Piast Gliwice - Zagłębie Sosnowiec 24 września, 15:30

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-24, 11:42 pm

lol smieszny jesteś mały człowieczku... mały rozumkiem... nie będę z Tobą polemizował bo to chyba bezsensowne... ja widziałem 90 min a dokładnie 95 min tego spotkania... a nie marne urywki telewizyjne... Twoje wypowiedzi świadczą tylko i wyłacznie o Tobie! smutne ale prawdziwe...
problematyk-ziom

Postprzez dynamitek 2005-09-24, 11:50 pm

problematyk-ziom napisał(a):lol smieszny jesteś mały człowieczku... mały rozumkiem... nie będę z Tobą polemizował bo to chyba bezsensowne... ja widziałem 90 min a dokładnie 95 min tego spotkania... a nie marne urywki telewizyjne... Twoje wypowiedzi świadczą tylko i wyłacznie o Tobie! smutne ale prawdziwe...

To, czy ktoś jest Twoim zdaniem śmieczny czy nie, zostaw dla siebie... Może powinieneś dostać krzyż zasługi, bo byłeś na meczu??? Ok... Każdy, podkreślam KAŻDY, ma prawo do wyrażenia swojej opinii... Natomiast nikt, podkreślę NIKT, nie ma prawa nikogo obrażać tylko dlatego, że nie zgadza się z jego opinią... Więc albo zajmij się tematem (widzę, że masz się za przejeb....go eksperta), albo nic nie pisz...Ogólnie nie polemika jest bez sensu, jak sugerujesz, tylko internetowe napinanie wirtualnych mięśni! Serdecznie pozdrawiam!
dynamitek

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-25, 12:16 am

wow no coż za ripasta iście wyśmienita mało mnie z kapci nie wyrzuciło... bynajmnij nie napinam się ani swoich "internetowych mięśni" ale nie wydaje mi się żeby na podstawie skrótu meczu czy urywków można było się wypowiadać o całym spotkaniu... najnudniejsze zawsze wycinają... pozdrawiam!
problematyk-ziom

Postprzez gĘsIA skÓrkA 2005-09-25, 12:32 am

przegrali i tyle.....czekamy na 3 pkt z Bytomiem bo jak nie to juz bedzie zle :lol:
Widzialem tylko skroty i widze ze dalej w bramce powinien byc "Piętka" :wink:
gĘsIA skÓrkA

Postprzez bankier 2005-09-25, 8:18 am

Z Waszych relacji wynika, że tym razem miałem "szczęście", że za pochodzenie nie wpuszczono mnie na stadion... Oceniał gry zawodników nie będę gdyż udało mi się zobaczyć jedynie 20 minut spotkania przez dziurę w płocie.... A to co widziałem niestety nie napawało optymizmem!
bankier

Postprzez maras24 2005-09-25, 8:58 am

Ja tylko gratuluje tym co twierdzą że Piast to dobra drużyna...tak tak oczywiście REWELACYJNA no i w końcu KANDYDAT NR 1 DO AWANSU!!!!Ludzie dajcie spokój!!!!Zagraliśmy SŁABO i dlatego porażka ale bez porządnego grajka w środku pola i z samym Pitrym (a tak jak wczoraj było i bez niego)to rewelacji nie będzie.Mamy tylko szczęście że liga jest bardziej wyrównana niż w poprzednim sezonie i mimo głupich strat pkt nie mamy dużej straty do liderów (Śląsk Jaga).I jeszcze jedno.Z całym szacunkiem i zaufaniem dla trenera Tochela ale co robi Butryn nawet na ławce rezerwowych to ja nie wiem.Można tylko gdybać ale wszyscy widzieli jak w meczu z Radomiakiem defensywnego grał Moraś a wszyscy widzą jak gra?? Butryn.Tyle ode mnie w temacie Zagłębie-Piast.Teraz znów optymistycznie i z nadzieją trzeba czekać na mecz z Polonia.Na kolejną już 10 szanse w tym sezonie na przebudzenie sie Zubana czy Małochy.Zreszta jednym słowem na DOBRY mecz naszych kopaczy!!!
maras24

Postprzez twari 2005-09-25, 9:09 am

problematyk-ziom napisał(a):wow no coż za ripasta iście wyśmienita mało mnie z kapci nie wyrzuciło... bynajmnij nie napinam się ani swoich "internetowych mięśni" ale nie wydaje mi się żeby na podstawie skrótu meczu czy urywków można było się wypowiadać o całym spotkaniu... najnudniejsze zawsze wycinają... pozdrawiam!

A widziales relacje w TV? Nie wiec sie nie wypowiadaj na ten temat! :twisted:
twari

Postprzez FIGHTER1906 2005-09-25, 9:34 am

twari napisał(a):
problematyk-ziom napisał(a):wow no coż za ripasta iście wyśmienita mało mnie z kapci nie wyrzuciło... bynajmnij nie napinam się ani swoich "internetowych mięśni" ale nie wydaje mi się żeby na podstawie skrótu meczu czy urywków można było się wypowiadać o całym spotkaniu... najnudniejsze zawsze wycinają... pozdrawiam!

A widziales relacje w TV? Nie wiec sie nie wypowiadaj na ten temat! :twisted:

Twari ty ostatnio masz problemy jak małe dziecko i kłócisz się na zasadzie "moja piaskownica - pierwszy tu byłem". A problematykowi chyba wszyscy powinniśmy składać hołd, bo był na meczu ROTFL.
FIGHTER1906
Pokemon z żółtą kartką

Postprzez Ader 2005-09-25, 9:39 am

FIGHTER1906 napisał(a):
A problematykowi chyba wszyscy powinniśmy składać hołd, bo był na meczu ROTFL.

Wymieklem....
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez gothblack 2005-09-25, 10:20 am

Cholera szlag mnie trafia na wspomnienie tego meczu...nie doś,że stałem ponad pół godziny pod bramą,na dodatek filmowali mnie jak jakiegoś bandytę to jeszcze taki mecz....,boże p.Tochel ile jeszcze spotkań musimy przegrac by zorientował się, Pan ,że Małocha jest do niczego....
gothblack

re

Postprzez Qba 2005-09-25, 10:29 am

twari napisał(a):
problematyk-ziom napisał(a):nie byłeś nie mów! a ja w TV widziałem "Armagedon" i "Kubusia Puchatka i Hefalumpy"... czy to coś znaczy?

Zabron mi! :) Tez widzialem w tv Armageddon i mam prawo o nim wyrazic swoja opinie. Tak samo mam prawo wyrazic swoja opinie na podstawie tego co widzialem! A pokazali calkiem sporo! Tak wiec tego typu komentarz wsadz sobie za przeproszeniem w dupe bo nie Ty tu jestes od wydawania pozwolen na wypowiadanie sie, ok? Dziekuje.

pokazali sporo tak? na meczu nie bylem, nie wypowiadam sie, w tivi widzialem te zenade, proponuje Ci przeczytac (pewnie juz to zrobiles) ten fragment: "Z uwagi na nałożony przez PZPN "zakaz wyjazdowy", zorganizowanym grupom kibiców Zagłębia nie było dane obejrzeć meczu w Gliwicach. Zamiast narzekać na tę decyzję, kibice powinni być wdzięczni, że nie musieli oglądać fatalnie grającego Zagłębia. Tej jesieni Zagłębie jeszcze w lidze nie grało tak słabo. Co prawda sosnowiczanie przegrali w II kolejce z Widzewem aż 2:5, ale w tamtym meczu zaprezentowali się o wiele lepiej niż dziś w Gliwicach. "
Qba

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-09-25, 10:32 am

Od zakonczenia meczu z Piastem jestem nie do zycia, nie moze byc tak zeby zawodnicy ignorowali trenera, KIBICOW i wszystkich na okolo.
Niech zjada do kopalni i pracuja jako gornicy badz hutnicy przy wielkim piecu. Diabli biora czlowieka jak druzyna to ma byc jeden Przemek Pitry.
Dziewiec spotkan musimy czekac az TRENER zdenerwuje sie i oficjalnie powie iz zawodnicy robia zupelnie inna gre od ustalonej w szatni -beda zmiany zobaczymy jakie beda zmiany przeciez nam potrzebni sa dobrzy pomocnicy i napastnicy (skuteczni).
Nastepne punkty z Piastem poszly sie golic. A inne druzyny graly dla nas mam na mysli SWIT.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

re

Postprzez Qba 2005-09-25, 10:37 am

ja sie boje, zeby te zmiany nie przyniosly wiecej zlego, niz dobrego.... :?
Qba

...

Postprzez Krawiec 2005-09-25, 11:04 am

Mnie się udało wejść na mecz ale zazdroszczę tym , którzy nie musieli tego oglądać bo nerwy mam nieźle zryte. W pierwszej połowie nasi grali na poziomie Piasta , jedynie Małocha symulował grę tzn. obstawiał obrońców. Niech nikt mi nie mówi, że ten zawodnik spełnia jakąkolwiek funkcję na boisku i że jescze się przebudzi - ten zawodnik zawodzi seryjnie i jest dużym osłabieniem zespołu !

Druga połowa to żenada, brak ambicji i woli wygranej z naszej strony.
Teresa z kolei zachowywał się jakby miał stany lękowe po ostrym piciu ... "czas ! " . Butryn to nieporozumienie - muszę przyznać rację tym którzy nie widzieli nic w tym zawodniku.

Na pochwałę zasługuje jedynie Robert PIĘTKA , który wychodził obronną ręką z wielu opresji, a sytuację sam na sam z Solnicą niemal wybronił.
Krawiec

Postprzez marsad 2005-09-25, 11:20 am

Pozdro z Gliwic.
Za mały punkcik uważam wprowadzenie jednego z Waszych kibiców na stadion. Przedstawiłem go jako swego brata. Niezły kabaret. Grzesiek, jeśli to czytasz to pozdro.
W P.S. ukazał się taki artykuł.
W czwartkowym „Przeglądzie Sportowym” ukazał się artykuł zatytułowany „Dwa światy”. Autor porównywał w nim Piasta z Zagłębiem. Piast został przedstawiony jako klub w którym panuje bałagan, nieporządek, korupcja. Natomiast Zagłębie, które zarządzane jest przez Włochów to klub w którym wszystko jest w idealnym porządku. Trzeba by zapytać autora tego tekstu skąd wziął takie informacje, bo Piast już od lat jest przedstawiany w środowisku piłkarskim jako klub bardzo dobrze poukładany pod względem organizacyjnym i sportowym. A o tym, czy miała miejsce korupcja w Piaście okażę się, gdy werdykt w tej sprawie wyda sąd, o ile ta sprawa w ogóle trafi na wokandę, bo jak na razie gliwickiemu klubowi punkty odjęto na podstawie doniesień prasowych, nie przedstawiając żadnych dowodów. Jeszcze do niedawna porządek i ład nie szedł wprawdzie w parze z wynikami sportowymi pierwszego zespołu, ale tej jesieni i to się zmieniło. W minioną sobotę na stadionie przy ul. Okrzei drużyna Piasta była o klasę lepsza od Zagłębia, a to, że sosnowiczanie nie wyjechali z większym bagażem bramek, zawdzięczają tylko szczęściu i swojemu bramkarzowi.

Ciekawe jest to, że po meczu z Jagą, trener Jagi powiedział: Zagraliśmy najsłabszy mecz.
Po meczu z Widzewem, Majewski powiedział: zagraliśmy najsłabszy mecz
Po meczu z Zagłębiem Wasz trener powiedział: zagraliśmy najsłabszy mecz.
A czy któremuś z tych palantów nie przyszło na myśl, że tak się gra, jak przeciwnik pozwala? Piast nie pozwala na nic. Na rozwinięcie akcji, na czystą pozycję do strzału, itd...
Czy jest mocną drużyną? Nie. Ale potrafiącą wykorzystać swoje walory w 100%.
marsad

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna