ostatnie posunięcia trenera!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Wally 2005-09-25, 8:31 am

Problematyk wczoraj na ławce był Smażyński, ale jak sam widziałeś kontuzja Skrzypka i nie za dobry wynik zmusiły trenera do takich, a nie innych decyzji. Uważam, że z meczu na mecz zaczynało to wychodzić. Ze Śląskiem i z Heko graliśmy dobry futbol. Jako błąd trenera moge podać rezerwowy skład w meczu z Odrą. Nawet taki amatorski klub jak Thun ma i ligę oraz Champions League i muszą co 2 tygodnie grać w niej w środy, więc my też mogliśmy. Ja rozumiem, że trochę inny skład miał zagrać, ale nie, że 9 innych zawodników zaczęło niż w meczu z Radomiakiem. Mówi się trudno i gramy dalej.
Wally

Postprzez zgredos 2005-09-25, 9:53 am

Ja się zgadzam z problematyk-ziom. Gramy bardzo słabo nawet w tych meczach które udało się wygrać. To że trener Tochel ma duże zasługi dla naszego klubu nikt nie wątpi, ale czas idzie do przodu a my cofamy się. A to że w zeszłym sezonie mieliśmy mniej punktów, czy że 5 lat temu byliśmy w niższej lidze to żaden argument (i nie liczyłbym że wiosną znowu będziemy wygrywać prawie wszystkie mecze) To jest sport można przegrać każdy mecz. Ale jak kibice widzą że drużyna przegrała dając z siebie wszystko-całe swoje umiejętności to smak porażki można przełknąć, a jak widzi się że drużyna przegrywa chodząc po boisku to...
zgredos

Postprzez mike79 2005-09-25, 10:06 am

Kol. dynamitek powtórzył to co napisałem w kilku wątkach wcześniej I MA ZUPEŁNĄ RACJĘ !!
A z tymi ocenami tak jak pisałem wcześniej POCZEKAJMY DO KOŃCA RUNDY- to po pierwsze, a po drugie KONIECZNY !! jest NAPASTNIK a może nawet dwóch(to jest zadanie dla trenera w przerwie zimowej)
I WTEDY NIKT NIE BĘDZIE NARZEKAŁ !!!
TO TYLE ...

POZDRO DLA ZAANGAŻOWANYCH !!!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

re

Postprzez Qba 2005-09-25, 10:27 am

hmm Twari pisales wczesniej, ze przegralismy DOPIERO 2 mecz.. a czy nie uwazasz remisu z Heko, Slaskiem, Lechia za porazki? bo ja tak! i to sie zemsci pozniej!!! a piszecie caly czas jakie to zaslugi ma KT itd. no dobra ma, chwala mu za to, ale co to ma do rzeczy teraz? to ma byc usprawiedliwienie?? moze po prostu KT juz nic z tego zespolu wiecej nie wycisnie. po czesci zgadzam sie z Problematykiem i z Larsem.

ale bede mowil ciagle swoje: BRAK OFENSYWNEGO STYLU GRY!!!!!

PS. Twari jak Tobie sie podoba to, co sie teraz dzieje z Zaglebiem (chodzi mi o gre i o wyniki), to jest w szoku i Ci wspolczuje...
Qba

Postprzez dynamitek 2005-09-25, 12:13 pm

problematyk-ziom napisał(a):bardzo ciekawa wypowiedz... tylko zastanawia mnie jedno mówisz ze zagraliśmy dobre spotkania ze Śląskiem... (byliśmy dojrzalsi od nich... nie znaczy dojrzali) z Heko... (mnóstwo sytuacji i co z tego?) z Radomiakiem (Pitry i Piętka) a czy zagraliśmy choć jeden mecz dobrze presingiem z polotem i finezją? we Wrocławiu brakło sił, z Heko też czegoś brakło... dziś z Piastem kilku zawodników spacerowało po boisku z braku siły... dobrze skoro tak mówicie zaczekajmy do końca rundy zobaczymy... uważam że zespół nie jest przygotowany i ruchy kadrowe (skład) też... formy której nie zbudowało się w okresie przygotowawczym nie da się złapać w połowie rundy ona sama nie przyjdzie... niestety jestem zdania ze do konca rundy będą tylko przebłyski! i mimo wielkiego szacunku jakim darze K.T i wdzięcznością za to co zrobił... uważam że popełnia błędy ze składem i to również (nie tylko) jego wina ze ZAGŁĘBIE gra tak a nie inaczej! Małocha to sie do rezerwy co najwyżej nadaje...

ps dziwi mnie na przykład jeszcze jedna sprawa... dlaczego na ławce z reguły brakuje miejsca dla choć jendego juniora... w meczu z radomiakiem w 80 min kiedy schodził Przemek przy 4:0 mógł spokojnie się jeden z młodych wilczków naszych wychowanków ogrywać...

Nooo... faktycznie, nie gramy konsekwentnie i jak powiedziałem, mamy przebłyski (czyt. wychodzi nam jedna połowa, albo cały mecz gramy świetnie, gra poukładana, ale nie ma bramek). Dojrzale to nie gra żadna drużyna w pierwszej lidze polskiej, a Ty oczekujesz, że Zagłębie będzie dojrzałe... Wiesz, to chyba nie z tym budżetem, nie z tą kadrą... Wybacz, ale jesteśmy skazani na taką sinusoidę formy naszej drużyny... Już raz napisałem, a teraz podkreślę jeszcze raz... Wolę patrzeć na Zagłębie z taką grą, bo mam świadomość, że to druga liga, niż np. na Bełchatów czy Arkę w pierwszej! Co oczywiście nie znaczy, że pozostali pierwszoligowcy zachwycają! Pierwsza liga to dopiero kicha!!! Pora sobie uświadomić, że polska pierwsza i druga liga są słabiutkie strasznie... To nie Hiszpania czy Włochy... :)
dynamitek

Postprzez MarcelZS 2005-09-25, 12:30 pm

Tylko czy wina leży po stronie Trenera, czy też zawodników, a może Zarządu klubu, który nie chciał wzmocnień przed sezonem?
MarcelZS

Postprzez mdc dg 2005-09-25, 12:41 pm

Dajcie sobie spokój z tą pierwszą ligą :lol: Po co mamy tam wejść żeby po roku spaść, w drugiej lidze też są ciekawe drużyny cieszmy się tym co mamy.Ten skład nie nadaje się na pierwszą ligę a to że zagrali dobrą wiosnę to nie znaczy że teraz mają grać to samo.Fakt drużyna na wiosne była o wiele leiej przygotowana fizycznie więc tu bym się dopatrywał błedu ze strony trenera, napewno nie gramy tak ofensywnie jak wiosną dlaczego :?: to też zagadka czemu trener zmienił nastawienie drużyny.Błędem jest wystawianie w pierwszym składzie Małochy,Butryna i przestawienie Lachowskiego na defensywnego pomocnika jaki w tym cel miał trener to też zagadka.Gramy mało atrakcyjny futbol i coś trzeba zmienić to już zadanie Tochela bo on za to bierze pieniądze i on za to zostanie rozliczony.
mdc dg

Postprzez zgredos 2005-09-25, 12:53 pm

MarcelZS napisał(a):Tylko czy wina leży po stronie Trenera, czy też zawodników, a może Zarządu klubu, który nie chciał wzmocnień przed sezonem?

W każdym klubie jast tak że za przygotowanie i styl gry odpowiada trener. Zawodnik gra tak jak go trener przygotuje i w danym meczu ustawi, a skoro piłkarz nie wykonuje poleceń trenera to znaczy że jest albo żle przygotowany albo nie potrafi grać tak jak wymaga trener (i my kibice) Po co więc trzymać i płacić zawodnikowi który albo nie chce albo nie potrafi grać na poziomie II ligi. A co ma do tego zarząd ? Jeśli przed sezonem prezes nie kupił takich zawodników jak chciał trener, to trener powinien powiedzieć nam kibicom że w takim składzie będziemy grać kiepsko a celem drużyny jest utrzymanie się a nie obiecać złote góry
zgredos

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-25, 1:05 pm

MarcelZS napisał(a):Tylko czy wina leży po stronie Trenera, czy też zawodników, a może Zarządu klubu, który nie chciał wzmocnień przed sezonem?

a wymień choć jednego zawodnika którego chciał bardzo trener a którego u nas nie ma?

:arrow: kto kompletował skład?
:arrow: kto ich przygotowywał do sezonu?
:arrow: kto mówił... "jestem bardzo zadowolony z okresu przygotowawczego przeprowadzonego w pełni po mojej mysli" " ten skład gra o awans"?
:arrow: kto mówił ze Zagłębiu w porównaniu z wiosną są potrzebne tylko kosmetyczne zmiany?
problematyk-ziom

Postprzez Cygan 2005-09-25, 1:08 pm

To co wczoraj (Piast) robił W. Małocha, to woła o pomstę do nieba!!! najwyższy na boisku, a najniżej skakał! Nawet Janusz Wolański potrafi wyżej wyskoczyć, a jest o 1,5 głowy niższy! V liga to szczyt możliwości, a i tam by go zabiegali.
Cygan

Postprzez Ader 2005-09-25, 1:10 pm

problematyk-ziom napisał(a):a wymień choć jednego zawodnika którego chciał bardzo trener a którego u nas nie ma?

Wielgus - w ogole powoli nie rozumiem tego tematu , jestesmy na 5 miejscu co jest dobrym wynikiem a ze nie wyszedl nam mecz trudno...No moze 2 (HEKO-ale chociaz byl ten jeden punkcik) np.Barca tez zawsze wygrywa i jest najlepsza? Bez przesady...Czy wygrywasz czy nie...
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Cygan 2005-09-25, 1:10 pm

[quote="problematyk-ziom"]a wymień choć jednego zawodnika którego chciał bardzo trener a którego u nas nie ma?[quote]

np. Wielgus ze Sląska
Cygan

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-25, 1:17 pm

mike79 napisał(a):Kol. dynamitek powtórzył to co napisałem w kilku wątkach wcześniej I MA ZUPEŁNĄ RACJĘ !!
A z tymi ocenami tak jak pisałem wcześniej POCZEKAJMY DO KOŃCA RUNDY- to po pierwsze, a po drugie KONIECZNY !! jest NAPASTNIK a może nawet dwóch(to jest zadanie dla trenera w przerwie zimowej)
I WTEDY NIKT NIE BĘDZIE NARZEKAŁ !!!
TO TYLE ...

POZDRO DLA ZAANGAŻOWANYCH !!!

w takim razie mam pytanie... idziesz na mecz żeby było to porywające widowisko z mnóstwem okazji z obu stron gdzie walka toczy się od 0 do 90 min i pada na przykład remis albo porażka po świetnym spotkaniu po meczu jeszcze ekscytujesz się przez tydzień tym co zobaczyłeś i nie możasz doczekać się kolejnego spotkania... poprostu kolejnego piłkarskiego święta!

czy może wolisz iść i zobaczyć mecz podczas którego zawody koła gospodyń wiejskich w haftowaniu to strasznie dynamiczna sprawa i mysleć ze za tydzien musisz zabrać 2 raz wiecej prasy i wypic ze 4 kawy żeby nie usnąć... no ale suma sumaru Zagłębie wygrywa... a raczej wymęcza zwycięstwo... przechodząc koło meczu...

Nie mówie gdyby połaczyć piękną porywająca gre z samymi zwycięstwami!
problematyk-ziom

Postprzez Sadek 2005-09-25, 1:20 pm

kasacja

Sadek
dj. transfer

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-25, 1:23 pm

Adi89 napisał(a):
problematyk-ziom napisał(a):a wymień choć jednego zawodnika którego chciał bardzo trener a którego u nas nie ma?

Wielgus - w ogole powoli nie rozumiem tego tematu , jestesmy na 5 miejscu co jest dobrym wynikiem a ze nie wyszedl nam mecz trudno...No moze 2 (HEKO-ale chociaz byl ten jeden punkcik) np.Barca tez zawsze wygrywa i jest najlepsza? Bez przesady...Czy wygrywasz czy nie...

a czy Wielgus chciał przejść? nie widze tu zadnej winy ze strony zarządu... a pytałem o tych na których zarząd sie podobno nie zgodził! mamy to 5 miejsce... ale nic nie gramy! czy TY tego nie widzisz? dobra na dobre i na złe... ale nie widzisz ze Lacha się męczy na pozycji defensywnego? na dobre i na złe... nie widzisz ze Małocha to drewniak! na dobre i złe z ZAGŁĘBIEM nie koniecznie z trenerem! nie mówie że teraz trzeba zmienić trenera... ale jak tak dalej pojdzie...

mamy 17 pkt i co? czy Ty jako kibic jesteś zadowolony z tego co oglądasz podczas meczu naszych kopaczy? wygrywamy albo wymęczmy zwycięstwa... u nas są nerwy nie z powodu zaciętości czy ekscytowania się spotkaniem tylko z powodu złości na ich nie poradność!
problematyk-ziom

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna