Zagłębie Sosnowiec - Heko Czermno 4 września, 15:30

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mały 2005-08-30, 2:49 pm

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):
mały napisał(a):
Tylko ,że Lacha nigdy nie był w optymalnej formie. I nie jest to żaden wielki grajek , bo taki to ma trzy może cztery nieudane mecze w sezonie a Lachowski tyle ma udanych . Jeden super cztery żenującą słabe . Ciekawe ile jeszcze bedzie się zasłaniał kontuzją. Skoro taki z niego ekstra grajcar to dlaczego w wieku 24 lat kopie po II ligach .

A ile lat ma ten twój Mariusz U. ?? I tez kope po 2 ligach obecnie to jego kopnięto prosto w d**e w Bełchatowie i oby skonczył w rezerwach. A z bramek Lachy bedziemy sie jeszcze nie raz cieszyc
Człowieku Coś taki spięty. Ani półsłowem nie wspomniałem o Ujku. A Lachowski to chipokryta w czystej postaci . Każdy widzi ,że jest w słabej formie tylko on sam tego nie dostrzega i jeszcze zasłania się taktyką trenera . A do tego obraża kolegów z zespołu , że w ubiegłej rundzie wygrywali bo mieli szczęście . Ciekawe co by mówił jakby grał w tamtej rundzie.
mały

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2005-08-30, 2:55 pm

mały napisał(a):Człowieku Coś taki spięty. Ani półsłowem nie wspomniałem o Ujku. A Lachowski to chipokryta w czystej postaci . Każdy widzi ,że jest w słabej formie tylko on sam tego nie dostrzega i jeszcze zasłania się taktyką trenera . A do tego obraża kolegów z zespołu , że w ubiegłej rundzie wygrywali bo mieli szczęście . Ciekawe co by mówił jakby grał w tamtej rundzie.

Napisałem o M. bo zawsze go chwaliłes ze lepszy od Lachy , ze łacha słaby itd. Teraz okazuje sie ze 1 liga to za wysoko. Pozdrawiam

PS: Dzisiajszy ranny trening Zagłębia to była gra w siatkonoge, dobrze sobie chłopaki radzili ale królem siatkonogi w Zagłebiu jest Wojtek Małocha robił co chciał :wink:
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez MarcelZS 2005-08-30, 4:07 pm

Mały daj spokój, Lacha kolegów z zespołu nie obraża, bo prawda jest tak że wiosną mieli trochę szczęścia, którego teraz brakuje (pamiętasz ŁKS,Radomsko,Szcakowinakę) - inna sprawa że potrafili stworzyć więcej sytuacji bramkowych.

Lacha napewno był lepszy w zeszłym sezonie od Ujka, a ponadto gość ma jaja i honor - którego tak brakuje twojemu Ulubieńcowi.

Wiem, że Lachowski to nie postać na miarę ekstraklasy, ale na pewno stać go na miano lidera w naszym zespole.

Poza tym, mógłby wiele cierpkich słów powiedzieć o Mariuszu. U., ale tego nie robi bo nie będzie zniżał się do poziomu pseudozawodowca.
MarcelZS

Postprzez universal 2005-08-30, 4:51 pm

nie biore innego wyniku pod uwage jak tylko...3-0!!! dla chłopaków z zagłębia...heko to dosyć dobry zespół ale damy rade...GRAMY O AWANS! W który mocno wierzymy...
universal
Zagłębiak

Postprzez Pesto 2005-08-30, 4:54 pm

Typuję 1:0.
Pesto
kumaty

Postprzez mike79 2005-08-30, 5:13 pm

Wiadomo HEKO jak to beniaminek, wyszumi się na początku sezonu i siądzie na d... Niewykluczone że od meczu z Naszym ZAGŁĘBIEM "ludzie z Czeremcha" zaczną notować wyniki na miarę ich potencjału i możliwości (czyt. dołować)
Zwycięstwo 2,3 bramkowe jak najbardziej realne.

PS. "Pozdrawiam" kol. małego który uważa że Marcin Lachowski będąc w formie jest słabym zawodnikiem. Gratuluję znajomości futbolu i poczucia humoru !!

POZDRO DLA ZAANGAŻOWANYCH !!!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez mike79 2005-08-30, 5:18 pm

I jeszcze jedno.
Kol. mały po twojej wypowiedzi odnośnie Marcina Lachowskiego proponuję abyś zmienił swoją ksywkę na "MNIEJSZY", napewno bardziej by ci pasowała ;)
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez almot 2005-08-30, 6:21 pm

mały napisał(a):
Tylko ,że Lacha nigdy nie był w optymalnej formie. I nie jest to żaden wielki grajek , bo taki to ma trzy może cztery nieudane mecze w sezonie a Lachowski tyle ma udanych . Jeden super cztery żenującą słabe . Ciekawe ile jeszcze bedzie się zasłaniał kontuzją. Skoro taki z niego ekstra grajcar to dlaczego w wieku 24 lat kopie po II ligach .

Po 1) A teraz moze kol. Maly utnij wszelkie spekulacje i przyznaj sie ile Ci placi Ujek za promowanie go, a umniejszaniu zaslug Lachowskiemu? W ktorys temacie juz konwersowalismy razem na ten temat. Pozniej juz nieraz broniles swego "klienta" w "wiadomosciach o bylych pilarzach", ze przeciez Mariuszek ma tak straszna kontuzje i dlatego nie moze pokazac swojej klasy w I lidze!
Po 2) zenujace to sa wlasnie Twoje wypowiedzi strasznie podszyte hipokryzja, ktora zarzuciles Lachowskiemu. Bo psizesz, ze zaslania sie kontuzja, a sam wlasnie tak bronisz "Skarbnika".
Po 3) Rzeczywiscie strasznie obrazil kolegowa z druzyny :lol: . Normalnie cios prosto w serce, nie wiem jak sie po tym pozbieraja :wink:

po 4) Skad wiedzialem czytajac pierwszy post o Marcinie po wywiadzie, ze "Mniejszy" nie przejdzie kolo tego obojetnie :lol:
Pozdrowionka
almot

Postprzez almot 2005-08-30, 6:24 pm

A co do meczu, to obstawiam 3:1. Myzle, ze Zubanovic sie zrekompensuje za te nieudane "setki" ze Śląskiem. :)
almot

Postprzez twari 2005-08-30, 8:17 pm

maly... czasem jak czytam Twoje wypociny to wydaje mi sie ze jestes synem Pana U.! Piszesz takie brednie... Przypomnij mi prosze ile bramek strzelil Ujek na jesien ubieglego roku?? A ile Lacha? Podpowiem Ci - Ujo strzelil JEDNA BRAMKE!! Rasowy napastnik - nie ma co! :) A nasz rozgrwajacy zdobyl 6 razy wiecej bramek od tego super strzelca!! Ale masz racje - Lacha przy Ujku to slabiak ktory zawsze jest bez formy!
twari

Postprzez dynamitek 2005-08-30, 9:44 pm

najpierw mój typ na mecz z Heko... 3-0 dla Zagłębia... A teraz powiem, dlaczego tak optymistycznie, szczególnie że wcześniej trochę inaczej mierzyłem możliwości Zagłębia... Być może Ameryki nie odkryję i dla niektórych to nic nowego, ale podzielę się z Wami tym, czego się dowiedziałem ostatnio.. Zacznę od Lachy i śmiesznych wobec niego zarzutów, że niby bez formy i takie tam... Otóż wiem, że to, wbrew opiniom niektórych, absolutny lider w drużynie! To ktoś, kto nie ma jakiegoś wybitnego talentu, ale jest strasznym pracusiem, który podchodzi do treningu jak mało kto... To dzięki ciężkiej pracy jest tym, kim jest. Facet na treningach pracuje najwięcej, czuje głód piłki, żyje tym... Analizuje pięćset razy każde swoje złe zagranie, strasznie się przejmuje, że mu coś nie wyszło... Pewnie jest świadom, że czegoś jeszcze brakuje w jego grze i że daleko mu do tego, czego sam od siebie oczekuje! Ale bezsprzecznie jest liderem, któremy Ujek do pięt nie dorasta...Natomiast o kontuzjach już kilka razy pisałem... Ktoś, kto nie miał poważnej kontuzji nigdy nie zrozumie, jak wygląda powrót do sprawności po np. rekonstrukcji więzadła... Więc zarzucanie mu hipokryzji jest nieuzasadnione! Kol. Mały nie wie, o czym mówi... A propos liderowania w drużynie... Kto był na meczu we Wrocławiu, ten widział sytuację, kiedy Hosic zaczął się kłócić z którymś z obrońców (z mojej perspektywy nie dojrzałem, kto to był)... Co zrobił Lacha? uspokoił sytuację! I taka jego rola... Inni patrzą na niego, widzą pełny profesjonalizm i starają się naśladować... Przytoczę słowa trenera, który, kiedy go spytałem o Lachę, powiedział, że wszystkim trenerom życzy, żeby ich zawodnicy tak podchodzili do zawodu... Kolejna ważna sprawa, która wzbudziła mój optymizm, a o czym wcześniej nie wiedziałem, to samo zaplecze w Zagłębiu, badania lekarskie, badanie zakwaszenia mięśni, indywidualne treningi dla zawodników, stosownie do stanu fizjologicznego organizmu... poza tym odżywki, suplementy, odnowa biologiczna... Panowie! Tego nie ma w wielu klubach pierwszej ligi! Ba! Niewielu jest trenerów w pierwszej lidze, którzy w ogóle podczas treningu biorą takie sprawy pod uwagę! Dlatego chciałbym się odnieść jeszcze do profesjonalizmu p. Tochela... Trener pierwszej klasy pro, który wie, co robi! Jeśli ktoś twierdzi, że Lacha zagrał słaby mecz we Wrocławiu, to ja mu powiem, że robił dokładnie to, czego trener oczekiwał! Defensywny pomocnik, a więc niekoniecznie to, co zawsze... A to wynikało z jego aktualnej dyspozycji! Więc gadanie, że trener zrobił "bez sensu" zmianę, że "bez sensu, że ten czy tamten gra, a inny siedzi na ławie", jest właśnie bez sensu! Trener wie, co robi! Gdyby jeszcze wszyscy piłkarze robili dokładnie to, czego on od nich chce, gdyby zmiennicy wykonywali polecenia i grali to, co założono przed meczem, to byłoby super... Cofanie się po bramce wynika ja jakiegoś "defektu" mentalnego, a nie z taktyki! Miejcie to na uwadze... mógłbym tak jeszcze godzinę, ale nie będę zanudzał! ;) W każdym razie wierzę w coraz lepszą grę... wierzę w 3 punkty w meczu z Heko... i coraz bardzie wierzę w plany awansu... Oczywiście jest jeszcze jedna przeszkoda... pan Rudy... Gdyby p. Rudy robił swoje i nie mieszał się do spraw szkoleniowych, gdyby wierzył człowiekowi, który się na tym zna (czyt. K. Tochel), gdyby nie blokował transferów i gdyby posłuchał dobrych rad, to mielibyśmy dziś pierwszą ligę... A dlaczego blokuje? hmmm... ja to wiem... "bo szukamy zawodników z kartą na ręku" i nie wydajemy pieniędzy na transfery... Ok. Tylko że pieniądze leżą przy murawie... mówiłem o tym przy okazji rozmowy o transmisjach w TV. Skoro nie chcemy dodatkowych pieniędzy, bo nimi sramy, to dlaczego nie wykupiliśmy obiecującego bramkarza za jakieś śmieszne pieniądze, które dobry marketingowiec zarobi dla klubu w miesiąc??? No tak... tylko, że ja "gówno" wiem o marketingu, jak kiedyś jeden mądrala napisał, więc już głosu nie zabiorę... W każdym razie wierzę, że mamy świetną drużynę, którą na wiele stać... mamy super trenera, który zna się na robocie... mamy zajebistą publikę... Zagłębie będzie grało w I lidze, pod warunkiem, że trener będzie się martwił tylko o sprawy szkoleniowe i dostanie narzędzia do pracy... I tyle... wybaczcie, że aż tak się rozpisałem, ale chciałem, żeby było bardziej przyjaźnie i optymistycznie! Zagłęie S. - HEKO 3:0! Pozdrawiam!
dynamitek

Postprzez Pluto 2005-08-30, 10:15 pm

MarcelZS napisał(a):Lacha napewno był lepszy w zeszłym sezonie od Ujka, a ponadto gość ma jaja i honor - którego tak brakuje twojemu Ulubieńcowi.

Z całym szacunkiem kolego MarcelZS, no offence, ale w kwestii honoru i jaj Lachowskiego proponuję poczytać forum jego poprzedniego klubu - Odry Opole. Ja do p.Lachowskiego nic nie mam, bo wobec kibiców Zagłębia jest w porządku, ale skoro kibice Odry nazywają go opolskim Figo - i to wcale nie z powodu umiejętności piłkarskich - to coś w tym musi być. Może nie będę podawał linków do forum Odry, gdzie można o tym poczytać, kto jest zainteresowany niech sam poszuka.
Pluto

Postprzez Benek90 2005-08-30, 10:52 pm

Ja mam takie zdanie.... :D ZAGŁĘBIE wygra 2:0 :!: :!: :!: Ale mysle tez, ze Heko bedzie broniło swojej bramki i bedzie grało z kontry. Ale to tylko moje zdanie. 8)
Czy WYGRYWASZ Czy Nie JA I Tak KOCHAM CIE I Na Dobre I Na Złe W MOIM SERCU ZAGŁĘBIE[/u][/i]
Benek90

Postprzez CharoN^ 2005-08-30, 11:39 pm

Zagłębie ten mecz musi wygrać, i wygra. Wynik powinien oscylować przy dwubramkowym zwycięstwie Sosnowiczan. Ambicje zawodników są napewno podrażnione po tych dwóch remisach z beniaminkami. Myślę, że kazdy, kto dostanie szanse gry, będzie gryzł trawę przez 92 min. Oby pracę nad mentalnością zawodników przy prowadzeniu przyniosły efekt. Nie wyobrażam sobie, żebysmy znów przegrali (remis w tym meczu również będzie porażką) wygrane spotkanie. Po strzelonej bramce (sądze, że ta padnie już w pierwszej odsłonie gry) trzeba siąść na połowie rywala dążąć do podwyższenia wyniku. Obstawiam 2:0, lub 3:1.

Co do debaty na temat Lachy, wtrące swoje trzy grosze. Ci, którzy uważają, że Lacha jest słaby gówno znają się na piłce. Szkoda mi was (kieruje to właśnie do nich)... Piłke pewnie kopaliście tylko na podwórku. Myślicie, że łatwo dojść do siebie po takiej kontuzji? Sam Marcin przyznał, że bół odczuwa w dalszym ciągu, ale zaciska zęby, gra, i chwała mu za to. Jak dojdzie do swojej optymalnej formy znowu będziecie się rozpisywać jaki to on jest wspaniały (akurat o Małym nie mówie, bo wg. niego i tak Lacha jest słaby :shock:, agent Ujka...). Lacha trzymaj się.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez mały 2005-08-31, 11:55 am

No to fajnie :x pojeździliście po mnie to możecie wrócić do tematu o meczu . Jak ktoś dobrze spostrzegł sprawdźcie stronę Odry Opole ! :evil:
mały

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna