacz?) Jak ktoś wie proszę o info!
kwachu

Postprzez Władek 2003-07-28, 3:01 pm

kwachu napisał(a):Mam pytanie - kto z obecnej kadry podchodzi pod wiek młodzieżowca? (Drzymont? Bogacz?) Jak ktoś wie proszę o info!

Z podstawowych zawodników "łapie" się tylko P. Stemplewski i B. Bogacz
Władek

Postprzez Gość 2003-07-28, 7:02 pm

Władek napisał(a):
kwachu napisał(a):Mam pytanie - kto z obecnej kadry podchodzi pod wiek młodzieżowca? (Drzymont? Bogacz?) Jak ktoś wie proszę o info!

Z podstawowych zawodników "łapie" się tylko P. Stemplewski i B. Bogacz

I jeszcze Stolpa z Koźmińskim
Gość

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna