przez voytech 2003-06-23, 1:01 pm
Skandal w Nowym Dworze, będzie sprawa w sądzie!
Co prawda w dwumeczu decydującym o tym, która z drużyn: Garbarnia Jaworzno czy Lukullus-Świt Nowy Dwór Mazowiecki zagra w przyszłym sezonie w ekstraklasie lepsi okazali się ci pierwsi, jednak prezes Lukullusa zapowiada, że to jeszcze nie koniec emocji.
Cała sprawa znajdzie najprawdopodobniej finał na sali sądowej. Tak przynajmniej wynika z wypowiedzi Wojciecha Szymańskiego, prezesa Lukullusa, na łamach "Tempa".
"Oświadczam, że w moim zespole powstała koalicja piłkarzy, którzy przehandlowali spotkanie barażowe" - powiedział Szymański.
Według informacji "Tempa", chodzi o kwotę 500 tysięcy złotych.
"Część zawodników otrzyma oficjalne zapytanie z PZPN, czy zgodzą się stanąć przed sądem w roli świadków. Chodzi o to, że pewna grupa starszych piłkarzy zastraszyła pozostałych, grożąc miedzy innymi, że jeżeli nie dostosują się do ich zaleceń, czyli najzwyczajniej w świecie nie odpuszczą meczu w Jaworznie, to zostaną spalone ich samochody. W tej chwili nie mogę powiedzieć wprost o kogo chodzi" - dodał.
"Kilka osób dzwoniło do mnie jeszcze przed pierwszym meczem spotkaniem barażowym, informując, że widziano kilku naszych piłkarzy wychodzących ze służbowych pokoi przy ulicy Miodowej. Jeszcze nie przesądzajmy faktów. Wcale nie jestem przekonany, że Garbarnia pozostanie w pierwszej lidze. Dopiero po rozprawie sądowej będę wiedział, który zespół zagra w przyszłym sezonie w ekstraklasie" - stwierdził Szymański.
"Jestem w posiadaniu zdjęcia, na którym widać, jak Grzegorz Miłkowski podpisuje umowę ze Szczakowianką" - zakończył prezes Lukullusa.