Reprezentacja...

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Tomano 2005-06-05, 8:51 am

Anglicy nie przekazali jeszcze biletow do PZPN i to jest jedyny problem.Bilety te beda prawdopodobnie po 35-40 funtow. Sa juz organizowane wycieczki, ceny zaczynaja sie od 700pln w gore, jednak biorac pod uwage tanie linie jesli ktos ma troche czasu mozna to sobie wszystko samemu poogarniac, Ja kupilem bilet na samolot w dwie strony za 293pln z oplatami lotniskowymi. Z tego co wiem bedzie sporo Zagłebia na tym meczu.
Tomano
Adventure Group

Postprzez Solano 2005-06-05, 11:06 am

Z przejazdem to pół biedy,tylko co z tymi biletami coś czuje że będzie niezły młyn,co do kibiców Zagłebia to bedzie nas sporo choćby z tego względu że mamy tam sporą ekipe emigrantów!
Solano

Postprzez emdżej 2005-08-15, 12:19 pm

mecz finałowy poprowadzą sędziowie asystenci z Ukrainy Ołeksandr Krewskij i Jurij Burenko, a mecz o 3. miejsce również para ukraińska Serhij Cymbał i Hennadij Bicz
90 Minut.pl

:lol: :lol:
emdżej

Postprzez emdżej 2005-08-15, 5:38 pm

Wytłumaczy mi ktoś kiedyś intencje Janasa? I tu już nie mówię o Rasiaku czy Lewandowskim tylko jak się sprawdza dwóch bramkarzy to grają po 45 minut, a nie 75 i 15!
emdżej

Postprzez Kolumb 2005-08-15, 8:34 pm

Hmm...dzisiejszy mecz miał jakby dwa oblicza.W 1 polowie gralismy calkiem przyzwoicie.NIezle wypadl atak,Frankowski klasa sama w sobie,Rasiak dobry technicznie i piekna bramka z glowki.W pomocy srednio na jeza,widac ze Kosowski ma ochote do gry biega walczy,lepszy w ofensywie niz destrukcji,brakuje mu widac ogrania.Gorawski to samo.Obrona grala sennie,Jop mnie bardzo milo zaskoczyl,reszta srednio na jeza.Tak jak pisalem przywoicie aczkolwiek bylo kilka bledow takich ze rece opadaja.

2 plowa to juz tragedia w wyjatkiem kilku akcji wyprowadzownych przez Zurawskiego i jedna przez Milę.Zmiany kompletnie nie zrozumiale.Janasa bronia tylko wyniki,dzis sie udalo ale tyle setek co miala dzis Serbia to dawno nie widzialem.Jestesmy za slabi technicznie zeby grac mecz z jednym napastnikiem(Rasiakiem~Zurawskim).Mila sie nie nadaje do repr.,biega za pilka jak taki piesek i sie ciagle przewraca.Baszczynski bardzo niepewny(zdecydowanie lepszy od niego Blaszczykowski,i ciezko widze z Baszczem w skladzie rewanz Wisly w Atenach).Rzasa biegal jakby mial nogi z betonu.Przez te zmiany ostanie 15 min gralismy praktycznie 8 obroncami :|.Strasznie mnie razilo wyprowadzenie pilki z obrony wprost pod nogi Serbów,zero dokladnosci.Przykro mi to pisac,ale tak marnej 2 polowy dawno nie widzialem w wykonaniu reprezentacji :(

Osobna sprawa to bramkarz.Dzis mnie Kowalewski rozczarowal.Mial kilka niepewnych piastkowan i wybic wprost przed siebie, a dokladnie pod nogi przeciwnikow.Troche zimnej krwi i gralibysmy o 3 miejsce.Nie ufam mu
:roll:

Zobaczymy jak zagramy w srode w powiedzmy ze najsilniejszym skladzie :roll:
Kolumb

Postprzez pawelcio 2005-08-15, 9:54 pm

Kolumb, prawda jest taka, że Ameryki nie odkryłeś. Połowa z tych co dziś grali nie nadaje się do niczego, Mile to by nawet dzieciaki z podstawówi poturbowały na boisku. Zero gry w środku pola, ale co się dziwić jak tam "dzielą i rządzą" megadefensorzy Sobolewski z Lewandowskim, co grają do przodu tylko jak im zejdzie piłka. Ogólnie Rasiak z Frankowskim na plus, jedyna poukładana formacja, Kowalewski - porażka, niepewny, i te wybicia na 5 metr brrrrrr Oby w środę zagrała Polska reprezentacja a nie marna zbieranina piłkarzyków. Pozdro 4All!!
pawelcio

Postprzez Kolumb 2005-08-15, 10:10 pm

Hehe,no i w sumie stało sie cos ,czego osobiscie sie nie spodziewalem.W srode w finale zagramy z Izraelem :lol: :lol: Ukraincy mysleli ze sobie lekko pykna Izrael a tu niespodzianka i przerzneli w karnych :lol: A tak chcieli sie spotkac w finale z Serbią...i sie spotkaja ale w meczu o 3 miejsce.Tak na marginesie szykuje sie ciekawy mecz w srode Naszych Orzełków.Dla przypomnienia podam wyniki Izraelu w gr 4 El.MŚ 2006

Francja - Izrael 0:0
Izrael - Cypr 2:1
Izrael - Szwajcaria 2:2
Cypr - Izrael 1:2
Izrael - Irlandia 1:1
Izrael - Francja 1:1
Irlandia - Izrael 1:1

Ps.Jak widać nie są to chłopcy do bicia.Mam nadzieje ze zagramy w najsilniejszym skladzie i wygramy caly ten turniej
:twisted:
Kolumb

Postprzez Kolumb 2005-08-17, 9:25 pm

No coż !! :lol: :lol: Zyczenia stały sie faktem,wygralismy turniej na Ukrainie :lol: :lol: Izreal wcale nie taki slaby.Zwyciezcow sie nie sadzi :wink: ale musze tylko powiedziec ze bardzo slabo wypadl Żurawski (nie dziwie sie ze nie strzela goli w Celticu) no i debiutant Przyrowski (chyba totalnie go trema sparazlizowala).Na prawej stronie miejsce bezdyskusyjnie nalezy sie Smolarkowi.Rasiak mnie niczym nie zaskoczyl (widzialem jego bramki w Derby w poprzednim sezonie),na chwile obecna powinien miec miejsce w ataku obok Franka od 1 minuty.Bravo Szymek !! Swietna bramka.Gratulacje za ambicje i walkę.Wygrana w calym turnieju zaslużona.Czekamy na wrzesień (a wczesniej na wygraną Wisly w III rundzie LM nad Panathinaikosem ).Bardzo sie przyjemnie ogląda takie wygrane :lol: :lol: :lol:

PS.A Anglia dzis dostala łomot od Danii :lol: :lol: :lol: :lol: 4:1
Kolumb

Postprzez Franz 2005-08-17, 11:11 pm

Kolumb napisał(a):PS.A Anglia dzis dostala łomot od Danii :lol: :lol: :lol: :lol: 4:1

Z tego co pamiętam nasz ostatni mecz z Danią zakończył się wynikiem 0:6 :lol: .
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez Redeniak 2005-08-18, 8:44 am

Musze przyznac, ze jak strzelili nam zaraz po przerwie na 2:1 to nie myslalem ze grajac w 10 podniesiemy sie jeszcze z kolan w tym meczu...
A tu prosze... Wysmiewany przez wielu "Rasialdo" strzela gole i wygrywamy... Ładnie pokazał sie Smolarek.
Zaimponowali mi postawa.
Oby tak 4 i 7 wrzesnia, a bedzie dobrze.
Redeniak

Postprzez slawojka 2005-08-18, 9:45 am

Zdziwiła mnie mocno postawa Przyrowskiego. To było jakies totalne nieporozumienie :!: Pokazała umiejętności podwórkowe. Przy obu bramkach nawet nie ruszył do piłki. W międzyczasie także gdy piłka potoczyła się w słupek. Potem stzrał któregoś Ahmuda gdy mijał bramkę na szczęście, też nawet nie zrobił kroka w kierunku futbolówki. Mam nadzieje że widziałem go pierwszy i ostatni raz w kadrze :?
Dla reszty brawa, zwłaszcza dla Smolarka, Szymka i ... Rasiaka :shock:
slawojka

Postprzez Bongo(zz) 2005-08-18, 1:24 pm

Przyrowski, owszem nie zaprezentował się za dobrze - stanie sparaliżowany jak słup soli na linii bramkowej, to nie jest to czego się oczekuje od bramkarza jakiejkolwiek klasy. Ale trzeba zrozumieć sytację w jakiej się znalazł. To były jego pierwsze występy reprezentacyjne, co więcej miał się raczej ogrywać tak jak w meczu z Serbią, a nie wchodzić prawie na cały mecz. No i nerwy go zjadły. Szkoda.
Ale nie jest to słaby bramkarz i nie spisywał bym go w przyszłości całkowicie na straty jeżeli chodzi o grę w reprezentacji.
Bongo(zz)

Postprzez SCORPARO 2005-08-20, 9:38 am

http://sport.onet.pl/1150855,wiadomosci.html

...ciekwe rzeczy się dzieją w polskiej pilce ... Je*** PZPN...
SCORPARO

Postprzez xXx_1906 2005-08-20, 1:08 pm

A co sądzicie o powołaniu Olisadebe po tym jak się wypinał na reprę? Dla mnie nieporozumienie.
xXx_1906

Postprzez twari 2005-08-20, 1:15 pm

Według mnie od przybytku glowa nie boli. Zawsze lepiej miec go w skladzie niz nie. Nikt nie powiedzial ze musi zagrac. Ale jak sie okaze ze jest w dobrej formie to czemu nie. Napewno jest w lepszej niz Niedzielan ktory popelnil blad odchodzac z Grodziska.
twari

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna