TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez zawil 2005-10-13, 4:46 pm

zawil

Postprzez zawil 2005-10-13, 4:58 pm

A tak dla porównania, co zrobiono w Kielcach.

http://stadionk.roxtet.com/sk/index.php ... 1_Grzeslaw
zawil

Postprzez W@llace 2005-10-13, 6:32 pm

nie ma co porównywać :cry: :wink:

Mogliby zrobić na tym sektorze pod zegarem beton i mamy sektor,który mogłby być sektorem dla ludzi ,którzy chcą dopingować Zagłębie!
Można byłoby się tym zająć...
W@llace

Postprzez adas 2005-10-13, 11:12 pm

DZIŚ NA STADIONIE SIEDMIU ROBOTNIKÓW WYWALAŁO GRUZ, JEŹDZIŁA KOPARA I CIĘŻARÓWKI
adas

Postprzez slawojka 2005-10-14, 7:30 am

zawil napisał(a):A tak dla porównania, co zrobiono w Kielcach.

http://stadionk.roxtet.com/sk/index.php ... 1_Grzeslaw

Zajebista sprawa (pomijając oczywiście te nieszczęsne kible). I co ciekawe bogate Warszawa i Kraków nie potrafią a Kielce tak. To tylko kwestia odpowiednich ludzi, którym przede wszystkim zależy, a po drugie dopiero wiedzą jak pozyskac środki finansowe.
Podziwiać podziwiać podziwiać... Bo jest co...
slawojka

Postprzez PTAQ84 2005-10-14, 11:28 am

ciekawe ile nasze "marzenia" zgadzają się z koncepcją budowy...bo plany już zapewne są tylko jakie...
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez musztra 2005-10-15, 9:35 am

Wyczyszczone były wczoraj 2 sektory tzn tego koło klatki i ten od zegara do krzesełek.Został jeszcze ten jeden sektor od zegara w strone krytej.
A co do ekipy to te same gęby
musztra

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2005-10-15, 8:34 pm

I po remoncie jak bym nie widzial tu tych fotek to pewnie bym nie zauwżył ,że wogole cos robili :)
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez twari 2005-10-19, 10:42 am

Tak to sie robi w Krakowie:
http://90minut.pl/news.php?id=336690
twari

Postprzez barthez 2005-10-19, 1:50 pm

Ten remont to smiech. Ot usuneli osuwająca się konstrukcje stopni, wyrównają i posieją trawę. Kiedyś mój dziadek zaprowadził mojego ojca na Ludowy. Potem mój ojciec zprowadził mnie. Coraz bardziej zbliza sie moment kiedy ja będę prowadził swoje dziecko na ten stadion. My wszyscy się zmieniliśmy, postarzeliśmy. Stadion też się postarzał, tylko że wyglada prawie tak samo jak wtedy kiedy zobaczyłem go pierwszy raz. Jedyna róznica to krzesełka(wiecznie brudne) zamiast ławek i ToiToi'ki zamiast kibla za koroną. I to jest dla mnie tragedia. Zaczynam powątpiewać że za życia pójdę na stadion Zagłebia który będzie wyglądał chociaż jak ten nowy w Kielcach. A władze miasta mają to gdzieś...ważniejszy był stadion lekkoatletyczny(który ma lepszą krytą niż ta na Ludowym!!!) i hala dla szermierzy. Teraz pewnie przyjdzie czas na budowę obiektów dla szachistów, brydżystów i tor do curlinga...
barthez

Postprzez twari 2005-10-19, 2:18 pm

barthez napisał(a):(...) Teraz pewnie przyjdzie czas na budowę obiektów dla szachistów (...)

Szachistow w to nie mieszaj! :)
A tak na powaznie to niestety Sosnowiec nie ma szczescia do pilki noznej... juz od momentu powstawania klubu klody pod nogi...
Niestety obawiam sie ze szybko sie to nie zmieni...
Przykre ze w takich Kielcach, Krakowie, Warszawie wszyscy chca stadionu a u nas byle odwalic fuszerke i wytrzec raczki...
Ale i tak nie jest najgorzej - popatrzcie na Gornik Zabrze - tam dopiero jest wojna na linii klub - miasto!
twari

Postprzez FOGel 2005-10-20, 11:29 am

barthez napisał(a):Ten remont to smiech. Ot usuneli osuwająca się konstrukcje stopni, wyrównają i posieją trawę. Kiedyś mój dziadek zaprowadził mojego ojca na Ludowy. Potem mój ojciec zprowadził mnie. Coraz bardziej zbliza sie moment kiedy ja będę prowadził swoje dziecko na ten stadion. My wszyscy się zmieniliśmy, postarzeliśmy. Stadion też się postarzał, tylko że wyglada prawie tak samo jak wtedy kiedy zobaczyłem go pierwszy raz. Jedyna róznica to krzesełka(wiecznie brudne) zamiast ławek i ToiToi'ki zamiast kibla za koroną. I to jest dla mnie tragedia. Zaczynam powątpiewać że za życia pójdę na stadion Zagłebia który będzie wyglądał chociaż jak ten nowy w Kielcach. A władze miasta mają to gdzieś...ważniejszy był stadion lekkoatletyczny(który ma lepszą krytą niż ta na Ludowym!!!) i hala dla szermierzy. Teraz pewnie przyjdzie czas na budowę obiektów dla szachistów, brydżystów i tor do curlinga...
Po awansie do 2 ligi Górski obiecywał że odremontuje stadion jak narzie prawnie nic nie zrobiono oprocz dobudowania kilku krzeselek i wymiany zegara.Sa plany budowy stadionu Dabrowkiego ale sa to tylko cacanki obiecanki jak miasto niepotrafi odnowić stadionu to co dopiero mówic o budowie niestety jest to smutne.
FOGel

Postprzez ASTER 2005-10-20, 6:29 pm

FOGel napisał(a):[]Po awansie do 2 ligi Górski obiecywał że odremontuje stadion jak narzie prawnie nic nie zrobiono oprocz dobudowania kilku krzeselek i wymiany zegara.Sa plany budowy stadionu Dabrowkiego ale sa to tylko cacanki obiecanki jak miasto niepotrafi odnowić stadionu to co dopiero mówic o budowie niestety jest to smutne.

Co ty nie znasz Górskiego?? Przed wyborami cała elita przybyła na mecz na Ludowym - fajnie, że większość kibiców gwizdała i buczała.
Ciekaw jestem czy elita rządzących zapłaciła za bilety? :evil: Plotki chodzą,że ... :shock:
ASTER

Postprzez zgredos 2005-10-20, 7:18 pm

ASTER napisał(a):Ciekaw jestem czy elita rządzących zapłaciła za bilety? :evil: Plotki chodzą,że ... :shock:

Właścicielem stadionu jest miasto, z tego co wiem to na każdy mecz właściciel stadionu (a więc władze miasta ) dostają kilka biletów
zgredos

Postprzez barthez 2005-10-24, 8:30 am

Zobaczycie co się będzie działo jak awansujemy :D . Trzeba będzie robić oswietlenie, dach nad 1000 miejsc i podgrzewaną murawę. Władze miasta obudzą się z ręką w nocniku jak to w tym kraju jest w zwyczaju. Będziem tyłać się po jakichś wynajętych stadionach przez cały sezon. A patrząc na tempo ostatnich prac jakie były prowadzone na Ludowym to nawet i kilka sezonów :(
barthez

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna