Zagłębie Sosnowiec - Lechia Gdańsk 20 sierpnia, 17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: brak fanów Lechiiiiii

Postprzez Wuzel 2005-08-21, 1:09 pm

Wuzel napisał(a):Jeżeli wygramy to skromnie, zależy jak zagrają bo jak tak jak ostatnio to remis też będzie dobry

Prorocze słowa :D Remis lepszy niż przegrana - co do gry to widzę dużo lepszą grę niż we wcześniejszych meczach. Szkoda niewykorzystanych sytuacji. Gramy ładnie mamy remis , grając brzydko wygrywamy.
Nie chcę być złym prorokiem ale moim zdaniem Pesto ma rację i awansu nie będzie ( bynajmniej teraz).
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez Karool_Gda 2005-08-21, 2:22 pm

ASTER napisał(a):Lechia wybijała co chciała, a zwłaszcza taki łysy obrońca po prawej stronie.

Ten obrońca to nasze najlepsze wzmocnienie w opinii wielu kibiców Lechii. Nazywa się Paweł Pęczak i jeszcze w zeszłym sezonie grał w I lidze w GKS Katowice.
Karool_Gda

Postprzez mdc dg 2005-08-21, 7:48 pm

Mecz napewno ładniejszy dla oka w pierwszej połowie bo w drugiej nasi zagrali bardzo słabo a po stracie bramki nie było pomysłu na rozegranie jakiejś konkretnej akcji.Ogólnie słabo nie możemy tracić punktów u siebie.Niestety nie gramy ofensywnej piłki jak na wiosne pan Tochel znowu powrócił do taktyki z jesieni poprzedniego roku.
mdc dg

Postprzez tomi2509 2005-08-21, 8:14 pm

z calym szacunkiem dla pilkarzy i trenera ale wydaje mi sie ze pan K. Tochel niestety nie jest w stanie juz nic wiecej osiagnac !! nie bede pisal o meczu bo co spotkanie pisze sie te same mankamenty w grze i dalej jest to samo!! dlaczego? nie wiem!! uwazam ze nasi pilkarze sa bardzo slabo perzygotowani kondycyjnie do sezonu !! po 60 min wiekszosc nadawala sie juz do zmiany!! dziwi mniw tylko czemu ZAWSZE po strzelonej bramce przestajemy grac i pilnujemy wyniku!!!

ps.1. boje sie bardzo czy tan awans do 1 ligi bedzie realny!!!
ps.2. chcialbym zeby to co napisalem sie nie sprawdzilo!!!!!!
tomi2509

Postprzez MarcelZS 2005-08-21, 8:28 pm

Dajcie spokój z tą krytyką, drużyne mamy taką, jaki mamy budżet - ja dalej wierze w awans,choć początek jest raczej niezbyt obiecujący.

Teraz zawodnicy jak i my kibice musimy potwierdzić swoje aspiracje we Wrocławiu - no ale to już kolejny temat.
MarcelZS

Postprzez maras24 2005-08-21, 10:01 pm

To dopiero 4 kolejka a do końca rozgrywek jeszcze 30 kolejek co daje 90 pkt do zdobycia !!!!!!!Trzeba zrobić coś ze środkiem pomocy której tak poprawdzie nie mamy niestety!Jak będzie dobry środek to bedzie dobrze.MUSI BYĆ DOBRZE!!
maras24

Postprzez Erazmus 2005-08-21, 10:16 pm

Mysle ze nie macie powodow do niepokoju . Jestesce z Jaga murowanym kandydatem do awansu co nie zmienia faktu ze musicie sie niezle sprezac grajac z kazdym. Za tydzien nie widze innej opcji jak 3 punkty dla Slazeczka. Nasz treneiro zapowiedzial ze Wroclaw pozostanie Twierdza i nikt stad nie wywiezie 3 punktow. Mysle jednak ze mimo wszystko wielu sosnowiczan bedzie mile wspominac weekend we Wroclawiu 8)
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez Minion 2005-08-21, 10:26 pm

Oj ciężko będzie , ciężko :-D Ale damy raaade , Wrocław pięknym miastem jest ale po powodzi już tak nie urzeka, to się nam chłopoki nie rozproszą :-D
Minion

Postprzez Erazmus 2005-08-21, 10:47 pm

Minion napisał(a):Oj ciężko będzie , ciężko :-D Ale damy raaade , Wrocław pięknym miastem jest ale po powodzi już tak nie urzeka, to się nam chłopoki nie rozproszą :-D

Wszystko zależy od towarzystwa w ktorym się ogląda miasto :) Piłkarsko powinien to byc naprawde niezly spektakl bo ani Slask ani Zaglebie nie bedzie sie bawic w murowanie pola karnego.
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez Sebek 2005-08-22, 8:09 am

Powiem tak- jeżeli ZAGŁĘBIE mysli poważnie o awansie, to trzeba coś zmienić w ustawieniu!! Bo inaczej Rycerze wiosny odejdą całkowicie w niepamięć!
Pierwsza połowa mogła się podobać!Bardzo udany mecz CHYLASZKA!Brawo.KŁODY również-ale do tego zaczynam się juz przyzwyczajać! :D "Gra" BUTRYNA potwierdziła moje wcześniejsze wypowiedzi.Co ten zawodnik robi w podstawowej 11??? :shock: :shock: :shock: !Jak można mówić o tym, aby dac mu czas na rozegranie?, przecież to juz jego czwarte rozegrane spotkanie i co???NIC nie pokazał, to ile jeszcze czasu???i nieudanych podań w wykonaniu tego zawodnika?Ma ambicje - ok!Ale każdy z chłopaków je ma!!!To za mało...!!!!!Liczę że kredyt zaufania skończy się mu w następnej kolejce!
Pozdrawiam.
Sebek

Postprzez SCORPARO 2005-08-22, 8:58 am

...zastrzeżenia co do gry, można mieć nie tylko odnośnie Butryna... uważam że gra się jakoś "dziwnie" nie klei całej drużynie (poza nielicznymi zrywami), i zupełnie niemam pojęcia co może być powodem tak słabej dyspozycji Zagłębia. O ile jeszcze na początku spotkań (wyjętek I połowa z Lechią), usiłuje się coś zrobić na boisku, o tyle zupełnie nie zrozumiałe dla mnei jest cofanie sie po strzeleniu bramki i pilnowanie wyniku. Przecież tak sie nie gra nawet w IV lidze.
No cóż, mecz z Lechią to mial miał być mecz zwycięski, jak było - wszyscy widzieli.
SCORPARO

Postprzez Głos Rozsądku 2005-08-22, 9:41 am

tomi2509 napisał(a):z calym szacunkiem dla pilkarzy i trenera ale wydaje mi sie ze pan K. Tochel niestety nie jest w stanie juz nic wiecej osiagnac !!

Ludzie, dajcie spokój. Po 4 kolejkach mamy 7 punktów (a przypomnę, że rok temu po 7 kolejkach było tylko 5 punktów) jesteśmy na 5 miejscu, a wy już tutaj piszecie o zmianie trenera.

A jeśli nawet chcecie zmienić trenera, to na kogo? Na Franka Krótkiego? Czy może Leszek Baczyński ma rzucić pracę w MOSiRze i znowu trenować Zagłębie? Wiem, że bez pracy jest Kasperczak, ale na niego raczej nas nie stać.

Patrząc na tabelę, to nie jest źle. Na razie pierwsza jest Jagiellonia, ale po pierwsze wiadomo było, że to główny kandydat do awansu, a po drugie na razie "Jaga" nie miała wyjątkowo trudnych rywali. Śląsk i Lechia idą na fali, ale te zespoły raczej nie będą walczyć o awans. Świt i Polkowice, które na razie są przed nami, także mogą zawdzięczać swoją pozycję dobremu terminarzowi i nie sądzę, aby te drużyny mogły zamieszać w walce o awans. Widzewowi tradycyjnie wychodzą mecze z Zagłębie, a potem traci punkty z innymi, słabszymi drużynami. O awans miał jeszcze walczyć Kujawiaka, ale ta drużyna jest personalnie słabsza niż w zeszłym sezonie (nie ma Klatta, Grzelaka, Sobocińskiego, Białka), a po ostatnich aferach w polskiej piłce Baniakowi już tak łatwo nie będzie szło.

Reasumując moje wypociny - dajmy na razie spokój z czarnowidztwem. Zagłębie zawsze lepiej grało wiosną niż jesienią i nawet jeśli na jesieni jeszcze pogubimy punkty, to wiosną wszystko jest do odrobienia. Myślę, że jeśli nawet po jesieni będziemy tracili 6-8 punktów do pierwszej dwójki, to wiosną spokojnie to nadrobimy.

Jak 5 lat temu Tochel wprowadzał KSZO do I ligi, to po rundzie jesiennej było 6 punktów straty, a wiosną nie było mocnych na KSZO.
Głos Rozsądku

Postprzez slawojka 2005-08-22, 9:45 am

slawojka napisał(a):Śledząc dotychczasowy rozwój wydarzeń, mam kolejne spostrzeżenie:
otóż w rozegranych trzech meczach, Lechia za każdym razem traciła jako pierwsza bramkę i potem goniła wynik. To obrazuje, że nie załamują się po utracie gola, a wręcz przeciwnie - pełna mobilizacja. I w każdym meczu tracili dokładnie jedną bramkę.

I poraz kolejny identyczny scenariusz, szkoda, że nikt nie potrafił wyciągnąć właściwych wniosków. Trudno, "budżet" uszczuplony o dwa punkty, które trzeba odrobić we Wrocławiu.
slawojka

Postprzez emdżej 2005-08-22, 9:48 am

tomi2509 napisał(a):z calym szacunkiem dla pilkarzy i trenera ale wydaje mi sie ze pan K. Tochel niestety nie jest w stanie juz nic wiecej osiagnac!!

Powiedziałbym co o tym myślę, ale wtedy wpis i tak by został usunięty, a ja bym żółtą dostał. Więc się tylko domyśl jakie jest moje zdanie
emdżej

Postprzez krzysztof 2005-08-22, 9:56 am

A ja powiem, że wielu z was trochę nie słusznie krytykuje nasz zespół za brak pomysłu, słabą grę obrony itp.
Jeśli chodzi o mecz z Lechią to myślę, że taktyka była ściśle realizowana i była dobra. Może zdarzyło się kilka kiksów min. Skrzypkowi jak się przewrócił pod linią końcową boiska i przez to Lechia miała kornera, Lacha kilka razy sie przewrócił koło Wojciechowskiego.
Jednak takie coś może sie zdarzyc.
Nie powinno się natomiast marnowac sutuacji sam na sam z bramkarzem.
Tylko przez zmarnowane setki był jeden punkt zamiast trzech.
krzysztof

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna