KRYZYS WYJAZDOWY

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Tomano 2005-09-07, 3:59 pm

slawojka napisał(a):
adas napisał(a):TEMAT STAŁ SIĘ TYLKO PRÓBĄ WYTŁUMACZENIA SAMYCH SIEBIE.

. Może gdyby jednak atrakcyjniej opisywać wyjazd zachęcać do niego, to w ten sposób wciągłoby się nową publkę? Nie wiem, takie spostrzeżenie, nie upieram się że trafne.

Jasne ze trafne, nawet bardzo.Nie ma tylko kogos kto by to robil.
Tomano
Adventure Group

Postprzez DaMi 2005-09-07, 4:10 pm

Kiedyś Mumin fajnie opisywał wyjazdy tak bardziej humorystycznie. Teraz tylko pisze do TMK i czasami coś skrobnie na kibice.net.
DaMi

Postprzez Royal_yf 2005-09-07, 4:17 pm

temat wydaje mi sie ze jest niewlasciwy, dla mnie liczylo sie zawsze ze ja jestem na meczu a nie ogladalem sie na innych, wazne ze ja jestem reszta kto jedzie to niech jedzie i tyle, sa gorsze i lepsze wyjazdu ja z perspektywy 10 lat smigania na wyjazdy, teraz nie za bardzo jezdze jakos po urodzeniu syna nie chce mi sie ruszac chociaz gdzie powinenem byc to jestem, malo czasu firma zona dzieciak, malolaci kasy nie maja to nie jezdza i tyle, starsi za bardzo czasu nie maja takze nie jezdza, chyba tyle w tym temacie wiecej wymysles sie nie da
Royal_yf

Postprzez emdżej 2005-09-07, 4:57 pm

Chciałem jeszcze dodać, że nawet jeśli ktoś nie jeździ bo nie chce to to jest jego sprawa i nie ma o co go krytykować i dociekać czemu nie jeździ.
emdżej

Postprzez WOJTEK 2005-09-07, 5:22 pm

Wszystko ładnie. Jest tylko małe ale.
Nie mam pretensji do nikogo, że do NML nie jedzie nas 200. Ale żeby nie uzbierała się pięćdziesiątka ludzi ????
Poza tym na Widzew bilety nie były za drogie a specjala nie było, na Wrocławiu specjal wyszedł na minus. Tu się kółko zamyka, nie ma ludzi na bliskich tańszych wyjazdach - nie ma kasy by dołożyć na wyjazd daleki.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez MuMiN 2005-09-07, 5:40 pm

Ciężko jednoznacznie stwierdzić, co jest przyczyną takiego stanu rzeczy, jednak może przykład Nowego Miasta Lubawskiego nie jest zbyt trafny. Wiadomym jest, że ten wyjazd ma swój „ciężar gatunkowy” i wiadomym jest że jakby na to nie spojrzeć to dobowa eskapada. Niektórzy pracują, inni nie mają funduszy, następni jeżdżą tylko w przypadku dobrych wyników, a jeszcze inni po prostu „nie mogą / boją / nie chcą” jechać bo jest daleko. Pesto „podnieca” się wyjazdem do Wrocławia czy Jaworzna, a tak naprawdę taki wyjazd „na prowincje” jest o wiele ciekawszy niż przereklamowane wyjazdy „do miasta”. Co do opisów, to nie wiem czy coś one zmienią, w każdym razie z pisaniem i relacjonowaniem nie powinno być problemu. Wszystko dopiero się rozkręca i miejmy nadzieje że ta „machina” wyjazdowa nieźle się rozkręci i z wyjazdu na wyjazd będzie coraz lepiej.
MuMiN
Kuba Wojewódzki

Postprzez Polak_sts1906 2005-09-07, 5:43 pm

DaMi napisał(a):Kiedyś Mumin fajnie opisywał wyjazdy tak bardziej humorystycznie. Teraz tylko pisze do TMK i czasami coś skrobnie na kibice.net.

Za małe honorarium mu płacicie to się tu nie wypowiada :lol: :wink:
Co do mnie to też względy finansowe decydują :? I niedługo studia zaoczne się zaczynają a czasami trzeba się na uczelni pokazać :)
Polak_sts1906
erotoman

Postprzez DaMi 2005-09-07, 5:54 pm

Jak dla mnie moge opuścić wszystkie mecze rozgrywane na stadionie Ludowym ale staram się być od pewnego czasu na wszystkich meczach wyjazdowych. Mecze wyjazdowe mają swój klimat ( nie chodzi o to że może się na nas ktoś "ustawić" lub inne "atrakcje" ) można poznać wielu ciekawych ludzi i ekipe się zżywa ze sobą.
A tak wogóle to najważniejsza jest przygoda :)
DaMi

Postprzez Greg1906 2005-09-07, 6:48 pm

Faktycznie wyjazd do NML nie jest zbyt atrakcyjny i niepowinno się oceniać naszych możliwości na jego podstawie, niemniej liczba zapisanych na niego osób jest śmieszna.
Zastanawiające są nasze ostatnie "osiągnięcia" w Łodzi i we Wrocławiu. Pewnie po części ma na to wpływ to, że jest pewna grupa osób, która zaliczyła te miasta w poprzednich sezonach i drugi wyjazd w to samo miejsce po prostu im do niczego nie był potrzebny. I tak będą się mogli pochwalić, że na Widzewie i Śląsku byli.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez ŁOSKI1906 2005-09-07, 9:15 pm

''Mało atrakcyjny rywal''
Ciekawa wymówka,z mojego punktu widzenia jedziemy na wyjazdy aby dopingować swój klub i pomóc im w odniesieniu zwycięstwa,a nie zeby zobaczyc wypchany sektror gospodarzy,wiadomo ze jest to jakiegos rodzaju urozmaicenie ale przeciez ''jestesmy zawsze tam gdzie oni będą grać''
Pozdrawiam
ŁOSKI1906
Os.Piastów oficial fans

Postprzez S 2005-09-07, 11:32 pm

Ja slyszalem,ze nie kazdy zarabia po 3 klocki,ze nie kazdego stac,specjale.autokary,busy,ponadto zarcie,chlanie,jaranie,cpanie-to sa koszty.Druga sprawa-specjale i ich organizatorzy,troche Wam sie chlopcy renoma zjebala,ludzie chodza gadaja ,ze troche za drogo,ze ktos cos kradnie,ze jest tak a nie inaczej,kiedys specjali nie bylo i bylo okej.Dla niektorych tez wyjazd specjalem jest malo atrakcyjny,bo zachlac morde mozna na lawce,temat jak dla mnie ,-malo sensowny.pzdr
S
Żółta kartka

Postprzez RobertPiaski1906 2005-09-08, 12:06 am

jeśli chodzi o koszty to porównajcie sobie z innymi drużynami . My mamy tanie lub jedne z najtańszych wyjazdów a i tak nas mało jeździ :cry:
RobertPiaski1906
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Wally 2005-09-08, 1:01 am

Ja tam na swój wiek, rocznikowo 20 to i tak mam troche wyjazdów. I nie patrze na odległość, chociaż mój najdalszy wyjazd to Żary, ani na to co moze się dziać na drodze. Chłopaki z AG mają już swój wiek, są poukładani w zyciu, prawie wszyscy maja pracę. Ja to wszystko przekładam na pieniądze. Z chęcią bym pojechał do NML, ale są czasem rzeczy wazniejsze. Akurat mi dziś 2 kupony nie weszły przez jakiś jeden mecz na kuponie i lipa z pieniędzmi. Większośc powie - po co stawiałeś, bys sobie dozbierał i byś miał. Wszystko spoko, ale jak uzbieram pieniądze, to je strace na wyjeździe, wyjazd się skończy a potem trzeba znowu żebrać pieniądze od rodziców. A co dopiero, jak się zaczną od października studia. No to chyba wiadomo, co ważniejsze. Mecze to hobby, a studia czy zwykłe kieszonkowe to jest po prostu życie. Nie miejcie pretensji od ludzie, że nie wszyscy jeżdżą, niektórzy pewnie chcą się ustawić w życiu i studiować/ pracować, żeby mieć na chleb. Zagłębie im pieniędzy nie zwroci, za to, że jeżdżą. A i tak niektórzy pewnie specjalnie odkładają kase przez tydzień, żeby chociaż się pojawić na Stadionie Ludowym. "Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia" więc wyjazdowicze zwróćcie uwagę na to, ze są też tacy, co jedyne swoje dochody chcą jakoś ambitniej przeznaczyć, inni ledwo co uzbierają na mecz w Sosnowcu, a inni mają rodziny i dla nich chcą się poświęcić, co jest chyba zrozumiałe. Chociaż to i tak nie rozumiem, że taka firma jak Zagłębie, uzbierała 200 osób na Widzew, a na NML nie można uzbierać nawet 50 osób.

Pozdro i prosze bez docinek w moja stronę.
Ostatnio edytowano 2005-09-08, 12:05 pm przez Wally, łącznie edytowano 2 razy
Wally

Postprzez WOJTEK 2005-09-08, 6:11 am

S napisał(a):Ja slyszalem,ze nie kazdy zarabia po 3 klocki,ze nie kazdego stac,specjale.autokary,busy,ponadto zarcie,chlanie,jaranie,cpanie-to sa koszty.Druga sprawa-specjale i ich organizatorzy,troche Wam sie chlopcy renoma zjebala,ludzie chodza gadaja ,ze troche za drogo,ze ktos cos kradnie,ze jest tak a nie inaczej,kiedys specjali nie bylo i bylo okej.Dla niektorych tez wyjazd specjalem jest malo atrakcyjny,bo zachlac morde mozna na lawce,temat jak dla mnie ,-malo sensowny.pzdr
Tak, jest za drogo. 15 zł na widzew też było strasznie drogo a i tak zapisy szły jak po grudzie. Tekstów o kradzieżach nawet nie chcę mi się komentować. :evil:
Kiedyś nie było aut, prądu, wódki itd.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Puzon 2005-09-08, 7:20 am

S napisał:
Ja slyszalem,ze nie kazdy zarabia po 3 klocki,ze nie kazdego stac,specjale.autokary,busy,ponadto zarcie,chlanie,jaranie,cpanie-to sa koszty.Druga sprawa-specjale i ich organizatorzy,troche Wam sie chlopcy renoma zjebala,ludzie chodza gadaja ,ze troche za drogo,ze ktos cos kradnie,ze jest tak a nie inaczej,kiedys specjali nie bylo i bylo okej.Dla niektorych tez wyjazd specjalem jest malo atrakcyjny,bo zachlac morde mozna na lawce,temat jak dla mnie ,-malo sensowny.pzdr

A może zamiast S trza się było nazwać X. Było by bardziej tajemniczo. Jak temat mało sensowny, to po ch.. w nim wpisujesz swoje żałosne prowokacje. Jak specjale się nie podobają to zawsze możesz zapierdalać zwykłymi, anonimowy chuliganie.
Puzon
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice