Widzew Łódź - Zagłebie Sosnowiec, sobota 6 sierpnia 19:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez emdżej 2005-08-07, 10:20 am

Widzew pokazał wczoraj kawał dobrej piłki i na jego tle wypadliśmy dość blado. Ale na pocieszenie pozostaje fakt, że nie tak blado jak sędzia Skonieczny
emdżej

Postprzez Kolumb 2005-08-07, 10:26 am

Panowie spokojnie :roll: Dla mnie mimo iz sercem bylem za Zaglebiem,rozum podpowiadal ze korzystny wynik w tym łódzkim kurniku to bedzie remis.Zawsze ciezko nam sie tam gralo.A rzeczywiscie wczoraj Widzewowi wyszedl chyba najlepszy mecz od kilku lat :? Wczoraj Zaglebie poszlo na ultra ofensywny styl i to sie zemscilo.Dostalismy w plecy 5 bramek,ale nie ma co zalamywac rak i trzeba grac dalej.Taki zimny prysznic sie przyda i z cala pewnoscia zarowno Nasz trener i zawodnicy wyciagna odpowiednie wnioski.Wczorajszy mecz bardzo mi przypominal ostatnie potyczki Groclinu i Wisly gdzie zawsze pada duzo bramek, a druzyny nastawiaja sie na ofensywe.Raz wóz,a raz przewóz.Teraz pora na Ruch i mam nadzieje ze zaaplikujemy im tyle bramek na ile zasluguja ( min. 3 :lol: ) .Chcialbym zeby zostali totalnie upokorzeni :twisted:
Kolumb

O KLASĘ LEPSZY

Postprzez balon 2005-08-07, 10:35 am

PRZEGRANA ZAGŁĘBIA ZASŁUŻONA ,
WIDZEW PRZYNAJMNIEJ O KLASĘ LUB DWIE LEPSZY,
SĘDZIOWANIE W NORMIE,
TEN CO SIEDZIAŁ NA TRYBUNIE PRASOWEJ TO CHYBA MUSI KUPIĆ SOBIE OKULARY,BO SZELIGA BYŁ PODCIĘTY NA 100% W POLU KARNYM,
RĘKI MICHALSKIEGO NIE WIDZIAŁEM ;(,
KARNE POWTARZANE Z POWODU ZBYT SZYBKIEGO WBIEGNIĘCIA W POLE KARNE ZAWODNIKÓW,
POZA TYM OKAZJI DO ZDOBYCIA GOLI PRZEZ OBIE DRUŻYNY BARDZO DUŻO,ZARYZYKUJĘ TWIERDZENIE ,ŻE GDYBY WPADŁO WSZYSTKO TO MOŁO BYĆ Z 11:5,ALE TO ŚWIADCZY O TYM JAK OTWARTĄ GRĘ PROWADZIŁY OBIE DRUŻYNY,
ALE NIE MA CO GDYBAĆ ,
WIDZEW ROZEGRAŁ ŚWIETNY MECZ I CHYBA NIE BYŁO DRUŻYNY W 2 GIEJ LIDZE KTÓRA BY MU DORÓWNAŁA W TYM MECZU,
MIELI CIĄG NA BRAMKĘ ZAGŁĘBIA I TAKIEGO WIDZEWA NIE WIDZIAŁEM OD 1997 ROKU,
CO DO ZAGŁĘBIA TO SZACUNEK ZA ODWAGĘ PROWADZENIA OTWARTEJ GRY,TO POTWIERDZA FAKT ,ŻE ZAGŁĘBIE CZUJE SIĘ MOCNE,
ŻYCZĘ AWANSU DO 1 LIGI OBOK WIDZEWA
ALE SZCZERZE POWIEM ŻE STAWIAM NA PARĘ WIDZEW,JAGA
A ZAGŁĘBIE W BARAŻE,CZAS POKAŻE.
AHA I NA KONIEC EPIZOD Z SZALIKIEM,
NIE PODOBA MI SIĘ TO I NIE POPIERAM TAKIEGO ZACHOWANIA,
BOISKO POWINNO BYĆ TYLKO DLA PIŁKARZY I KAŻDE WEJŚCIE KIBICÓW NA BOISKO POWINNO BYĆ KARANE IMIENNYM ZAKAZEM UCZESTNICZENIA W MECZACH.
KIBIC WIDZEWA
balon

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-08-07, 10:37 am

No coz chcialbym uscislic czy to byla porazka czy przegrana ? Sledzilem dokladnie transmisje naszego czlowieka, jest sprawa oczywista ze nasza obrona grala slabo - NAPASTNICY WCHODZILI JAK W MASLO i to MALOLATY.
Jednak wynika z wypowiedzi wiekszosci ludzi obecnych na WIDZEWIE iz PAN W CZERNI byl slaby. wg moich obserwacji pilnowal wyniku starannie.
Widzew prowadzi 2-1 Wolan wali w slupek, rzut karny po rece Michalskiego-
i zero reakcji. To dobry znak na przyszlosc iz sytuacja ta wydarzyla sie na samym poczatku rozgrywek.
Pozatym pamietajmy ze II polowe gralismy trojka oboncow bez TERESY.
Chcialbym aby zawodnicy odbili sobie w nastepnym meczu.Trzeba przeciez pokazac ze my gramy footbal i nasze miejsce w I lidze.
A wypowiedzi trenera SM zawsze pelne kurtuazji.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez olo69 2005-08-07, 10:42 am

Pożytek z tej porazki może być taki, że trener nie pozwoli piłkarzom odpuścić pucharu (przynajmniej mam taka nadzieję), bo druga z rzędu porazka przed meczem z Ruchem nie byłaby wskazana
olo69

Postprzez Sadek 2005-08-07, 11:32 am

Oby dwie drużyny grały bardzo szybką piłkę u nas troszke obrona zagrała słabiej dużo kontr duzo strzałów takie mecze się chcę oglądać

Ostatnio edytowano 2005-08-07, 1:20 pm przez Sadek, łącznie edytowano 2 razy
Sadek
dj. transfer

Postprzez UK 2005-08-07, 11:38 am

Nie zapominać o osobie prezesa widzewa :twisted: i jego potencjalnych układach, układzikach.
:D
UK

Postprzez ERTEES 2005-08-07, 12:33 pm

UK napisał(a):Nie zapominać o osobie prezesa widzewa :twisted: i jego potencjalnych układach, układzikach.
:D

Prezesie Widzewa ????? Wg mnie pan Władysław Puchalski - ów wspomniany prezes Widzewa nie ma takich układów jak mówisz a wręcz powiem więcej - jest poza układami.

co do słow że Widzew jest na 17 pozycji do czasu uprawomocniena decyzji WD PZPN nie uwzglednia sie kar nałozonych na Piasta i Widzew w tabelach ligówych

Wracjąc do układów to zapewne chodziło ci o członka zarządu stowarzyszenia pana Zbigniewa Bońka komentarz jest prostu żadnych układów nie ma a to co mówisz jest żałosne i tylko daje satysfakcje Widzewiaką bo to znaczy ze masz jakis kompleks.

Buźka chłopaki powodzenia w lidze uważajcie na Ruch Chorzów zebyscie znowu sie nie przeliczyli :)
ERTEES

Postprzez Arnoszt 2005-08-07, 12:39 pm

adas napisał(a):wyobraz sobie, ze siedzialem bardzo blisko akcji, na trybunie prasowej i upadek ten zaslugiwal na żółtą kartkę. Co do rzutów karnych. Trzeba było być na konferencji prasowej, gdzie nawet trener Waszej drużyny był niezwykle tym faktem zdziwiony. Takiego czegoś nie widziałem od 25 lat - to są słowa trenerów. Dla mnie zwycięstwo Widzewa było zasłużone, jednak sędzia swoją pracą odebrał chęć do gry naszym chłopakom
Wyobraź sobie ,że tak szowinistycznej oceny meczu ja też od 25 lat nie widziałem.Róznimy sie tym (dzieki Bogu),że mnie stać na rzetelną opinię,nawet jak Widzew przegrywa.Tutaj widocznie tego nie stosujecie :? Szkoda,bo generalnie Zaglebie to druzyna ktora sprawila bardzo korzystne wrażenie,i mowilem tez o tym waszym pilkarzom po meczu przy wejsciu do autobusu.Trafiliscie na fantastycznie usposobiony tego dnia Widzew ,i to cała przyczyna.W takim wypadku nalezy mieć troche honoru i nie bac sie o tym mówić.Patrza na pierwsza Wasza strone(Adam Makar),nie wiem czy to Ty? ,można mieć wrażenie ,że mecz wydrukowany,i gdybym nie byl na meczu to bym sie zastanawial.Na szczeście byłem i wiem.Myśle ,że Ty chyba tez wiesz 8) Pozdrawiam i powodzenia w dalszych meczach.
Arnoszt

Postprzez adas 2005-08-07, 12:46 pm

Arnoszt, tak to ja. Jednak nie powiedzialem, ze mecz zostal rozstrzygniety przy zielonym stoliku. Uwazam, ze sedzia mial duzy wplyw na koncowy wynik. Widzew byl lepszy, tu sie z Toba zgadzam w 100%. Co do szowinistycznej oceny meczu, przeczytaj sprawozdanie, w nim jest wyraznie napisane co sadze o meczu. Moja ocena pracy arbitra pozostaje jednak niezminna, jesli wysluchasz calej wypowiedzi trenerow z konferencji prasowej, to bedziesz wiedzial, ze nie jest to tylko moja opinia.
adas

Postprzez vixen 2005-08-07, 12:52 pm

Panowie przestańmy z tym drukowaniem przez sędziów , oni są poprostu bardzo słabi, przez tyle lat brali w łapę a tu teraz trzeba sędziowac uczciwie i sie gubią. :twisted:
Z porażki mam nadzieję że wyciągnie nasz zarząd odpowiednie wnioski i tylko moze być lepiej, zimny prysznic napewno sie sprzyda, dobrze ze na samym początku tej batalii o pierwszą ligę
vixen

Postprzez Tomano 2005-08-07, 1:14 pm

Wracajac jeszcze do naszych zawodnikow to fatalny mecz a wlasciwie polowke zagral Morawski, kilkukrotnie prokurujac niebezpieczenstwo pod nasza bramka, zupelnie bez szybkosci, widzewiacy uciekali mu tak ze szkoda bylo na to patrzec. Marcin wez sie w garsc :!:
Tomano
Adventure Group

Postprzez Wally 2005-08-07, 1:21 pm

Szkoda, że akurat jakimś dziwnym trafem Widzew gra najlepsze mecze przeciwko nam. Tak byłe też w poprzednim sezonie, gdzie komentarze łódzkich kibiców były takie, że takiego Widzewa dawno nie widzieli. Po tym meczu nawet mówią, że od 1997 roku tak Widzew nie grał. Może Boniek jakieś specjalne premie daje zawodnikom za wygranie z Zagłębiem :roll: Ryży szmaciarz :lol:
Wally

Postprzez Lars 2005-08-07, 2:10 pm

Wally napisał(a):Szkoda, że akurat jakimś dziwnym trafem Widzew gra najlepsze mecze przeciwko nam. Tak byłe też w poprzednim sezonie, gdzie komentarze łódzkich kibiców były takie, że takiego Widzewa dawno nie widzieli. Po tym meczu nawet mówią, że od 1997 roku tak Widzew nie grał. Może Boniek jakieś specjalne premie daje zawodnikom za wygranie z Zagłębiem :roll: Ryży szmaciarz :lol:

a może Pan Tochel za każdym razem ustawia zespół w ten sposób, że to jest woda na młyn dla Łodzian.

Po pierwszym meczu z Podbeskidziem widać juz było ze nie mamy środka. Lacha nie może coś rozegrać, Butryn ani Morawski sie do tego nie nadają, a zawsze utrzymujący konkretny poziom Łuczywek i umoejętnie cofający się do drugiej lini Ujek próbują rozgdywać w Bełchatowie.
Trener przeciez doskonale to widzi...ale czemu nie reaguje? ja widze tylko jedno rozwiązanie. decydenci z klubu powiedzieli ze budzet jest zamkniety i ma grac tym co jest...
Troche sie ostatnio czepiam trnera...no ale jak sobie przypomne opowesci ze zgrupowania w niemczech czego my tam niegramy, jaki to butryn i chylaszek są dobrzy to chyba moge miec pretensje. przeciez skoro na Wielgusa nas było nie stac to logicznym jest ze nie stac nas na jakiegos dojrzałego rozgrywającego.
a wiec Trenerze, na Ruchu mamy sie spodziewac długich piłek z którymi czesto związany jest przypadek? czy może sprobuje Pan gry bokami, skoro nie ma rozgrywającego a długie piły to nie czarujmy sie, żadna taktyka i każdy może tak grać. achaaaa, no tak. bokami też za bardzo nie można bo w takim systemie skrzydłowi muszą miec za sobą dobrych skrajnych ofensywnych i pewnych siebie obroncow. a u nas ostatnio Adżem przecietny a Kłoda i Wrakomski mimo ze są za słabi musieli zostać...bo podobnie jak na Wielgusa czy efektywnego playmakera nie było kasy.
no więc jak my zagramy z Ruchem?? :roll: ... i w dalszej cżęsci sezonu?
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna