Reprezentacja...

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez zgredos 2005-10-09, 5:53 pm

Szkoda że tak słaba reprezentacja jak Polska pojedzie na MŚ. Zabierzemy miejsce dużo lepszym rep. przez co obniżymy range tej imprezy
zgredos

Postprzez DaMi 2005-10-09, 6:04 pm

zgredos napisał(a):Szkoda że tak słaba reprezentacja jak Polska pojedzie na MŚ. Zabierzemy miejsce dużo lepszym rep. przez co obniżymy range tej imprezy

:shock: :shock: :shock: :shock: Najdłeś się czegoś :?:
DaMi

Postprzez zgredos 2005-10-09, 6:14 pm

DaMi napisał(a):
zgredos napisał(a):Szkoda że tak słaba reprezentacja jak Polska pojedzie na MŚ. Zabierzemy miejsce dużo lepszym rep. przez co obniżymy range tej imprezy

:shock: :shock: :shock: :shock: Najdłeś się czegoś :?:

A Tobie gra rep. Polski podoba się ? Gra tak słabo jak obecnie słaba jest cała polska piłka.
Przykład mistrz Polski przegrywa z ostatnią drużyną ligi portugalskiej, a takie potęgi jak kluby ze Szwajcarii lają nas jak chcą
zgredos

Postprzez DaMi 2005-10-09, 6:24 pm

A czy to ważne czy mi się podobaczy nie ? Wygrywają jadą na mundial i to się liczy. Pewnie gdyby nie awansowali to byś też płakał. A co do zespołów występujących w pucharach to raczej nie jest to miejsce na dyskusje - jest do tego odpowiedni temat.
DaMi

Postprzez zgredos 2005-10-09, 6:32 pm

Dami - gdyby słaba rep. Polski nie pojechała na MŚ ja nie płakał bym, ja na takiej imprezie jak MŚ lubie oglądać dobre mecze a nie to co pokazuje rep. Polski a przykład z klubami to podałem Ci jak słaba jest nasza piłka
zgredos

Postprzez musztra 2005-10-09, 6:35 pm

Nie żartuj sobie pisząc że Polska gra słabo :shock: Grają fajny futobol strzelają dużo bramek wygrywają mecze oczywiście tracą dużo goli ale to inny temat. A porównywanie repry do zespołów z naszej ligi ma się nijak ponieważ większość grajków z 1-szej jedenastki gra w dobrych zagranicznych klubach :!: :!: Krzynówek,Żurawski,Smolarek,Boruc,Rasiak,Frankowski,Bąk,Żewłakow,
Mila,Radomski,Szymkowiak,Kosowski i wielu innych :!: a z polskich zespołów to Sobolewski i Baszczynski może jeszcze Kłos czytaj Wisła
Ostatnio edytowano 2005-10-09, 6:41 pm przez musztra, łącznie edytowano 1 raz
musztra

Postprzez DaMi 2005-10-09, 6:37 pm

No to skoro nasza piłka jest słaba a jedziemy na Mistrzostwa Świata to poziom piłki w Europie też nie jest za wysoki.
W kadrze większość piłkarzy to zawodnicy z klubów zagranicznych , Polaków grających w naszej lidze jest mały procent.
Jedziemy na mundial i z tego tylko trzeba się cieszyć a nie jeszcze marudzić.
DaMi

Postprzez Robson_sc 2005-10-09, 6:37 pm

Zgredos z całym szacunkiem ale jakby nasza druzyna byla tak słaba jak piszesz to nie wygralaby 8 meczów w tych eliminacjach. Fakt, ze grupa najmocniejsza nie byla ale gra sie z takimi przeciwnikami jakim obdarzyl nas los. A co do zabierania miejsca innm to zobacz kto awansowal w Afryce a kto tam odpadl. Czy potencjalnie slabszy pilkarsko kraj nie ma prawa awansować Twoim zdaniem?? W Mistrzostwach Świata nie grają druzyny przypadkowe tylko te, które swoja grą i wynikami wywalczyly sobie ten awans na boisku!!!
Robson_sc

Postprzez zgredos 2005-10-09, 6:41 pm

musztra napisał(a): A porównywanie repry do zespołówych z naszej ligi ma się nijak ponieważ większość grajków z 1-szej jedenastki gra w dobrych zagranicznych klubach :!: :!:

Teraz to chyba Ty żartujesz, podaj mi te dobre europejskie kluby w których grają nasze gwiazdy ?
zgredos

Postprzez twari 2005-10-09, 6:44 pm

No ja tez zaluje ze przez nas nie pojedzie np Austria... ktora gra piekny futbol! Normalnie zalamalem sie!
Taka jest pilka! Jakas Angola jedzie na MS do Niemiec a takie ekipy jak Nigeria zegnaja sie z ta przygoda!
A porownanie stylu gry polskich teamow nijak ma sie to tematu. Nasza repra 2 raz z rzedu awansowala do MS wiec cos to jednak oznacza! Poza tym graja naprawde fajnie! Nie sa moze wirtuozami gry ale cos tam graja i jest to ciekawe!! Porownaj sobie co "wielka" Anglia gra? Zobacz ile oni strzelili a ile my!!
Z reszta - o czym my gadamy. Zaloze sie ze gdyby nasi nie weszli to pisalbys ze sa ciency jak barszcz bo nie potrafili awansowac.
twari

Postprzez emdżej 2005-10-09, 6:46 pm

Są po prostu tacy (i pełno takich w Polsce), którym za nic nie dogodzisz. Zdobyliby Mistrzostwo Świata to by zwalali na fart itp
emdżej

Postprzez twari 2005-10-09, 6:46 pm

zgredos napisał(a):
musztra napisał(a): A porównywanie repry do zespołówych z naszej ligi ma się nijak ponieważ większość grajków z 1-szej jedenastki gra w dobrych zagranicznych klubach :!: :!:

Teraz to chyba Ty żartujesz, podaj mi te dobre europejskie kluby w których grają nasze gwiazdy ?

Liverpool, Celtic, Bayer, Totenham... mysle ze nienajgorzej...
twari

Postprzez SIRespect 2005-10-09, 7:07 pm

jeśli polska rzeczywiscie grała by cienko to miała by ostatnie miejsce w grupie a nie pierwsze :twisted:
przypadkiem nie da się wygrac tylu meczy :twisted:
więc zastanów się co piszesz zgredosie :roll:
SIRespect

Postprzez Ralph 2005-10-09, 7:36 pm

zgredos napisał(a):Dami - gdyby słaba rep. Polski nie pojechała na MŚ ja nie płakał bym, ja na takiej imprezie jak MŚ lubie oglądać dobre mecze a nie to co pokazuje rep. Polski a przykład z klubami to podałem Ci jak słaba jest nasza piłka

Porównywanie piłki klubowej do tej reprezentacyjnej jest nie na miejscu i ma się jak przysłowiowy piernik do wiatraka.
Pierwszy przykład z brzegu - nasze rodzime kluby poodpadały w konfrontacji z klubami z Austrii, a kadra 2x zmóciła Austriaków...

Poza tym skoro uważasz, ze są aż tak słabi, to jakim cudem wygrali 8 na 9 spotkań w grupie :?:
Jeśli my jesteśmy słabi, to jacy są Hiszpanie, Francuzi, Czesi, czy Rosjanie... :?:

BTW - nie miałbym nic przeciwko temu, aby Zagłębie traciło po 2, 3 bramki w meczu, ale zawsze strzelało o tę jedną więcej niż ich rywal z boiska... :wink:
Czy wtedy zasługiwałobby na epitet - SŁABY :?:
Ralph

Postprzez Sebastian 2005-10-09, 7:48 pm

musztra napisał(a):. A porównywanie repry do zespołów z naszej ligi ma się nijak ponieważ większość grajków z 1-szej jedenastki gra w dobrych zagranicznych klubach :!: :!: Krzynówek,Żurawski,Smolarek,Boruc,Rasiak,Frankowski,Bąk,Żewłakow,
Mila,Radomski,Szymkowiak,Kosowski i wielu innych :!:

Z kilkoma zawodnikami przesadziłeś. Zwłaszcza z Bąkiem :lol: Ogólnie jednak masz racje.
Dodam jeszcze , że nasi piłkarze są w swoich klubach wyróżniającymi się postaciami jak chociażby Smolarek w Borussi czy Szymkowiak w Trabzonsporze. Przykładów jeszcze mógłbym kilka wymienić, więc zupełnie Cię nie rozumiem Zgredos.
Sebastian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna