Śląsk Wrocław - Zagłębie Sosnowiec 27 sierpnia, 12:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mdc dg 2005-08-27, 8:01 pm

Gra naszych kopaczy taka sobie, zagrali średnio i 1 punkt zawitał do Sosonowca w następnych meczach trzeba strzelać częściej z dystansu bo nasi piłkarze pojawiając się w pobliżu pola karnego nie wiedzieli co zrobić z piłką.
mdc dg

Postprzez emdżej 2005-08-27, 8:01 pm

Cóż można powiedzieć o spotkaniu jak już wszystko było powiedziane. Zgadzam się z krytykującymi Skrzypka. Zagrał dziś fatalnie. Mecz wyrównany. Pierwsza połowa naszej przewagi, druga Śląska.

Spoza meczu:
1. Cieszę się, że na własne oczy z bliska mogłem ujrzeć trenera Górskiego.
2. Dziękuję nowym kolegom z Wrocławia za obiad i gościnę :D
emdżej

Postprzez gothblack 2005-08-27, 8:49 pm

Mam mieszane uczucia...niby nie jest źle,ale mogliśmy i powinniśmy to wygrać.Zawodnicy sprawiali wrażenie jakby ten remis ich zadowalał i nie było takiego parcia do przodu....chyba sami byli zaskoczeni tym,że Śląsk nie jest taki straszny.No cóż jest punkt i trzeba się z tym zgodzić.Co do gry poszczególnych zawodników to przedmówcy napisali już prawie wszystko.Ja już dawno mówiłem,że Skrzypek powinien odpocząć.Szkoda bo wydawało mi się,że będzie liderem naszej druzyny,ale chyba pewnego pułapu nie da się przeskoczyć.Mam też nadzieję,że Pitry odzyska świeżość bo ostatnio przechodzi obok meczu.Ogólnie pozytywne wrażenie :roll:
gothblack

Postprzez Sir 2005-08-27, 9:01 pm

Lars napisał(a):co ty chcesz od Dawida?
chwalibogowski i paczkowski moze lepsi?
ten drugi dzis weszedl i taka zenada jak w max 3 lidze. byle do przdu i w pole karne...
na chwalibogowskiego szkoda mi klawiatury...(ogolnie o nim pisząc bo dzis naszczescie nie zagrał)

Kol Lars jak widzisz wszystcy korzystający z forum kibice podzielają moją opinie odnośnie BARDZO SŁABEJ gry DAWIDA SKRZYPKA więc nie rozumiem Twojego oburzenia..?

Pozdrawiam Sir
Sir

Postprzez krzysztof 2005-08-27, 9:36 pm

Mimo żalu, że zamiast 3pkt jest tylko jeden jestem dobre myśli.
Widać wyraźną poprawę i z meczu na mecz drużyna gra coraz lepiej jako kolektyw.
Gorzej natomiast z indywidualnościami (Lacha, Przemek, Dawid). Chłopaki pokażcie od czasu do czasu na co was stać.
krzysztof

Postprzez AUROCHS 2005-08-28, 12:16 am

Akcje, które zapamiętałem to poprzeczka Zubana, fatalne uderzenie Przemka, i jeszcze groźne uderzenie z główki bodajże ponownie w roli głównej Zubanović. Natomiast raziła gra obrony. Wiem, wiem zachowaliśmy czyste konto bramkowe ale gdy widziałem swobodnie biegających zawodników Śląska tuż przed polem karnym to zastanawiałem się co robi nasza defensywa... :roll:
Więcej póki co nie pamiętam ale za 5 godzin powtórka. :wink:
Człowiek meczu... chyba Arek Kłoda, pomimo negatywnych zachowań naszej obrony podobała mi się jego gra.
AUROCHS

Postprzez almot 2005-08-28, 8:08 am

krzysztof napisał(a):Mimo żalu, że zamiast 3pkt jest tylko jeden jestem dobre myśli.
Widać wyraźną poprawę i z meczu na mecz drużyna gra coraz lepiej jako kolektyw.
Gorzej natomiast z indywidualnościami (Lacha, Przemek, Dawid). Chłopaki pokażcie od czasu do czasu na co was stać.

A mnie podobala sie wczorajsza gra Lachy. Zaczal ladnie grac pilka, widac, ze zaczyna powracac nasz "stary,poczciwy Lacha". Pewnie gral. Pozytywna zmiana o 180 stopni w porownaniu z meczem z Lechia. Gorzej Pitry, duzo strat i w ogole. Na plus takze Kłoda. Mecz ogolnie podobal mi sie, gdyby tylko jeszcze byl on zwienczony brameczka dla Zaglebia, to szczyt szczescia, ale wierze, ze z Heko to juz bez dwoch zdan bedzie 3:0...
Pozdrawiam
almot

Postprzez Sir 2005-08-28, 8:14 am

AUROCHS napisał(a):Akcje, które zapamiętałem to poprzeczka Zubana, fatalne uderzenie Przemka, i jeszcze groźne uderzenie z główki bodajże ponownie w roli głównej Zubanović. Natomiast raziła gra obrony. Wiem, wiem zachowaliśmy czyste konto bramkowe ale gdy widziałem swobodnie biegających zawodników Śląska tuż przed polem karnym to zastanawiałem się co robi nasza defensywa... :roll:
Więcej póki co nie pamiętam ale za 5 godzin powtórka. :wink:
Człowiek meczu... chyba Arek Kłoda, pomimo negatywnych zachowań naszej obrony podobała mi się jego gra.

Muszę się zgodzić! W dwoch sytuacjach katastrofalne błedy zaliczyl TReścinski. Po tych dwoch jego błedach goscie mieli 100 % sytuacje..!!! Ale na szczescie zabraklo zaw gospodarzy zimnej krwi!
Do tego dodajmy rękę w polu karnym Hosica....

Inne błedy jakie popelniali nasi grajkowie to tak jak w innych meczach....a otoz: w drugiej polowie znowu zostawiaja nieupilnowanych zawodnikow na 16 metrze i nasi czekaja az tamten uderzy na bramke i modlą sie zeby to nie wpadlo! Zaden nie ruszy....do niego,a przeciez mamy tyle doświadczenia odnosnie strzałow życia - z ok 16 metra

Aczkolwiek muszę pochwalić Teresę bo ooprcz tych dwoch katastrofalnych bledow ...naprawdę zagral dobre mecz. A podobalo mi się to ze prawie za kazdym razem wyprzedzal napastnikow i odbieral i m pilki!!! Szkoda tylko ze pozniej nic z tego nie bylo, ale nasi skrzydlowi....
Sir

Postprzez zgredos 2005-08-28, 10:48 am

gothblack napisał(a):.Mam też nadzieję,że Pitry odzyska świeżość bo ostatnio przechodzi obok meczu.

Przemkowi będzie coraz trudniej strzelać bramki, bo obrońcy przeciwnych drużyn wiedzą już na co Go stać i bardziej będą go pilnować. Teraz okaże się na co naprawde stać tego piłkarza
zgredos

Postprzez gothblack 2005-08-28, 11:16 am

zgredos napisał(a):
gothblack napisał(a):.Mam też nadzieję,że Pitry odzyska świeżość bo ostatnio przechodzi obok meczu.

Przemkowi będzie coraz trudniej strzelać bramki, bo obrońcy przeciwnych drużyn wiedzą już na co Go stać i bardziej będą go pilnować. Teraz okaże się na co naprawde stać tego piłkarza

Masz racje,jeśli faktycznie jest takim talentem to teraz tu w drugiej lidze musi to udowodnić,gdyż inaczej może wbić się w przeciętność jakiej u nas nie brakuje.Pożyjemy zobaczymy.Pzdr.
gothblack

Postprzez pytom 2005-08-28, 12:33 pm

Remis to jak najbardziej zasłużony wynik aczkolwiek to my mieliśmy lepsze setki i niepodyktowany karny.Kibicowsko pokazaliscie się z dobrej strony z dobrą oprawą i w dużej ilosci.Doping kulturalny.do zobaczenia w Sosnowcu.
Jebac żydzew
pytom

Postprzez Robson_sc 2005-08-28, 1:40 pm

Remis byl w tym meczu najbardziej sprawiedliwym rozstrzygnieciem. Obie druzyny mialy swoje sytuacje ale brakowalo kropki nad i. Na plus na pewno Arek Kloda widac, ze chłopak ma duza chec do gry ofensywnej a i w obronie spisywal sie bez zarzutu. Do tego dodalbym Terese, ktory czyscil wszystko w okolicach naszej 16-stki. Oczywiscie w grze obronnej bylo kilka błedow ale ogolnie z perspektywy naszego sektora wygladalo to dobrze. Slask w pierwszej polowie slabszy ale mecz ogolnie wyrownany. Doping z naszej strony kapitalny. Powtarzanki i Zagłebie na 3 glosy to bylo cos niesamowitego. Oby wiecej takich wyjazdow :!: :!:

Pozdro dla obecnych :D
Robson_sc

Postprzez mike79 2005-08-28, 4:25 pm

Tu też króciutko - JEST CORAZ LEPIEJ !! I TAK 3MAĆ !!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Sadek 2005-08-28, 11:33 pm

Mecz stał na srednim poziomie, duzo sytuacji strzeleckich, które zostały zmarnowane, ciekawe akcje jak na II ligę można być zadowolony

Sadek
dj. transfer

Postprzez twari 2005-08-28, 11:41 pm

Wlasnie na POLSACIE (ZWYKŁYM!) rozpoczyna sie powtorka meczu!!
twari

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna