ŁKS Łódź - Zagłębie Sosnowiec - kibicowsko

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Puzon 2005-10-08, 4:28 pm

Krawiec rozmyłeś, ale nie odpowiedziaeś

Apropo ŁKSu , dużo Nam brakuje. pod każdym względem.
Puzon
Adventure Group

...

Postprzez Krawiec 2005-10-08, 5:04 pm

Dlaczego ja mam odpowiadać za wszystkich którzy nie siedzieli z Wami to nie wiem. Od dawna na mecze wyjazdowe jeżdzi grupa kilkunastoosobowa lub większa i ja znam tylko część osób spośród nich.

Puzon nie miejcie pretensji do tych co jeżdżą i zazwyczaj siadają na sektorach głównych bo nie wszyscy musza pojmować kibicowanie tak jak Wy. Bardziej bym zwrócił uwagę na tych którzy deklarują fanatyzm a idą popić i pobujać się w dyskotece zamiast na mecz.

Ani to kwestia wstydu ani strachu , po prostu niektórzy mają tak, że siądą i gapią się przez 90 min na murawę, a trybuny ich nie interesują. Ja osobiście lubię dopingować czynnie i zwracam uwagę na poziom dopingu u nas i rywali - tak na Ludowym jak i na wyjeżdzie - ale rozumię takich których nic oprócz tego co dzieje się na murawie nie interesuje. Wiesz dobrze, że te osoby to nie są niedzielni kibice i w innych zakresach udzielają się dla Zagłębia.

Poza tym te osoby są z na dobre i złe od bardzo dawna . Nie chcę wrzucać kamyka do Waszego ogródka ale idę o zakład, że parę osób które teraz robi wielki halo na ilu to wyjazdach nie byli ... za rok, dwa, cztery powie, że już ich to nie kręci - nie mówię teraz o AG ale o całości.
Ostatnio edytowano 2005-10-08, 5:27 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 1 raz
Krawiec

Postprzez Albion 2005-10-08, 5:20 pm

Gdyby każdy myślał tak jak Wy(nie pisze tu konkretnie o Tobie Krawiec)to zawsze mielibyśmy zera wyjazdowe.
Ciekawe co czują te osoby kiedy "My" prowadzimy doping? Myślę że są dumne słysząc jak śpiewamy "Zagłębie" na obcym stadionie , ale gybyśmy byli "wami" to nie byłoby wtedy żadnego dopingu a poziomem kibicowskim równalibyśmy sie z np Heko , ...a może widoczność z pod zegara była nie niezbyt OK?
Albion

Postprzez LucasUSA 2005-10-08, 5:26 pm

Puzon, w koncu Krawiec byl na tym meczu, plus dla niego. Gdzie byli inni?

Krawiec, uogolnienia sa grozne. Historia zna takie przypadki. Mniejsza o to, czy blahe, w stylu "kibice LKSu cacy, RTSu beee", czy powazniejsze. Nie wierze, ze wsrod Widzewiakow nie ma normalnych, znajacych sie na pilce kibicow. Nie spodziewalem sie takich wnioskow...
LucasUSA

Postprzez Krawiec 2005-10-08, 5:39 pm

LucasUSA napisał(a):Puzon, w koncu Krawiec byl na tym meczu, plus dla niego. Gdzie byli inni?

Krawiec, uogolnienia sa grozne. Historia zna takie przypadki. Mniejsza o to, czy blahe, w stylu "kibice LKSu cacy, RTSu beee", czy powazniejsze. Nie wierze, ze wsrod Widzewiakow nie ma normalnych, znajacych sie na pilce kibicow. Nie spodziewalem sie takich wnioskow...

LukesUSA. Masz rację ale to wyczuwasz kiedy jesteś wsród kibiców tzw normalnych. "Zagłębie gołębie" "do kopalni" "pachołki Gierka" to był standart na Widzewie wśród tzw pikników. Pozatym gremialne "je..ć ŁKS" i "Legia to..." ŚPIEWAL TO BARDZO CZĘSTO I GŁOŚNO NIEMAL CALY STADION WIDZEWA dlatego uprzedziłem się do tych kibiów.

Wczoraj miłe zaskoczenie na ŁKSie i myślę że to trzeba podkreślić i docenić.

Albion. Oczywiście jest cześć osób które są dumne że dopingujecie ale wierz mi są osoby które nie zwracają na to uwagi bo wtapiają się w mecz. Ja nie propaguje jeżdżenia incognito i zachęcam wszystkich , zwłaszcza młodych do aktywnego dopingu ale do diaska co wam to przeszkadza ??
Ostatnio edytowano 2005-10-08, 5:45 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 2 razy
Krawiec

Postprzez Gilardino 2005-10-08, 5:40 pm

Puzon napisał(a):Dokładmiej, były 3 osoby z Legii.

A ja się bym chciał dowiedzieć, czy pewna grupa wstydzi się reszty kibiów Zagłebia, czy też widok spod zegara był niedopuszczalny :?:

A niby dlaczego miałbym sie wstydzić ! Wyszło na ełce jak wyszło, tym bardziej, że sie spóźniliśmy na mecz.
Dziwie sie tylko jednemu. Przecież znamy się już sporo, więc czemu nie "ochrzaniłeś" mnie osobiście :wink: na parkingu po meczu jak się widzieliśmy tylko wypisujesz sie tutaj.
Gilardino

Postprzez Albion 2005-10-08, 5:59 pm

Krawiec. Te osoby które jeżdżą za Zagłębiem po Polsce to mysle że kochaja nasze Zagłębie i dlatego nie wierze że nie czują nic i nie zwracaja uwagi kiedy słysza nasz głośny doping.
Lukas usa. To że ktos był ale nie wśród nas ale na sekktorze gospodarzy to dla nas tak jaby go nie było wcale.
Gdybyśmy wsztscy tak sobie zasiedli to praktycznie nie byłoby nas i naszego dopingu!
I co z tego że powiedzielibyśmy potem że byliśmy duża siłą np. w 200 osób ale na stadionie nikt by tego nie zauważył i mielibyśmy dokładnie zero.
A co do tych osób. Skoro sie spóźniły na mecz to co? Mogły przejsć do nas bez żadnego problemu i skoro tak bardzo zagłębiają sie w mecz to nikt im śpiewać nie kazał, staliby razem pare metrów od nas i zagłębiali się i na dodatek.... nie musielieby sie bać zdekonspirowania przez ŁKS:)
Albion

Postprzez Krawiec 2005-10-08, 6:05 pm

Albion gdyby babcia miała wąsy. Dobrze wiesz, że tak nie będzie i zawsze będzie grupa dopingująca. Szacunek za to !

Nikt z "nas" nie propaguje na necie ani poza nim jeżdżenia incognito , natomiast Wy nas potępiacie i tego nie moge zrozumieć.

Zauważ jeszcze jedną ciekawą rzecz. Gdyby było 150 -200 osób to zaraz znalazłoby się kilku forumowych fanatyków , którzy jechaliby po nas (tak już kiedyś było chyba po Bełchatowie). Teraz cisza bo wiadomo kto był , a i trudno kozaczyć skoro było się na imprezce.
Krawiec

Postprzez Puzon 2005-10-08, 6:36 pm

Gilardino napisał:
A niby dlaczego miałbym sie wstydzić ! Wyszło na ełce jak wyszło, tym bardziej, że sie spóźniliśmy na mecz.
Dziwie sie tylko jednemu. Przecież znamy się już sporo, więc czemu nie "ochrzaniłeś" mnie osobiście Wink na parkingu po meczu jak się widzieliśmy tylko wypisujesz sie tutaj.

Mareczku chyba nie zwróciłeś na mnie uwagi na parkingu, bo moje pierwsze pytanie, jak was wypatrzyłem, właśnie tego dotyczyło. 8)

Ja zacząłęm nie potrzebną dyskusje, to moźe ją zakończe.

Krawiec (potraktuje Cię jako rzecznika pewnej idei), na temat kibicowania mamy napewno inne wyobrażenie. Podobają nam sie różne rzeczy,Ale obu nam dobro Zagłębia leży na duszy. Dlatego wkurwiają mnie pewne zachowania. Inna sprawa, że może to nie rozmowa na sieć,
Puzon
Adventure Group

Postprzez kreature 2005-10-08, 7:30 pm

dla mnie jak na te warunki, ktore mieliscie, zaprezentowaliscie sie calkiem przyzwoicie :)
kreature

Postprzez gothblack 2005-10-08, 8:04 pm

Puzon odpowiem Tobie i wielu innym dlaczego ja i moja grupa nie dołączyliśmy do Was po prostu dlatego,żeby lepiej widzieć Swoją drużynę przecież po to tu przyjechaliśmy....oczywiście macie Swoje racje i ja się z tym zgadzam,nawet chciałem do Was dołączyć,ale kolesie z którymi przyjechałem stwierdzili,że jednak stąd jest lepsza widoczność.Nie wstydziłem się Was,a wprost przeciwnie byłem dumny....,a strach hehehe to wyście byli w komfortowej sytuacji,ja w tym czasie przepychałem się z paroma żulami z Piotrkowskiej którzy Was kibiców wyzywali min. od pedałów.Tak na marginesie mam już swoje lata podejrzewam,że część z Was nie oglądała tyle meczów na Ludowym co ja wyjeźdxiłem po Polsce za moją ukochaną drużyną....pierwszy raz to było chyba w 1983/84...oczywiście zawsze w młynie i w pierwszym szeregu...niektórych z Was nie było pewnie na świecie......,teraz jestem już trochę oldbojem i daję Wam szansę...........Na marginesie nie siedzieliśmy incognito po tym starciu z żulami i po przestrzelonej szansie przez Wolańskego gdy mało co nie rozwaliłem siedzenia wszyscy wokół widzieli skąd jesteśmy i tak jest zawsze gdzie jedziemy nigdy nie potrafimy zachować ciszy :P Mimo ,że nie prowadzimy dopingu i się nie napierdalamy(to już mam za sobą)wszędzie propagujemy ZAGŁĘBIE I TO CHYBA TEŻ JEST WAŻNE!!!!
Na koniec Pozdrawiam wszystkich co byli w Łodzi i innych zapyziałych dziurach za naszą drużyną .
gothblack

Postprzez loonger81 2005-10-08, 11:30 pm

kreature napisał(a):dla mnie jak na te warunki, ktore mieliscie, zaprezentowaliscie sie calkiem przyzwoicie :)

kiedyś ktoś na forum ŁKS-u rzucił tekst że jesteśmy przereklamowaną ekipą pod każdym kibicowskim względem. jak widać są wśród Was podzielone zdania.
osobiście ze względu na pracę nie byłem wczoraj w Łodzi, ale jestem dumny że reprezentowała mnie i innych fanatyków Zagłębia taka grupa a nie inna i dzięki im/Wam wszystkim za to!

napewno nasz poziom ultras jest niższy niż u Was niestety:/. można mówić że jest taka infrastruktura stadionu, a nie inna, albo że kiedyś młyn był wydzielony i każdy wiedział po co do niego idzie. teraz też jest młyn-co mecz w jednym stałym miejscu i każdy wie jak się w takim młynie dopinguje. tu chodzi poprostu o mentalność.
w Łodzi jest też o wiele większe ciśnienie niż tu-choćby lokalny rywal Widzew. dwie ekipy żyją obok siebie nie mając wyłącznie swoich dzielnic (nie mylić z fc z innych miast!), często i gęsto jedyne co dzieli kibiców ŁKS-u i Widzewa to ściana, dzieląca jednocześnie mieszkania, w których mieszkają, w jednym bloku. u nas tego nie ma a jeśli już to naprawdę są to wyjątki-pojedyńcze osoby, które w większości nawet się nie ujawniają z fanatyzmem i miłością do innego klubu.
loonger81

Postprzez FarCry 2005-10-08, 11:40 pm

ja powiem tyle !! nie jeżdze na każdy wyjazd bo nie mam na to tyle funduszy ale jak bym miał był bym tam gdzie Zagłębie gra !! ale to nie temat o tym tylko o ŁKSie wiec powiem tyle jestem dumny z Ultras ze wystawili jedna fany pokazali piro bo było ich 45 ale wierni pojechali a AG dziekuje za to że organizuja wyjazdy bo gdyby nie AG i UZ nie było by nic na Zagłębiu na wyjazdach i ludowym bo to jest grupa kilkunastu chłopaków i dziewczyn którzy robią cos dla naszego klubu i za to im dziękuje z sałego serca !! pozdro dla wierzących w ZAGŁEBIE !!
FarCry

Postprzez FIGHTER1906 2005-10-09, 10:03 am

gothblack napisał(a):Puzon odpowiem Tobie i wielu innym dlaczego ja i moja grupa nie dołączyliśmy do Was po prostu dlatego,żeby lepiej widzieć Swoją drużynę przecież po to tu przyjechaliśmy....oczywiście macie Swoje racje i ja się z tym zgadzam,nawet chciałem do Was dołączyć,ale kolesie z którymi przyjechałem stwierdzili,że jednak stąd jest lepsza widoczność.Nie wstydziłem się Was,a wprost przeciwnie byłem dumny....,a strach hehehe to wyście byli w komfortowej sytuacji,ja w tym czasie przepychałem się z paroma żulami z Piotrkowskiej którzy Was kibiców wyzywali min. od pedałów.Tak na marginesie mam już swoje lata podejrzewam,że część z Was nie oglądała tyle meczów na Ludowym co ja wyjeźdxiłem po Polsce za moją ukochaną drużyną....pierwszy raz to było chyba w 1983/84...oczywiście zawsze w młynie i w pierwszym szeregu...niektórych z Was nie było pewnie na świecie......,teraz jestem już trochę oldbojem i daję Wam szansę...........Na marginesie nie siedzieliśmy incognito po tym starciu z żulami i po przestrzelonej szansie przez Wolańskego gdy mało co nie rozwaliłem siedzenia wszyscy wokół widzieli skąd jesteśmy i tak jest zawsze gdzie jedziemy nigdy nie potrafimy zachować ciszy :P Mimo ,że nie prowadzimy dopingu i się nie napierdalamy(to już mam za sobą)wszędzie propagujemy ZAGŁĘBIE I TO CHYBA TEŻ JEST WAŻNE!!!!
Na koniec Pozdrawiam wszystkich co byli w Łodzi i innych zapyziałych dziurach za naszą drużyną .

Uszanuj to Puzon, Ty za 20 lat też będziesz miał inne podejście do Zagłębia.
FIGHTER1906
Pokemon z żółtą kartką

Postprzez Ciszko 2005-10-09, 12:16 pm

najlepiej to sie kloccie na necie...zamiast pogadac o tym problemie na zywca.....a facet ktory wczesniej pisal ma poprostu na starsze lata bardziej zapedy do pilki noznej....a liczba i tak by byla wieksza gdyby nie zakaz
Ciszko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice