przez ASTER 2005-08-21, 12:29 pm
Jak pisałem wcześniej, Lechia to dobrze wybiegana drużyna. Kondycja każdego zawodnika budzi podziw. Jednak uważam, że do około 10 kolejki będą nieźle ciosać a później wyjdzie doświadczenie ligowe.
Co do meczu, jak na 2 ligę zajebisty. Pokażcie mi kiedy był tak dobry mecz na Ludowym? Nie chodzi mi tylko o postawę naszych grajków. Może z Koroną czy ŁKSem, ale w tym przypadku obie drużyny pokazły sie b.dobrze. Moglismy spokojnie wygrać to spotkanie! Jak są okazje to trzeba je wykorzystywać. Czy sie prowadzi 1-0 czy 5-0 setek się nie marnuje!
Co do poszczególnych piłkarzy: Lacha troche słabiej zagrał, ale za to Chylaszek (10) był w pierwszej połowie zajebisty! Co do Marcina Bębna - troche boi się łapać piłki, ale ważne że nie wpuszcza bramek ( przy akcji Lechi - bez szans!)
Nie rozumię tylko czemu nasi tak mało strzelali z dystansu??? Z 20tego, 30tego metra??? Jak chcą wejść do 1 ligi to z takiej odległości trzeba juz strzelać, a nie tylko wrzutka na pole karne. Lechia wybijała co chciała, a zwłaszcza taki łysy obrońca po prawej stronie. A niestety nasze dośrodkowania - smiechu warte. :(
Co do sędziowania: w pierwszej połowie nasz obrońca nie trafił w piłkę a w podeszwe napastnika Lechii, wg mnie karny się należał. Za to ostry fałl Wojciechowskiego- powinna być 2 żółta kartka! W konsekwencji czewrona. Ogólnie liniowy od strony kibicców - kilka błędów, ale główny dość dobre spotkanie- poza tymi przypadkami.
Czekam teraz na Śląsk, oby nie była powtórka z 3 ligii.
pozdro