Zagłębie Sosnowiec - Radomiak Radom (Kibicowsko) ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez SkOwRoN 2005-09-14, 7:46 pm

FIGHTER1906 napisał(a):nie wiem czy mnie poprzecie, ale apropos notki "zestresowany Piętka" proponuję na początku meczu wesprzeć chłopaka głośnym "Robert Piętka, Robert". Co wy na to?

ja jestem za :!: 8) :wink:
SkOwRoN

Postprzez FarCry 2005-09-14, 7:59 pm

pomysł bardzo dobry ale przed tym można tez minute ciszy za zmarłego :!: kibica :!:

CHWDP :!:
FarCry

Postprzez PTAQ84 2005-09-14, 9:04 pm

FarCry napisał(a):pomysł bardzo dobry ale przed tym można tez minute ciszy za zmarłego :!: kibica :!:

pomysł dobry ale ktoś by musiał najpierw dać znać spikerowi żeby ogłosił taką minute ciszy na stadionie
PTAQ84
WOJKOWICE

:(

Postprzez ^m@rcin^ 2005-09-14, 9:09 pm

PTAQ84 napisał(a):
FarCry napisał(a):pomysł bardzo dobry ale przed tym można tez minute ciszy za zmarłego :!: kibica :!:

pomysł dobry ale ktoś by musiał najpierw dać znać spikerowi żeby ogłosił taką minute ciszy na stadionie

Trzeba to zglosic do delagata i tem musi sie zgodzic kiedys za kibica z DG nie zgodzili sie zrobic minuty ciszy :(
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez SkOwRoN 2005-09-14, 9:12 pm

układy , układy , układy... :roll: :roll: co im przeszkadza minuta ciszy? :evil: :evil: :evil: :?: :roll:
SkOwRoN

Postprzez Sajni 2005-09-14, 10:07 pm

gdyby za każdego zmarłego lub zabitego kibica urządzano minutę ciszy na stadionach, to z pewnością odbywało by się to co tydzień
Sajni

Postprzez SkOwRoN 2005-09-14, 10:10 pm

Sajni napisał(a):gdyby za każdego zmarłego lub zabitego kibica urządzano minutę ciszy na stadionach, to z pewnością odbywało by się to co tydzień

a co tydzień w Polsce ginie kibic :?: nie wiedziałem :wink: :!: takie sytuacje to nie jest "chleb powszedni" .. to zdarza się raz na jakiś czas i chyba nikomu nic sie nie stanie jeśli cała impreza rozpocznie się 1 minutę później :?:
SkOwRoN

Postprzez Pikor 2005-09-14, 10:16 pm

Tak masz racje nie co tydzien, a CO DZIEŃ gina w Polsce KIBICE ( niekoniecznie chuligani, czy znaczący wiele w swoich ekipach, ale jednak kibice )...w wypadkach samochodowych lub w inny sposób...idac tym tokiem myślenia każdy mecz dla zasady powinien byc poprzedzany minutą ciszy... nie popadajmy w paranoje...
Pikor

Postprzez Przemko8 2005-09-14, 10:25 pm

na pewno na meczu z radomiakiem bedzie super doping
Przemko8

Postprzez Krzysztof15 2005-09-14, 11:45 pm

Kibice Radomiaka szykują się bardzo poważnie na przyjazd do Sosnowca :D
cytat z ich strony:

"Przypominam:
- Polkowice
- Kujawiak
- Bielsko
- Sosnowiec - priorytet
- Wrocław - priorytet
- N.M. Lubawskie
- Bytom - priorytet
- Katowice - priorytet - dla mnie

Te 4 wyjazdy są dla mnie nie do opuszczenia, zwłaszcza Sosnowiec, a co więcej się uda zaliczyć to się bardzo ucieszę."

A więc szykuje się ciekawe widowisko. Oby tylko nasi piłkarze staneli na wysokości zadania :!:
Krzysztof15

Postprzez PTAQ84 2005-09-15, 6:44 am

Sajni napisał(a):gdyby za każdego zmarłego lub zabitego kibica urządzano minutę ciszy na stadionach, to z pewnością odbywało by się to co tydzień

masz dziwne zdanie na ten temat bo takie sytuacje zdarzają się rzadko a uczczenie tego faktu minutą ciszy to chyba nic wielkiego. Jeśli byli zagłębiacy i oddali mu hołd na miejscu to my możemu minutą ciszy.
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez Sajni 2005-09-15, 1:17 pm

PTAQ84 napisał(a):

masz dziwne zdanie na ten temat bo takie sytuacje zdarzają się rzadko a uczczenie tego faktu minutą ciszy to chyba nic wielkiego. Jeśli byli zagłębiacy i oddali mu hołd na miejscu to my możemu minutą ciszy.

Pytam się więc jakie sytuacje? Że zginął kibic?
W całej Polsce z różnych powodów ginie średnio kilkaset osób dziennie. Jak myślisz jaki procent wśród nich to kibice piłkarscy?

Jak już ktoś wcześniej powiedział - nie popadajmy w paranoję tylko dlatego, że sprawa jest tak rozdmuchana (z wiadomych wszystkim przyczyn) i media zrobiły sobie z tego pożywkę.

Szczerze żal mi tego chłopaka i mam pełen szacunek dla kibiców, którzy pojechali do Mielca oddać mu hołd na pogrzebie, ale myślę, że to wszystko co można było zrobić i najlepiej nie rozgrzebywać już tej śmierci.
Co innego jeśli chodzi o jej okoliczności - sprawa nie jest zamknięta i powinno się ją jak najszybciej wyjaśnić i rozliczyć. A niechęć do policji można manifestować na różne sposoby, ale raczej nie służy do tego minuta ciszy na stadionie.

Sorry za rozmywanie tematu, jak widać temat nadal jest gorący i ściąga jak magnes inne wątki.
Ewentualną dalszą część dyskusji proponuję przenieść w inne obszary forum albo ją po prostu zakończyć.
Sajni

Postprzez PTAQ84 2005-09-15, 2:17 pm

Sajni napisał(a):
PTAQ84 napisał(a):

Pytam się więc jakie sytuacje? Że zginął kibic?
W całej Polsce z różnych powodów ginie średnio kilkaset osób dziennie. Jak myślisz jaki procent wśród nich to kibice piłkarscy?

Sajni chodziło mi głównie o to że kibic zginął podczas powrotu do domu z meczu. A jeśli chodzi o "takie sytuacje" miałem namyśli to gdy kibic ginie po meczu, w trakcie meczu czyli sytacje wyjątkowe a to zdarza się rzadko. A tak to zgadzam się z tobą że codziennie ginie dużo ludzi i wśród nich napewno jest wielu kibiców.
pozdrawiam 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez Gibson_mdc 2005-09-15, 2:27 pm

Kibicowsko nie ma sie co bac.Doping w tym sezonie jak narazie jest niezly

:D :D
Gibson_mdc

Postprzez twari 2005-09-15, 2:40 pm

A ja uwazam ze mimo wszystko ten chlopak nie zasluzyl sobie na uczczenie jego smierci minuta ciszy. Do konca nie wiadomo czy byl kibicem. Nie wiemy do konca jak wszystko sie potoczylo... ale jedno jest pewne - gdyby nie zapierdzielal jak szalony to nic by mu sie nie stalo. Oczywiscie popieram to ze tylu kibicow zjawilo sie podczas pogrzebu! Ale uczic jego smierc minuta ciszy?? Ten rodzaj uczczenia smierci jest w moim mniemaniu zarezerwowana "nagroda" dla ludzi ktorzy cos wniesli w zycie pilkarskie, cos soba zaprezentowali itp. A czym zasluzyl sobie ten chlopak ktorego nawet imienia wiekszosc z nas nie pamieta??
Zrozumcie mnie zanim po mnie pojedziecie - jestem wqr... tym co wyrabia policja, mimo wszystko to policjanci w duzej mierze przyczynili sie do jego smierci!! Ale minuta ciszy na stadionie to dla mnie pomnik wystawiany przez kibicow na czesc kogos wielkiego! A tu nie ma takiej sytuacji.
twari

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice