Przemek Pitry !!!!!!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Soyer 2005-10-26, 9:21 am

Nie pamiętam dokłądnie ale z Lachą chyba tak nei do końca. Sprawa o przejściu była rozważana przed sezonem, więc do końca jego kontarktu jeszcze było daleko. Dyrektor Rudy wysłał oficjalne pismo do Zarządu Korony, że Lacha w żadnym wypadku nie jest na sprzedaż. Inna jest sytuacja kiedy zawodnikowi do końca kontraktu pozostaje sześć miesięcy.
Ale jak piszesz - oby to było tylko pompowanie balonu przez media.
Soyer
Moderator

Postprzez krzysztof 2005-10-26, 10:09 am

twari napisał(a):Co do Pitrego - jesli nie problemem jest kasa to pewnie chodzi o dlugosc kontraktu! Ale mysle ze dogadaja sie jakos! Pitry zapewne chce grac w ekstraklasie! I zapewne woli w Zagłębiu majac pewne miejsce w skladzie niz w Legii gdzie wisi ryzyko grzania lawki! Ale nie ma pewnosci ze awansujemy i o to glownie chodzi...
Ale spokojnie - jeszcze nikt nie odszedl! :)

Przecież w kontrakcie można zawierać różnego typu klauzule. Można np. dać zawodnikowi możliwość odejścia jeśli nie awansujemy w tym sezonie do pierwszej ligi.

Także nie wiem z czym są takie problemy w podpisaniu kontraktu.
krzysztof

Postprzez gruby 2005-10-26, 10:48 am

Dzisaj w Fakcie jest artukuł o Przemku Pitrym od oto kila ważniejszych informacji z tego artykułu:

-jak mówi sam Przemek wiele gazet umiesciło go już w innych klubach,lecz on sam jest dalej zawodnikiem Zagłębia i z tym klubem chce zadebiutować w 1 lidze

-menedżer Przemka pan Bolek zapewnia iż ciągle trwają rozmowy z zarządem Zagłębia i zapewnia iż z żadnym innym klubem nie prowadzi rozmów

-prezes Rudy jest troche zawiedziony tymi przedłużającymi się rozmowami gdyż Zagłębie buduje drużyne na ekstraklasę,chcieliby wiedzieć na czym stoją

-trener Tochel nie wierzy w to że zimą odejdzie Przemek,gdyż Zagłębie walczy o awans,zaś z drugiej strony uważa że jeśli by doszło do sprzedaży Przemka to klub mógłby dobrze zarobić

-nieoficjalnie się mówi iż jeśli Zagłebie awansuje to Przemek podpisze nowy kontrakt

-zaś trener Legii pan Wdowczyk mówi że planuje zimą sprowadzić kilki młodych piłkarzy z Pitrym na czele
gruby

Postprzez Soyer 2005-10-26, 10:55 am

gruby napisał(a):

-jak mówi sam Przemek wiele gazet umiesciło go już w innych klubach,lecz on sam jest dalej zawodnikiem Zagłębia i z tym klubem chce zadebiutować w 1 lidze

-menedżer Przemka pan Bolek zapewnia iż ciągle trwają rozmowy z zarządem Zagłębia i zapewnia iż z żadnym innym klubem nie prowadzi rozmów

I dobrze. Przemek chce zostać. Niech sie teraz pan Bolek dogada z klubem i będzie ok
Soyer
Moderator

Postprzez Cygan 2005-10-26, 12:45 pm

krzysztof napisał(a):
twari napisał(a):Co do Pitrego - jesli nie problemem jest kasa to pewnie chodzi o dlugosc kontraktu! Ale mysle ze dogadaja sie jakos! Pitry zapewne chce grac w ekstraklasie! I zapewne woli w Zagłębiu majac pewne miejsce w skladzie niz w Legii gdzie wisi ryzyko grzania lawki! Ale nie ma pewnosci ze awansujemy i o to glownie chodzi...
Ale spokojnie - jeszcze nikt nie odszedl! :)

Przecież w kontrakcie można zawierać różnego typu klauzule. Można np. dać zawodnikowi możliwość odejścia jeśli nie awansujemy w tym sezonie do pierwszej ligi.

Także nie wiem z czym są takie problemy w podpisaniu kontraktu.

Takie same odczucia jak Ty Krzysztofie mam i ja. Kiedy usłyszałem o przeciagających się rozmowach w/s nowego kontraktu Przemka, od razu nasuneło mi się, że chodzi o ewentualną klauzulę, dotyczącą sumy odstepnego w przypadku braku awansu do I ligi. Jeśli nie chodzi o wysokośc kwoty kontraktu, to raczej napewno chodzi o taką właśnie klauzulę. Przemek pewnie chciałby, i nie ma się mu co dziwić, aby w przypadku braku awansu (tfu, tfu!!!), miał możliwośc odejscia do innego klubu za rozsądne pieniądze (realne).

Sadzę, że poczynania Przemka są jak najbardziej zasadne (piłkarze grą zarabiają na życie - to jest ich zawód), w porównaniu z poczynaniami M. Ujka, który to w takiej sytuacji jak Przemek teraz, napewno chciałby odejsć od razu.

Chciałbym powiedzieć jeszcze jedno: Wartość piłkarza relatywnie maleje, wraz z upływem czasu kontraktu. Więc pół roku przed, jest dosyć niska, ponieważ może on w kżdej chwili wtedy (prawo Bosmana) podpisać kontrakt z innym klubem i przejść do niego za darmo po pół roku (z chwilą wygaśnięcia kontraktu). Także kokosów bym się nie spodziewał w zimie za Przemka. Najlepszą opcją jest przedłużenie kontraktu z zawartą w nim w/w klauzulą (jeśli o to w tym całym zamieszaniu kontraktowym chodzi?).
Cygan

Postprzez adas 2005-10-27, 12:27 pm

MYŚLĘ, ŻE TEMAT NALEŻY NARAZIE ZAMKNĄĆ. TYLE SPEKULACJI ILE OSÓB. PRZEMEK DZIŚ ROZWIAŁ MOJE I WSZYSTKICH WĄTPLIWOŚCI. PEWNIE POWIECIE A CO MIAŁ MÓWIĆ. ZNAM GO JUŻ NA TYLE, ŻE POZOWOLĘ SOBIE PRZYPUSZCZAĆ IŻ MÓWI PRAWDĘ
adas

Postprzez Soyer 2005-10-27, 12:35 pm

No on mówi prawdę, ale oby pan Bolek nie świrował lub nasz klub
Soyer
Moderator

Postprzez Strefa41-200 2005-10-27, 7:40 pm

Przemek z Zagłębiem i Zagłębie z Przemkiem!
Strefa41-200

Postprzez Leżak 2005-10-27, 8:46 pm

Mam nadzieje że Przemek Pitry i Marcin Lachowski są rozsądnymi osobami i nie wybiorą drogi jaką obrał Mariusz Ujek, bo jego kariera w I lidze zakończyła się po bodajże piątej kolejce !
Leżak

Postprzez barthez 2005-10-28, 9:10 am

Kwesta ewentualnego awansu Zagłebia do pierwszej ligi rozwiaze problem. Lepiej można wypromować się zdobyć dświadczenia z klubem w którym sie gra niz nawet najlepszym a na ławce. Legia niby sprowadza talenty a potem nie pozwala im grać lądują (jak Korzym który miałbyć mega objawieniem) gdzieś po Wodzisławiach. także spokojnie przemek swój rozum ma.
barthez

Postprzez MrCricket 2005-10-29, 9:47 am

Wisła Kraków będzie się przyglądać Pitremu, bo chyba Kasperczak znów będzie trenerem- tak podaje dzisiejszy Super Express.
Dziwne to trochę, bo ostatnio zarząd Zagłębia uciął wszelkie spekulacje.
MrCricket

Postprzez warchlak 2005-10-29, 12:17 pm

źródło Super Express i wszystko jasne :wink:
warchlak
Prowokator

Postprzez lukes 2005-10-29, 12:32 pm

warchlak napisał(a):źródło Super Express i wszystko jasne :wink:

źródło Warchlak i wszystko jasne :wink:

a ja mysle ze zachowanie zarzadu w czasie przerwy zimowej (ew.sprzedaz lub zatrzymanie naszych gwiazd) roztrzygnie ostatecznie jakie zamierzenia odnosnie przyszlosci naszego klubu maja jaego wlodarze. Oddanie Przemka i Marcina chyba definitywnie przekresli nasze szanse na eksraklase. Sytuacja jest jasna: dzialacze naprawde chca awansu (a nie sa to tylko zyczenia kibicow i Trenera) - chlopaki zostaja w klubie. Wiem wiem - nie ma ludzi niezastapionych ale nie oddaje sie swoich nawiekszych atutow na 17 :wink: kolejek przed koncem.
lukes
no spin

!

Postprzez zgredos 2005-10-29, 3:02 pm

O czym wy piszecie ? Piłkarz to jest zawód który trwwa dość krótko, dlatego nie dziwie się że piłkarz który dzisiaj jest pikarzem Zagłębia a jutro będzie kopaczem Legii czy Górnika. Takie jest życie kopaczy
Tylko my kibice zostajemy na swoim
zgredos

Postprzez Strefa41-200 2005-11-08, 5:29 pm

Nie wydaje Wam się, że ostatnia słabsza forma Przemka i kontuzja to jakaś gra obliczona na jego odejście z Zagłębia?
Obym się mylił, ale już bardzo głośno słychać o nowym napastniku.
Strefa41-200

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna