Jagiellonia Białystok - Zagłębie Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez slawojka 2005-11-16, 9:37 am

Marek S. napisał(a):Czy Wy wszyscy "kibice" pamietacie rok 1991 i baraz z Jagiellonią o I ligę ?

Pamiętam, dobrze pamiętam. Piękne wspomnienia, ale... co one mają wspólnego z dziesiejszością? :shock: Marek, to było 14 lat temu ???? Czy chociaż jedna osoba będąca teraz w Zagłębiu brała udział w tym wydarzeniu? Mało tego, powiem, że większość z tych którzy teraz "dbają" o nasze barwy nie ma pojęcia o tym co działo się w 1991 roku!
A obecne realia są całkowicie inne! Gramy z meczu na mecz coraz gorzej, dodatkowo brak filara obrony Hosić'a nie pozwala mi być optymistą. W ubiegłym sezonie jechaliśmy do Białego także z nastawieniem na zwycięstwo. Wróciliśmy z 4-bramkowym bagażem. Nie idzie nam, cholera nie idzie! A ileż można się karmić nadzieją i wiarą w "cuda"? Myślisz, że jak ja tu w euforii napiszę że napewno wygramy, bo "gramy o awans" ( :? ) to podbuduję ducha piłkarzy? Tak jak podbudowałem przed Widzewem, Polkowicami, KSZOkami, Piatsem i ŁKS-em? Najwyższa pora przestać słodzić naszym gwiazdorom. Trzeba po męsku opierdolić, a jak to nie pomoże to wypierd... (ale nie seksualnie :wink: )
Jak pisałem w typerze - 4:0 i "powtórka z rozrywki".
P.S. I jeszcze jedno. Kochać Zagłębie i wiara w sukces Zagłebia wcale nie idą w parze.
slawojka

Postprzez Tomano 2005-11-16, 9:45 am

dostanemy po glowach i to ostro, piatka lub szostka w plecy :roll:
Tomano
Adventure Group

Postprzez UK 2005-11-16, 9:51 am

:( Pachnie wygraną wysoką gospodarzy. Jaga będzie chciała odbić sobie mecz ostatni. Jak będą grali swoje :D to nie powinno być źle - myśle, że ostatni wynik w Białymstoku się nie powtórzy :twisted: . ŁKS wygrał w Białymstoku z Jagiellonią, bodajże 0:2.
UK

Postprzez ALOSZA 2005-11-16, 10:18 am

Powiem krótko....4-2 dla Zagłębia. Jagiellonia nawet nie "piśnie".
ALOSZA
Żółta kartka

Postprzez mike79 2005-11-16, 10:18 am

Po tym co piszą i mówią tu i tam można wywnioskować że ten mecz rozstrzygnie o losach kilku piłkarzy, może trenera, może stadionu...
Zobaczymy CO JEST WARTA TA DRUŻYNA grając w niepełnym składzie i będąc w średniej dyspozycji

NAPRZÓD ZAGŁĘBIE ... !!!!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-11-16, 11:17 am

Ostatni mecz ostatniej szansy aby utrzymac sie w czolowce. Ostatni mecz dla nie ktorych pilkarzy. I najgorsze jest to, ze moze byc to ostani mecz trenera K.Tochel jesli Wlasciciel zaakceptuje nie sportowy tryb zycia pilkarzy.
Rozwiazanie umowy o prace z KT to najgorsze rozwiazanie z mozliwych. Nie ma w tej chwili na RYNKU TRENERSKIM lepszych trenerow, mlodszych trenerow, a wiec KTO ? T.TOCHEL TYLKO.
Jezeli druzyna tego meczu nie wygra to moze byc koncem DRUZYNY - PILKARZY - I LIGI - TRENERA - STADIONU.
Czy to o czym normalni KIBICE wiedza, Czy to do pilkarzy, dzialaczy nie dociera o co idzie gra ? A moze to tak musi byc jak u Greka Zorrby.
Pilkarze ZAGLEBIA jutro pojada do Bialegostoku, to bedzie wyjazd najwazniejszy od wielu lat dla pikarzy, druzyny i Klubu.
Czy Zaglebie wygra to spotkanie - BARDZO TEGO CHCE, WSZYSTKIM SERDECZNIE ZYCZE ZWYCIESTWA W BIALYMSTKU.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Marpic 2005-11-16, 11:45 am

Wszyscy mówicie ze to mecz ostatniej szansy dla niektórych piłkarzy, a w cale tak nie jest Pan Tochel już od kilku kolejek zapewne ma już nazwiska tych 5-6 piłkarzy którzy nas na szczęście opuszczą zimą.
Co do stadionu to ja w tej kwestii jestem spokojny stadion bedzie remontowanyna 200% i nie martwiłbym się też o oświtlenie.Zobaczycie czas pokaże.
Marpic

Postprzez almot 2005-11-16, 12:22 pm

Wierze, ze zwyciestwo bedzie, po zacietej grze- 0.1 ! :)
almot

Postprzez Wally 2005-11-16, 1:10 pm

Ale Jagiellonia wtedy jeszcze powiedzmy, że była w formie, a KSZO po zwycięstwie nad nami pewnie pokonało Lechię w Gdańsku, to jest solidny zespół może im akurat mecz nie wyszedł wtedy. Jagiellonia w ostatnich 5 meczach zdobyła tyle samo punktów, co Zagłębie! Obydwa zespoły zdobyły 7 pkt na 15 możliwych, więc nie pieprzcie, że taka róznica klas jest między naszymi zespołami. Aw tamtym sezonie 4:0 z Jagiellonią było, bo Jaga miała passę zwycięstw, a Zagłębie "płaciło frycowe" jako beniaminek ze słabym składem. Pogadamy po meczu, jak to powiedział Twari.
Wally

Postprzez Monti 2005-11-16, 1:12 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Ostatni mecz ostatniej szansy aby utrzymac sie w czolowce. Ostatni mecz dla nie ktorych pilkarzy. I najgorsze jest to, ze moze byc to ostani mecz trenera K.Tochel .....

A jeśli jest tak że jet mecz ostatniej szansy albo dla niektórych piłkarzy albo dla Tochela ?
Monti
Moderator

Postprzez krzysztof 2005-11-16, 1:28 pm

Monti napisał(a):
Tadeusz Wisniewski napisał(a):Ostatni mecz ostatniej szansy aby utrzymac sie w czolowce. Ostatni mecz dla nie ktorych pilkarzy. I najgorsze jest to, ze moze byc to ostani mecz trenera K.Tochel .....

A jeśli jest tak że jet mecz ostatniej szansy albo dla niektórych piłkarzy albo dla Tochela ?

Chyba chciałeś napisać "mecz ostatniej szansy dla niektórych piłkarzy i dla Tochela" taką opcję też należy brać pod uwagę - gdy Motto zmieni cele na rundę wiosenną.
Byłoby to najgorsze dla nas rozwiązanie.
krzysztof

Postprzez Monti 2005-11-16, 1:35 pm

Napisałm tak jak chciałme nie "i" tylko "albo albo", może jest tak ze odejście Tochela będzie na naręke, niektórym. Zawsze to nowy trener może mieć inne zdanie , poza tym zanim sie rozezna ile kto wart to następny sezon minie. Inna sprawa że skłąd na Jage ustali trener a nie piłkarze. Moim zdaniem K.Tochel niepotrzebnie jeszcze przed zakończeniem jesieni ogłosił wszem i wobec że chce zmienić nawet 11 piłkarzy w kadrze. Chyba ze ta zapowiedź to był "kij" a w zamadrzu ma jeszcze "marchewke". Jeśli policzymy a tak mi wychodzi po odjęciu juniorów, bo nie o nich mówi chyba trener, że w kadrze mamy 20 piłkarzy to łątwo wyliczyć że tak czy tak na boisku z Jagą pojawią sie przynajmniej dwaj piłkarze, którym groxi odejście. ja twierdze że wcale nie musi być tak że zagrają lepiej niż potrafią po to żeby przekonac do siebie trenera.
Monti
Moderator

Postprzez musztra 2005-11-16, 2:42 pm

Ten mecz ułoży się wedug mnie następująco
:arrow: 1 - wygramy po walce nie wielką różnicą bramek
:arrow: 2 - przegramy wysoko 5/6-0

Oby sprawdził się pierwszy wariant.
musztra

Postprzez luks 2005-11-16, 2:42 pm

Po ostatnich meczach w wykonaniu naszych kopaczy straciłem złudzenia co do korzystnego wyniku w Białymstoku. Mój typ 3:0 dla Jagi. :cry:
A po meczu mam nadzieję, że w klubie zagrzmi!!! (Mam cichą nadzieję na utratę stanowiska przez dyr. Rudego i paru kopaczy :evil: )
luks

Postprzez zgredos 2005-11-16, 2:44 pm

Monti napisał(a):. Moim zdaniem K.Tochel niepotrzebnie jeszcze przed zakończeniem jesieni ogłosił wszem i wobec że chce zmienić nawet 11 piłkarzy w kadrze.

W dzisiejszym Sporcie pisze że trener Tochel myśli o wymianie 4-5 piłkarzy
zgredos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna