Zagłębie Sosnowiec - Lechia Gdańsk 20 sierpnia, 17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Zagłębie Sosnowiec - Lechia Gdańsk 20 sierpnia, 17:00

Postprzez slawojka 2005-08-16, 7:49 am

Cieszę się, że szczęście zaczyna dopisywać, więc idźmy za ciosem i wypatrujmy podobnych efektów w kolejnych meczach. Najbliższy znów na Ludowym, tym razem na przeciw naszych piłkarzy wyjdzie jedenastka beniaminka z Gdańska. Piłkarze Lechii bardzo dobrze rozpoczęli sezon, nie ponieśli jak dotąd porażki i w 3 meczach zdobyli 5 punktów, z czego w ostatniej kolejce jakże cenne 3 z mocnym Widzewem. Na pewno umocni ich to psychicznie i do Sosnowca przyjadą bez obciążeń. Ja skromnie liczę że za to wyjadą obciążeni bagażem straconych punktów i bramek :wink:
Mecz do łatwych na pewno należał nie będzie, znów trener musi pogłówkować nad taktyką, i ... niech będzie brzydka, ale zwycięska. Poraz kolejny nie zobaczymy na Ludowym kibiców rywala. Szkoda, bo wszyscy jesteśmy ciekawi jak się prezentują, nie graliśmy ze sobą już bardzo długo (zadanie dla statystyków - kiedy ostatnio?). Na szczęście na mecz z HEKO - sektor dla kibiców gości już będzie otwarty :wink:
Mówi się, że zwycięskiego składu się nie zmienia, czy dostosuje się do tego trener? Czy jednak zrobi małe przemeblowanie? Przewaga własnego boiska nie pozwala myśleć o innym wyniku jak tylko zwycięstwo Zagłębia. Jest ono nam bardzo potrzebne w drodze do I ligi, a 3 punkty w najbliższym meczu posadzi nas być może na fotelu.... no powiedzmy bardzo wysoko w tabeli.
Jaki optymizm panuje wśród Was? Dzielcie sie swoimi spostrzeżeniami
Pozdrawiam
slawojka

Postprzez keff79 2005-08-16, 8:07 am

Zagłębie od 630 minut tj. od siedmiu spotkań jest niepokonane na własnym terenie.. ostatnim zwycięskim zespołem był klub z Pomorza.. ARKA – fakt, „miasto huczy”, że z małą pomocą sędziów.
Lechia to mój typ wśród beniaminków – rozpędzeni podobnie do Korony.. piłkarsko i kibicowsko. Będę zadowolony z remisu.. mój typ 2:2.
keff79

Postprzez MarcelZS 2005-08-16, 8:28 am

Ten mecz trzeba wygrać, jeżeli myślimy o awansie, gdzie zdobywać punkty jak nie na własnym boisku?

Dla mnie jak z Ruchem skromne 1:0, pozatym Lechia powinna zagrać o zwycięstwo, bo wygrała z Widzewem, więc meczyk powinnien być arcy ciekawy.

Może Zuban coś trafi, bo jak narazie to strzela nie po tej stronie słupków co potrzeba :lol: .
MarcelZS

Postprzez mdc dg 2005-08-16, 8:56 am

Patrząc na gre naszych kopaczy i wyniki Lechii zwłaszcza 2:1 z Widzewem będe zadowolony z remisu :roll: Ale mam przeczucie że będzie porażka :oops: Niestety to nie jest to co widzieliśmy wiosną i nie zapowiada się na poprawę z wypowiedzi trenera(zachowawcza gra).No ale trzeba być dobrej myśli. :wink:
mdc dg

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-08-16, 9:13 am

Pierwsza sprawa to chcialbym , aby NASZE ZAGLEBIE wyrownalo porachunki - otoz przeciez ostatni mecz w II lidze zlomotali nas 4-1
w Gdansku gral wowczas w Lechii S.Mila i strzelil bramke.
Jezeli myslimy o AWANSIE to na LUDOWYM nie ma przepros - przeciwnicy wyjezdzaja bez punktow.
I tak bedzie w tym przypadku rowniez ZAGLEBIE wygra ten mecz, 3 pkt zostana w Sosnowcu.
Nie jestem trenerem ale WOLAN powinien zagrac na prawej stronie a Skrzypek jeden mecz niech odpocznie a w srodku LACHA z MORASIEM a na lewej PACZKA z ewentualna zmiana z CHWALIBOGOWSKIM po przerwie lub odwrotnie. Atak Przemek + Zuban - kurcze no kiedys CHLOPIE zacznij trafiac no przeciez czekamy.
Nasze ZAGLEBIE zwycieskie.- SKUTECZNOSC PROSZE
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez SCORPARO 2005-08-16, 9:19 am

nie komentowałem meczu z Ruchem, bo jak było - kto był, ten widział... ale jeżeli chcemy liczyć choć na remis z Lechią NIE MOŻNA GRAĆ TAK jak z naszym ostatnim rywalem. Kolejny przeciwnik z "mocniejszej półki" (teoretycznie) zawita na Ludowym, i szykuja sie duże emocje związane z występem obu drużyn w sobotę. Wynik naszego rywala w ostatniej kolejce powinien dać trenerowi jak i calej drużynie sporo do myślenia (2:1 z Widzewem w świetle naszej porażki stawia Lechę w roli faworyta ?? ).
Choć całym sercem życzę "naszym" zwycięstwa duuuużą ilością bramek, to będę zadowolony z remisu, jeżeli styl gry będzie taki jak na meczu z ruchem...

A tak poza spotkaniem : myśląc o avansie do I ligi z taka grą jak w minioną sobotę, możemy tylko myśleć .....
SCORPARO

Postprzez WOJTEK 2005-08-16, 9:21 am

JAKA PORAŻKA ??????? OSZALAŁEŚ ?? JESTEM PEWIEN WYGRANEJ. 1:0 LUB 2:1.
WOJTEK
Adventure Group

!!

Postprzez ^m@rcin^ 2005-08-16, 9:25 am

WOJTEK napisał(a):JAKA PORAŻKA ??????? OSZALAŁEŚ ?? JESTEM PEWIEN WYGRANEJ. 1:0 LUB 2:1.

No to idziemy do Buka :)
Mam nadziej ,ze wygraja ale czuje ze bedzie remis 1:1
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez slawojka 2005-08-16, 9:34 am

A tak nasi rywale grali dotychczas:

I kolejka: Lechia Gdańsk 1-1 Jagiellonia Białystok
Krzysztof Brede 78 (k) - Jacek Chańko 6

II kolejka: Podbeskidzie Bielsko-Biała 1-1 Lechia Gdańsk
Grzegorz Podstawek 73 - Sławomir Wojciechowski 90 (k)

III kolejka: Lechia Gdańsk 2-1 Widzew Łódź
Marcin Janus 15, Jakub Biskup 65 - Bartłomiej Grzelak 13

Nie widziałem, więc nie oskarżam, ale nasuwa się sama myśl, że na Pomorzu słynne są rzuty karne.
P.S. Ziomki, trochę więcej optymizmu!! 3 punkty zostaną w Sosnowcu!!
slawojka

Postprzez krzysztof 2005-08-16, 9:57 am

Obawiam sie troche ich gry z klepki. Widzialem fragmenty ich meczu z Podbeskidziem i robili wrazenie. Obawiam sie ze moga rozklepac nasza obrone, ktora juz nie raz biernie przygladala sie jak nam bramki laduja (patrz. gol Gierczaka z Podbeskidzia, Terleckiego z Radomiaka, Hryszczenko z Arki).

Jednak czasami bywa tak, że nie taki diabeł straszny jak go malują. Patrz Jagielonia w rundzie wiosennej.

Pożyjemy zobaczymy. 1:0 wziąłbym w ciemno/
krzysztof

Postprzez Sebek 2005-08-16, 10:02 am

Wierzę w zwycięstwo!!!Stawiam na 1:0 dla Zagłębia.:D :D
Moim skromnym zdaniem będzie to jednak możliwe tylko w przypadku, gdy trener zmieni nieco skład!i postawi na sprawdzonych zawodników.WOLAŃSKI powienien zagrac od początku!no i MORAWSKI wrócić do podstawowego składu.Wiosna była prawie nasza-a jesien, no cóż - w ostatnim meczu szczęście akurat dopisało,bo gra rewelacyjna nie była,ale nam potrzebne jest coś więcej niż szczęście,w końcu chcemy awansować!!!????
Sebek

Postprzez Wally 2005-08-16, 10:22 am

Powinniśmy sobie poradzić. Piłkarze mają czas na regeneracje sił, a Lechistów znowu czeka długa podróz na koniec Polski. Lechia pokonała Widzew, ale Widzew nie jest taki silny, ma haka na Zagłębie i tyle. Trener Tochel ułoży dobrą taktykę na ten mecz, ale nie można przestać walczyć jak wygrywamy jedną bramką!!! Chyba każdy jeszcze pamięta mecz z Radomiakiem... Będzie dobrze, wierzmy w to 8)
Wally

Postprzez UK 2005-08-16, 11:03 am

Po przeciętnym meczu wygrają 2:1. Lechia przyjedzie i powinna mecz przegrać. Mam nadzieje, iż zagrają lepiej jak z Ruchem.
UK

Postprzez Fan 2005-08-16, 12:01 pm

Wydaje mi sie ze Lechia przyjedzie po 1 pkt i to tyle na ile ich stac. Wedlug mnie nastawia sie na szybkie kontry i UWAGA: rzuty wolne z okolic 16-20 metrow bo maja w swoim skladzie Wojciechowskiego, ktory potrafi to wykorzystac. Dlatego rada dla obrony nie faulowac w tych okolicach. No i dla Marcina coby uwazal bo Wojciechowski zapalil kilka goli takze bezposrednio z rogow. Moim zdaniem nie moze byc innego wyniku niz zwyciestwo a jak bedzie pokaze boisko. Musimy od razu ich zdecydowanie dojechac. No i trzeba liczyc na to ze sila rozpedu beniaminka powoli zacznie malec i zanotuja wkoncu pierwsza porazke.
Fan
Working Class

Postprzez MarcelZS 2005-08-16, 12:11 pm

relacja Lechia - Widzew
http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35617,2869220.html

Po tak ambitnym początku ligi dla Lechi, może zechcieć powalczyć tak jak to zrobiło Zagłębie w Łodzi i oby to Zagłębie wystąpiło w roli "kata" w tym meczu, a o wynik będziemy spokojni.

Warunek jeden - SKUTECZNOŚĆ.
Ostatnio edytowano 2005-08-16, 12:48 pm przez MarcelZS, łącznie edytowano 1 raz
MarcelZS

Następna strona

Powrót do Piłka nożna